Dodaj do ulubionych

Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo?

20.04.06, 10:39
Jakies wiesci w sprawie odwolania?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx ciekawe co będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:37
      a zostało już tylko 6 dni roboczych...
      • Gość: piotru Re: ciekawe co będzie IP: *.deltavista.pl 24.04.06, 15:01
        Witam. Co to znaczy "zostalo 6 dni roboczych?"?
        Przymierzam sie do rezerwacji ....

Pozdrawiam,
        Piotr
    • Gość: xxx Podobno nic nie wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:13
      dzwoniłem dziś do GEO - pan który odebrał telefon poinformował grobowym głosem,
      że jeszcze nic nie wiadomo, że decyzji jeszcze nie otrzymali, że będą
      informować, przesyłać pisma, że nie chce wyrokować co do decyzji - i na 4 dni
      robocze przed końcem nic nie wiadomo (dla klientów) bo podejrzewam jednak, że w
      GEO coś jednak wiedzą...
      • Gość: M Re: Podobno nic nie wiadomo IP: 62.77.184.* 24.04.06, 14:28
        ja tez dzownilam dzis do GEO, i chyba z tym samym panem rozmawialam. (on zawsze
        ma taki glos wiec tym nie sugerowalabym sie. szkoda czlowieka, bo fajnej pracy
        to on nie ma...) jak juz bedzie cos wiadomo, to piszcie, prosze...
        • Gość: archimedia Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:43
          Z tego co piszecie niestety wnioskuję - że klapa...
          • Gość: M Re: Podobno nic nie wiadomo IP: 62.77.184.* 24.04.06, 14:49
            archimedia, moze to i klapa, ale nie mozesz wyciagac takiego wniosku z tego co
            tu zostalo napisane!!
            • Gość: archimedia Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:16
              przykro mi - ale z pewnością coś wiedzą a skoro udają że nie...
              • Gość: jurek Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.crowley.pl 24.04.06, 18:44
                Jest dobrze. Wiem od osób dobrze poinformowanych, że jest OK. Nie ma jeszcze
                oficjalnych informacji. Geo też pewnie jeszcze o tym nic nie wie, stąd te
                wymijające odpowiedzi. Czekają na otrzymanie dokumentu z Urzędu. Wszystko
                powinno się rozstrzygnąć już w tym tygodniu.
                • lukaszwusa Re: Podobno nic nie wiadomo 25.04.06, 11:05
                  Musi się wyjaśnić ponieważ umowa rezerwacyjna kończy się w niedzielę co
                  oznacza, że już w poniedziałek GEO nie będzie miało wobec osób rezerwujących
                  mieszkania żądnych obowiązków (poza zwrotem pieniążków). Od poniedziłku GEO
                  będzie mogło rezerwować "NASZE" mieszkania innym ludziom!!
                  • gorter Re: Podobno nic nie wiadomo 25.04.06, 11:37
                    tak, musi sie wyjasnic...w geo informuja ludzi, ze beda podpisywac z nami (tzn.
                    z ludzmi, ktorzy maja zarezerwowane juz od dawna tam mieszkania, a nie
                    z 'innymi ludzmi') aneksy do umow, tj. aktualizacje...Trudno sobie wyobrazic
                    inny scenariusz (a w tym jakies zmiany dot. cen), chyba, ze geo zmienilo profil
                    dzialalnosci i zamierza zajac sie teraz procesami sadowymi - nie tylko z
                    antyinwestycyjnie nastawionymi podmiotami gosp., ale tez ze swoimi klientami.
                    • Gość: xxx Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:21
                      ja i tak rezygnuję - nie podpiszę nowego aneksu - zwolni się jedno mieszkanie w
                      B1
                    • lukaszwusa Re: Podobno nic nie wiadomo 25.04.06, 16:23
                      A ja jestem w stanie to sobie wyobrazić. A w sądzie i tak nic nie zdziałamy!!
                      Poczytaj sobie dokładnie umowę rezerwacyjną. Dostaniesz odszkodowanie w
                      wysokości 20,00 zł i tyle. A na każdy metrze zarobią 1.000,00 zł. Rachunek
                      ekonomiczny jest prosty. NIESTETY.
                      • Gość: archimedia Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:42
                        Hmmm...ale gdzie znajdą się chętni na te nowe rezerwacje "naszych" mieszkań skoro już powszechnie wiadomo że po 3 kwartałach będą musieli je przekazać następnym-w myśl aktualnej polityki GEO...
                        Pozdrawiam wszystkich niedoszłych sąsiadów
                        • Gość: xxx Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:58
                          ja myślę, że się znajdą.Lokalizacja jest idealna.Ludzi chętnych mnóstwo.Ja
                          gdyby nie to, że kupuję dom pod Krakowem (za 1/3 ceny którą dałbym za
                          mieszkanie) nie zrezygnowałbym z tej inwestycji.Jeżeli komuś się nie spieszy to
                          warto poczekać... tylko dla własnego zdrowia psychicznego warto się nastawić,
                          że to jeszcze potrwa :)
                        • lukaszwusa Re: Podobno nic nie wiadomo 26.04.06, 08:03
                          Takich osób jest wiele. Najlepszym przykładem jesteśmy my sami. Wszystkie
                          inwestycje deweloperów w Krakowie są sprzedawane na etapie załatwiania
                          pozwolenia na budowę. Jak nie kupisz na tym etapie to nie kupisz wcale. A
                          reszta zależy już tylko od dewelopera, różnych urzędów oraz od szczęścia.
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: Volkov Re: Podobno nic nie wiadomo IP: 87.207.235.* 27.04.06, 00:46
                            > Wszystkie inwestycje deweloperów w Krakowie
                            > są sprzedawane na etapie załatwiania pozwolenia na budowę

Witam,

nie jest to prawda, np. jeden z developerow budujacy
                            w Bronowicach rozpoczal sprzedaz dopiero gdy
                            pozwolenie bylo prawomocne/ostatecze

pozdr
                            Volkov
                            • lukaszwusa Re: Podobno nic nie wiadomo 28.04.06, 07:38
                              Jeden???!!?
                              • Gość: Volkov Re: Podobno nic nie wiadomo IP: 87.207.235.* 28.04.06, 20:00
                                Nie wiem, czy tylko ten jeden jedyny :)
                                Tego akurat sprawdzilem

pozdr

Volkov
      • lukaszwusa Re: Podobno nic nie wiadomo 28.04.06, 12:05
        Cześć wszystkim. Czy coś już wiadomo??? Pytanie kieruje do tych dobrze
        poinformowanych. Jeśli macie jakieś informacje to proszę dajcie znać.
        Pozdrawiam.
        • Gość: yyy Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 28.04.06, 14:20
          Bedzie dobrze, mozecie planowac ustawienie mebli w mieszkaniach!!!!!!!!!!!
          • lukaszwusa Re: Podobno nic nie wiadomo 28.04.06, 15:53
            Potwierdzam. Jest prawomocne pozwolenie na budowę. Dzisiaj GEO wysyła
            pisma "wzywające" do zawarcia umowy przedwstępnej. Niestety termin ukończenia
            realizacji przedłużono do początku 2008 roku. Chyba, że ZREMB odwoła się do NSA
            z wnioskiem o wstrzymanie budowy.
            • Gość: M Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.wejchert.ie 28.04.06, 17:52
              No mam nadzije, ze to prawda, bo juz sie ucieszylam!! GEO tez chwali sie ta
              wiadomoscia na stronie... Archimedia, gdzie jestes??? Mam nadzije, ze nie
              zrobiles czegos glupiego, np. nie zrezygnowelas z rezerwacji. No i zycze
              wszystkim dluuuugiego weekendu!
            • Gość: jerzy Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.kracen.hor.net.pl 28.04.06, 20:55
              Nie sądzę żeby to zrobili. Jak się składa takie odwołanie, to trzeba ponieśc
              potem konsekwencje jeżeli odwołanie jest bezpodstawne. Jak widac ZREMB zbyt
              wiarygodnych argumentów przy odwołaniu do Urzędu Wojewódzkiego nie miał. Nie
              będa dalej brnąć w tą sprawę, bo to będzie oznaczac dla nich ponoszenie dużych
              kosztów finansowych.
              • Gość: kuba Re: Podobno nic nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 22:06
                Tak, nareszcie się wyjasniło i to pozytywnie, ale skarga do WSA nie kosztuje
                nic i nie ponosi się żadnej odpowiedzialności finansowej w zwiazku z tym należy
                zakładać że skarga będzie. Niemniej jednak na podstawie decyzji UW budowa może
                się rozpocząć, byleby sie zakończyła pozytywnie.
    • Gość: jarek Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? IP: 213.17.178.* 28.04.06, 21:40
      głupota ludzka nie zna granic.pozdrawiam,j.
      • Gość: archimedia Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:11
        Hmmm...trudno się choć w części nie zgodzić-działalność GEO jest po prostu skandaliczna.Zwróćcie uwagę na zmianę terminu z IV kw.2007 na "inwestycja w przygotowaniu".I z czego tu się cieszyć?Oznacza to dalszą potężną zwłokę...
        Przyczyna-prawdopodobnie nie mają w ogóle zaczętych projektów wykonawczych.A tak naprawdę licząc od dziś-dziennik budowy>3 dni,rozpoczęcie robót>7 dni- i tak powinno być...Wygląda na to że najbardziej zaskoczone pozytywnym obrotem sprawy jest GEO.Pewnie do końca mieli nadzieję że nic z tego nie będzie...
        Pozdrawiam
    • Gość: mieszkaniec Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? IP: *.comarch.pl 29.04.06, 11:32
      Witam,
      Narazie jest sukces ale nie ma sie co ekscytowac!!! Pozwolenie jest, aczkolwiek
      Geo odrazu nie ruszy z budowa, gdyz nie ma jeszcze glownego wykonawcy. Dopiero
      musi odbyc sie przetarg. Wiec zanim pierwsza cegla zostanie polozona jeszcze
      mini troche czsu :(

Pozdrawiam przyszlych sasiadow
      • lukaszwusa Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? 02.05.06, 09:53
        CZESC WSZYSTKIM. SYTUACJA NIE JEST TAK WESOŁA NA JAKĄ WSKAZYWAŁYBY
        HIPEROPTYMISTYCZNE WIADOMOŚCI NA STRONIE GEO ALE MIMO WSZYSTKO ŻYCZĘ NAM
        WSZYSTKIM TROCHĘ WIĘCEJ OPTYMIZMU. PEWNE JEST TO, ŻE BUDOWA NIE RUSZY WCZEŚNIEJ
        NIŻ W CZERWCU PONIEWAŻ TAK JAK JEST ZAZNACZONE W POPRZEDNIM POSCIE MUSI ZOSTAĆ
        ROZPISANY PRZETARG NA GENERALNEGO WYKONAWCĘ (INNA SPRAWA, ŻE SPRAWA POWINNA JUŻ
        BYĆ PRZYGOTOWANA DAWNO - DOKUMENTACJA). PONADTO PANI Z DZIAŁU SPRZEDAŻY GEO
        POINFORMOWAŁA MNIE, IŻ ZAKOŃCZENIE INWESTYCJI PLANOWANE JEST NA PIERWSZY
        KWARTAŁ 2008 (W WERSJI PIERWOTNEJ LIPIEC 2007 O ILE DOBRZE PAMIĘTAM, PONIEWAŻ
        WERSJI BYŁO JUŻ KILKA). PONADTO SPRAWĄ OTWARTĄ POZOSTAJE ODWOŁANIE ZREMB`U DO
        NSA. Z TEGO CO BYŁO JUŻ NAPISANE NA TYM FORUM WYNIKA, ŻE PREZES ZREMB`U JEST
        MOCNO ZACIETRZEWIONY I NIE ZAMIERZA ODPUŚCIĆ (SŁYSZAŁEM, ŻE ZREMB ZOSTAŁ
        PRZEJĘTY PRZEZ KONKURENCJĘ GEO A TO RZECZYWIŚCIE OZNACZA WALKĘ DO UPADŁEGO;
        PONADTO ZWRÓĆCIE UWAGĘ GDZIE ZNAJDUJE SIĘ PLANOWANY II-GI ETAP INWESTYCJI.
        OCZYWIŚCIE NA TERENACH ZREMB`U. WIĘC NAJPRAWDOPODOBNIEJ PANOWIE PREZESI NIE
        MOGĄ SIĘ POROZUMIEĆ W SPRAWACH FINANSOWYCH). ZŁOŻENIE ODWOŁANIA DO NSA WIĄŻE
        SIĘ Z WNIESIENIEM KAUCJI PIENIĘŻNEJ (GEO MA NADZIEJĘ, ŻE ZREMB`U NIE
        BĘDZIE "STAĆ" NA WNIESIENIE KAUCJI - ALE TO MOŻE BYĆ PŁONNA NADZIEJA).
        WAŻNIEJSZE JEST CZY W ODWOŁANIU DO NSA BĘDZIE WNIOSEK O WSTRZYMANIE INWESTYCJI.
        JEŚLI BĘDZIE.. TO NIESTETY INWESTYCJA PRZECIĄGNIE SIĘ O KOLEJNY ROK.
        ALE BYĆ MOŻE NIE SPRAWDZI SIĘ "CZARNY" SCENARIUSZ. CZEGO WAM SERDECZNIE ŻYCZĘ.
        JEŚLI KTOŚ MIAŁBY INFORMACJĘ NT. ODWOŁANIA ZREMBU PROSZĘ O INFORMACJĘ.
        PROSIŁBYM RÓWNIEŻ O INFORMACJE DOTYCZĄCE DOKUMENTÓW WYSŁANYCH W PIĄTEK (28.04)
        PRZEZ GEO PONIEWAŻ JESTEM W TEJ CHWILI POZA MIEJSCEM ZAMIESZKANIA. DZIĘKUJE.
        • Gość: xxx Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:00
          zgodnie z pismem jakie dzisiaj otrzymałem - koniec inwestycji nie jest
          zaplanowany na I kwartał ale na 30 maja 2008 roku! więc w sumie obsuwa jest
          niezła
          • lukaszwusa Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? 02.05.06, 14:38
            A KTÓRY BUDYNEK JEŚLI MOŻNA SPYTAĆ?
            • Gość: xxx Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 16:30
              B1 - B2 - 30 maja 2008, B3 30 lipca 2008
              • Gość: xxx Re: Geo ul. Cystersów- Czy cos juz wiadomo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 16:32
                a nawet więcej "podane terminy będą przedmiotem negocjacji z Generalnym
                Wykonawcą wybranym w przetargu" a przetarg według GEO ma potrwać około 1,5
                miesiąca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka