Gość: :::OBIEKTYWNY::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:44 najwyraźniej radnym sie nudzi, stuku - puku w główkę, pewnie przegrzaną z wrażenia. może któryś radny po prostu boi się gołębi? Jakiś mały sadysta :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cyklista Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.cust.tele2.lu 21.02.06, 07:12 no chyba tak. Ciekawe czy golebie dolacza wkrotce do Masonów i cyklistow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QA Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.bro.mpk.krakow.pl / 195.150.92.* 21.02.06, 08:36 jakby Was budził gołąb gruchając na balkonie o 5:30 a na wiosnę wcześniej to zupełnie inna rozmowa by była !!!! jestem zdecydowanie za akcją !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lardoo To Jest Prawdziwe Zagrożenie IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 28.02.06, 14:51 Odpowiedz Link Zgłoś
melka9 Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 08:37 Najlepiej wytrujmy albo doprowadzmy do smierci glodowej wszystkie zwierzeta, drzew tez nie oszczedzajmy, zamieszkajmy na betonowej pustyni i wtedy bedziemy bardzo zdrowi i szczesliwi. Co za bzdura, rozumiem, ze maja zdechnac z glodu. Walka z nadmierna populacja np. golebi, polega na zapobieganiu ich rozmnazaniu przez np. dodawanie sluzacych temu srodkow do karmy. A jesli chodzi o wyrzucanie chleba dla golebi, to niech radni, ktorzy zainicjowali te akcje moze zrobia cos dla tych ludzi, zamiast nawolywac do znecania sie nad zwierzetami. Odpowiedz Link Zgłoś
mcjg Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 10:29 Nie bój się, z głodu nie zdechną. Nie będzie pokarmu to nie będą się tak mnożyć. Będzie ich mniej to pojawią się inne gatunki ptaków. U mnie dopóki nie dokarmiali tych osrajców to na dachu były pustułki, teraz tylko rano gruchanie i walenie w parapet, a po deszczu to okna nie mogę otworzyć - smród gorczy niż w ścieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasa1 Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 08:37 jakbyś miał wiecznie zasr... przez ptaki balkon, na którym ciągle siedzi stadko gołębi, bo sąsiadka je dokarmia (bez względu na porę roku) to byś inaczej ćwierkał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart NIE DOKARMIAĆ TEŻ ORNITOLOGÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:11 bo to przez tych oszołomów nie można wybić tych ptaków i mam obsr... balkon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Toż to latające szczury! IP: *.devs.futuro.pl 21.02.06, 10:37 Najchętniej bym je wszystkie wytruł. Odpowiedz Link Zgłoś
irekgr Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 11:33 nareszcie ktoś pomyślał, ptaki powinny byc w lesie, na łakach a na Rynku jak dostanie się gówienko na głowę to życzą powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 11:44 To, równie dobrze, można by też nie dokarmiać łabędzi i kaczek. Selekcja naturalna to przecież święta rzecz! A jeśli radni myślą, że największym problemem Krakowa jest obecność w nim gołębi, to ja dziękuję za takich radnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goesha Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:01 to jest w ogole ciekawe bo to juz ktoras taka akcja Rady Dz V swiadczaca o specyficznej milosci radnych do zwierzat; wczesniej byla uchwala zakazujaca wprowadzania psow do parku Jordana. Chyba chodzi o to zeby psy oddac do schronisk a nad nami nie latalo zadne zbedne ptactwo - bo niby po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano pozamykac golebiarzy razem z psiarzami w gettach IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:12 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska :) Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:40 wreszcie!!!! przeciez to najgorsza plaga, grucha, smierdzi sie rozmnaza sie caly rok!!! podpisuje sie obiema rekami. jak mieszkalam kolo AP i wiem, jaki to koszmar. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator A kto ich wybierał memłasie złamany?Obiektywny? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.02.06, 15:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z krowodrzy Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.ghnet.pl 21.02.06, 15:50 Mieszkam własnie w takiej zagołebionej okolicy w Dzielnicy V. Mam sąsiadkę, która najpierw obchodzi wszystkie smietniki w sąsiedztwie, rozpruwając worki na śmieci i wybierając resztki jedzenia, a potem przynosi to na nasz trawnik pod domem i wyrzuca gołąbkom. Ptaków są po prostu setki, wszystko zasrane do imentu, parapety, samochody itd. Smród guana w lecie taki, że zatyka... Ptakom sie nie dziwię, one tu mają raj na ziemi z 10 posiłkami dziennie (sąsiadka robi te śmietnikowe rajdy od 6.00 do jakiejś 21.00), ale sąsiadce i innym dokarmiaczom - tak. Ptaki w mieście mają mnóstwo jedzenia, nie trzeba ich dodatkowo paść chlebem, ziemniakami i ryżem z obiadu. Często resztki tego jedzenia całymi dniami leżą na trawniku i gniją, bo gołebie nie sa w stanie tego przerobić. Jasne - kilka, kilkadziesiąt ptaków może być, ale kilka setek?? A co do psów w Parku Jordana - gdyby szanowni właściciele sprzątali ich kupki, to mogłyby sobie wszędzie chodzić. Ale jakoś nikt nie sprząta, a Park Jordana jest przede wszystkim dla DZIECI nie dla psów. Bardzo lubię zwierzęta, ale setkom gołębi i psim kupom w całym mieście mówię zdecydowane NIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 16:20 jestem za!!!!!!!!!!!!!!znajomi byli w Karlskrone(jakoś tak sie to pisze)tam jest ZERO gołebi, jest nawet jakis gość co chodzi z wiatrówką i sztrzela do tego badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.02.06, 16:32 To lepiej tam nie jedż elemem,bo Cię jeszcze puknie(w czółko)i wrócisz meleksem. Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 21.02.06, 22:09 ty się wybierz obrońco osrajmurów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal WRESZCIE MĄDRE POSUNIĘCIE RADNYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:39 Wreszcie jakieś mądre posunięcie radnych dzielnicy V - do tej pory słynęli tylko z bezmyślnego blokowania inwestycji budowlanych. A teraz może ubędzie trochę tych zasrańców (jak ktoś ma balkon na północ on Starego Miasta, to wie o co chodz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: w twej głowie PUSTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:05 tępa z ciebie persona. nie rozumesz, że te dziwe rady powinno się w ogóle zlikwidować. a ty jeszcze mówisz, że to dobre pousniecie. przecież to ABSURD! tak im się nudzi, że ptaki biedne wytępią. Powalone ludy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruch85 Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 21.02.06, 16:55 Jestem jak najbardziej za ta akcja!!! Boje sie golebi odkad wiem jakie choroby przenosza. A wszystkim tym, ktorzy mysla ze chodzi tu o przymusowa glodowke dla tych ptakow informuje, ze radni chca jedynie aby nie dokarmiac ich w okolicach Rynku, a na swoim osiedlu kazdy moze robic co chce. Ciekawa jestem czy tak samo mocno bronilibyscie szczurow, a one przenosza mniej chorob niz golebie???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: CZYTAJ powyższe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:07 tępa z ciebie persona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.chello.pl 22.02.06, 07:22 bezdomni też przenoszą różne choroby - czytałem o tym artykuł. nie karmić, przepędzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.ramtel.pl 26.02.06, 11:43 masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigeon Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:54 400 zł za ulotkę !? mam nadzieję, że to literówka autora tekstu - ale nie takie rzeczy przepływają przez budżety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goesha Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:30 nie, 40 groszy golabku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.wolfson.cam.ac.uk 21.02.06, 22:39 co to jest dzielnica V ? nie dalo sie normalniej napisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarcho-emeryt Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.browseblast.com / *.browseblast.com 21.02.06, 22:46 NIE DOKARMIAC RADNYCH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_zyrafa nie dokarmiać radnych dzielnicowych! 22.02.06, 21:07 Bo i tak już wystarczająco przejadają nasze pieniądze i zajmują się pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracująca Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.autocom.pl 23.02.06, 09:51 A kto wie czym się można zarazić od psa i ile one mają pasożytów i chorób groźnych dla ludzi? Nieświadomym polecam rozmowę z weterynarzem, a radnym zajęcie się problemem wszechobecnych psich odchodów. Pracuję w dzielnicy V i z cudem graniczy żeby nie wdepnąć (i pawia nie puścić). Turystom chyba też ten widok niemiły... Co do gołębi, zgodzę się że jeśli już, to powinny być dokarmiane ziarnem, ale nie wpadajmy w histerię. Zapewne więcej groźnych mikrobów można załapać przez kontakt z poręczą w autobusie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 03730 Nie dokarmiać radnych i polityków!!! IP: *.chello.pl 24.02.06, 00:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołąbeczka Re: Nie dokarmiać ptaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:07 Największą plagą dla swiata są ludzie.Przecież zwierzęta i ptaki nie prosiły się miliony lat temu , aby im podarowano w prezencie najgorszego brudasa jakim jest czlowiek.Ludzie drą siĘ w niebogłosy przez całą noc( nie tylko o 5,30 nad ranem)i nawet interwencja policji nic nie da bo to przecież czyn niegroźny.Puszczają muzykę na "full",śmierdzą bo się nie myją,sikają w bramach i pod śmietnikami,smrodzą spalinami własnych samochodów ( którymi wjechaliby na klatkę schodową jak by mogli),wylewają fekalia na trawniki( ukłon w stronę dzielnicy V)I co najgorsze: ROZMNAŻAJĄ SIĘ PRZEZ CAŁY ROK. A w kwestii chleba dla ubogich? Nie byłoby tej sprawy,gdyby Radni zadbali o więcej miejsc pracy, co zmniejszyłoby bezrobocie a co za tym idzie i biedę. A może Radni przeznaczyliby część swojego wynagrodzenia w tym celu tak, jak i zwierzęta się dokarmia z własnego wynagrodzenia.Podobno Pan Bóg stworzył świat- przyrodę,zwierzęta i ludzi, aby żyli w symbiozie.A co WY na to????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Nie dokarmiać ptaków IP: *.ramtel.pl 26.02.06, 11:47 mysle ze nie pisalas powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pała ja bym z najwieksza przyjemnoscia i IP: *.autocom.pl 24.02.06, 20:36 nawet za friko powystrzelal wszyskie te latajace syfy golebie bo ich nienawidze !!! skad takie pasqdztwa sie biora to ja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraqw !!! moja babciam ieszka na łobzowie i IP: *.autocom.pl 24.02.06, 20:46 CZESTO TAM BYWAM I JAK NP WYRZUCAM SMIECI ALBO TRZECIE DYWAN (TRZEPAK JEST PRZY SMIETNIKU) TO TAM ZAWSZE W TYM SMIETNIKU-GOLEBNIKU JEST PELNO TEGO LATAJACEGO GOWNA TO PO WINNO SIE WYTRUC RAZ NA ZAWSZE !!! NIE OSC ZE OHYDNE TO JESZCZE OBRZYDLIWE BLEEEE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~krakowianin Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.autocom.pl 26.02.06, 10:51 a moim zdaniem powinno sie je wystrzelac i spokój Odpowiedz Link Zgłoś
goesha Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic 26.02.06, 12:20 ciekawe co bys wtedy zrobil z robaczkami i innymi roznymi takimi c to je golebie zjadaja??? widac tu braki w podstawowym wyksztalceniu ekologicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaasne Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: 195.136.55.* 01.03.06, 17:44 zwłaszcza gołębie-obsrajmurki są tu istotne... Widać braki i zakłamania w wykształceniu ekologicznym... huehuehue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Nie dokarmiać gołębi - ruszyła akcja Dzielnic IP: *.autocom.pl 04.03.06, 17:32 ja uważam ,że powinno sie kontrolowac rozmnażanie gołębi bo jes ich stanowczo za dużo. Brudzą parapety i są tak namolne i ekspansywne ze nie można ich odpędzić -popieram akcje!!! Odpowiedz Link Zgłoś