Gość: J.S. już niepalący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:29 A znacie dowcip o paltociku. Pal to Ci ku ...płuca zgniją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katarzyna Re: Tytoniowe centrum usług pod Wawelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:34 rozwój??? szkoda, że w kierunku demoralizacji. Praca dla koncernu tytoniowego nie różni się niczym od dealerki narkotyków, poza faktem, że jest legalna. Nikomu nie życzę "kariery" w takiej firmie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Zazdrościsz? IP: *.veranet.pl 16.03.06, 16:10 Szczerze polecam pracę w tej firmie.Świetne możliwości rozwoju,kursy,szkolenia a i kasa całkiem,całkiem :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Zazdrościsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:51 Chyba żartujesz! Rozwój to można tam mieć jak sie moralność schowa do kieszeni:( Odpowiedz Link Zgłoś
darryll Re: Zazdrościsz? 16.03.06, 19:36 Mogłabyś bliżej napisac o co Ci chodzi? Może być na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Zazdrościsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:07 To bardzo proste. Chodzi mi o to, że z czystym sumieniem nie można pracować w firmie, która sprzedaje i promuje uzależniającą truciznę. Palenie powoduje m.in. raka i choroby serca. To prawda. Nie tylko napis na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Zazdrościsz? IP: *.veranet.pl 18.03.06, 10:37 Oczywiście,że wywołuje raka,choroby układu krążenia i uzależnia.Wszyscy o tym wiedzą i nikt nikomu nie każe palić tego świństwa,ani wdychać dymu,w końcu chyba wszyscy wiedzą jakie są długoterminowe skutki palenia.A czy z czystym sumieniem można być np.pracownikiem gorzelni czy browaru?. Bo wg. Twojej retoryki to pracownicy ww. powinni być w dużej mierze odpowiedzialni za skutki alkoholizmu i przemocy w rodzinie spowodowanej przez jego nadużywanie.Pracujący w kopalniach są współwinnymi zatruwania atmosfery dwutlenkiem węgla i są odpowiedzialni za powstanie efektu cieplarnianego oraz dziury ozonowej.Podciągnijmy pod to całe gałęzie przemysłu rafineryjnego i chemicznego,wydobywczego,energetycznego i inne...Podobnie zreszę pracownicy przemysłu drzewnego:W końcu każdy z nas kupuje gazety,książki,używa papieru w drukarkach,ksero-czyli pośrednio wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za rabunkowy wyręb lasów.Oj nieładnie.Idźmy dalej:Producenci i sprzedawcy wędlin,kiełbas i wszelkiego rodzaju garmażerii-ci z kolei są odpowiedzialni za nieludzkie traktowanie zwierząt hodowlanych,o pracownikach rzeźni nie wspomnę.Poza tym są jeszcze ci,którzy produkują i sprzedają wyroby skórzane,o kożuchach i futrach nie chcę nawet wspominać. Celowo to przerysowałem,chcę się tylko zapytać: Katarzyno,gdzie chciałabyś z "czystym sumieniem" pracować?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Zazdrościsz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:26 Naturalnie, każda idee można przerysować, a tym samym doprowadzić do absurdu. Równie dobrze moglbys zakończyć stwierdzeniem, że należaloby popelnić samobojstwo, bo przecież wydycha się dwutlenek węgla do atmosfery. Nie o to jednak chodzi. Firma produkująca papierosy sprzedaje chorobę i śmierć nie jako niechciany produkt uboczny, lecz jako swój glówny produkt. Jeśli ktoś nie widzi w tym nic niepokojącego etycznie, to znaczy że jest ślepy, albo hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Zazdrościsz? 16.03.06, 19:51 Tak wiem. Super stosunki międzyludzkie i integracja. Ponoć w PMP najbardziej Polakom wybierają Polacy, marzący o międzynarodowej karierze. Kończy się ona na Ałma Acie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Zazdrościsz? IP: *.veranet.pl 16.03.06, 21:16 Ale to jest,jak sam stwierdziłeś "ponoć". Dlaczego odnoszę nieodparte wrażenie,że najwięcej o warunkach pracy i stosunkach panujących w tej firmie jak zwykle wiedzą ci,którzy nigdy w życiu tutaj nie pracowali,a ich kontakt z PMP ograniczył się do złożenia CV?. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Tytoniowe centrum usług pod Wawelem 16.03.06, 23:29 Zalegalizujmy kokę i marychę, to i kartel z Medelin w K-wie zainwestuje, a GW będzie się cieszyć jaki to rozwój i nowoczesność, i nowe miejsca pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Tytoniowe centrum usług pod Wawelem 16.03.06, 23:32 Gość portalu: J.S. już niepalący napisał(a): > A znacie dowcip o paltociku. Pal to Ci ku ...płuca zgniją. A to znasz: "Kolumb przywiózł z Ameryki tytoń i syfils, gdy używasz pierwszego, to się bardzo mylisz" (jeden z 3 epigramów antytytoniowych żenadnych Grupy Poetyckiej "Zlali mi się do środka") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Tytoniowe centrum usług pod Wawelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:38 Mam pytanie. Czy wie ktoś, gdzie można składać aplikacje? Czy na Jana Pawła, czy też gdzież indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyntia Re: Tytoniowe centrum usług pod Wawelem IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.06, 23:01 Ileś tam proponuje zatrudnić. A ile planuje otruć swoim produktem? Już ich cała Europa przegania, to lokują się w nas, bo w tym kraju nikt nie broni obywateli, jedynie na nich zarabia i państwo i wielkie firmy tytoniowe. Odpowiedz Link Zgłoś