Dodaj do ulubionych

POMOC dla Eweliny

06.04.06, 11:25
Kochani forumowicze.Bardzo Wam dziękuję za chęć pomocy i Wasze dobre serca.Ja
dam Ewelinie pralkę Franię,czejnik elektryczny no i pieniądze bo siedzę w
domu z Juleczką i nie damrady na zakupy jakieś konkretne wyskoczyć.Proponuję
żebyśmy zrobili "mądre" zakupy.Nie wiemy w jakim stanie jest lodówka Eweliny
więc najlepiej kupujmy produkty w puszkach,lub pakowane próżniowo.Ja
załatwiłąm wypieki oraz chleb od firmy "Oskroba";-).Myślę że też jakieś
środki czystości by się jej przydały,mydło,proszek,płyn do naczyń..Nie mam na
myśli jakichś super markowych!Ale jakiekolwiek...ja przeszperam dzafki w domu
i poszukam może mam w zapasie krem do rąk,do twarzy-wiecie dziewczyny
przecież jak to jest.Może tez jakaś dobra herbatka,kawa.Postanowiłam co
miesiąc przesyłać Ewelinie pieniądze-wydaję na "pierdoły" więc się "opanuję"
i będę jej mogła regularnie pomagać.Może napiszmy co kto kupi i spakuje żeby
się nie "dublować" co? Ze na przykład Ewelina dostanie 20kg cukru;-)CZekam na
Wasze propozycje;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: mario Re: POMOC dla Eweliny IP: *.fbx.proxad.net 06.04.06, 11:46
      nie ma mnie w tej chwili w kraju, ale jakby miala konto, moglbym wplacic jakas sumke
      rozumiem, ze dziewczyna jest naprawde w potrzebie i nie jest naciagaczka, wiec
      chetnie bym pomogl
      Polacy to jednak fajny narod....
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 11:56
        Nie ma konto bo raczej nie miałaby co trzymać na nim;-( Ale adres jest to
        można przekazem;-)
        • Gość: mario Re: POMOC dla Eweliny IP: *.fbx.proxad.net 06.04.06, 13:52
          weronka, odbierz priva
          • Gość: Mamacórek Re: POMOC dla Eweliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:56
            A ja mam znajomych co zasiłek z MOPS-u wydają na płyty, bo na resztę mają ...
            MOPS to fikcja, Weronko chyba będę w Ikea dzisiaj, więc się odezwę do Ciebie!
    • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 12:04
      To ja zacznę:
      z art. spożywczych: kilową szynkę konserwową Krakusa, jakieś cytrusy, makaron,
      ryż, herbata
      ze środków czystości: proszek do prania + proszek dla niemowląt, płyn do mycia
      naczyń, CIF
      z art. higienicznych: mydło
      dla dzidziusia: sukieneczka + bluzeczka, gryzaczek, pieluchy, mleko NAN 2R, ze
      2 soczki Gerbera, prześcieradło do łóżeczka.
      Mam jeszcze fajny nowy obrus świąteczny, którego nie zamierzam używać. Coby
      świątecznie było. Pewnie coś jeszcze ugrzebię :) Buźka

• weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 12:09
        Może mniejsze te szynki bo jak otworzy to zanim kilo zje to się ta resztka
        zepsuje;-(Są mniejsze?Ja też dam prześcieradło do łóżeczka.A może ma ktoś
        możliwość podskoczyć do IKEI bo tam są za ok 20 zł komplety pościeli(poszewki
        dwie) dla dzidziusiów.Mydło tez dam;-) Idę grzebac dalej;-)
        • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 12:11
          Ha! Nie mam mniejszej, dam co mam. Myślę, że jak się tyle czasu jadło kaszę, to
          i szynka szybko zniknie. U mnie (wstyd przyznać) pewnie pół by się zmarnowało...
          • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 12:17
            Aha to ok;-) Myślałam że ekstra kupujesz;-)To fajno,może lodówka nie jest w
            najgorszym stanie;-)
            • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 13:34
              Ja jej kupię proszek do prania do białego i koloru,szampon dla
              dzieci,mydełka,patyczki do czyszczenia uszek,kawę,herbatę ,trochę
              cielencinki,chyba mała już może to jesć,jabłka kaszkę manna,ryż,oczywiste
              cukier,sok ,wodę w dużych butlach,dobrą kiełbase i boczku i jajek!!!
              Oczywiście pampersy.Jak ktoś ma znajomego lekarza to przydałby się jej napewno
              Flucinar -maść na uczulenia i egzemy/to dla ewelinki/.Do wieczora!!
              • kasiakrak23 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 13:49
                sama nie mam nic..ale jeśli to pomoże to mam ubranka na to maleństwo ..aż mi
                głupio sięwychylać z tym ..ale może sięprzyda maluszkowi? i sukieneczkędo
                chrztu mam też piękną tylko nie mam jak z domku wyjść żeby to podżucić tam pod
                almę więc jeśli było by możliwe gdzieśbliżej dostarczenie tego ja mieszkam w
                nowej hucie mój nr tel 500 822 462 jak by pan mógłsię zkontaktować ze mnąto
                może bym podała gdzieś po drodze jak pan będzie jechał do nich?pozdrawiam
                wszystkich ludzi o wielkich sercach
    • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 13:41
      Ja mam chusteczki , pampersy, oliwke, kremy dla dzidzi.POjde do IKEI i kupie
      posciel, chociaz moze poczekac na ocene Longhiego co w tej chwili- poza
      oczywiscie zywnoscia i srodkami czystosci jest najwazniejsze.
      • baba_w_oknie POMOC dla Eweliny 06.04.06, 13:47
        Będąc pełna podziwu dla waszej akcji, pytam jednak: gdzie jest opieka społeczna?
        • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 13:49
          Znam osoby które korzystają z pomocy społ.samochód zostawiają na przecznicy!!;o
          ((.Opieka społeczna to fikcja ,zreszatą jak wszystko inne!!!;o))
        • Gość: a propos Re: POMOC dla Eweliny IP: *.fbx.proxad.net 06.04.06, 13:49
          jaka by nie byla ta pomoc, to wyzyc sie z tego nie da
          • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 14:06
            Lepszy Rydz Niż Nic (bez skojarzeń)
            • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny do fasolmamy!! 06.04.06, 14:10
              Moja skrzynka juz działa,ale wszystko już uzgodniliśmy z weronką!!;o)0
              • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny do fasolmamy!! 06.04.06, 14:12
                okie dokie :)
            • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 14:12
              Ja bym dorzuciła się do paczki Ewy33, kupiła troche słoiczków z zupkami,deserami itp moze nie w kosmicznej ilości ale zawsze to coś:)
              • hanka45 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 14:43
                Jesli dam rade w ta sobote (a wszystko na razie wskazuje ze tak) to dorzuce
                chusteczki, płyn do płukania, linomag i dresik dla dziewczynki.
                • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 18:16
                  Jadam jeszcze krem do rąk,pastę do zębów,mydło ale może ma któaś kobitja
                  nadmiar szamponu?Dla EWeliny;-)
                  • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 19:30
                    ja dam szampon i odzywke, kupiłam posciel dla małej, swiateczne art spozywcze
                    np. ananasy, majonez, chrzan, bakalie, kukurydze, groszek itp.
                    Dziewczynie potrzebne sa np, szklanki, w kuchni brakuje wszystkiego, moze ktos
                    ma zapas?
                    • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 19:43
                      ok ja mam szklanki których zupełnie nieużywam leżą w garażu, jesli tylko sie nie potłukły to będą.Zamierzamy wymienić meble i dzieci w pokoju po świetach są w stanie nadającym się do uzytku tylko dla nas za małe jesli znajdzie się transport to można by je zawieść chyba że są nie potrzebne?Ale to dopiero jak kupimy nowe:)
                      • ewa33a Cymeria 06.04.06, 20:36
                        Ty lepiej dZieci nie wymieniaj:-)))
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 21:12
      Ja mam spakowane pudło ubranek dla małej Zuzy i chusteczki nawilżane do pupy 2
      paczki.
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 21:19
      to co jeszcze trzeba?
      • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 21:43
        T
        • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 21:45
          To może z innej beczki...
          Ewelina ma jutro urodziny. Może i dla niej jakiś drobiazg? Było by jej miło...
          • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 22:47
            Ja nie wiem zupełnie co...KremAA jej kupiłam i krem do rąk.Poszperałam idam
            ściereczki,srodki czystości jedzonko.Noi pieniądze włożę do koperty-ekstra na
            święta i urodziny.A i tak co miesiąc będę posyłała;-)
          • Gość: hanka45 Re: POMOC dla Eweliny IP: *.ruc.kolornet.pl 06.04.06, 22:51
            Dorzucam krem do twarzy dla Eweliny.
    • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 23:02
      A ja myslę że pieknym prezentem dla Eweliny jest to, że ktos zainteresował się
      Ich losem. Dzis gdy dzwoniłam do Niej to tak bardzo dziękowała, mówiła, że
      myslała o przekazaniu Im niepotrzebnych starych rzeczy a tu taka niespodzianka.
      Mnie było głupio i jednocześnie strasznie żal dziewczyny.
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 23:13
        No i jeszcze ubrania będę z mamą posyłąć dla Eweliny i jej mamy.Ale
        najważniejsze żebysmy zobaczyli jak można pomóc skutecznie.Może jakiś miły Pan
        posiada firmę budowlaną i może wyremontowałby za darmo? Albo chociaz pomalowal?
        Ewelina mówi że ściany mają czarne....
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 06.04.06, 23:38
      Jejku a butelki,smoczki? Pewnie nie ma...Może taki uniwersalny Avent
      trójprzepływowy? Będzie miała na kaszkę,mleczko,herbatkę...No i może smoczek
      silikonowy ,co?
    • stodola2005 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 00:03
      chce pomóc tylko co jesczcze potrzeba???przeczytałem wszystkie posty i
      normalnie ...aż sie łezka w oku kręci jak ludzie żyją.....napiszcie proszę
      kiedy jest ta zbiórka i co można kupić..( z tego co wyczytałem to w sobotę kolo
      almy..ale w tą 08,04,2006??)
      pozdrawiam
      • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 00:07
        Tak sobota 10.00-10.30.Parking przy Almie!.Będzie pare samochodów henia bordowe
        Vento,ja nie wiem jeszcze jakim przyjadę???.Stanowiska blisko sklepu
        rybnego,który jest na prawo od wejścia północnego!!
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 09:45
      Kochani,mam prośbę: Jeśli ktoś zastanawia się jeszcze co kupić to żel Dentinox
      bo Zuzka pewnie zaraz zacznie ząbkować i sobie Ewelina nie poradzi;smoczki
      silikonowe takie żeby były odpowiedznie na 5 i więcej miesiecy,no i ta
      nieszczęsna butelka;-( Piszę o Avencie ponieważ chyba tylko ta ma
      trójprzepływowy smoczek przez który można podać kilka rodzajów pokarmu.Ja jutso
      dam jej pieniądze na święta i urodziny ale pewni sobie będzie chciałą
      zaoszczędzić i takiej butelki nie kupi...Dziękuję Tomkowi za przelew dla
      Eweliny;-)Ja "wyniosę" wszystko co mogę z domu ale jestem tutaj uziemniona z !6
      miesięczną Julą i nazakupy nie dam rady dzisiaj...Dziękuję za pomoc i dobre
      serca Wasze:-)
    • agrescik75 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 10:06
      A czy planujecie jeszcze kiedyś zorganizować taka akcję? Ja bym się chętnie
      przyłączyła, ale jutro nie dam rady. Dziś wyjeżdżam poza Kraków i wróce dopiero
      w niedzielę wieczorem.

• fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 10:23
        No ja myślę, że to nie jednorazowa sprawa! Co??
        • jadzka42 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 10:33
          Kazda pomoc jest wazna w tej ciezkiej sytuacji. Przekaze jej troche pieniedzy
          bo i prad i gaz dziewczyna potrzebuje. W takiej sytuacji to sadze ze i
          psychicznie niezbyt dobrze sie dziewczyna ma i nie ma sily aby pozalatwiac
          sprawy z ojcostwem i alimentami.
          Jestescie naprawde wspaniali...
          • hanka45 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 12:57
            Co do alimentów to może ktoś zorientowany pomoże jej sprawy w załatwić? Powie
            gdzie ma iść, co napisać, wypełnic, kompletne nemo jestem w tych sprawach, ale
            może ktoś wie, bo na pewno jakas choćby niewielka pomoc od szanownego państwa
            Ewelinie się należy?
            • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 13:05
              Przekazałam Ewa33a aby zawiozła to zeswoją paczką pod Alme jutro, bo ja nie mogę: 30szt szklanek i komplet sztućców, do tego komplet poscieli i przescieradło z gumką i trochę słoiczków gerbera,soczków,mleko,kaszkę i krem do pupy.Nic już mi się więcej nieudało zgromadzić.Ale chętnie pomogę następnym razem:)i proszę złożyć Ewelinie życzenia urodzinowe i ode mnie:))))
            • mircea pomoc prawna 08.04.06, 10:16
              hanka45 napisała:

> Co do alimentów to może ktoś zorientowany pomoże jej sprawy w załatwić? Powie
              > gdzie ma iść, co napisać, wypełnic, kompletne nemo jestem w tych sprawach, ale
              > może ktoś wie, bo na pewno jakas choćby niewielka pomoc od szanownego państwa
              > Ewelinie się należy?

Bezpłatne porady prawne można uzyskać w Krakowie w organizajach wymienionych
              poniżej. Niestety, nie jestem z Krakowa, ale mam nadzieję, że podane namiary na
              organizacje się przydadzą i pomogą one Ewelinie w sprawach formalnych.

Centrum Praw Kobiet
              ul. Brodzińskiego 8, 30 – 506 Kraków, tel. (0 12) 296 13 70,
              fax (0 12) 267 64 59, biuro@cpk.org.pl

Kraków
              Uniwersytecka Poradnia Prawna
              Wydział Prawa i Administracji
              Uniwersytet Jagielloński
              30-101 Kraków, Al. Krasińskiego 18/3
              tel.: 0*12 430 19 97 (pon, śr. 13.00-17.00, wt., czw., pt. 9.00-13.00)

Fundacja Akademia Iuris udziela bezpłatnych porad prawnych dla osób
              niezamożnych. Porady są udzielane przez studentów prawa pod okiem zawodowych
              prawników. Osoby zainteresowane skorzystaniem z pomocy wolontariuszy Fundacji
              proszone są o przynoszenie na konsultacje kserokopii dokumentów do sprawy.
              Dzielnica 1 - Rynek Główny ul.Św.Anny 11
              poniedziałek 15:00 - 17:00
              środa 14:30-15:30, 15:30-16:30

Towarzystwo Interwencji Kryzysowej
              Kraków
              – porady prawne i obywatelskie oraz rzecznictwo dla osób i grup narażonych na
              dyskryminację ze względu na płeć, orientację seksualną, wyznanie, pochodzenie
              etniczne, narodowość, rasę, niepełnosprawność, starość, ubóstwo, osób narażonych
              na wtórne pokrzywdzenie i przemoc instytucjonalną (...) a także ofiar
              przestępstw (w tym przemocy w rodzinie). Zazwyczaj po uprzednim ustaleniu
              terminu spotkania
              Adres: ul Krakowska 19, 31-062 Kraków,
              tel.:(0-prefiks-12) 431 15 59, e-mail: againsthate@poczta.onet.pl ,
              free.ngo.pl/crisisintervention
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 13:18
      Wiecie co, musimy się jakoś tak zorganizować, żeby to nie było jednorazowo.
      Super, że możemy jej teraz pomóc tylko żebyśmy nie zapomnieli za miesiąc, za
      dwa . . .
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 17:06
        Rozmawiałam z nią dzisiaj kilka razy..Jest tak wzruszona i zakłopotana ale
        wiecie co,podzieli się ze sąsiadami którzy też są biedni-po prostu zaprosi ich
        na święta..Niesamowita jest.Longi prosił żeby każdy napisał od kogo jest paczka
        i co zawiera.Jak usłyszałąm że ksiądz chce kasę za chrzciny i jeszcze kręci
        nosem na to że ZXuzka z "nieprawego łoża" to mnie szlag trafił i pomnyślałąm że
        można jej te chrzciny zorganizować w Krakowie;-) W Maricakim ksiądz Fidelus nie
        robi żadnych problemów i nie płąci się nic..POtem poszlibyśmy do parku na
        piknik,co Wy na to?Szukam odkurzacza i jestem pewna że w ciągu miesiąca
        skompletujem,y Ewelinie wszystko łącznie z meblami;-) A jak w tej Kazimierzy
        nie będzie się dało żyć to je ściągniemy do Krakowa.Ja mam wolne dwa
        mieszkania,kompletnie umeblowane ze wszystkim;-) Tytlko szczoteczkę do zębów
        trzeba wziąć;-)Pracę się załatwi bo dla chcącego nic trudnego jak widać na
        załączonym obrazku;-) Buziaki dla wszystkich.
        • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 17:42
          Witajcie!!
          pozdrawiam Wszystkich z wielkim sercem!!.Prosiłem,zebyście dali karteczkę z
          wykazem /do wiadomości ewelinki/zawartości wystarczy podać sztuki.To dla mnie,
          chciałbym być od początku do końca correct,a niestety ludzie są różni i różnie
          póżniej mówią!!.Cieszę sie z tego wyjazdu,po powrocie prześle fotki na skrzynki,
          nie chce robić z tego widowiska!!.Ogólnie napewno ewelina napisze Wam QW
          poniedziałek.

pozdrawiam Longwehicle!!
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 18:11
      Wiesz co Weronka 77 myślałam o tym samym, żeby może ją ściągnąć do Krakowa.
      Wiem, że to pomysł na większą skalę, ale tam w tej Kazimierzy to jak rozumiem
      perspektyw nie ma? No bo co? Coś sie zmieni za rok? za dwa? NIe wiem, mnóstwo
      znaków zapytania jest ale cały czas myślę jakby jej pomóc żeby to miało
      długofalowy efekt.
    • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 18:19
      Spotykamy sie jutro o 10.30??? Na parkingu przed wejściem?? Od której strony
      Północnej tzn.tam gdzie przy wejściu jest stoisko monopolowe i jubiler??
      • Gość: H56 Prośba ! IP: *.comnet.krakow.pl 07.04.06, 19:30
        wszystkie znaki na niebie wskazują ,ze bede musiał jechać do tej Kazimierzy,
        chociaż akurat mi ten dzień nie pasuje. Głupi zart z mojej strony i zgotowałem
        Longiemu piekło w domu, teraz nie mogę go zostawić na lodzie, bo wyjdzie na
        wała. Mam mały samochód /Vento/, więc nie przesadzajcie z tymi zakupami.
        Zresztą na pierwszy raz, lepiej się nie wychylać , bo przecież tak jak peteen
        zauważył jedziemy w ciemno. Szkoda, aby później nastapiło rozczarowanie. Tak
        więc, proszę nie taskać ze sobą jakiś pralek, lodówek, itp.
        • ewa33a Re: Prośba ! 07.04.06, 19:51
          Słuchaj jesli bardzo trzeba to ja pojadę z Tobą. Mam co prawda malutkie dziecko
          ale byłam z nia juz dalej niz w Kazimierzy.
          • Gość: H56 Re: Prośba ! IP: *.comnet.krakow.pl 07.04.06, 20:04
            chodzi o, to, ze Longi bierze silne leki i nie może prowadzić. Damy sobie radę.
            • ewa33a Re: Prośba ! 07.04.06, 20:17
              ja pisałam ze moge jechac swoim autem.
              Weronka kupiła butelki i smoczki, prosiła aby poinformowac o tym na forum
              • weronka77 Re: Prośba ! 07.04.06, 22:07
                Kupiłam;-) Nabiegałam się jak wariatka.Teraz musze przekopać dom po raz drugi
                bo nieświadomy mąż mi wszystko pochował...;-( Może to i lepiej bo chrapie a ja
                tym sposobem więcej powynoszę;-) No ale jak pralki nie można to nie wezmę;-(
        • tgif Re: Prośba do Henia! 08.04.06, 07:22
          Henio,
          Nie ma sie co piescic, Frania/"o" musi sie zmiescic.
          Nie zwracaj uwage na Peteena (to dobry czlek), wlacz swiatla zebys nie jechal
          w 'ciemno".
          Dlugi, piekna akcja. Mysle ze lepiej sie zakonczy niz ta pomoc dla rodziny z
          woj. szczecinskiego 2 lata temu, ktorym chciala pomoc kochana to.ya.
          Pomoge wiecej w wakacje jak wszystko bedzie bardziej jasne. Wez dokladne
          namiary.
          Wesolych Swiat dla KF bo jutro lece do pracy na dwa tygodnie do Polnocnej
          Irlandii. Wypije dobrego "Bushmilla" za zdrowie Dlugiego.
          • longwehicle Re: Pozdrówka dla tgifa!! 08.04.06, 07:53
            Zdrowych i obfitych Świąt ,wesłego jajka życzy L.!!!.
            Ciesże sie ,że i do Was doszła wiadomosć n naszym pospolitym ruszeniu!!
            Wyobraż i Wyobraż sobie ,że jednak wśród tej zgraji sQ...jest wielu ludzi którzy
            pomimo ,że im się tez nie przelewa pomagają innym.To jest budujące,czuję się
            jakbym dostał od Boga dodatkowy miesiąc życia!!.Widzisz co się w kraju
            dzieje,brat z bratem zaczynaja sie bić po ryjach /to najlżejsze/.Do czego
            doszliśmy,dokąd to zmierza?Nie wiem , a chciałbym bardzo wiedziec co czeka moja
            rodzinę,jak mnie szlag trafi!!.Zazdroszczę Ci -napewno nie pracy-bo Polacy
            na całym świecie zapieprzają za dwóch tubylców,tylko spokoju i stabilizacji.
            Tu bez rewolucji/broń Boże nie bolszewickiej/,nigdy do tego nie dojdziemy!!.
            • tgif Re: Pozdrówka dla tgifa!! 08.04.06, 08:51
              Dlugi,
              To swiadczy, ze nie jestesmy tacy zli. Mamy duzo serca w sobie.
              Jedynie to, ze komuna i zabory Nas tak bardzo zmienily.
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 22:12
      Mam nadzieję że wszyscy jesteście świadomi że to co robimy jutro to poczatek a
      nie jednorazowy wyskok...Jesteśmy za nie odtąd w jakimś stopniu odpowiedzialni
      bo oprócz Nas nie mają nikogo raczej;-(
      • bluetab70 Re: POMOC dla Eweliny 07.04.06, 23:23
        dopiero wróciłam do Krakowa, więc niestety do jutra nie dam rady przygotować i
        spakować rzeczy dla Eweliny. Mam trochę ubranek dla malutkiej, mogę kupić
        pampersy, kosmetyki dla dziecka, odżywki, czy co tam potrzeba. Dajcie znać, czy
        i kiedy następna zorganizowana akcja, bo jeśli np. za miesiąc, to wyślę
        Ewelinie te rzeczy pocztą.

Acha - mam wózek, używany Graco ( taka solidna, wysoka jakby spacerówka, z
        całkowicie opuszczanymi "plecami", do tego ocieplany pokrowiec -więc spokojnie
        można używać zimą). Jeśli Ewelina potrzebuje wózka, chętnie go oddam.

Pozdrawiam wszystkich,
        B
        • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 13:50
          Bardzo Ci dziękuję...Na pewno się przyda bo ona ma stary i niezbyt wygodny z
          tego co mówiła.No i nie dała rady jeżdzić nim zimą..Bardzo dziękuję że chcesz
          jej pomóć.
      • dgor Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 09:21
        Witajcie. Właśnie trafiłam na wątek o Ewelinie. Mam pościel dziecięcą o
        wymiarach 100x130cm i na poduszeczkę (czy będzie pasować?). Używana ale w dardzo
        dobrym stanie i śliczna. Jeszcze znalazłam nowy ręcznik kąpielowy. Niestety moi
        Synkowie sie pochorowali i nie dam rady podjechać pod Almę. Może ktaś by jechał
        z Nowego Prokocimia? Jak nie da rady, to postaram się wysłać w tygodniu.
        Pozdrawiam wszystkich Ludzi o dobrym sercu :) Dorota
        • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 10:52
          Czytalem wszystkie WASZE watki i bardzo sie wzruszylem. Nie mieszkam w Polsce i
          nie wiem nic o tej smutnej histori EWELINY i Jej dziecka. Moze ktos napisalby
          mi cos w tej sprawie. Postaram sie i ja dac jakas pomoc.
          Bardzo dziekuje.
          • arwena_11 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 11:51
            Witam, ja z forum Oddam/Przyjmę. Tam też pokazał sie post o sytuacji Eweliny.
            NIestety za późno was znalazłyśmy i na teraz sie nie da nic zrobić. Ale może
            Veronka ( bo jak zrozumiałam ty zaczęłaś akcje ), podesłałabyś mi na
            arwena_11@wp.pl, nr swojego konta a ja przeleję parę groszy i jakby sie dało
            przekazałabys Ewelinie albo w formie zakupów albo gotówki. Paczka z Warszawy
            wyszłaby strasznie drogo, a lepiej kasę dać ewelinie niż wspomagac pocztę.
            Czekam na info. Pozdrawiam Marta
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 13:49
      Kochani!Longi właśnie wrócił..Nasze przypuszczeniai wszystko to co Ewelina
      napisałajest prawdą niestety..W tej Kazimierzy nie mają szans dlatego ja się
      zobowiązuję regularnie jej pomagać.Potrzebne jest WSZYSTKO.Ewelina jest bardzo
      kulturalna i nie powie ani słowa o swoich potrzebach ale wiem że jest kiepsko
      bardzo...Rozmawiałamz nią przed momentem,jest wzruszona,mówi że w życiu nie
      mogłaby sobie kupić tego co od Nas dostała.Za pieniądze nakupi rzeczy dla Zuzi
      na czarną godzinę i podzieli się z sąsiadami którzy też nie mają nic...To osoba
      wielkiego serca i uważam że musimy jej pomóc.Zastanawiam się nad wyrwaniem ich
      z tej Kazimierzy ale to za moment.Na razie potrzebne meble(te co ma mają
      40lat),sprzęt agd-ja dzisiaj dałam czajnik elektryczny bo akurat miałam dwa,i w
      zasadzie wszystko ponieważ żyją w ubóstwie..Dlatego nie wyrzucajcie zbędnych
      WAm rzeczy,bardzo Was proszę.Aha-żadna z nich nie pije ani nie pali.Wszystko co
      mają dają Zuzi..Teraz musimy się zorganizować konkretnie bo dzisiaj to był
      tylko początek;-)
      • Gość: mario Re: POMOC dla Eweliny IP: *.fbx.proxad.net 08.04.06, 14:03
        super, ze akcja wypalila i nie skonczylo sie na czczym gadaniu (pisaniu)
        weronka, longi, henio i inni-respect!
    • Gość: kmkasia Re: POMOC dla Eweliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:25
      Ja mogę regularnie wysyłać ciuchy z których wyrasta moja Alutka. Mam też trochę
      naczyń kuchennych, które spakowałam ale dziś nie zabrałam.
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 14:33
        NAstępnym razem kupimy pampersy;-) Jeśli ktoś ma zbędne buty rozmiar 38-39 dla
        Eweliny(ja mam trochę) i 36 dla jej mamy to też się przydadzą.Ja wysłałam
        trochę ubrań dla Eweliny i mamy.Rozmawiałam z nią przed momentem;-) Kupiła
        butlę z gazem i idą kupić chleb...NIe pamięta kiedy ostatnio ugotowały sobie
        obiad i jadły chleb.A dzisiaj dzięki Wam obie te rzeczy będą możliwe...
        • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 14:49
          Witam !!
          Wróciliśmy po 13.00,mielismy cudowna pogodę i dziurawą drogę!!Trafiliśmy do
          eweliny jak po sznurku/prowadziła nas telefonicznie/.Co zastaliśmy??
          Cudownych ludzi ,ludzi którzym się prawdopodonie świat się zawalił w jednym
          momencie.Jej matka nie ma pracy w Kazimierzy Jedyny zakłąd/cukrownia/kupiony
          przez Niemca w pare tygodni został rozsprzedany ,a ponad 100 pracowników
          poleciało na bruk.Senne miasto,jeżeli Urząd skarbowy jest byle jaki ,odrapany
          tzn.że z podatków oni tam nie żyją.Zyją czysto w pokoju z kuchnią,żaden
          sprzęt nie jest sprawny,ale co mnie urzekło ta "mała Zuzia" uśmiechała się do
          nas jak do członków rodziny.Widać ,że sorry to nie są chamy i naciągacze a
          ewelinka jest bardzo miła dziewczyną i po dwóch zdaniach stwierdzam że jest
          b.inteligentną kobietką!!!.Zuzia wygląda jak laleczka ,wielkie oczy czarne
          jak węgliki/cały czas w drodze powrotnej zastanawialiśmy się z heniem jaki
          miała kolor oczu.Reasumując i dziękując wszystkim ,którzy podarowali tej
          rodzinie co mogli,że nie zostali zrobieni w "konia".Serce mi pęka,że tyle
          rodzin jest w identycznej sytuacji i czasem ktoś im pomoże.Ale ja postawiłem
          w "ciemno" i jestem szczęśliwy,że razem pomogliśmy potrzebującym!!!;o))
          • Gość: enry1 Re: POMOC dla Eweliny IP: *.ip.fastwebnet.it 08.04.06, 15:40
            pisalem, ale nie mialem odpowiedzi... chce bardzo pomoc
          • hanka45 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:35
            Strasznie się cieszę:))).
    • Gość: kmkasia Do Enry1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:32
      Post Eweliny był tej treści
      Bardzo proszę, nie zdejmujcie tego apelu z forum, jesteście jedyną deską
      ratunku! Jestem samotną mamą, 7.04. skończę 23 lata, moja córeczka ma 5
      miesięcy. Żyjemy w strasznym ubóstwie, potrzebujemy pomocy
      materialnej .Zwłaszcza święta będą ciężkie. Utrzymujemy się z zasiłku 263 zł,
      z czego musimy zapłacic czynsz, media i kupić jedzenie. Czasami jest tak, że
      nie mamy chleba przez kilka dni i wtedy gotuję kaszę lub ryż, by oszukać
      żołądek.Mieszkam z mamą, która nie pracuje, bo dla pracodawców jest za stara
      choć ma 52 lata. Mieszkamy w 1- pokojowym mieszkaniu, które pilnie wymaga
      remontu, ale nas nie stać, Farba odpryskuje z sufitu i spada prosto na stół.
      Nie mamy wiele- stary telewizor, 35- letnia lodówka, która lata swej
      świetności ma dawno za sobą, zimną wodę w kranie.Na kąpiel grzeję Zuzi wodę
      na piecu, bo gaz skończył się 2 miesiące temu. Niedługo węgiel też się
      skończy i nie bęsdzie na czym ugotować Zuzi mleka. Nie mam odkurzacza, nasz
      stary poczciwy "ogórek" dawno się spalił, zamiatam szczotką ryżową. Pralka,
      jedyna rzecz, która łaczyła mnie z cywilizacją, zepsuła się, piorę ręcznie.
      Nie mamy czystej pościeli, bo nie ma jej w czym wyprać. Myślałam, że ochrzczę
      małą na świeta, ale nie ma za co kupić podstawowych rzeczy. W święta chyba
      nie będziemy jeść, zasiłek już się skończył- kupiłam jedzenie i pieluchy dla
      małej, by nie odczuwała biedy na własnej skórze. Proszę, pomóżcie, nie mamy
      do kogo sę zwrócić, jestem u kresu sił! Ewelina 889 768 343 Przepraszam, że
      mój apel nie pasuje do tematyki forum, ale mam nadzieję że mi wybaczycie.

Wszystko to (niestety) okazało się prawdą, żyją w biedzie bez perspektyw.
      Dzisiaj wysłaliśmy jej trochę rzeczy, myślę że to tak na dobry początek.
      Będziemy jej pomagać regularnie. Jeżeli chcesz się dołączyć to SUPER!!! będzie
      nas więcej:)
      Kasia mama Asi (12.11.2002) i Ali (29.10.2004)
      • weronka77 Re: Do Enry1 08.04.06, 16:48
        Wiecie co? Trzeba jej jakoś tą cieplą wodę załątwić tylko nie wiem jak i
        gdzie.Nie wiem jak to się stało że nie ma;-( Aha i proponuję następnymrazem
        zrobienie czehoś w stylu "listy prezentów" czyli wypisanie potrzebnych
        artykułów i każdy będzie wybierał co kupi lub podaruje.Jeśli dany produkt
        będzie droższy to "zrzuci" się kilka osób.No i ja spróbuję popisać do różnych
        firm remontowych,producentów żywności i pieluszek dla dzieci-może zgodzą się na
        darmowy remont,pomalowanie ścian,a może inni podatująco miesiąc
        paczkępieluch,słoiczki,soczki,zupki..Przecież za moment mała Zuzia o samym
        mleku nie pociągnie..Jak już siedzę i szalejęna różnych forach to przynajmniej
        może jakiś pożytek z tegospróbuję zrobić;-)
        • longwehicle Re: Do Enry1 08.04.06, 16:53
          jak wróci -młodszy -podrzuce Wam parę fotek.
          • arwena_11 Re: Do Enry1 08.04.06, 17:15
            Veronka, proszę o kontakt na priva, napisałam wyzej ale nie wiem czy
            zauważyłaś.
    • Gość: kmkasia Mam taki pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:02
      Odnośnie Eweliny to mam taki pomysł, oczywiście możecie uznać , że jestem
      bezduszna i mnie ukamienować , ale . . . Może udało by się zorganizować
      Ewelinie jakąś pracę w Krakowie. Wiem, że z tej Kazimierzy to okropnie daleko
      ale jakby to było 1 x w tyg. np to mogłaby przyjeżdżać. Myślę konkretnie o
      sprzątaniu u kogoś w domu, wiem, że to mało ambitne ale może na początek
      mogłoby być. Takie panie za sprzątanie biorą jakieś 10 zł na godzine więc
      jakbyśmy się rozejrzeli wśród znajomych i zorganizowali jej np. 10 godzin 1 x w
      tyg. to już jakaś konkretna kasa jest. W dodatku zarobiona przez nią co może
      mieć też pozytywny wpływ. Jak to kiedyś Bono powiedział "lepiej dać ludziom
      wędkę niż rybę". Nie zrozumcie mnie źle ja dalej deklaruje swoją pomoc, ale
      taka dorywcza praca to zawsze coś, żeby się odbiła dziewczyna od dna.!! Jeżeli
      tylko by się sprawdziła. Ja sama myślę , że mogłabym coś załatwić w tej
      sprawie, tyle, że np na 5 godzin to jej się nie będzie opłacało przyjeżdżać.
      Trzeba by to jakoś zorganizować. NO i przede wszystkim ją zapytać o zdanie.
      Co myślicie???
      K.
      • mopek1 Adres 08.04.06, 18:04
        Wiem, że Ewelinka podawała gdzies swój adres, czy ktoś mógłby mi go przesłać na
        adres gazetowy?
        • enry1 Re: Adres 08.04.06, 19:26
          IDEM
      • Gość: mario Re: Mam taki pomysł IP: *.fbx.proxad.net 08.04.06, 18:09
        uwazam pomysl za bardzo dobry
        sam jestem zwolennikiem wedki, a nie ryby
        • enry1 Re: Mam taki pomysł 08.04.06, 19:21
          NAPEWNO CO TERAZ ZROBILISCIE DLA NIEJ.....I TO BYL WSPANIALY GEST Z WASZEJ
          STRONY....NIE ROZWIAZE JEJ PROBLEMU ZYCIOWEGO. DZIEWCZYNA NIE MOZE CALY CZAS
          LICZYC NA POMOC KOGOS. POTRZEBUJE PRZEDEWSZYSTKIM STABILIZACJI. PRACA. A Z TEGO
          CO SLYSZALEM W TYM MIESCIE GDZIE WEGETUJE...PRACY NIE MA. JESLI MACIE JAKIES
          ZNAJOMOSCI W WIEKSZYM MIESCIE....PODAJCIE JEJ REKE. POWOLI, POWOLI DA SOBIE
          RADE. JEST MLODA I PRZED NIA JEST CALE ZYCIE. BYLISCIE WSPANIALI DZISIAJ I
          NIETYLKO DLA TEJ OSOBY.
          • weronka77 Re: Mam taki pomysł 08.04.06, 19:24
            Najlepiej byłoby je ściągnąc do Krakowa.Udostępnię mieszkanie ze wszystkimi
            bajerami.Tylko opłaty miesięcznie to 400zł no i jakieś 100 karta na autobusy i
            tramwaje.Musielibysmy znależć pracę za jakieś 1500 żeby żyły godniei skromnie
            ale dostatnio-tzn żeby było je stać na wszystko żeby zapewnić swoje i Zuzi
            potrzeby.
            • enry1 Re: Mam taki pomysł 08.04.06, 19:31
              WERONKA..... a z kad TY przyszlas?.... z innego swiata?... czytam Ciebie i nie
              moge uwierzyc wlasnym oczom to czego czytam. Swiat bylby inny majac osoby
              takie jak TY
              ....
              • enry1 Re: Mam taki pomysł 08.04.06, 19:37
                TAKIE SMUTNE HISTORIE PRZED SWIETAMI. JEST KTOS KTO JA I JEJ DZIECKO UGOSCI NA
                SWIETA?
              • weronka77 Re: Mam taki pomysł 08.04.06, 19:49
                Ja z zaświatów;-)
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:37
      Weronka wiesz pracę za 1500 zł kiedy one obie są bez zawodu to będzie ciężko
      znależć, przynajmniej ja nie byłabym w stanie. Może by na razie spróbować
      coś "na dochodząco" i może coś się z tego wykluje. No bo jak ją tak "w
      ciemno " tu ściągniemy bez pewnej pracy to może być nieciekawie. No chyba, że
      masz jakiś pomysł na pracę dla niej?
      • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:39
        NIE MOGE UWIERZYC ZE POMOC PANSTWOWA NIE MOZE DAC JEJ REKI.....
        • menel1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:41
          a karitas od czego jest?
          • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:48
            BACMI SZCZERZY MIEDZY SOBA..... TAKA POMOC JAKA BYLA DZISIAJ... DLA PODZIWU.
            ALE NIE DAM REKI ZE TO BEDZIE TRWALO. POLOZCIE REKE NA SERCU.
            • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:53
              Wszystko jest możliwe ale nie w Świętokrzyskim raczej nie bo tam bezrobocie jak
              diabli;-( Ja mogę zapłacić 8 stów za opiekowanie się Juleczką ale na resztę nie
              mam pomysłu;-(Poza tym to robota na średnio cały dzień no i ktoś musiałby
              zostac z Zuzą.To oznacza że mama nie mogłaby podjąć pracy;-(A pomagać będę bo
              jak nie to mi matka nogi z tyłka powyrywa i babcia przyłoży trzepaczką;-)
            • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:54
              TO TAK MNIEJ WIECEJ JAK PLACENIE RACHUNKU ZA SWIATLO....CO MIESIAC. KILKA
              ZLOTYCH. KTO PALI.....ZAOSZCZEDZI NA PAPIEROSACH I ZDROWIU, KTO KUPUJE FRYTKI
              I INNE PASKUDNE TEGO TYPU DLA SWOJEGO DZIECKA. BYLOBY TYLE DO
              NAPISANIA......
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:54
      Spadaj Enry. Może Ty robisz takie rzeczy dla podziwu. Może z czystej ciekawości
      pytałeś o Ewelinę. Niby dla czyjego podziwu mielibyśmy to robić? Nie znamy się
      i zebraliśmy się dzięki forum, żeby pomóc dziewczynie a nie dla podziwu takich
      ludzi jak Ty. Jak mnie takie teksty wk......... Każdy ocenia ludzi po sobie
      więc widać Tobie poklaski potrzebne. Od nas wara.
      • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:57
        ???......
        • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:58
          JESZCZE NIC NIE ZROBILEM......
        • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:58
          One nie palą ani nie piją.Tym bardziej pomożemy bo wszystko co mają to dla
          Zuzanki dają.Ja nie potrzebuję podziwu ani poklasku;-)
          • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 20:02
            OPADAJA MI RECE , CZYTAJAC TE HISTORIE.....
        • bluetab70 ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? nie 08.04.06, 20:00
          krzycz, słyszymy....
          • enry1 Re: ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? n 08.04.06, 20:03
            ?????
            • enry1 Re: ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? n 08.04.06, 20:05
              SA INNE PROBLEMY NA TYM FORUM NIZ KTO PISZE TAK JAK TERAZ
              JA........ albon tak. a jaka to roznica?......
          • enry1 Re: ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? n 08.04.06, 20:12
            NIE WIDZE I NE SLYSZE...... :)
            • longwehicle Re: ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? n 08.04.06, 20:47
              Ty squrvielu,Zejdż z Naszych dziewczyn.Dziwie się peetenowi,że nie reaguje- tym
              bardziej ,że ma do czynienia z zalogowanym.Czy będziemy do konca przez
              admina traktowani jako psycho-króliczki???.
              "Jest broń straszniejsza niż oszczerstwo:to prawda""
              • enry1 Re: ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? n 10.04.06, 11:15
                Nie wiem o co Ci chodzi. Nikogo nie obrazilem i nie mialem zamiaru. Chyba cos
                zle zrozumiales. Ktos chce pomoc osobie i odrazu atakujesz.Boh.... moze to ja
                cos zle zrozumialem.
                Witam.
              • enry1 Re: ot: enry1, może by tak capslock wyłączyć??? n 10.04.06, 11:36
                a dlaczego tak odrazu dajesz mi od S....OW?. Czy cos nietaktownego napisalem o
                WASZYCH dziewczynach?.Nic nie proponowalem nietaktownego nikomu.Moze nietaktem
                byla moja bezinteresowna pomoc dla Eweliny i jej dziecka?. Jesli tak.....to
                bardzo przepraszam.
      • enry1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 19:59
        JESLI CHODZI O EWELINE..... TO JUZ ZAERAGOWALEM..... NIE TAK JAK
        TY....BLA BLA BLA....
        • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 20:28
          Ej no nie ...nie kłóćcie się. Każdy zrobi co będzie mógł. Najpierw należałoby
          zapytac Ewelinę czy przeniesienie do Krakowa w ogóle wchodzi w grę. A moze coś
          wiesz na ten temat Weroniko?
          Czy Longhi pytał?
          • baba_w_oknie Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 20:39
            Jeżeli jest atrakcyjną, to może w agencji znalazłaby pracę?
            ja tak wychowałam syna.

Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i
            durnowaty,tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy, nie peszyć przełożonego.
            Ukaz Cara Rosji Piotra I z 9 grudnia 1708 roku
            • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 20:43
              Po co tacy ludzie piszą. Żeby zamieszanie robić? Że się im chce wogóle siadać
              do komputera tylko po to, żeby takie teksty pisać.
              • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:03
                Kasiu mysle ze nie warto odpowiadac na takie zaczepki. Niech sobie pisza.
                Rozmawiałam z Ewelina , ona jest w szoku! Pytałam co byłoby gdyby...czy
                zdecydowałaby sie przeniesc do Krakowa? Zdaje sobie sprawe że byłaby to dla
                niej szansa. Ale to bardzo rozsądna dziewczyna, wie że musi mieć tu z czego
                żyć. Kraków jest droższy od Kazimierzy.
                • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:10
                  Wiem, dlatego zanim byśmy ją tu ściągneli musimy być pewni, że mamy jej co
                  zaoferować. Weronika coś mówiła o mieszkaniu. Bo nie wiem jak w tej Kazimierzy
                  to wygląda, ale co tam się zmieni za rok, za dwa, za trzy?? Może udałoby się
                  jej coś zorganizować tak jak mówiłam jakieś sprzątanie choćby raz w tyg. Zawsze
                  to coś. Jest młoda, musi jakąś szkołę skończyć bo inaczej będzie jej ciężko w
                  życiu. NIe wiem.
                  • menel1 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:12
                    a ksiadz jaki nie moglby ja na gosposie przysposobic?
                    • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:17
                      Wiecie jak czytam to ,że Ewelina była zaskoczona taką pomocą to tak mi się miło zrobiło choc nie byłam w tą akcje bardzo zaangazowana dałam nie niewiele w porównaniu z tym jak czytałam ile dostala od Was,to jakos tak na duszy mi lżej przed świetami,że są jeszcze ludzie,którzy chćą pomóc choć się nigdy na oczy nie wiedzieli a potrafili się zorganizować.To wspaniałe,ze ktoś to wszystko zorganizował i zmobilizował, jesteście wspaniali>Nigdy nie wiadomo co jeszcze człowieka w zyciu czeka?
                  • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:18
                    ja dowiadywałam sie o pracę dla jej mamy. To sprzatanie za 600-700 zł na ok 4
                    godz dziennie. Ewelina mówi, że mama bardzo źle sie czuje, myślę, że tej pani
                    przydałby się dobry lekarz i odpowiednie ustawienie lekami. To akurat ja
                    mogłabym załatwić.
                    Ewelinka wolałaby sama iśc do pracy a mama zajęłaby się Zuzia. Ale trzeba wziąć
                    pod uwagę, że wtedy ona sama musi zarobić na 3 osoby. To nie takie łatwe.
                    • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:21

• longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:22
                        Czy doszły do Was fotki,sorry ,że tylko tyle,miałem kryzys,widziałyćie co się
                        działo pod Almą!!
                      • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:23
                        Longi Ewelina martwiła się o Ciebie. Pytała o zdrowie.
                        • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:25
                          Myślałem ,że pojadę od razu do szpitala,ale się po poludniu poprawiło!!;o))
                          • Gość: czytacz kibic Re: POMOC dla Eweliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 21:31
                            dużo zdrowia Longi , trzymaj się :)))
                            • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:34
                              Dzięki;o))
                        • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:27
                          Ewa tą pracę / sprzątanie przecież mogłaby wziąć Ewelina, trzeba tylko znależć
                          jeszcze coś. Ja popytam wśród znajomych.
                          Longi strasznie mi przykro, że tak ze zdrowiem kiepsko. Fajny facet jesteś,
                          byle takich ludzi więcej.
                          • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:45
                            Kasiu Ewelinie potrzebna jest praca na umowe o prace, a to byłaby praca chyba
                            bez umowy. Ta praca będzie od połowy kwietnia.
            • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:43
              Jasne;-)Mój tata jest właścicielem najlepszej agencji modelek w Polsce;-) Ma
              kilka Miss Polonii a dziewczyny są co miesiącw TWoim Stylu i pracujedla
              IMG>Zapytam bo zarabiaja w tysiącach dolarów.modeli też zatrudnia-mam zapytać o
              miejsce dla Twojego syna?
              • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:48
                Weronika a możesz zapytac o chrzest w Mariackim? Byłoby fajnie , jak nie to ja
                zapytam. Przyjdziemy na te uroczystośc( oczywiście kto będzie chciał) i
                zaprosimy ich na obiad do restauracji. Co Ty na to?
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:22
      No to trzeba jej szukać pracy. Macie zdjęcia? Boże Zuza jest cudna. Poryczałam
      się. Trzeba je tu ściągnąć. Trzeba im pomóc.!!!
      • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:25
        Ja też chcę zobaczć Zuzę!Kto może?
        • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:29
          Madziu zaraz ci wysle
          • cymeria Zuza jest śliczna:))) 08.04.06, 21:36
            Jakie ma piekne oczy i uśmiech jest cudowna,śliczna dziewczynka:)))Dzieki za foto,aż mi łzy z oczu popłyneły tak sie wzruszyłam:))))
          • fasolmama Re: to ja też poproszę :) 08.04.06, 21:38

• longwehicle Re:Many naszą forumową maskotkę-Zuzię czarnooką! 08.04.06, 21:41

• fasolmama Re: to ja też poproszę :) 08.04.06, 21:46
              Cód Miód :)))
    • foretka Pytanie o zelazko 08.04.06, 21:45
      Dziewczyny,

nie mam czasu wertowac calego watku - mam zatem pytanie czy Ewelina otrzymala
      zelazko? Bo mam do oddania calkiem fajne i moglabym wyslac.

Pozdrawiam serdecznie
      ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.)
      zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaM:-)
      • weronka77 Re: Pytanie o zelazko 08.04.06, 21:48
        KOchana jasne;-) Dziękujemy!!!Żelazka nie ma ale nie powie bo nie chce wyjśćna
        naciągaczkę i osobę wymagającą.KAŻDA POMOC SIĘ PRZYDA.Naprawdę wszystko co kto
        ma.Ona ma stare,sfatygowane i lada dzień to diabli wezmą;-(
        • foretka Re: Pytanie o zelazko 08.04.06, 22:00
          To zelazko juz ma:-) Pewnie znasz watek Weronko, to wrzuc mi link do miesjca
          gdzie ktos opisuje jej warunki - co ma, czego brak. Moze cos jeszcze znajde.

Pozdrawiam
          ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.)
          zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaM:-)
          • weronka77 Re: Pytanie o zelazko 08.04.06, 22:24
            Krakowianie pomóżcie...odkurzacza nie ma no i właściwie to całego agd;-( Ale
            czajnik już ma bo dałam dzisiaj;-)
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:52
      To zorganizujmy na początek ten chrzest. A później rzeczywiście jakiś obiadek.
      Chyba, że już zdecydowały, że chrzest będzie w święta?
      • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:56

Prosimy nie w święta bo mamy chrzest naszego dziecka i nie mogłybysmy sie pojawić! A bardzo chciała bym być jesli tylko dzieci mi na to pozwola i będą zdrowe:)))Ale jestem za chrztem w Krakowie.
        • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 21:58
          JA też.Dobra pójdę we czwartek do Mariackiego bo wtedy jest otwarta
          kancelaria,najpierw zadzwonię;-)No i jest duże prawdopodobieństwo że nie
          zastanę księdza Fidelusa bo on ciągle gdzieś biega;-)Za moim chrztem kilka
          tygodni chodziłam.W maju proponuję;-)
          • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:01
            W tym tygodniu jest Wielki Tydzień , powinni byc księża w kościołach ale
            kancelaria może nie byc czynna.Moge jeszcze teraz zadzwonic do Ciebie?
          • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:01
            W maju pewnie bedą mieli księża bieganine bo papież przyjeżdża.MOga miec zwariowany okres:))Trzeba by zapytać:)
            • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:05
              masz rację, ale...ewelina mówi że nie ma nikogo kto zgodziłby się pełnic rolę
              chrzestnych!!
              • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:06
                Dzwońta;-)Właśnie Ewelina mi zasemesowała o numer do fasolmamy,może sięz nią
                skontaktujecie bo ja numeru nie mam a ona chce podziękować;-)
                • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:07
                  jestem, jestem a co?
            • ewa33a Fasolmamo 08.04.06, 22:06
              Ewelinka dziękuje Ci bardzo , pytała o nr telefonu ale nie znam wiec obiecałam
              przekazać podziękowania na forum
              • fasolmama Re: Fasolmamo 08.04.06, 22:08
                Oooo jak miło :-). Spotkamy się mam nadzieję na chrzcinach Zuzi :-))
                • cymeria Re: Fasolmamo 08.04.06, 22:11
                  Oczywiście,że się spotkamy:) No tak spotkać się nie możemy ze styczniówek to moze coś nas połączy i w końcu sie zobaczymy bedzie to tego doskonały pretekst taka uroczystość:))

fasolmama napisała:

> Oooo jak miło :-). Spotkamy się mam nadzieję na chrzcinach Zuzi :-))
              • cymeria Re: Fasolmamo 08.04.06, 22:09
                Ale musiałaś zaśłużyć,ze Ci podziękowania przesyłaja:)))Tak trzymać!
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:12
      Odnośnie chrzestnych to chyba coś się wymyśli no nie??:))
      • fasolmama Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:14
        Ja już nawet mam dwa typy. Ktoś pomyślał o tym co ja??
      • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:18
        Musi sie cos wymyslic
        • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:20
          Jak trzeba bedzie to się coś wymysli:)Ale czy Ewelina reflektowała by na chrzciny w Krakowie? Rozmawiałyście z nią o tym?Co ona na to?
          • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:24
            Tak rozmawiałam ale ona napisała...taki chrzest to troche luksus dla takiej
            bidy jak ja.... Obiecałam , musimy załatwic
        • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:22
          Cymeria, Ewelinka wszytkim serdecznie dziekuje, w poniedziałek będzie w
          bibliotece i napisze do nas. Dziewczyna jest bardzo szczęśliwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka