aniagie 26.03.06, 21:27 Rzucić gładzie na ściany czy nie? Jak zrobiliście u siebie w mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bnm123 Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 21:59 robiliśmy sami z pomocą rodzinki, wyszło super, nie ma porównania do tego co było wcześniej. było bardzo dużo pracy. kilka razy gładź była nakładana i szlifowana, ale nie wyobrażam sobie robić to później -mieszkając. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
atom34 Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 22:09 Robilem w calym mieszkaniu - polecam atom34 Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_ek Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 22:17 ja nie kladlem gladzi ze wzgledu na to iz mowa byla o pekajacych scianach(co okazalo sie faktem niestety) przy odbiorze mieszkania. Nie nazekam, bowiem sciany nie wygladaja tak tragicznie a malowanie i tak bedzie pewnie w najblizyszm roku i wowczas bedzie gladz i likwidacja pekniec. Po co wyrzucac kase dwa razy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bnm123 Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 22:32 co innego zaszpachlować peknięcia (ja po roku mam dwie rysy)a co innego robić gładź w całym mieszkaniu, w którym się mieszka. pył jest wszedzie, nie pomaga zamykanie drzwi, okien, zabezpieczanie folią itp. a jeśli robi się to we własnym zakresie to koszty nie są wielkie. ogrom pracy - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
chieftain Re: gładzie na ścianie 27.03.06, 10:08 Ja nie mam gładzi tylko pomalowane na to co było. Ściany nie wyglądają fatalnie. Gładzie zamierzam robić póżniej. Fakt kurzy się niemiłosiernie ale po co płacić dwa razy za to samo , bo po likwidacji pęknięć trzeba pewno kłaść nowe gładzie. Ci co mają "dwie rysy" na ścianie to szczęściarze i chyba w mniejszości U mnie pęknięć sporo i niestety jest to tendencja wzrostowa. Istniejące pęknięcia zaś pogłębiają się tworząc niezłe szczeliny, tak więc "zwykłe" zaszpachlowanie nic nie pomoże. Niektórzy twierdzą, że niewiele pomagają siatki popdtynkowe. Tak więc pewno i tak czeka mnie niezły remont. Zrobisz co uważasz, ale zważ, że ci którzy mają gładzie też piszą że im one popękały. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ideasnx Re: gładzie na ścianie 27.03.06, 11:19 Fakt, że po nałożeniu gładzi po pewnym czasie pojawiły się pęknięcia. Ale po usunięciu pęknięć pozostaje wygładzić tylko miejsca napraw - więc w porównaniu do całego mieszkania stosunkowo niewiele. A co się z tym wiąże - pyłu też jest bardzo mało. I to powinien być istotny argument dla kogoś, kto ma już choć częściowo umeblowane mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś