Dodaj do ulubionych

Spotkanie z dewoplerem

04.04.06, 00:38
Witamy wszystkich Sasiadow Obozowej :)

Niestety dopiero dzis dowiedzielismy sie o istnieniu tego forum na spotkaniu
w Proins-ie od przyszlych mieszkancow. A szkoda bo jest wiele ciekawych
tematow, rowniez juz z poprzednich etapow.
Mysle ze powinnismy jakos wymienic sie namiarami ( e-mail,tel.), tak
zrobilismy na zebraniu 03/04/2006 o godz.17:30 . Mysle ze to dobry pomysl, bo
zawsze mozna sie jakos porozumiec miedzy soba i latwiej bedzie nam negocjowac
rozne uwagi czy sugestie z dewoplerem. Jak wiadomo, grupa ma wieksza sile
przebicia niz pojedyncze osoby.
Ogolnie po zebraniu to nic ciekawego. Przez telefon gdy zapraszali to mowili
ze maja dla nas jakas propozycje, a tu nic tylko kolejne przesuniecie
terminow, inny uklad blokow,brak parkingu przed budynkiem C, i tego typu
sprawy. Propozycji jakos nie bylo.
Jesli jest ktos kto byl na spotkaniu w innym trminie to napiszcie jakie
tematy z Wami byly poruszane. Moze ktos napisze co z wykonczenia
obiecali,mozna porownac umowy.Na spotkaniu o 17:30 byl rowniez temat
otwierania bramy wiazdowej na posesje z mieszkan. Mysle ze to dobry pomysl,
bo gdy ktos nas odwiedzi trzeba bedzie biegac aby otworzyc. ( od siebie dodam
ze mnie poinformowano ze przy bramie bedzie ochrona, i bedzie dzwonila do
mieszkania pytac czy otworzyc brame danej osobie). Mysle ze kazdy z nas cos
tam wie i im wiecej tych wiadomosci dotrze do nas wszystkich tym wiecej uda
sie wywalczyc. Mam nadzieje ze napisze ktos rowniez z zebran w innych
godzinach.
Przegladajac forum z poprzednich etapow widze ze warto dyskutowac chocby po
to by uniknac problemow w przyszlosci gdy juz zamieszkamy. Szkoda ze
wczesniej nie wiedzielismy o tym forum bo juz w grupie podczas zebrania mozna
bylo poruszyc problemy akustyczne. Podobno mieszkancy pierwszego i drugiego
etapu skarza sie na to. Rowniez aby domofony montowane byly juz w klatce
przed drugimi drzwiami,a nie pierwszymi (niech roznosiciele ulotek zostawiaja
je w przedsionku, aby nie krecili sie po klatce). Moze ktos podsunie temat
wykonczenia , co jeszcze powinno byc w umowie( czytalam tu o roletach
antywlamaniowych na parterze), moze ktos jeszcze cos podpowie, to chyba nasza
wspolna sprawa.
Troche sie tego uzbieralo, ale tez dopiero pierwszy raz na forum :)
Jestesmy przyszlymi mieszkancami budynku C i pozdrawiamy mieszkancow
wszystkich budynkow, a oto nasz kontakt: malikaa@poczta.fm , no i oczywiscie
tu na forum bedziemy czesto :)

Aneta i Michal
Obserwuj wątek
    • to.ma.sz Re: Spotkanie z dewoplerem 04.04.06, 11:46
      Witam,
      My mamy spotkanie jutro (5 kwietnia), ciekawe czego się dowiemy...
      Pozdrawiam
      Tomasz
      • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 04.04.06, 12:59
        Hej :)

Nie wiem z ktorego budynku jestes To.ma.sz , ale moze rowniez poruszycie na
        swoim spotkaniu temat otwierania bram z mieszkania( chyba ze faktycznie bedzie
        straznik).Tylko czy nie powinnismy miec tego w umowie? Jak pisalem ,jestesmy z
        budynku C i moze udaloby sie zrobic choc furtke ( bo drogi podobno nie bedzie)
        od gornej strony dzialki. Blizej byloby chocby do sklepow i nie trzeba by
        chodzic dookola budynkow z pierwszego etapu. Mam tu na mysli wyjscie gdzies w
        okolicy tego domku przed budynkiem C, moze miedzy nim,a budynkiem soboli daloby
        sie zrobic choc jakis chodnik. Co Wy na to Sasiedzi ?
        Najbardziej szkoda tych ktorym zlikwidowali klatke. Napiszcie jak z Wami
        postapili, bedziemy wiedziec czego sie spodziewac w prsyszlosci. Jakas
        rekompensata,lokale w innych lokalizacjach czy zwrot kosztow? I na jakich
        warunkach?
        Czy moze ktos napisac czy rolety antywlamaniowe sa przewidziane tylko na
        parter, i czy jest doplata?
        Ciekawa jest rowniez sprawa tych parkingow. Zauwazylismy na planie podczas
        spotkania ze jest ich mniej ( przed budynkiem C wogole nie ma takich miejsc).
        Niestety nie ma tam juz miejsca aby takie powstaly. No a teraz jeszcze
        przeczytalam ze czesc z tych co ma powstac zostala zarezerwowana umowa
        notarialna dla mieszkancow z pierwszego etapu. Robi sie ciekawie ale nie w
        pozytywnym tego slowa znaczeniu.
        Pozdrawiamy,
        Aneta i Michal
        • to.ma.sz Re: Spotkanie z dewoplerem 04.04.06, 13:42
          My też jesteśmy z budynku C - jesli można tak powiedzieć o budynku który
          istnieje jeszcze tylko na papierze :)
          Postaramy się jutro jak najwiecej dowiedziec i poruszyć wszystkie
          problematyczne sprawy które do tej pory "wyszły".
          Pozdrawiam
          Tomasz
          • j.w13 Re: Spotkanie z dewoplerem 04.04.06, 19:45
            Witam!
            Niech osoby, które są juz po spotkaniach, czy to oficjalnych czy tez nie, przekazywały jak najwięcej informacji na to forum.
            Ja mam rezerwację w budynku A i narazie nikt sie ze mną nie kontaktował w sprawie spotkania, ale śledzę na bieżąco to co się dzieje i cały czas mam nadzieję, że mimo niezliczonych problemów będziemy mieszkać na ul. Obozowej...
            Pozdrawiam przyszłych (oby) sąsiadów!
            • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 05.04.06, 00:01

Podczas naszego spotkania byly rowniez osoby z budynku A wiec pewnie i Was
              zaprosza tylko w innym terminie bo sala nie jest zbyt duza.
              Czekamy na wiesci z Waszych spotkan.

Pozdrawiamy,
              Aneta i Michal
    • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 05.04.06, 10:44
      Witajcie Sasiedzi Obozowej :)

Chcielismy zaproponowac spotkanie przyszlych mieszkancow 3-go etapu. W zwiazku
      z nowym terminem oddania mieszkan, i nowym polozeniem budynkow moze warto by
      bylo sie spotkac przed podpisaniem aneksow. Ustalic dokladnie co jeszcze
      powinny one zawierac. Drugi etap tez ma miec parkingi razem z mieszkancami
      budynkow soboli. My mamy miec z etapem pierwszym. Ale mysle ze jest wiecej
      tematow do omowienia. Im wiecej wszyscy bedziemy mieli wpisane w umowy tym dla
      nas lepiej. To ze na spotkaniu wszystkiemu sie przytakuje to nie znaczy ze
      zostanie to wykonane, a wiadomo ze pozniejsze koszty niedociagniec i przerobek
      spoczna na nas. Im wiecej nas bedzie mialo te same obietnice w umowach tym
      wieksza szansa ze zostana one wykonane.
      To tylko propozycja, ale napiszcie co o tym myslicie. Moze wato byloby sie
      spotkac po swietach, i uzgodnic miedzy soba czego powinnismy oczekiwac od
      dewoplera.
      Czekamy na Wasz odzew i pozdrawiamy.
      Aneta i Michal
      • to.ma.sz Re: Spotkanie z dewoplerem 05.04.06, 20:46
        Witam,
        Jesteśmy już po spotkaniu. W zasadzie niczego nowego się nie dowiedzieliśmy.
        Potwierdziły się informacje dotyczące zmian w ustawieniu budynków i skrócenia
        budynku C o jedną klatkę. Plan zagospodarowania terenu, do którego link już
        ktoś tu podawał (ten link jest też w nagłówku naszego forum) - jest aktualny.
        Takie zmiany narzucili urzędnicy, stąd konieczność wprowadzenia zmian w
        projekcie całości inwestycji. Te zmiany są obecnie wprowadzane i kompletna
        dokumentacja konieczna do starania się o pozwolenie na budowę ma zostać złożona
        do 20 kwietnia. Realny termin uzyskania pozwolenia na budowę to połowa czerwca.
        w związku z tym termin odbioru mieszkań przesuwa się na wrzesień 2007 (z
        możliwością 3 miesięcznego opóźnienia).
        Aneksy do umów będą ustalane indywidualnie, między innymi dlatego że niektórzy
        z nas mają płatność rozłożoną na raty miesięczne, a inni na 2-miesięczne lub
        jeszcze inaczej, poza tym różnie mamy ustaloną sprawę waloryzacji wpłat, więc z
        każdym z nas PROINS będzie podpisywał inny aneks. Wtedy będzie można próbować
        wynegocjować jakąś rekompensatę za opóźnienia - każdy odpowiednio do umowy jaką
        ma podpisaną.
        Poruszyliśmy tez sprawę izolacji akustycznej w budynkach oraz problemu wody
        cieknącej po balkonach (takie problemy sygnalizują mieszkańcy I etapu).
        Obiecano nam, że cos spróbują zrobic w tej sprawie. Dobre i to :)
        Jeśli chodzi o dodatkową furtkę przy bloku C to na razie niczego takiego nie ma
        w planach ale, jak nam powiedziano, nie jest wykluczone że w trakcie budowy
        infrastruktury takie zmiany można będzie jeszcze wprowadzić.
        To chyba wszystko...
        Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich Przyszłych Sąsiadów!
        Tomasz
    • martulka31 Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 10:42
      Jak udało się spotkanie z developerem? Zastanawiamy się z mężem nad kupnem mieszkania przy Rydlówce, ale czy Proins jest godny zaufania? Jak was w końcu potraktowali? Szczególnie z miejscami postojowymi, które zamiast darmowych na powierzchni, będę kosztowały grube pieniądze - chociaż tyle, że to parkingi podziemne, ale nadal to kilkadziesiąt tysięcy więcej za mieszkanie.
      • to.ma.sz Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 10:55
        No cóż... :)
        Ja cały czas mam nadzieje, że PROINS okaże się godny zaufania... :)
        Nie da się ukryć, że problemy które się obecnie pojawiają (np. likwidacja
        jednej z klatek, zmniejszenie ilosci miejsc parkingowych itp.) są spowodowane
        głównie przez działania urzędników i jak narazie wydaje mi się że PROINS robi
        co może, żeby mimo różnych przeszkód pchać sprawę do przodu.
      • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 13:32
        U nas chyba zrobilo sie troche nerwowo po tym spotkaniu w Proinsie.Ale puki co
        to faktycznie nie jest wina dewoplera.Proins mial zamiar budowac wedlug
        pierwotnych planow,a ze nie otrzymal na to zgody to chyba nie ich wina (nasze
        budynki maja byc rownolegle do tych budowanych wczesniej). I dlatego ta zmiana
        planow i likwidacja jednej z klatek(nie ma juz na nia miejsca na dzialce po
        przesunieciu budynkow).Chyba nie mozemy ich za to winic.Zgody na to nie
        dostali, ale po poprawkach obiecali ze inwestycja ruszy.Oni tez traca na
        poprawianiu tych planow i likwidacji jednej klatki.Bedzie przez to mniej
        mieszkan,a mimo to obiecali nam ze stawka za metr kwadratowy nie ulegnie
        zmianie. Co z ludzmi ktorzy mieli mieszkac w tek klatce ktora zlikwidowano nie
        wiem, obiecali jakies rozwiazanie. Moze jest tu na forum ktos taki i sam sie
        wypowie. Faktycznie najgorzej z parkowaniem przed budynkami bo nie ma na to
        miejsca, ale moze jeszcze nie wszystko stracone- ja jestem optymistycznie
        nastawiony.Podziemne miejsca postojowe byly od poczatku projektu,i platne.Tyle
        ze mialy byc tez miejsca przed budynkiem,dla wszystkich,darmowe i to jest teraz
        nasz problem.
        To jest oczywiscie tylko moje zdanie wiec prosze az tak sie tym nie sugerowac.
        Kazdy ma prawo myslec inaczej, wiec ktos moze (i ma prawo) myslec inaczej).
        Pozdrawiamy,
        Aneta i Michal
        • to.ma.sz Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 14:04
          Myslę że na razie wszyscy jesteśmy optymistycznie nastawieni :)
          Jak nam sie zmieni nastawienie to bedziemy sie zastanawiac nad rozwiazaniem
          umowy, ale na razie wierzymy głeboko że wszystko sie uda!
          Podobno wiara czyni cuda... :)
          Pozdrawiam
          Tomasz
    • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 15:02
      Witajcie Sasiedzi :)
      Popieram to co napisala kejt28. Dlatego podtrzymuje prosbe o spotkaniu, i to
      jeszcze przed podpisaniem aneksow.Moze kazdy z nas usiadzie i zastanowi sie co
      moznaby zrobic.Wyliczylismy wstepnie, bo nie mamy planow wszystkich budynkow 3-
      go etapu ze bedzie ok 120 mieszkan. My rowniez nie mamy nic w umowie o wolnych
      (darmowych)miejscach parkingowych. Wedlug nowego projektu (to co wyliczylam na
      planie)tych miejsc ma byc w sumie ok 40 w tym z czesci z nich maja korzystac
      mieszkancy etapu pierwszego. Nie wyglada to optymistycznie.Faktycznie nie
      bedzie miejsca na parkowanie,a z doswiadczenia wiem ze potem wszyscy beda
      stawac gdzie tylko sie da byle blisko budynku.Jak napisala kejt28 niektorzy
      maja dwa samochody + odwiedzajacy.Wiec problem jest.Problem ten dotyczy nas
      wszystkich, bo nawet jesli ktos nie posiada samochodu to w przyszlosci zawsze
      moze miec,a poza tym z braku wyboru mieszkancy zaczna parkowac na chodnikach
      przed naszymi budynkami, co utrudni rowniez poruszanie sie po chodnikach.Wiec
      jak widac czy tego chcemy czy nie to to jest problem i choc na razie tylko
      wirtualny to w przyszlosci bedzie nekal nas na co dzien. Warto chyba sie
      spotkac i podyskutowac co mozna by zrobic juz teraz.Kajet28 napisala ze jest
      mozliwosc dorobienia miejsc wzdluz ulicy bloku C. Nie wiem czy byloby tam tyle
      miejsca.Wlasnie tam mialy byc miejsca ktore zlikwidowano. Z tego co widac na
      planie jest troche miejsca pomiedzy budynkiem C a granica dzialki. Moze tam
      udaloby sie zrobic przejazd i parkowac pod ogrodzeniem z drugiej strony
      budynku, moze mozna tak zrobic rowniez przed budynkami A i B ? To oczywiscie
      tylko propozycja, i dlatego mysle ze warto sie spotkac i wysluchac wszystkich.
      To byloby tylko kilka miejsc wiec moze nie byloby az tak uciazliwe. To tez
      jedyny teren gdzie mozemy miec troche zieleni ale za to mozemy miec problem z
      poruszaniem sie nawet pieszo przed wlasnym domem. Czy nie uwazacie ze warto sie
      spotkac i zastanowic nad tym? Moze takie uzgodnienia powinnismy dopisac do
      naszych umow? W paragrafie 16 naszej umowy zostalo napisane ze pod uwage
      bedzie brane tylko to co zapisane. Sa rzeczy na ktore wplywu nie mamy (moga nam
      cos obiecac (rodzaj materialu), tylko czy zostanie to wykonane?,ale jesli juz
      sie na cos zgodza, to chyba powinnismy zadbac by znalazlo sie to w naszych
      umowach. Dyskusja jest otwarta wiec piszcie. Moze ktos ma jeszcze jakies inne
      lepsze rozwiazanie.
      Mozna spotkac sie gdzies w kawiarni po swietach i podyskutowac. Dla
      zainteresowanych nasz e-mail: malikaa@poczta.fm lub GG: 8151920
      Pozdrawiamy,
      Aneta i Michal
    • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 15:32
      PO telefonach i smsach od kilku osob, proponuje wstepny termin spotkania:
      20.04.2006 godz 18;00, restauracja "Wodnik"( skrzyzowanie ulic Witosa i Trybuny
      Ludow dzielnica Wola Duchacka Zachod))
      Prosze zainteresowanych o potwierdzenie przybycia.
      Miejsce, godzina i data spotkania oczywiscie do uzgodnienia.
      (Wszyscy pewnie nie przyjda ale im wiecej nas tym lepiej)
      Pozdrawiamy,
      Aneta i Michal
      • iatzek Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 17:56
        czesc
        Proponuje to spotaknie przesunac na 20.00. jak dla nas 18sta, to za wczesnie ze
        wzgledu na prace.
        D.
        • olke Re: Spotkanie z dewoplerem 10.04.06, 21:10
          witam serdecznie wszystkich sąsiadów.

popieram porzednika termin ok 20
          jest jak najbardziej ok
          Co Wy na to ?

pozdrawiam
          alek
      • tomaszdt Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 23:09
        Witam wszystkich mam nadzieję przyszłych sąsiadów.

Pomysł spotkania jak najbardziej popieram, a czytając posty z tego forum i
        forów z poprzednich etapoów myślę że będziemy mieli dużo do omówienia.
        Proponuję tylko zmianę godziny na nieco późniejszą, bo część osób może się
        niewyrobić czasowo.

Pozdrawiam
        Tomek
        gg 2842564
    • tomaszdt Re: Spotkanie z dewoplerem 07.04.06, 23:39
      Właśnie czytałem sobie fora poprzednich etapów i myślę że mamy kolejną kwestią
      do omówienia z Proinsem. Chodzi mianowicie o kwestię własności okablowania
      sieciowego, które teoretycznie ma być w blokach i kwestię providera. Chyba nikt
      nie chciałby być skazany na monopol jednej firmy dyktującej ceny i warunki
      korzystania z sieci.

Pozdrawiam
      TomekT
      • 0byczy Re: Spotkanie z dewoplerem 19.04.06, 19:05
        No ja myślę, że kablowy internet to już przeszłość. Kwestia udostępnienia
        dachów dla potencjalnych providerów.

_______
        Pozdrawiam Błażej
        bud.C
    • gregor074 Re: Spotkanie z dewoplerem 10.04.06, 22:18
      Witam wszyskich "Sasiadów"(C) którzy tutaj zaglądają
      Czytając te wszyskie sugestie to myśle że ta z otwieraniem bramy znajomym przez
      portiera a nie bezpośrednio z mieszkania to jakiś poroniony pomysł a czy ktoś
      nas spytał czy będziemy chcieli utrzymywać ciecia do otwierania bramy?
      Grzegorz
    • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 13.04.06, 08:38
      Witam sasiadow.
      W odpowiedzi na propozycje spotkania, dla zainteresowanych podaje nowy termin
      godzina 20;00, 20.04.2006 Restauraja "Wodnik".
      Pozdrawiamy
      • agatakakol Re: Spotkanie z dewoplerem 13.04.06, 15:37
        Czesc,

jak najbardziej przyjdziemy.
        Agata i Mirek Zmudowie
      • olke Re: Spotkanie z dewoplerem 19.04.06, 07:04
        > W odpowiedzi na propozycje spotkania, dla zainteresowanych podaje nowy termin
        > godzina 20;00, 20.04.2006 Restauraja "Wodnik".

Czy ta restauracja jest na: ul. Łużycka 32e ?

Pozdrawiam
        Olke.
        • aga.pt Re: Spotkanie z dewoplerem 19.04.06, 10:49
          Witam bardzo serdecznie wszystkich sąsiadów, dopiero dziś odkryłam to forum,
          ale widzę że w jak najbardziej odpowiednim momencie.

To jutrzejsze spotkanie to na prawdę świetny pomysł.

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję do zobaczenia jutro
          Aga
          • anetaak Re: Spotkanie z dewoplerem 19.04.06, 18:32
            Adres restauracji to Luzycka 32 e.Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.
      • mjarecki Re: Spotkanie z dewoplerem 03.05.06, 15:34
        Czesc!

W zwiazku z tym iz z żoną nie byliśmy w stanie zjawić się na spotkaniu mam
        prośbe do wszystkich którzy na spotkaniu byli, żeby napisali co nie co na temat
        tego co zostało ustalone i jakie nowe problemy sie pojawiły (mam nadzieje ze
        zadne). Jakieś konkluzje, decyzje, propozycje??

Bede bardzo wdzieczny.

Marcin
        gg: 2805496 oraz 2957922
      • tomusbig Re: Spotkanie z dewoplerem 08.05.06, 11:58
        Witam!
        Bardzo proszę o jakieś informacje ze spotkania przyszłych mieszkańców III
        etapu. Niestety niemogłem być na spotkaniu ponieważ dowiedziałem sie o nim po
        czasie. Będę bardzo wdzięczny. Mój mail: tomusbig@interia.pl

Tomek
    • kejt28 Re: Spotkanie z dewoplerem 24.04.06, 19:14
      Niestety nie moglismy się zjawic na spotkaniu z mieszkancami 20.04.2006, ciekawi
      nas jaka opinie mieli przyszli mieszkancy na temat miejsc postojowych. Czy ktos
      z obecnych moze mial jakies wpisy w umowie przedwstepnej lub jakas mapke terenu
      zalączoną do ktorej mozna by było sie odniesc?
      Nadal uwazam ze jedynym rozsądnym wyjsciem byloby dorobienie paru miejsc
      postojowych wzdluz drogi (przynajmniej utwardzenie tego terenu tak aby mozna
      bylo spokojnie stanąc (bez wysokiego krawęznika z boku). Mysle tez ze smietnik
      na koncu drogi jest troche glupim pomyslem, jak tam wjedzie smieciarka jak
      samochody beda i tak parkowac wzdluz tej drogi) moze lepiej byloby go zikwidowac
      i powiekszyc smietnik na poczatku dzialki po lewej stronie dla wszystkich
      mieszkancow, a zyskalo by sie tez moze 3,4 miejsca postojowe.
      • 999a7 Spotkanie z dewoplerem 10.05.06, 14:25
        Hej
        Jeszcze jakis czas temu byla tu otwarta dyskusja ,a teraz ....cisza.
        Napiszcie co dowiedzieliscie sie nowego, podpisaliscie aneksy z Proinsem.?
        Czekam na swieze informacje.
        POzdrawiam
        Kamil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka