Dodaj do ulubionych

szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwińskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:23
czesc,czy zaglada tu ktos,kto podpisal, tak jak ja, umowe przedwstepna z
firma Murapol na kupno mieszkania przy u. Czerwinskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: emil Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.04.06, 21:57
      cze tu emil chcem tam agencje założyć, ale nie wiem, czy to dobre miejsce i
      klienci bedą.
    • Gość: gość Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.takt.com.pl 18.04.06, 08:50
      cześć.
      Ja też podpisałem umowę z murapolem.
      Mam nadzieje że z dudowaniem będzie wszystko ok.
      Pzdr
      • morfinka_12 Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński 02.11.06, 16:30
        nie ma więcej nikogo - jakies info?
    • Gość: milon Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:50
      Cześć jestem byłym pracownikiem Murapol i jestem pewien że będzie OK.

Pozdrawiam wszystkich którzy kupili mieszkaniam.
      • Gość: gość Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 19.04.06, 18:54
        Czemu byłym pracownikiem.
        Czyżby z firmą Murapol było coś nie tak.
      • Gość: lelatka Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:13
        a czy pracowales u nich w trakcie budowy osiedla 4 pory roku w Bielsku?
        slyszalam,ze przy tej inwestycji byly duze problemy po oddaniu tzn.bylo duzo
        usterek, ktorych firma nie chciala naprawic.. ze zmnieniali materialy
        butdowlane w trakcie budowy, na gorsze oczywiscie i efektem bylo np.pekanie
        scian i grzyb w mieszkaniach na parterze.. wiesz cos o tym? obawiam sie,ze w
        Krakowie moga zrobic to samo :(
    • Gość: tomasz Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:28
      co do zmiany materiałów to nie ma firmy która by tego nie robiła, każdy
      deweloper szuka oszczędności

osiedle w Bielsku powstało w początkowym okresie działalności więc nacisk na
      szukanie oszczedności był stosunkowo niewielki, natomiast obecnie to nawet sami
      pracownicy mówią że nie jest dobrze, przykładem tego są np. roboty ziemne bez
      zabezpieczenia wykopów w bezpośrednim sąsiedztwie hali produkcyjnej

co do ilości usterek, to przy odbiorach ich nie ma, zresztą ktoś kto to mówi
      widać ma słabą pamięć i nie wie co podpisuje, jest protokół który każdy
      podpisuje,

natomiast problemem jest egzekwowanie usunięcia usterek i to jest
      olbrzymia "zasługa" prezesa, który uważa że prościej iść do sądu niż wydać
      kilka -dzisiąt czy -set złotych na szybkie uniknięcie problemów,
      podstawową sprawą jest sprawdzenie szyb w oknach są strasznie porysowane a
      potem wymigują się od ich wymiany
      • Gość: fifi Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:58
        co masz dokłądnie na myśli mówiąc "obecnie to nawet sami
        pracownicy mówią że nie jest dobrze" ???
        że jeszcze większe będą przekręty robić z materiałami?
        • Gość: tomasz Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:56
          A widziałaś jak wyglądały wykopy pod budynek, obsypujące się do wykopu
          niezabezpieczone fundamenty, studnia kanalizacyjna stojąca na skraju, baner
          reklamowy który zaraz wpadnie do wykopu. To tylko przykłady robót ziemnych
          teraz zaczną się roboty żelbetowe to pewnie będzie gorzej. jakoś nie widziałem
          kanału żelbetowego przy przekładce sieci centralnego ogrzewania a zgodnie z
          projektem powinna tam być. Potem się okaże że podczas awarii sieci cały budynek
          zostanie podmyty albo zalane garaże gorącą wodą. A jak staram się czegoś
          dowiedzieć to pracownicy w biurze i kierownik budowy najzwyczajniej w świecie
          mnie olewają.
          • Gość: gość Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.05.06, 21:20
            do Tomasza
            Cześć.
            Mam pytanie, czy kupiłeś może mieszkanie na czerwieńskiego - bo z Twoich
            wypowiedzi wnioskuję że skoro chodzisz do biura czegoś się dowiadywać tzn że
            jesteś budową zainteresowany.
            A jeśli kupiłeś to czemu skoro sam piszesz że masz z nimi złe doświadczenia
            (Twoja znajoma).
            Czy takie działania (taki sposób budowania) jest czymś wyjątkowo złym czy może
            to raczej standard wśród deweloperów ( a murapol nie jest wyjątkiem)
            • Gość: tomasz Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:00
              byłem zainteresowany ale pomimo bardzo sympatycznej obsługi odpuściłem sobie
              pomny złych doświadczeń, a że mieszkam w pobliżu i codziennie tamtędy
              przechodzę to sporo się dowiedziałem
              • Gość: fifi Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:25
                a ja kupiłam od nich mieskznia na Czerwieńskiego i bardzo chcę tam mieskzać,
                strasznie podoba mi się lokalizacja. Co można zrobić,żeby miesiąc po
                wprowadzeniu się nie spadł mi na głowę sufit?? :// Zawiadomić inspektora
                budowlanego jeszcze w trakcie budowy? Czy nadzór budowlany? Czy "pokojowo" z
                nimi rozmawiac? Jak mogli dostać pozwolenie na budowę nie mając projektów
                wykonawczych???
                Tomasz, skąd "dowiedziałeś się wielu rzeczy przechodząc obok"? Ja też mieszkam
                niedaleko, coć nie chodzę tam codzień. Rozmawiasz z pracownikami na budowie czy
                masz jakies lepsze zródła?
          • Gość: edi Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:17
            To fakt obsługa najzwyczajniej w swiecie ma wszystko w nosie. Dowiedziec sie
            czegfos jest wprost niewykonalne. A slyszalam ze w Bielsku tak ladnie buduja?
          • Gość: fifi Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:37
            mówisz,że przy przekładce "zgodnie z projektem" powinien być kanał żelbetowy.
            Jaki projekt masz na myśli?
            • Gość: tomasz brak kanału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:33
              kiedyś miałem w rękach projekt budowlany (przekrój) na którym był zaznaczony
              żelbetowy kanał a w środku rury MPEC. Projekt można wyciągnąć od Murapol a jak
              nie będą chcieli pokazać to zawsze w architekturze można obejrzeć na co wydali
              pozwolenie. To dzięki temu zrezygnowałem z akupu mieszkania, bo jak zobaczyłem,
              żę rury są ułożone a kanału jak nie było tak nie ma. Jestem laikiem ale jak
              taka rura "p........e" to dość szybko wypłuka wodę spod fundamentów i katasrofa
              budowlana gotowa. Ja usłyszałem, że nie trzeba go wykonywać i dałem sobie
              spokój z firmą która oszczędza na bezpieczeństwie. Pamiętam, że w projekcie są
              windy z całe przeszklone, ciekawe czy wykonają je.

W Bielsku pomimo że są w projekcie podsuwają klientom do podpisania umowę w
              której zrzekają się wykonania wind.
              • morfinka_12 szukam sasiadów 09.10.06, 13:20

• Gość: jako Re: szukam sasiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:20
                  ja będę twoim sąsiadem. czy tobie też dali do podpisania aneks?
                  • morfinka_12 Re: szukam sasiadów 13.10.06, 08:19
                    jaki aneks?? ja żadnego nie mam może dlatego że niedawno podpisałem umowe pw
                    • morfinka_12 Re: szukam sasiadów 16.10.06, 09:24
                      co z tym aneksem
                  • Gość: gość Re: szukam sasiadów IP: *.uci.agh.edu.pl 13.10.06, 21:24
                    Czy możesz napisać coś więcej czego dotyczy ten aneks który dostałeś.
                    • Gość: jako Re: szukam sasiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:28
                      gdy podpisywałem umowę przedwstępną termin realizacji był 31.12.2006. ostatnio
                      dali mi do podpisania aneks,w któym zgadzam się na przesunięcie terminu na
                      28.2.2007
                      • morfinka_12 Re: szukam sasiadów 20.10.06, 09:07
                        jak mówiłęm mi podano juz umowę z datą 03.2007. ale spoks - byłem na to
                        przygotowany - mają problem z ludźmi do pracy.
                        • Gość: jako Re: szukam sasiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:41
                          sure,brak ludzi do pracy,złe warunki atmosferyczne,zawsze jakaś wymówka się
                          znajdzie. no,ale ja też byłem na to przygotowany.
                          a które mieszkanie kupiłeś? bo przecież już od dawna wszystkie były sprzedane..
                          • morfinka_12 Re: szukam sasiadów 22.10.06, 19:35
                            oczywiscie masz rację, wymówek jest mnóstwo. Nie obwiniam nikogo ani niczego.
                            Ja po prostu byłem na to przygotowany. Decydując się na zakup mieszkania w
                            sierpniu kupowałem jako ostatni i patrząc na stan zaawansowania prac (i
                            deklaracje Murapolu że skończą do grudnia) wiesziałem że nie uda się to o czym
                            mówią. Samą umowę podpisywałem dopiero we wrześniu - tak się złożyło i już. Był
                            to ostatni lokal na parterze środkowa klatka. A ty które mieszkanie masz?
                            jeśłie coś wiesz ciekawego to też daj znać. możemy wymienić jakieś info.

A co do informacji o braku ludzi to nie skarzyli się - po prostu zacząłem
                            rozmawiać o wykończeniu i że jest kłopot z ludźmi bo wyjeżdżają. i oni sami
                            powiedzieli że też mają taki kłopot.

pozdrawiam
    • Gość: lnka ta ulica nazywa sie czerwieŃskiego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 01:42
      ta ulica nazywa sie CZERWIEŃSKIEGO...
      • Gość: gość Re: ta ulica nazywa sie czerwieŃskiego... IP: *.takt.net.pl / *.takt.com.pl 17.05.06, 08:25
        Inka dzięki za wkład do dyskusji. Bez Ciebie byśmy zgineli:)
    • morfinka_12 Czy jest tu ktoś jeszcze odnośnie Murapola? 25.10.06, 14:21
    • Gość: Zwirek Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.comarch.com 03.11.06, 13:23
      No i wyglada ze ja jeszcze.
      • Gość: trela Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:01
        hej, a was, któzy kupiliście mieszkanie na Czerwieńskiego niedawno nie przeraża
        treść wcześniejszych postów w tym wątku? (chodzi mi o opinie, że Murapol źle
        buduje)??
        • Gość: Zwirek Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.comarch.com 09.01.07, 11:10
          Powalczymy zobaczymy.
          Nie ma idealnych developerów.
          • Gość: gugu Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:29
            o co chcesz, Zwirek walczyc?
            czy macie juz wylewki? ja sie nie moge doczekac, od miesiaca albo i
            dluzej,mowia mi ze beda za tydzien,ze po Swietach itd,a ciagle nie ma.
            ale oprocz tego,to widac,ze robota wre i jest w miare OK.
            no nie?
            • Gość: Zwirek Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.chello.pl 18.01.07, 21:50
              chodzi mi o to ze sie ze wszystkimi trzeba walczyc - czyli przypilnowac zeby
              bylo dobrze wszystko. Jakas nadzieja jest :)

U mnie nie ma wylewek raczej, o ile wiem - bo mam mieszkanie na 4 piętrze. Na
              razie otynkowali sciany.

• morfinka_12 Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński 24.11.06, 15:48
      ocieplają
      • Gość: gugu Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:39
        ja juz mam tynki w mieszkaniu :)
    • Gość: Milon Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:26
      A Pan Prezes "Murapolu" i tak ręce zaciera bo zrobił na was złoty interes...
      Wiem że mają problemy z kierownikami budowy, nikt u nich nie chce pracować...
      • morfinka_12 Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński 26.11.06, 18:46
        mam już tynki instalacje, brakuje tylko wylewki i grzejników!! a który lokal
        masz?
        • Gość: BZYK Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.uci.agh.edu.pl 30.11.06, 20:06
          Ja też mam już wszystko prócz wylewek i grzejników
          Mam nadzieje że zdążą w terminie
          • morfinka_12 a na kiedy to ma być - w terminie? 03.12.06, 10:41

• Gość: BZYK Re: a na kiedy to ma być - w terminie? IP: *.uci.agh.edu.pl 04.12.06, 19:17
              W terminie to chyba jak na razie to do końca lutego, chyba że czegoś nie wiem.
              • Gość: gugu Re: a na kiedy to ma być - w terminie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 20:29
                tak,termin to koniec lutego. ale nie wiem czy zdążą,bo dachu budynku nie
                widac :/
                mam do was takie pytanie: jakie podpisywaliście umowy przedwstępne - pisemne
                czy notarialne?
                jesli pisemne, nie boicie sie jakichs negatywnych skutkow?
                jesli notarialne-ile to kosztowalo?
                • Gość: gugu Re: a na kiedy to ma być - w terminie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:45
                  powtórzę puyanie: jakie podpisywaliście umowy przedwstępne - pisemne czy
                  notarialne?
                  chciałbym wiedziec ile kosztuje notarialna.

a druga sprawa: widzieliscie na jakie kolory pomalowali budynek??
                  jaskrawy żółty i biały :/ w wizualizacji bylo zupalnie inaczej!
                  nie podoba mi się
                  • Gość: q Re: a na kiedy to ma być - w terminie? IP: *.236.spine.pl 09.12.06, 22:26
                    opłata za akt notarialny zalezy od wartości mieszkania
                    • Gość: zdon opłata notarialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:06
                      a od mieszkania za 200tys ile by to było?
                  • Gość: ania zmiana kolorystyki IP: *.citynet.pl 10.12.06, 16:42
                    biały i cytrynowy to im pewnie z bielska zostały bo na ich stronie widać jaką
                    kolorystykę preferują, a że w Naszym budynku coś zmienili ... zawsze jest powód
                    aby negocjować cenę
                    • Gość: gugu Re: zmiana kolorystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:20
                      masz zamiar to zrobic, to znaczy negocjowac cene? zdradz,o ile?
                      • Gość: gugu Re: zmiana kolorystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:08
                        aha.. jeszcze mi sie przypomnialo,ze mam w umowie zapis "kupujacy wyraza zgode
                        na zmiany projektu architektonicznego". srednio więc mogę się kłócić o tą
                        kolorystykę
                        • morfinka_12 dlaczego dopytujecie O akty notarialne 13.12.06, 08:33
                          obawiacie się czegoś?

A co do elewacji do żeczywiście odbiega od tego co na wizualce, ale czy aż tak
                          bardzo?
    • Gość: ania zakazane punkty w umowach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 17:38
      Dalam do sprawdzenia umowe jaka podpisalam prawnikowi, potem poszlam do
      federacji konsumentow aby dowiedziec sie co jest w umowie nie tak. Wykaz jest
      piekny. Sama nie pokaze ale odsylam zainteresowanych obnizka ceny mieszkania
      (ze wzgledu na zmiany w projekcie) do tej instytucji. Wiele punktow umowy jest
      w tzw. katalogu zakazanych zapisow i z mocy prawa nie obowiazuja. Mi sie nie
      spieszy, mam czas - mieszkanie to lokata kapitalu - i chetnie zaplace
      kilkadziesiat tysiecy mniej bo wiem ze wygram w kazdym sadzie.
      • Gość: marysia Re: zakazane punkty w umowach IP: *.ists.pl 14.12.06, 20:39
        Aniu, a powiedz mi, czy łatwo się w tej federacji umówić, czy oni sobie życzą
        jakieś wynagrodzenie, ze poradę etc. plsss
      • Gość: gondek Re: zakazane punkty w umowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:11
        zgodze sie z toba, ze niektore zapisy w umowie sa niewazne. ale jaki to ma
        wplyw na cene mieszkania?
        masz zamiar zadac obnizenia ceny z powodu niewaznosci niektorych postanowien
        umowy??
    • Gość: 12545+6 Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.06, 12:18
      kończą już elewację, tylko te kolory rzeczywiście troszkę felerne
    • morfinka_12 dlaczeo zrzucono mój post? 05.01.07, 08:55

• morfinka_12 jak leci odbieranie - ktoś ma już termin? 15.02.07, 14:01

• morfinka_12 Re: jak leci odbieranie - ktoś ma już termin? 16.02.07, 14:01

• morfinka_12 Re: jak leci odbieranie - ktoś ma już termin? 23.02.07, 08:27

• Gość: misiek kupię mieszkanie w tym budynku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:45
      będę wdzięczny za jakieś info od osób które chcą sprzedać lub coś takiego
      planują w przyszłości. kontakt nawkasia@wp.pl
      • Gość: misiek kupię mieszkanie w tym budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 11:30
      • Gość: mar-kot-ny o co chodzi że pytacie o te akty notarialne IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.07, 16:22
        i czy wiecie coś na temat tego kiedy mają zakończyć realizację, troszkę sie z
        tym pier...ą, mogliby coś już kończyć, poza tym całe klatki schodowe jeszcze
        muszą machnąć.
        • Gość: gondek Re: o co chodzi że pytacie o te akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:06
          ma być blok skończony 28 lutego. jakieś prace będą prowadzone jeszcze później
          (pewnie garaże i wjazd do nich), ale mieszkania mają już być.

a które masz mieszkanie?
          • Gość: mlody 28 luty nie rozsieszaj mnie IP: *.icpnet.pl 25.01.07, 18:59
            Ciekawe tylko jak dlugo to potrwa bo samo zalatwienie w pozwolenia na
            uzytkowanie to jakis miesiac. Wiec aby uzyskac decyzje trzebabyloby do konca
            stycznia skonczyc bok a jak ostatnie bylem to podziemny garaz nie jest wgole
            zrobiony. I co z tego ze dostane mieszkanie jak bank dopoi nie podpisze umowy
            notarialnej to kredyt i ubezpieczenie
            ciagle muse placic.
      • Gość: kate kupię mieszkanie w tym budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:33
        będę wdzięczny za jakieś info od osób które chcą sprzedać lub coś takiego
        planują w przyszłości. kontakt nawkasia@wp.pl
        • Gość: kombatant Re: kupię mieszkanie w tym budynku IP: *.chello.pl 09.02.07, 15:24
          jak to jest z podpisywaniem protokołu zdawczo-odbiorczego i
          "udostepnianiu" kluczy dla przyszlych mieszkancow przez firme Murapol (w celu
          rozpoczecia sobie prac wykonczeniowych wew. mieszkan- terakota, sciany, parapety
          itd) do czasu przekazania aktu wlasnosci i podpisania umowy właściwej, czy
          Murapol wywiazuje sie z obietnic slownych, czy mozna te obietnice wlozyc miedzy
          bajki??
          • Gość: Kris Re: kupię mieszkanie w tym budynku IP: *.europe.hp.net 02.03.07, 17:53
            Ja kupowałem w 2006r na osiedlu 4Pory Roku II przy Goscinnej w Bielsku. Klucze
            dawali po podpisaniu protokołu zdawczo-odbiorczego (z naniesionymi usterkami i
            terminami usunięcia) jeżeli wpłacałeś regularnie - do podpisania umowy
            właściwej musisz mieć zapłacone już wszystko. Poprawiania usterek trzeba
            pilnować bo czasami ekipa poprawiająca jest gorsza od oryginalnej.
    • Gość: ja to wiem ktoś chce sprzedać ?? kupię mieszkanko IP: 217.116.110.* 18.02.07, 15:07
      • Gość: bzyk Re: ktoś chce sprzedać ?? kupię mieszkanko IP: *.takt.com.pl 28.02.07, 14:53
        Czy ktoś odebrał już mieszkanie?
        Czy były jakieś problemy?
        • Gość: pawel pierwszy odbior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 10:51
          Mialem wstepny odbior, teraz czekam na wlasciwy. Takiej ilosci bledow to malo
          ktora firma moze wykonac. Zaczynajac od porysowanych szyb, poprzez pekniety
          profil okienny, wadliwie zamocowana balutrade, brak izolacji przeciwwodnej w
          lazience, krzywo polozone tynki, wylewki odbiegajace od poziomu. Chyba nie ma
          rzeczy ktora dobrze bylaby wykonana.
          Zycze powodzenia innym.
          • Gość: bzyk Re: pierwszy odbior IP: *.takt.com.pl 01.03.07, 11:36
            czy ten pierwszy odbiór to było już z protokołem zdawczo-odbiorczym czy tylko
            takie sobie oględziny. Co Murapol powiedział na temat tych usterek czy będą
            poprawiać czy olewają temat.

Może ktoś jeszcze miał odbiór?
    • morfinka_12 jak odbiory?? duzo uwag mają inni?? 14.03.07, 15:55

• Gość: ania Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.centertel.pl 17.03.07, 19:05
      ja odebrałam i nie marudziłm szybko chce wykończyć mieszkanie i zacząć
      mieszkać, drobne poprawki zrobią moi fachowcy(np. gładzie spierdzielone)
      więksych uwag nie miałam - jestem zadowolona bo będę miała mieszkanko. A kiedy
      wam powiedzieli że będą umowy przenoszące własność?? bo mi że na koniec
      kwietnia. szkoda z nie w marcu. I co z balkonem widzieliscie gdzieś
      odprowadzenie wody? czy ona tak kapać będzie sobie?
      • Gość: Milon Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 10:39
        A mnie wcale nie dziwi że mieszkania macie spierdzielone... Że tynki są krzywe,
        że wylewki nie są równe, że balustrady były żle zamontowane (nawet na zdjęciach
        na Ich stronie internetowej widać było że prześwity są wieksze niż 12 cm!!!, a
        wysokość balustrad w niektórych miejscach jest niższa niż 110cm!!!)Jestem
        ciekaw czy poprawili te balustrady bo jak nie to nadzór budowlany nie powinnien
        odebrać budynku...
        • Gość: milon Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:17
          mógłbyś się buraku pode mnie nie podszywać
      • Gość: zwirek Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński IP: *.chello.pl 18.03.07, 13:33
        Witam
        Mam kwitek ze ostateczne przekazanie mieszkania to 30.04
        Odbiór mieszkania w tym tygodniu ... zobaczymy

Tomek
        ps. Moze czas załozyc forum (
        forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2428369)
        :) - i tak pewnie bedziemy walczyc/współpracowac w przyszłości
        • morfinka_12 Re: szukam przyszlych sąsiadów Murapol Czerwiński 18.03.07, 14:10
          jestem za forum. tam można by omawiać poszczególne sprawy w osobnych wątkach
          dotyczących tylko inwestycji na czerwieńskiego. Proszę o link do forum, jak
          powstanie
    • morfinka_12 nowe forum osobne dotyczące mieszkańców Czerwieńsk 18.03.07, 14:20
      Czerwieńskiego w Krakowie
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46590
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46590
      • morfinka_12 Re: nowe forum osobne dotyczące mieszkańców Czerw 18.03.07, 18:42

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka