Dodaj do ulubionych

pożegnanie ikarusów

IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 24.11.02, 13:35
Chciałbym zapytac organizatorów imprezy z 16 b.m. czy planuja żegnać ikarusy,
bo jeszcze kilka zakupów nowych autobusów i zostanie ich garstka. A propos
kasy, kto ustala ceny takich imprez?
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: pożegnanie ikarusów 24.11.02, 13:47
      Gość portalu: mouset napisał:

> Chciałbym zapytac organizatorów imprezy z 16 b.m. czy planuja żegnać ikarusy,
      > bo jeszcze kilka zakupów nowych autobusów i zostanie ich garstka. A propos
      > kasy, kto ustala ceny takich imprez?

Ikarusy to będziemy żegnać za 4-5 lat dopiero, bo jest ich jeszcze ponad 80. No
      chyba, że nagle ktoś zwiększy dotację na zakupnowego taboru. Jak będą Ikarusy
      wycofywać, to coś się pomyśli :-)
      A cena zależy tylko i wyłącznie od MPK - ile oni zażyczą sobie za wynajem
      pojazdu. Później to się dzieli przez liczbę uczestników i wychodzi kwota, tylko
      nie zawsze jest tak pięknie, bo 16.11 aż 8 zapowiedzianych osób olało nas i nie
      przyszło i musieliśmy za nich zapłacić z własnej kieszeni :-(
      • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 24.11.02, 21:51
        pavlack napisał:

> Jak będą Ikarusy
        > wycofywać, to coś się pomyśli :-)
        koniecznie muszą jechać na 128, bo to była ich pierwsza linia
        > A cena zależy tylko i wyłącznie od MPK - ile oni zażyczą sobie za wynajem
        > pojazdu. Później to się dzieli przez liczbę uczestników i wychodzi kwota,
        Hmmm, wynajem autobusu jest chyba dużo droższy
        • pavlack Re: pożegnanie ikarusów 24.11.02, 21:57

> > A cena zależy tylko i wyłącznie od MPK - ile oni zażyczą sobie za wynajem
          > > pojazdu. Później to się dzieli przez liczbę uczestników i wychodzi kwota,
          > Hmmm, wynajem autobusu jest chyba dużo droższy

Nie wydaje mi się... za 60km jazdy naszą T4+B4 zapłaciliśmy 800 zł. Za tyle
          samo km Ikarusem zapłacilibyśmy ok. 300 zł (wynajem kosztuje 4,53 zł za
          kilometr, minimalna kwota wynajmu to 244,62 - równowartość 54 km)
        • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 25.11.02, 09:03

> koniecznie muszą jechać na 128, bo to była ich pierwsza linia

Hehe, a jak się niedawno jakiś objawił, to były protesty ;)
          • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.cm-uj.krakow.pl 25.11.02, 10:57
            Ja nie protestowałem, a w 1984 roku zazdrościłem kuzynowi że na 128 ma ikary a
            ja na 164 tylko berliety, ale od czasu do czasu jechał PAN-AM miał chyba numer
            22202 i lepsze siedzenia.
        • krzysiek111 Re: pożegnanie ikarusów 03.02.03, 20:57
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> pavlack napisał:
          >
          > > Jak będą Ikarusy
          > > wycofywać, to coś się pomyśli :-)
          > koniecznie muszą jechać na 128, bo to była ich pierwsza linia

Pierwsza linia na ktorej kursowaly IK280 byla 132

pdr
          Krzysiek
    • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.02.03, 22:13
      Z moich obserwacji wynika że najstarszym jeżdżącym jest DK536 z 1982 roku ,
      żadnego z 1981 chyba nie ma bo 168 dawno nie przyuważyłem, jak na imprę to
      tylko takowym
      • krzysiek111 Re: pożegnanie ikarusów 03.02.03, 20:59

> Z moich obserwacji wynika że najstarszym jeżdżącym jest DK536 z 1982 roku ,
        > żadnego z 1981 chyba nie ma bo 168 dawno nie przyuważyłem, jak na imprę to
        > tylko takowym

Jeszcze w pazdzierniku byl DK153 - 1 mln km na budziku.
        • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.02.03, 07:56
          Jeszcze jeżdziły w 2002 179 i 195
        • Gość: dzidek Re: pożegnanie ikarusów IP: *.wieliczka.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 09:57
          Na Woli są 63 jeżdżące Ikarusy z czego najstarszy jest DK531 z 1982r.
    • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.02.03, 22:26
      Ostatnio dowiedziałem się (od Kuby) o niskiej cenie wynajmu I280, może imprezka
      wiosenna? , kto ma kiedy wolną marcową sobotę?
      • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 11.02.03, 14:53
        Ja nie mam zasadniczo nic przeciwko :))
        Ale ja już swoich pieniędzy nie wyłożę :((
        • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.02.03, 22:44
          Coś wymyślę, ważna też będzie trasa
          • Gość: Locutus Re: pożegnanie ikarusów IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.02.03, 01:38
            Ja się na imprezę świniakiem nie piszę - mogę nim pojeździć codziennie na
            #173 ;-( i wcale nie jest to dla mnie jakieś szczególnie przyjemne przeżycie,
            wręcz przeciwnie. Świniakiem to ja się wybiorę za 5 lat, jak już będziemy je
            wreszcie żegnać (o ile w ogóle je pożegnamy - no bo na razie kasy przecia brak
            nawet na odbiór scanii, które czekają sobie smutne i pozostawione samym sobie w
            Słupsku, a o nowych przetargach nawet nie ma co w ogóle marzyć).

;-(
            • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.02.03, 07:51
              Za kilka lat mogą nie być na chodzie tak jak teraaz I 260
    • Gość: Forman Re: pożegnanie ikarusów IP: proxy 23.02.03, 07:43
      Część z nich jeżdzi na Śląsku w rejonie Tarnowskich Gór w PKM Świerklaniec.Nie
      tak dawno widziałem kilka sztuk jeszcze nieprzemalowanych na krakowskich
      rej.na parkingu w/wym zajezdni.
      • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 23.02.03, 14:15
        Gość portalu: Forman napisał(a):

> Część z nich jeżdzi na Śląsku w rejonie Tarnowskich Gór w PKM
        Świerklaniec.Nie
        > tak dawno widziałem kilka sztuk jeszcze nieprzemalowanych na krakowskich
        > rej.na parkingu w/wym zajezdni.

Nic dziwnego, że nie były przemalowane, bo oni ich tam nie przemalowują, tylko
        mają barwy zakładowe identyczne z naszymi :)) Podobno właśnie dlatego, że dużo
        od nas kupują... :))
        A pamiętasz może ich numery?
        • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.02.03, 21:20
          Właśnie!!!!!!!!! Numery, numery i jeszcze raz numery!!!!!!!
        • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.02.03, 21:21
          aha jeszcze foty!!!!!!!!!!!
    • Gość: Forman Re: pożegnanie ikarusów IP: proxy 28.02.03, 08:49
      Mieszkam na Śląsku więc rzadko do was zaglądam Sorry.Numerów nie pamiętam,bo
      to było z rok może pół.Wiem na pewno że jedem miał początkowy czterysta z
      czymś.
      U nas kiedyś PKMy były czerwone,odkąd zaczęto kupować krakowskie Ikarusy
      wszystkie malują na niebiesko.
      Jak zauważę nowe krakowskie zakupy to zaraz dam cynk.

Pozdr.z PKM Świerklaniec.
      • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.02.03, 08:54
        Thx, ale następnym razem przyglądnuij się numerom, bo w Krakowie nie było ikara
        z numerem na czterysta
        • Gość: Forman Re: pożegnanie ikarusów IP: proxy 28.02.03, 09:19
          No to chyba 500, może chyba 533-z tym że wszystkie zakupy to były przeguby
          tzw łamańce.Jeżdżą do dziś na linii 5 Tarnowskie Góry-Katowice.Będąc w
          Katowicach można je obejrzeć po wyjściu z estakady dworca.Część z nich miało
          numery krakowskie wewnątrz wozu,które nie zgadzały się z tymi na zewnątrz.Syn
          dojeżdza 5- ką to go poproszę by uważnie przyjrzał się numerom w środku.Kiedyś
          kumpel jeżdził krakowskim na 192 do Bytomia były w niezłym stanie w porównaniu
          z naszymi.Będąc przejazdem w Krakowie patrzyłem na wasze łamańce zastanawiając
          się kiedy przywędrują do nas.
          • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.02.03, 09:22
            Gdybys upolował jeszcze stary pięciocyfrowy kod: 34..., 24... lub 14... to
            byłaby niezła gratka
    • Gość: Forman Re: pożegnanie ikarusów IP: proxy / 192.168.3.* 02.05.03, 14:43
      Można znależć parę krakowskich ikarusów na tej stronie.

transport.amsnet.pl/

Szukaj PKM Swierklaniec w kom.miejskiej KZK GOP przewożnicy--koniecznie czytaj
      komentarze czytelników tej strony jest tam parę krakowskich numerów.Może inne
      miasta też mają wasze Ikary ?
      • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 02.05.03, 14:48
        Na pewno PKM Bytom, i inni mniejsi przewoźnicy.
        • Gość: wpk Re: pożegnanie ikarusów IP: 213.17.234.* 02.05.03, 18:12
          kuba203 napisał:

> Na pewno PKM Bytom, i inni mniejsi przewoźnicy.

Ex krakowskie przeguby są tylko w PKM Świerklaniec, PKM Bytom i u Zagozdy.
          Chociaż teraz te obecnie sprzedawane mogą się znaleźć choćby w Meteorze.

Kontakt z PKM Świerklaniec został nawiązany, wkrótce powinienem mieć wykaz
          taboru to Wam napisze które są krakowskie.
          • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.05.03, 18:42
            To fajnie ja lubiłem błękitki-ikarki: 34232, 34233, 34239
          • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 02.05.03, 20:57
            Gość portalu: wpk napisał(a):

> Ex krakowskie przeguby są tylko w PKM Świerklaniec, PKM Bytom i u Zagozdy.
            > Chociaż teraz te obecnie sprzedawane mogą się znaleźć choćby w Meteorze.

No przecież własnoręcznie widzieliśmy DK591 w Tychach :))
            • Gość: wpk Re: pożegnanie ikarusów IP: 213.17.234.* 02.05.03, 21:58
              kuba203 napisał:

> No przecież własnoręcznie widzieliśmy DK591 w Tychach :))

No tak, zapomniałem o panu Czesaku. Ale to nie jest komunikacja miejska, więc
              się nie liczy ;-)
              • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 02.05.03, 22:08

> No tak, zapomniałem o panu Czesaku.

A to on nie należy po prostu do Fiata (tak mi się cały czas wydawało)?

> Ale to nie jest komunikacja miejska, więc
                > się nie liczy ;-)

No w sumie tak :))
                • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: 217.96.109.* 03.05.03, 08:41
                  Nie rozumiem tej polityki sprzedawania całkiem dobrego wozu jakim był 591,
                  produkcja chyba 1989
                  • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 03.05.03, 09:38

> Nie rozumiem tej polityki sprzedawania całkiem dobrego wozu jakim był 591,
                    > produkcja chyba 1989

Może chodziło o to, że za młodszego można więcej kasy dostać :)) Nie wiem,
                    zresztą przecież w ciągu kilku lat wszystkie pójdą na sprzedaż :))
                    • Gość: Karol37 Re: pożegnanie ikarusów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 10:42
                      kuba203 napisał:

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                      >
                      > > Nie rozumiem tej polityki sprzedawania całkiem dobrego wozu jakim był 591,
                      >
                      > > produkcja chyba 1989
                      >
                      > Może chodziło o to, że za młodszego można więcej kasy dostać :)) Nie wiem,
                      > zresztą przecież w ciągu kilku lat wszystkie pójdą na sprzedaż :))

Kuba ma rację, choć z określeniem "w ciągu kilku lat" chyba trochę się myli
                      zresztą sami zobaczcie
                      www.mpk.krakow.pl/02aktualnosci/index.php?id0=aktual&id=ogloszen&prz_id=107
                      • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 03.05.03, 12:44
                        Przecież jeszcze ok 50 zostało, nawet jeśli sprzedamy 20 rocznie, to i tak
                        jeszcze 3 lata, czyli się zgadza :))
                        • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: 217.96.109.* 03.05.03, 13:09
                          Ze 139 zjadą pewnie ostatnie
                          • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 03.05.03, 13:10

> Ze 139 zjadą pewnie ostatnie

Zobaczymy za kilka lat :))
                            • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.05.03, 17:06
                              Na razie niech zjadą po godzinie 19, bo mnie szlag trafi jak wsiadam do 139 a
                              tu 10 osób
                • Gość: wpk Re: pożegnanie ikarusów IP: 213.17.234.* 03.05.03, 18:26
                  kuba203 napisał:

> > No tak, zapomniałem o panu Czesaku.
                  >
                  > A to on nie należy po prostu do Fiata (tak mi się cały czas wydawało)?

No co Ty ;-)
                  Przewozy pracownicze dla Fiata świadczy obecnie firma Transbus (vel Bustrans),
                  która zajezdnię ma razem z Meteorem pod Bieruniem. Mają te dwa ex-krakowskie
                  Ikary, do tego parę zemunów i jakieś autosracze. Kiedyś na linii 211
                  (pracownicza Fiata) jeździł PKM Tychy, no a jeszcze wcześniej oczywiście WPK.
                  • Gość: mouset Mętlik IP: 217.96.109.* 03.05.03, 18:29
                    Gdzie mogę otrzymać pełna listę linii i przewoźników w GOP?
                    • Gość: wpk Re: Mętlik IP: 213.17.234.* 03.05.03, 18:39

> Gdzie mogę otrzymać pełna listę linii i przewoźników w GOP?

Możesz szukać na www. Np. pod adresem
                      www.kzkgop.com.pl/rozklady/przewoznicy.htm jest w miarę aktualna lista
                      przewoźników jeżdżących dla KZK GOP. Na stronach MZK Tychy też jest wykaz,
                      natomiast co do pozostałych organizatorów to jest to u nich tajne ;-)
                      • Gość: mouset Re: Mętlik IP: 217.96.109.* 03.05.03, 18:40
                        To ile tego kurna jest?
                        • Gość: wpk Re: Mętlik IP: 213.17.234.* 03.05.03, 19:50

> To ile tego kurna jest?

czego ile jest? Organizatorów? W województwie i okolicach kilkunastu (KZK GOP,
                          MZKP Tarnowskie Góry, MZK Tychy, ZKKM Chrzanów, ZTZ Rybnik, MZK Jastrzębie, UM
                          Bieruń, ZKGKM Olkusz, PT-K Zawiercie, PKM Jaworzno, PKM Racibórz, PKM
                          Czechowice-Dziedzice). A przewoźników? Co najmniej kilkudziesięciu.
                          • Gość: mouset Re: Mętlik IP: 217.96.109.* 03.05.03, 21:03
                            Już się rozjaśnia
                  • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 03.05.03, 21:38

> Kiedyś na linii 211
                    > (pracownicza Fiata)

Tzn, że ta linia nie jest ogólnodostępna?
                    • Gość: Forman Re: pożegnanie ikarusów IP: proxy / 192.168.3.* 04.05.03, 07:54
                      Z tego co ja pamiętam to takie linie jak 211 nie były ujęte w rozkładach jazdy
                      na przystankach.Pamiętam też parę linii z numerem np.208 czy 248 z tablicą
                      kierunkową Kopalnia Śląsk.Owszem jechał o stałej porze ale nie zatrzymywał się
                      na przystankach pośrednich.FSM miał też parę innych numerów bodajże 218
                      również.Były to tzw przewozy pracownicze a że wykonywało to WPK to widocznie
                      przydzielano im numer. Transport górniczy(Transgór) czy innych branż nie był w
                      stanie obsłużyć wszystkich przewozów.Ale to wszystko co opisałem to już
                      zapewne historia.Chociaż ostatnio widzę że przewozy pracowników częstochowskim
                      PKSem do kopalni Julian mają tablicę"Częstochowa-Piekary Śl" a dotychczas
                      miały tylko przewóz pracowników ale czy są ujęte w rozkładach na przystankach
                      to nie wiem.
                    • Gość: wpk Re: pożegnanie ikarusów IP: 213.17.234.* 04.05.03, 08:38
                      kuba203 napisał:

> > Kiedyś na linii 211
                      > > (pracownicza Fiata)
                      >
                      > Tzn, że ta linia nie jest ogólnodostępna?

Pewnie, że nie. Za WPK takich przewozów pracowniczych była cała masa (zresztą
                      numeracja 2xx była dla nich). Kierowcy tych autobusów zabierali oczywiście
                      pasażerów z przystanków, ale trzeba było wówczas uiścić opłatę do kieszeni
                      kierowcy ;-). Na dodatek jeszcze taka linia obsługiwana była przez więcej niż
                      jeden autobus - a każdy autobus jechał gdzie indziej.
                      • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 04.05.03, 09:32
                        U nas też są takie linie, ale jeżdżą tylko w nocy i wożą pracowników MPK, do
                        żadnych innych zakładów nie, dlatego się dziwię :))
                        • Gość: misiek Re: pożegnanie ikarusów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.03, 20:14
                          a to jest spox :
                          ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/tournee.php?p=5198
                          ikar u Fiata :-D
                          • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 21:00
                            Ma zajebiste fotele, skąd wiadomo że to nasz?
                            • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 04.05.03, 21:22

> Ma zajebiste fotele, skąd wiadomo że to nasz?

Ponieważ jest to DK591 (ma ślady po numerach, a w środku wisi nadal cennik i
                              regulamin MPK Kraków), i o nim cały czas tutaj rozmawiamy od kilku dni :DD
                              • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 21:23
                                ja jestem ciemny w/s GOP
                                • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 04.05.03, 21:29

> ja jestem ciemny w/s GOP

Ale tego Ikara akurat można rozpoznać bez specjalistycznej wiedzy, po prostu
                                  nie został przemalowany, nam się rzucił w oczy od razu :))
                                  • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 21:32
                                    Moim zdaniem był jaśniejszy
                                    • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 04.05.03, 21:33
                                      Na pewno nie, to są jego oryginalne barwy na 100% :))
                                      • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 21:42
                                        Z tego co pamiętam to seria 24587 do 94 była jasnobłękitna
                                        • kuba203 Re: pożegnanie ikarusów 04.05.03, 21:46
                                          Może kiedyś była, a później przestała być, np jak dostała jakieś reklamy :))
                                          • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 21:52
                                            No fakt przemalowywano chyba wsio
    • Gość: mouset Wycofuję się ! IP: 62.233.183.* 21.06.03, 10:24
      Nie zegnamy ikarusów, eksploatujemy je ile się da, aby nowy tabor odpoczywał w
      zajezdni!!!!!!!!!
      • Gość: Locutus ROTFL IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.06.03, 13:10
        No jasne! CN94UB na #137 i #183, a CN94UA na #209 i pokrewne :-P
        • Gość: mouset Re: ROTFL IP: 62.233.183.* 21.06.03, 13:12
          Na 259, tylko sześć kuursów, jaki odpoczynek
    • Gość: mimi Re: pożegnanie ikarusów IP: *.ds5.agh.edu.pl / 192.168.28.* 23.06.03, 19:12
      no coż ikariusy byly poczcziwe
      • Gość: mouset Re: pożegnanie ikarusów IP: 62.233.183.* 24.06.03, 19:58
        Jedyny przegub na upał
    • Gość: mouset kiedy jedziemy? IP: 62.233.183.* 07.07.03, 22:31
      • Gość: misiek Re: kiedy jedziemy? IP: *.zim.citynet.pl 07.07.03, 22:37
        podobno pod koniec sierpnia.... ja dokładnie nie wiem - pytaj Pavlacka
        • Gość: mouset Re: kiedy jedziemy? IP: 62.233.183.* 07.07.03, 22:42
          Sierpień........... hmmmmmmmm
    • Gość: mouset Nowe oblicze DK261 IP: 62.233.183.* 15.07.03, 23:11
      Stracił reklamę, ma miejskie barwy, a silnik nie ryczy tak charakterystycznie,
      czyżby wymieniono?
    • Gość: mouset Czy pożegnamy M120-ki? IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 20:49
      Jakąś imprezą?
      Sęk w tym że one chyba na wszystkich liniach jeździły
      • kuba203 Re: Czy pożegnamy M120-ki? 23.11.03, 21:30
        Jedyną linią, gdzie ich na pewno nie widziałem i nie słyszałem, żeby były jest
        609 :D
        • Gość: mouset Re: Czy pożegnamy M120-ki? IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 21:53
          No liniowo to na 128 ich nie było
          • kuba203 Re: Czy pożegnamy M120-ki? 23.11.03, 21:54
            Nawet na tym forum ktoś pisał, że widział bodajże BF225 :)
            • Gość: mouset Re: Czy pożegnamy M120-ki? IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 22:20
              No chyba że 511-08 był M120, ale to niemożliwe
    • Gość: mouset Panie Pavlack! IP: 62.233.214.* 24.01.04, 17:26
      Myślimy coś o pożegnaniu I280 na wiosnę?
      • Gość: jurko44 Re: Panie Pavlack! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 20:55
        Myślisz że skasują ikary, a nie M120 po dostawie "solarków"
        • mouset Re: Panie Pavlack! 24.01.04, 21:03
          Impreza M120 też była w planach, a także scanią 111, ale jej się nie da już
          uruchomić :(
          • Gość: Voith Re: Panie Pavlack! IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.01.04, 23:59
            a co jest 111? może by się do Niej uśmiechnąć w wakcje... szczerze byłbym bardzo happy gdyby można się Nią zająć...
      • Gość: Locutus Re: Panie Pavlack! IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 24.01.04, 23:51

> Myślimy coś o pożegnaniu I280 na wiosnę?

Tak - na wiosnę 2010 oczywiście :-D

Pzdr.
        LOKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka