Dodaj do ulubionych

koszmar z tym papiezem

IP: 83.14.143.* 03.04.06, 00:20
wytrzymac nie idzie
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 00:40
      to popuść.nikt Ci nie broni
      • Gość: eeeee Re: koszmar z tym papiezem IP: 83.14.143.* 03.04.06, 00:43
        popuscilem.... troche jakby przeszlo
        • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 00:44
          fajnie.teraz napij sie wody i idz spac.powodzenia
          • Gość: zmęczony Re: koszmar z tym papiezem IP: *.kompania.net 03.04.06, 01:29
            Faktycznie, to jakaś choroba narodowa. Co rok to tragiczniej wygląda, chorych
            przybywa a nikt nie próbuje leczyć.
            • Gość: Dziubczyńska Re: koszmar z tym papiezem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:36
              Czy jutro też będą wyły syreny?
              • Gość: kr Re: koszmar z tym papiezem IP: *.ghnet.pl 03.04.06, 07:21
                A wyły?
                • Gość: H56 Re: koszmar z tym papiezem IP: *.comnet.krakow.pl 03.04.06, 07:50
                  znowu we wszystkich wiadomościach tylko o papieżu. Wczoraj sobie odpuściłem,
                  ale dzisiaj zaczynam się wkurzać.
                  • Gość: Irek Re: koszmar z tym papiezem IP: *.chello.pl 03.04.06, 08:54
                    Jest takie schorzenie, zdarzają się - jak widać i słychać - nawet epidemie.
                    Drugie domniemanie, że to psychoza reaktywna. Rozpacz z powodu warunków życia i beznadziei. Jedni (odważni zawsze są nieliczni) uciekają drogą samobójstwa, inni w chorobę psychiczną, większość zaś ucieka się do różnych form magii itp.
                    Trzecia hipoteza: woda na młyn kleru, który ma znowu dożynki. Już nie 5 minut, lecz od rana do wieczora we wszystkich stacjach radiowych i tv (za wyjątkiem polsatu i zagranicznych) przez kolejne dni i noce. Przy okazji zaś może zblednie pożegnanie czytelników z Lemem?
                    Tylko że Lema będą czytać - jak czytają - kolejne pokolenia. Nie przypuszczam, by którakolwiek z książek Wojtyły, w której jest jakieś sensowne dla całej ludzkości przesłanie (tzn. nie tylko do omamionych), została przełożona na 40 języków. O ile taka, oczywiście, istnieje. Stamtąd bowiem niektóre rzeczy wychodzą z opóźnieniem. Jak np. relacja z ostatnich 37 dni papieża, kiedy to stosowano wobec niego "terapię uporczywą", którą skrytykował już Pius XII, a sam JPII też ponoć był jej przeciwny.
                    • kielczow2003 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 21:02
                      Oj stary!!!!
                      Wiesz prywatnie jestem zdania ze Wojtyła był wielkim czlowiekiem co nie znaczy
                      nieomylnym czy pozbawionym przywar. Zreszta to czynilo go bardziej ludzkim.
                      Osobiscie denerwuja mnie peany na czesc Wojtyly niektorych notabli tylko mam
                      wrazenie ze z zupelnie innego powodu niz ciebie.
                      Wiesz w biciu piany na czesc tego wielkiego czlolwieka wszyscy troszke
                      zabrnelismy za daleko. Ale zeby negowac prawo mimlionow ludzi do przezywania
                      tego w taki sposob?
                      Ja sam plakalem i sie tego nie wstydze chociaz nie uczeszczam do kosciola i nie
                      zaliczam sie do grona tzw katolikow.
                      Jezeli nie jestes w stanie zauwazyc wielkowsci tego czlowieka (oczywiscie masz
                      do tego prawo) to moge Ci tylko wspolczuc wiedzy o swiecie.
                      Porwnujac Lema i Wojtyłe za wspolny paradygmat bierzesz fakt pisania jako takiego:)
                      Smieszne i raczej zalosne spostrzezenie.
                      Lem byl wyjaatkowym pisarzem polakiem bez watpienia geniuszem. Wojtyla dzialal
                      na troszke innej plaszczyznie. Ten czlowiek przelamywal bariery dawal swiadectwo
                      ale pisanie o zaslugach Wojtyly i argumantowanie dlaczego jest wielki to bicie
                      piany bez sensu dlatego pomine to wszystko. Uwazam ze ten caly zgielk szkodzi
                      papiezowi i jest kompletnie nie potrzebny.
                      Jedz duzo kalarepy wiem ze nie jest smaczna ale pomaga:)
    • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 11:19
      Proponuję wyłączyć telweizor,radio oraz nie czytać gazet i może wyjechać za
      miasto?Rozumiem że w pubie trzeba by codziennie bez wyjątku i względu na
      okoliczności więc tutaj juz nic nie mogę poradzić;-) MOże jakąś petycję do
      włądz napisać żeby odseparować,odgrodzić a najlepiej zamknąć tych ludzi żeby
      nie przeszkadzali porządnym obuwatelom w komunikacji i nie psuli ich poczucia
      smaku?A może postulować o zaprzestanie obchodów bo są irytujące i drażniące?Na
      pewno takie działąnia odniosą większy skutek niż żale tutaj.Pozdrawiam i
      przesyłąm wyrazy współczucia z powodu niekorzystnej i trapiącej Was
      sytuacji.Jutro już może będzie spokój..
      • Gość: Julius 12 Re:weronko 77 IP: *.kompania.net 03.04.06, 12:18
        To nie jest takie pewne, bo kler jest pełen "inwencji twórczej" i przekonany
        jestem,że wymyśli jakiś nowy powód do wszczęcia masowej histerii. Zresztą
        trudno się temu dziwić, to ich praca dla pomnażania swoich dóbr doczesnych a
        fachowców ci tam dostatek w tej materii, wykształconych za nasze pieniądze.
        • Gość: kiko Bolesna rocznica wymaga również dobrego smaku.... IP: *.net.autocom.pl 03.04.06, 14:55
          Przesada nigdy nikomu dobrze nie służy, w żadną stronę.
          Taka sterowana histeria jest dosyć niezrozumiała. Nie wiem, czy
          Papieżowi zza chmurki to wszystko tak absolutnie się podoba?
    • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 11:40
      No też się cieszymy że tutaj nie mieszkasz;-) Też nie rozumiem jak jakiś
      schorowany staruszek może wywołać takie zamieszanie.Musiał być wpływowy i chyba
      go ludzie lubili.FArciarz-nie każdego tak lubią i to nie tylko w
      Polsce.Pozdrawiam serdecznie-mieszkam w Polsce;-)
      • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 11:45
        Też mieszkałam w GB i z tego co zaobserwowałam tam też go lubią.Przynajmniej w
        Londynie mimo że to prostestancijak i cała Anglia;-)
        • swarozyc Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 12:01
          Anglia nie jest protestancka. Anglia jest anglikanska.
          • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 12:04
            Ja myślałam że jest po połowie ponieważ tak mnie uczono na studiach,fakt 6 lat
            temu;-) NIemniej jednak nie o tym ten wątek.Mimo innego podejścia do
            wiary "schorowany staruszek z Włoch" nie wywoływał tam nigdy irytacji a wręcz
            przeciwnie;-)
            • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 12:08
              Ale mogę się założyć że teraz uwaga skupi się na mojej wypowiedzi zarzucając mi
              tępotę,nieuctwo i beznadziejne studia oraz inne sympatyczne epitety;-) Na
              szczęście mam co robić dzisiaj więc oddalam się bezpiecznie na przyjemne
              spędzanie reszty dnia;-) Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: GB Re: koszmar z tym papiezem IP: *.as15444.net 03.04.06, 12:12
                Wrecz przeciwnie! :-)

• gph koszmar z tym skretynieniem 03.04.06, 15:00

15 lat wolności, dwa lata w unii
      a idiotów ile było, tyle jest. czasem nawet jakby więcej.
    • peteen szybko wam zaczął przeszkadzać... 03.04.06, 15:02
      a bez niego do dzis byście trybunę ludu czytali
      na całe szczęście jest was tak mało...
      • Gość: kiko Re: szybko wam zaczął przeszkadzać... IP: *.net.autocom.pl 03.04.06, 15:15
        ja myślę, że to nie o to chodzi. Ale przecież ilość nie zawsze przechodzi
        w jakość.Prawda?
        Nie jesteś zwolennikiem umiaru i prawdziwej nie reżyserowanej powagi, p.?
      • Gość: br. Florian [...] IP: *.kompania.net 03.04.06, 17:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Br. Florian Peteen jak wycinasz to coś Ci podeślę nowego... IP: *.kompania.net 03.04.06, 23:06
          Znowu widziałem dzisiaj udekorowane pobocza drogi do Huty lampeczkami i abarot,
          jak mówią Indianie, zupełnie jak w zeszłym roku, kiedy zaraz po kilku dniach w
          tejże Hucie w ramach pojednania i wzajemnej miłości, nożem zaszlachtowali
          chłopaka. Te lampeczki wzbudziły we mnie niepokój i myślę, że znowu niedługo
          ktoś zostanie tam zamordowany. To tak, jakby te lampki były zwiastunem czyjejś
          śmierci i patrzyłem na nie z niechęcią. Czy ten tekst też kwalifikuje się do
          wycięcia?.
      • Gość: siostra Teresa. Re: szybko wam zaczął przeszkadzać... IP: *.kompania.net 03.04.06, 22:11
        Zawsze woleliśmy czytać Trybunę niż wasz nocnik co świadczyło o Jej wyższości.
        Teraz też byśmy Ją czytali, gdybyśmy nie żyli w Kraju fanatyzmu religijnego.
        Nie ciesz się, bo nie jest nas tak mało a w dodatku stale nas przybywa ze
        względu na następujący proces samoistnego wyleczania się z tej zakażnej
        infekcji. Jeszcze trochę a będziemy was oglądać w Muzem Tragicznej Historii
        Polskiej.
      • Gość: eeeee Re: szybko wam zaczął przeszkadzać... IP: *.wolfson.cam.ac.uk 08.04.06, 03:15
        peteen napisał:

> a bez niego do dzis byście trybunę ludu czytali
        > na całe szczęście jest was tak mało...

jasne;
        papiez obalil komune;
        papiez wstrzymal slonce i ruszyl ziemie;
        mam nadzieje, ze dysonans poznawczy ktorego doswiadczysz dowiadujac sie, że to
        wszystko g...o prawda nie wplynie negatywnie na jakość Twojej moderacji na
        krakforum;

• peteen Re: szybko wam zaczął przeszkadzać... 08.04.06, 10:34
          żenująca odpowiedź, ale czego się po ee spodziewać...
    • audir Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 17:46
      masz rację ...mamy nowego Boga ... nowe święta będą?
      • Gość: J. Re: koszmar z tym papiezem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:30
        Koszmar to był rok temu ,pamiętam ,że jak umarł było mi smutno ,zrobił duzo
        dobrego ale rozumiałam rowniez ,że to był starszy ,schorowany czlowiek i w
        pewnym momencie on sam juz pragnął odejść .Tymczasem to co sie dzialo w mediach
        przez 2 tyg....non stop żalobna muzyka,prezenterzy ubrani na czarno,
        pochody ,znicze niesione przez dresiarzy,sztuczne godzenie sie kibiców dwóch
        zwaśnionych klubów,ogólna histeria i płacz na sam dźwięk Barki,modlenie sie
        godzinami przed oknem papieskim ..poprostu obłęd.Najbardziej śmieszyło mnie jak
        najwięksi obludnicy,ktorzy gdy papież żył mieli jego nauki tak naprawdę gdzieś
        tłumnie wybierali sie na Blonia ,wysyłali smsowe-lańcuszki typu -zgaś światło
        bo inaczej spotka cie nieszczęście ,kupowali coraz to wieksze świece i oburzali
        się gdy ktoś im delikatnie powiedział,że do tej pory jakoś nie byli zbyt
        religijni.A teraz?rok po? nadal są obłudnikami i o calym tym cyrku zapomnieli
        juz dawno temu.
    • albalonga Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 19:32
      wreszcie ktos to powiedzial. to jakis obłęd. to juz jest nudne. takie puste i na pokaz. A ludzie jacy byli paskudni to i sa. :(
      • Gość: jacek2 Re: koszmar z tym papiezem IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 03.04.06, 20:21
        Bo polski katolicyzm taki jest pusty i na pokaz ....
    • weronka77 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 20:47
      Podobnie jak w przypadku postu o Lemie napiszę że można miec swoje zdanie i ja
      je szanuję.Natomiast w tak delikatnej kwestii zalecam zachowac umiar również w
      komentowaniu zachowań i odczuć innych.Może postulując umiar zaczniejmy od
      siebie,zastanawiając się zanim coś powiemy lub napiszemy.Ten wątek jest
      niepotrzebny i uważam że najlepiej będzie jak go zamkniemy.Pozdrawiam
    • polski0001 Re: koszmar z tym papiezem 03.04.06, 22:13
      Gdyby nie On to bys sie czul jak w trzecim swiecie jak za Komuny !!!
      Jak tak w ogole mozna myslec !!!!
      Skandal ..........!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Zyta Re: koszmar z tym papiezem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:58
        Gdyby ZSRR się nie rozleciał to żaden papiez by tu nie pomógł ,system zaczął
        chwiać się w posadach i dlatego były mozliwe takie przemiany ,taka jest
        prawda.Nazwiesz mnie komuchem? urodziłam się w latach 80-tych.
      • Gość: Tymothy Trąpka. Re: koszmar z tym papiezem IP: *.kompania.net 03.04.06, 23:12
        Najpierw poducz się trochę, zebyś wiedział co to jest komuna to może nie
        będziesz pisać bzdur. Co ty możesz wiedzieć przy swoim ograniczeniu o trzecim
        świecie?, to też wymaga przynajmniej podstawowej wiedzy, której i w tej materii
        Ci brak. Może nie pisz już więcej, bo jeszcze bardziej się skompromitujesz.
        • polski0001 Re: koszmar z tym papiezem 06.04.06, 21:36
          Zastanowcie sie co wy piszecie !!!! I przedewszystkim o
          KIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          BEZBOZNIKI jedne ...............!!!!!!!!!
          Wstydzcie sie !!
          • Gość: polski 0002 Re: koszmar z tym papiezem IP: *.kompania.net 06.04.06, 23:03
            Dlaczego bezbożniki i to w dodatku jedne?, przecież nikt nie pisze o Bogu.
            Czego tu się wstydzić?, zastanów się co czytasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka