Dodaj do ulubionych

gładzie na ścianie

26.03.06, 21:27
Rzucić gładzie na ściany czy nie? Jak zrobiliście u siebie w mieszkaniach?
Obserwuj wątek
    • bnm123 Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 21:59
      robiliśmy sami z pomocą rodzinki, wyszło super, nie ma porównania do tego co
      było wcześniej. było bardzo dużo pracy. kilka razy gładź była nakładana i
      szlifowana, ale nie wyobrażam sobie robić to później -mieszkając.
      polecam.

• atom34 Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 22:09
        Robilem w calym mieszkaniu - polecam
        atom34
    • kubus_ek Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 22:17
      ja nie kladlem gladzi ze wzgledu na to iz mowa byla o pekajacych scianach(co okazalo sie faktem niestety) przy odbiorze mieszkania. Nie nazekam, bowiem sciany nie wygladaja tak tragicznie a malowanie i tak bedzie pewnie w najblizyszm roku i wowczas bedzie gladz i likwidacja pekniec. Po co wyrzucac kase dwa razy.
      Pozdrawiam
    • bnm123 Re: gładzie na ścianie 26.03.06, 22:32
      co innego zaszpachlować peknięcia (ja po roku mam dwie rysy)a co innego robić
      gładź w całym mieszkaniu, w którym się mieszka. pył jest wszedzie, nie pomaga
      zamykanie drzwi, okien, zabezpieczanie folią itp. a jeśli robi się to we własnym
      zakresie to koszty nie są wielkie. ogrom pracy - tak.
      • chieftain Re: gładzie na ścianie 27.03.06, 10:08
        Ja nie mam gładzi tylko pomalowane na to co było. Ściany nie wyglądają fatalnie.
        Gładzie zamierzam robić póżniej. Fakt kurzy się niemiłosiernie ale po co płacić
        dwa razy za to samo , bo po likwidacji pęknięć trzeba pewno kłaść nowe gładzie.
        Ci co mają "dwie rysy" na ścianie to szczęściarze i chyba w mniejszości
        U mnie pęknięć sporo i niestety jest to tendencja wzrostowa. Istniejące
        pęknięcia zaś pogłębiają się tworząc niezłe szczeliny, tak więc "zwykłe"
        zaszpachlowanie nic nie pomoże. Niektórzy twierdzą, że niewiele pomagają siatki
        popdtynkowe. Tak więc pewno i tak czeka mnie niezły remont.
        Zrobisz co uważasz, ale zważ, że ci którzy mają gładzie też piszą że im one
        popękały.
        pozdr.
        • ideasnx Re: gładzie na ścianie 27.03.06, 11:19
          Fakt, że po nałożeniu gładzi po pewnym czasie pojawiły się pęknięcia. Ale po
          usunięciu pęknięć pozostaje wygładzić tylko miejsca napraw - więc w porównaniu
          do całego mieszkania stosunkowo niewiele. A co się z tym wiąże - pyłu też jest
          bardzo mało. I to powinien być istotny argument dla kogoś, kto ma już choć
          częściowo umeblowane mieszkanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka