dwegrzyn 28.04.06, 18:28 Czy ta wiadomość podana w Kronice jest prawdą? Martę zamordowano? Wyrazy współczucia dla najbliższych ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jazzinator Re: Marta....niestety smutna prawda IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 28.04.06, 18:45 Przyłaczam sie do kondolencji wszystkim którym była bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Marta....niestety smutna prawda IP: *.net.autocom.pl 28.04.06, 19:20 fakty.interia.pl/news?inf=743677 [`] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 19:21 Jezu co się dzieje na tym świecie :( Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Kara śmierci to za mało 28.04.06, 19:35 Dożywotnie więzienie w izolatce, pozbawienie praw publicznych i zakaz widzeń oraz opuszczania izolatki. Albo 10 minut ze mną sam na sam.... Daj Panie Boże jakiś znak, pomóż rodzinie Marty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzeszow Re: Kara śmierci to za mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 07:55 a ja jestem za wystawieniem w klatce na Rynku lub innym placu .. co by go wszyscy mogli poobrzucac czym chca .. i powiedziec mu co o nim myślą .. a wiezienie dozywotnie .. o nie... za to to ja nie chce płacić .. jeśli już to ciężkie roboty .. 20 godzin dziennie .. i wtedy się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
kmkasia Re: Marta.... 28.04.06, 20:00 też myślę że kara śmierci to byłoby zbyt proste wyjście. Najstraszniejsze jest to, że wkoło pełno psycholi właściwie nie do rozpoznania . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td. [*] IP: *.freedom2surf.net 28.04.06, 21:19 I to jeszcze morderca jest student renomowanej uczelni. Juz na prawde nigdzie nie mozna sie czuc bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski0001 Żal serce sciska IP: *.dialup.tiscali.it 28.04.06, 22:49 Taka mloda osoba przez takiego debila Co sie dzieje na tym swiecie Zero szacunku dla drugiego czlowieka Zeby od razu zabijac ... Mam nadzieje ze w pierdlu mu dadza wycisk "koledzy" z celi Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek113 Re: Marta.... 29.04.06, 08:45 To jest zgroza... dziewczyna ginie z ręki kogoś, kogo kocha, komu ufa i kto właśnie powinien ją chronić przed całym złem tego świata. Po prostu szok. Tak mi cholernie przykro, już zdążyłem polubić tą dziewczynę patrząc na jej uśmiech w każdym tramwaju. Jak ktoś mógłby zrobić takiej osobie krzywdę? ['] Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Marta.... 29.04.06, 11:42 Ofiara przemocy swiatopogladowej kosciola katolickiego. W normalnym kraju nie doszloby do spanikowania tego gowniarza i nie byloby tej zbrodni. 20-minutowy zabieg i po sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikoo1 Re: Marta.... IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 13:58 A może ofiara nadmiaru swobody obyczajowej? W normalnych okolicznościach nie doszłoby do współżycia z nieletnią. ------------------------------------------------------------------------------ Coitio, ergo sum? Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: Marta.... 29.04.06, 14:08 Czyżby? W jakich normalnych okolicznościach? Czy nie było to dość normalne kiedyś że młodziutkie dziewczyny wychodziły za mąż? Jak myślisz? Dlaczego? I powiedz dlaczego w krajach z najwyższą swobodą obyczajową jest najmniej niechcianych dzieci? Dlaczego nie ma tyle zabójstw noworodków. Dlaczego nie zabijają dziewczyn bo zachodzą w ciążę? Niestety, hipokryzja kościoła, hipokryzja polityków tego kraju, hipokryzja ludzi podobnych Tobie do tego doprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Marta.... IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 14:15 O ile mi wiadomo, to nie było małżeństwo. Tyś się naczytała za dużo kolorowych czasopism, dlatego pewnie gadasz, co ci ślina na język przyniesie. Współżycie z nieletnią to przestępstwo. Rodzice musieli zrobić jakis błąd wychowawczy, a ty zaraz z grubej rury - hipokryzja kościoła i polityków... Pewnie i szkoła też winna? Głupota ludzka jest bezgraniczna - bez odbioru! Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: Marta.... 29.04.06, 14:28 Gość portalu: kiko napisał(a): > O ile mi wiadomo, to nie było małżeństwo. Sądzisz że te młódki kiedyś to cnotliwe do ślubu szły? > Głupota ludzka jest bezgraniczna - bez odbioru! Owszem, jesteś najlepszym dowodem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:29 ona miała 16 lat,no teraz w maju 17 ,a karane jest współżycie z osoba poniżej 15 r.życia ,poczytajcie kodeks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Marta.... IP: 87.206.235.* 29.04.06, 14:09 A ja sie zastanawiam, czy ona naprawde byla w ciazy. Skad to wiadomo? Od chlopaka czy z sekcji? To zbyt pieknie brzmi: zabil, bo byla w ciazy. I zbyt pasuje do tych wszystkich chroych spekulacji. Podobno byla spokojna i religijna dziewczyna. Ja wiem, ze cicha woda... ale kurcze, to sie nie dzieje na co dzien, ze 16-latka wpada z duzo starszym od siebie facetem. Przeciez chyba nie byla glupia i naiwna dziewczynka, ktora nie wie co i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Moj wpis zostal przywrocony 04.05.06, 20:16 mimo ze nie dostalem wyjasnienia dlaczego go usunieto, i dlaczego go przywrocono. W ramach edukacji obywatelskiej moze obercenzor pofatygowalby sie i wyjasnil "aktualna linie"? Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Moj wpis zostal przywrocony 04.05.06, 20:17 Skwarku!!! Abolicja,abolicja!!!;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 janice_m! 29.04.06, 16:42 Co to ma do rzeczy? Teraz prawo u nas jest inne! Choć np. na Samoa nie.... A czy wiesz może co to jest kultura, godne obyczaje, wstrzemiężliwość, właściwe wychowanie? Pewnie nie, bo inaczej byś się zachowywała i bzdur żałosnych, głupiątko biedne, nie wypisywała... No a współżycie z nieletnimi, to nie wiem czy wiesz, nazywane jest pedofilią, no ale dla ciebie to pewnie żaden argument. ------------------------------------------------------------------------------- Tygrys powiedział, że trudno wytłumaczyć komuś, kto sam nie jest Tygrysem. Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: kikoo1 29.04.06, 18:04 Po pierwsze: współżycie z szesnastolatką nie jest pedofilia. Po drugie: gdybyś wiedziała co to jest kultura, godne obyczaje to byś utrzymywała inny ton w twoim poście a nie wyzywała od głupiątek kogoś kogo wogóle nie znasz tylko dlatego że masz odmienne zdania. Po trzecie: wystarczy poczytać twoje dzisiejsze posty aby zrozumieć że nie jesteś osobą z którą można poważnie porozmawiać. Odpowiadać więcej na twoje chamskie odzywki nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikoo1 janice......................... IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 18:41 Też mam pretensje do twego tonu , janice, ale jeszcze większe do twojej głupoty (bo jak to inaczej nazwać???),kiedy to obciążasz kościół i polityków za ciążę nastolatki. Uważasz ponadto, że współżycie 16 letniej dziewczyny to norma, co już jest głupotą wręcz niebezpieczną! Już kilka postów wcześniej prosiłam, byś poniechała dyskusji w rodzaju >gęsi z prosięciem<, ale ty się uparłaś, a do tego jeszcze zapragnęłaś mi naurągać....Twój problem, jak to się dziś mówi... A ponadto na forum z reguły rozmawiają osoby nie znające się ( myślałam, że jesteś świadoma tej specyfiki), a ponadto inne normy są w zwyczaju..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: janice......................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:54 Troche sie wtrącęale ale czy jesli 18 letni chlopak ze stycznia np. sypia ze swoja koleżanką z lipca ( ktora jeszcze nie ma 18 lat) ,a cala rzecz się dzieje np. w czerwcu tzn.że jest pedofilem?nie zapętliłas sie Kiko? Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: janice......................... 29.04.06, 18:57 Jak świat światem to młode dziewczyny zachodziły w ciąże a więc jęśli to zawsze siędziało więc należy przyjąć to jako zjawisko naturalne. Ty obciążasz za to swobodne obyczaje wbrew wszelkim dowodom i przykładom z innych krajów. Ale pewnie nigdy nigdzie nie byłąś więc skąd masz wiedzieć...ja nikogo nie obciążam ale uważąm że KK swoimi zakazami w używaniu srodków antykoncepcyjnych w części jest winien za sytuację która jest w Polsce. Zeby tego nie rozumiecć trzeba być zacofaną hipokrytką. Prosiłaś aby zaniechać dyskusji? A czemu ty nie zaniechasz. Czy po prostu ty masz monopol na pisanie na tym forum i decydujesz czy ktoś ma pisać czy nie? Więc okaż Marcie troche szacunku i przestań bluzgać na wątku jej poświeconym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: janice......................... IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 19:05 odpieprz się janice, nie mam siły zmagać się z twoją głupotą. A poza tym rozmowa nie dotyczy Marty, Jej tragedia spowodowała poprostu tę jakże żałosną rozmowę. Bye,bye... Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: janice......................... 29.04.06, 19:08 Jestem zdruzgotana twoim intelektem i twoja kultura. Pewnie katechetka jesteś. Nie zdziwiłabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: janice......................... 29.04.06, 19:34 Ja nie jestem twoim intelektem zdruzgotana w ogóle, albowiem trudno być zdruzgotanym przez coś, co nie istnieje. Nawet nie próbuję się domyślać kim ty jesteś, bo zważywszy na twoje "poglądy", to raczej słabo mnie to interesuje. Pewnie kimś w rodzaju kucharki, z całym szacunkiem dla kucharek oczywiście. Na twoim miejscu nie upierałabym się przy odpowiedzi....... Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: janice......................... 29.04.06, 19:49 Jak dzieciak musisz mieć ostatnie słowo widzę. Więc proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Marta.... IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 19:02 Nie sądzę, współżycie to kwestia odpowiedzialności, jeśli jej brakuje dochodzi póżniej do różnych dramatów i tragedii. I raczej nie zdarza się to dzieciom, które są właściwie kierowane, a dom daje im jakże niezbędne poczucie miłości i bezpieczeństwa. Znaj proporcje, mocium panie..... Odpowiedz Link Zgłoś
carminka Re: Marta.... 29.04.06, 19:12 Nie sądzę, współżycie to kwestia odpowiedzialności, jeśli jej brakuje dochodzi > póżniej do różnych dramatów i tragedii. Moim zdaniem bzdura...co jest dramatem to ze zaszla w ciaze czy to ze ja zamordowano? I raczej nie zdarza się to dzieciom, > które są właściwie kierowane, a dom daje im jakże niezbędne poczucie miłości > i bezpieczeństwa. kolejna bzdura...nastolatek w okresie dojrzewania robi co chce i rodzice maja na niego zazwyczaj maly wplyw. "bunt"...mowi Ci to cos? a teraz co to chcialam powiedziec: nie macie prawa NIKOGO oskarzać...ani dziewczynę ani jej rodziców...to jest największe swiństwo jakie mozna zrobic. Ludzie troszkę szacunku dla zmarlej...jej bliskich. moim zdaniem jedynym winowajca jest ten chlopak. to on zabil...mozna popelniac bledy...nie kazdy jest doskonaly...ale za to sie nie zabija... Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: Marta.... 29.04.06, 19:25 Masz racje. Zawsze ten co zabił jest winowajcą, ofiara nie ma tu żadnej winy. Należy jednak zastanowić się dlaczego dla młodego człowieka w Polsce myśl że jego 16 - letnia dziewczyna zaszła w ciąze jest tak straszna ze ją zabija. Dlaczego kobiety w Polsce wyrzucają swoje noworodki z okna lub porzucają je na śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Marta.... IP: *.emernet.ekrakow.net / *.emernet.ekrakow.net 29.04.06, 21:36 Zgadzam się z twoimi wypowiedziami, takie same miałam dzisiaj przemyślenia. Bardzo mnie ta tragedia dotknęła bo mogło to spotkać moje dziecko. W tym przypadku powodem była ciąża ale czasem jest zazdrość. Co się dzieje z młodzieżą, że nie radzą sobie z problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Marta.... IP: *.crowley.pl 01.05.06, 14:57 ... bo ten koles mial jeszcze jedna dziewczyne (lub dwie wg roznych zrodel) tzw oficjalna - od 2 lat, dlatego nie chcial sie wiazac z dziecinka 16-letnia, ktora gnojek zbalamucil, a dodatkowo grozila mu prokuratura za seks z nieletnia... myslal, ze mu sie uda, ze ukryje cialo i bedzie dalej hulal ze starszymi dziewczynami, z ktorymi mogl legalnie chodzic na imprezy i ktore - jak widac - mialy swoje 'chaty'... dwulicowy gnojek Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Marta.... 29.04.06, 19:27 Spokój Carminko, twoja uproszczona wizja świata to twoja sprawa. Właśnie, przez szacunek dla Zmarłej i Jej Rodziny, proponuję nie ciągnąć dłużej tej - pożal się Boże - dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 20:27 Proszę, dajcie spokój tym dogadywaniem sobie. Zamordowano dziewczynę i to jest straszne. Mordercą jest ktoś, kogo kochała... Szok i wewnętrzny bunt przeciwko temu rodzi się w każdym z nas. W każdym, kto widział choć jeden z wielu jej portretów rozwieszonych po całym mieście. Błagam was, uszanujcie tę chwilę. Odpuście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: Marta.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 20:45 Byłam w Krakowie niedługo po zaginieciu Marty.. pamiętam plakaty, które były dosłownie wszędzie i ta atmosfera...:( groza ale i nadzieja :( W listopadzie podobna sytuacja miała miejse u nas w Lublinie.. zaginela nastolatka, wszedzie plakaty, apele.. odnaleźli ją po miesiącu, w atlanie w ogródkach działkowych, a morderca? osoba z najbiższego otoczenia.. Jak widzialam zdjecia Marty mialam wielką nadzieję, że w jej przypadku zaginięcię będzie miało inna zakończenie, że się odnajdzie.. W jakich czasach smutnych żyjemy skoro obie dziewczynki zgineły z rąk bliskich im osób... osób ktorym ufaly... wieczne odpoczywanie...[I] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogero Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 20:58 a tak sie wszyscy zachwycali ze taka byla swieta i do katolickiej szkoly chodzila i oazowa i jakas tam jeszcze... rodzice nie mieli pojecia co robi ich dziecko. Oni byli ze soba 3 lata tak wiec Marta miala 13 lat kiedy zwiazala sie z 18letnim czlowiekiem. I to jest pedofilia i przestepstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:21 a ja sie jeszcze zastanawiam, bo w ktoryms artykule bylo napisane ze oni ten test robili w mieszkaniu dziewczyny z ktora ten chlopak tez byl w zwiazku, jesli dobrze zrozumialam to on mial jeszcze inna dziewczyne. pewnie wystraszyl sie ze tamta sie dowie ze zorbil dzieciaka innej. a gdzie byli rodzice kiedy ich 13letnia corka spotykala sie z 18letnim chlopakiem, przeciez kazdy normalny rodzic powinien na to zareagowac. w zyciu bym nie pozwolila mojej corce spotykac sie z 18 chlpakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 22:01 Nic a nic do was nie dociera... Dajce spokój rodzicom tej dziewczyny. Zlatujecie się tu jak sępy! Co wy, serca nie macie?! Śmierć dziecka to dla rodzica największa tragedia. Nie liczy sie już teraz to czy coś można było zrobić, teraz już takie gdybanie nie wróci życia dziewczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JLeon Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 22:25 liczy sie bo moze otworzy oczy innym rodzicom i opiekunom i uratuje inne zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:06 Aniu! Oni chyba serca jednak nie mają. Nie są w stanie zrozumieć rodziców Marty i tego, co oni w takiej sytuacji czują. Oni nigdy nie popełniaja błędów, oni fantastycznie wychowają, lub już wychowują swoje fantastyczne i nieskazitelne dzieci. Oni zawsze i o wszystkim będą, lub już teraz, rozmawiają ze swoimi dziećmi. Ich dzieci są lub będą wzorem dla innych. Oni nie są w stanie założyć nowego wątku, tylko muszą moralizować tu i teraz na przykładzie Marty. Oni sądzą ofiarę a nie zabójcę. Nie życzę nikomu takiego nieszczęścia, rodzicom Marty składam szczere wyrazy współczucia, choć w takiej sytuacji są to tylko słowa nie przynoszące żadnej ulgi. Drodzy rodzice, na świecie zawsze były i będą hieny podniecające sie cudzymi tragediami. Pamietajcie, mnóstwo ludzi jest w tych tragicznych chwilach z Wami całym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] [*][*][*][*][*] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 10:16 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 dla kiko 30.04.06, 13:40 Tam gdzie powinnaś zamilknąć to masz najwięcej do powiedzenia, natomiast tam gdzie powinnaś pomóc (np. pomoc Ewelinie) to Cię nie ma, od dłuższego czasu czytam to forum i widzę, że Ty tylko potrafisz jątrzyć, jak Ci nie wstyd KATOLICZKO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: dla kiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:09 To jeszcze nic ,kiedy nie wejdę czy to rano ,czy po południu ta kobieta tu jest.Zdumiewająco wysoki poziom uzależnienia od internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: via appia Re: dla lusi i bez ( czego?) IP: *.net.autocom.pl 30.04.06, 14:45 Jak sympatycznie i merytorycznie! --------- a myślałem, ze więcej takich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: via appia Re: dla lusi i bez ( czego?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:51 czemu nie podpiszesz sie jak zwykle, czyli kiko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: dla lusi i bez ( czego?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:51 Bez -to taki krzew,kwitnie z reguły późną wiosną ,ma liliowe lub białe kwiaty- gwoli wyjaśnienia. Sympatycznie i merytorycznie-tak! bo przynajmniej bez chamstwa i długiego ,niepotrzebnego wdawania się w durne polemiki nie prowdzące do niczego ps.zmiana nicku nic tu nie da ale to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viatek Re: dla lusi i bez ( czego?) IP: *.net.autocom.pl 30.04.06, 14:57 biedny bez, czepia się , taki sfrustrowany i to w wątku, który jest zamkniety Chamidło i tyle, niczego nie uszanuje. To pewnie z nudów, wysoki sądzie. Odczep się od kiko, biedaku.Do pięt jej nie dorastasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woytek Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:04 A jednak miałem dobre informacje od 4 dni i nie "pieprzyłem głupot". W tym przypadku żałuję jednak, że się nie myliłem. Swoją drogąto śmieszy mnie ta forma dyskusji. Co Państwo tutaj wypisujecie? Kłócicie się o bzdury, rozpatrujecie nieistotne błachostki i obrażacie nawzajem! Tego typu dyskusje są spóźnione a także w złym tonie w takim momencie. Piszecie tu i wypłakujecie swe żale! O co tutaj chodzi?! To marne miejsce na kondolencje! PS. WYSLIJCIE POSTA DO PANI EVY BO ONA BYĆ MOŻE DALEJ SZUKA MARTY... WYPROWADŹCIE JĄ Z BŁĘDU, W KTÓRY POPADŁA BŁĄDZĄC PO POLICYJNYCH STRONKACH INTERNETOWYCH! Ten chłoptaś Marty to dopiero element; możnaby coś z tym krakowskim proletariackim półświatkiem studenckim wreszcie zrobić.Zal mi Marty lecz cóż, bezmyślnie postępowała, nieodpowiedzialnie i niemoralnie. A TAKICH LUDZI POLSKIE SPOŁECZEŃSTWO NIE POTRZEBUJE, stąd dodam tylko... REQUIEM AETERNAM... WOYTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:18 Chamidło-to dopiero jest" merytoryczne i sympatyczne" Woytek-a jakie ty niby mialeś informacje? oprócz tego,że faktycznie sprawdziły sie twoje przewidywania co do Marty,siales tylko panike i szukales niezdrowej sensacji.I nie popisuj sie tu lacina -wstyd,żeby języka uczonych i filozofow używał taki ...osobnik jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .vitek Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz IP: *.net.autocom.pl 30.04.06, 15:47 nie możesz przestać? spotkaj się z lusią, ulzycie sobie na temat-zacietrzewicie się jak nalezy. A tutaj może daj już spokój. Słyszałeś o ironii? no to sympatyczni jesteście, ty - bez ( czego?) i ta lusia z numerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 17:07 to po ciągniesz ten wątek vitek ( skrót od kwitka,witki brzozowej,vitaxu..?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h.wotton Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz IP: *.net.autocom.pl 30.04.06, 15:55 Być może niesłusznie jak się okazało zaatakowano Cię na forum 27.04 po odnalezieniu ciała Marty, ale o ile sobie przypominam Twoja informacja pojawiła się juz 2 dni wcześniej...A określenie " cóż postępowała bezmyślnie, nieodpowiedzialnie i niemoralnie" jest zupełnie nie na miejscu. Gdzie proporcje:nierozważna,zakochana nastolatka i zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
banshee Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz 30.04.06, 23:44 Uważam, że częściowa odpowiedzialność za śmierć Marty spada na media. Od lat młodzieżowe czasopisma (podkreślmy: wydawane i redagowane przez dorosłych) kreują wizerunek nastolatki o bardzo swobodnych obyczajach. Młodziutkie dziewczyny często podejmują współżycie seksualne, żeby nie narazić się na odrzucenie ze strony rówieśników. Ta, która odmawia chłopakowi, jest wyśmiewana i traktowana jako gorsza. Cóż, w tym wieku potrzeba akceptacji jest ogromna i, o czym wie każdy psycholog, grupa rówieśnicza staje się ważniejsza od rodziny. No i dochodzi do tragedii, bo z tej samej głupawej gazetki dziewczyna nie dowie się, jak zapobiegać ciąży. Z reguły boi się zwierzyć rodzicom, a w chłopaku nie znajduje oparcia. Oczywiście, przypadek Martusi jest wyjątkowy, bo trafiła na psychopatę, który pozbył się "problemu" w straszliwy sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz 30.04.06, 23:47 Biedna Marta, była w tym wieku, kiedy nie myśli się do końca mózgiem, każda dziewczyna chce być kochana, mieć faceta, to normalne. Szkoda, że wcześniej nie dostrzegła jakiś objawów, przecież to niemożliwe, żeby normalny, sympatyczny chłopak nagle wyciągał nóż i zabijał. Ale oczywiście nie winię jej...jest prawdą, co pisze moja przedmówczyni o mediach. Straszne...współczuję Rodzinie i bliskim, a chłopaka powinno się publicznie rozjechać walcem... Odpowiedz Link Zgłoś
linon Woytek 30.04.06, 19:48 Twoje informacje były zadziwiająco prawdziwe, myślę, że powinieneś być przygotowany na spotkanie z prokuratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td. Re: Woytek IP: *.freedom2surf.net 30.04.06, 22:59 wiej z kraju chlopie, bo za te podejrzane informacje dostaniesz w PL wyzsza kare niz sam sprawca tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Woytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:54 No teraz zobaczymy jak wyglada prawdziwyw Krakówek, Koleszka sprawca to synek dosc waznej osoby w tym miescie, haha obserwujcie jak ladnie bedzie wybraniany za pomoca pleców skorumpowanego miasta ja tylko patrze i potwierdzam swoje teorie, trzeba wiac z tego kraju bo tu sie nigdy nic nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aida Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz IP: *.ghnet.pl 02.05.06, 23:30 Sadziłam,że Wojtek to mądry facet.Cholernie myliłam się,jak łatwo to można zrobić.Bardzo mi żal rodziców MARTY.Co Oni musieli przeżyć!Jestem matką 15-letniej dziewczynki,cały miesiąc myślałam,cierpiałam z nimi.Ta sympatyczna dziewczyna stała sie nam bliska,uśmiechnięta,wszystko,cały świat był przed nią.Nawet moja córka mówiła,mamo,ja ją gdzieś widziałam.Wszyscy ją polubiliśmy,stała się bliska nam.Jej odejście jest niepojęte,nieodgadnione,niezrozumiałe.Odeszła jak część nas samych, umarła część nas.Myślę o niej w każdej chwili, choć nigdy nie spotkałam nikogo z jej bliskich.Płakałam z nimi,bo czułam jaki to ból.Myślę,że tekich jak ja jest wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: Ludzki trup oraz głupota... nie wiem co gorsz IP: *.zax.pl 03.05.06, 17:21 Właśnie tak, ta twarz Marty jest taka bliska, właśnie taka swojska, tutejsza. Wydaje mi się, że każdy z nas znał kogoś podobnego do Marty. Równocześnie było w niej coś wyjątkowego co do dziś nie daje mi spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kmkasia Re: Marta.... 01.05.06, 12:48 tak? on jest synem kogoś ważnego?? a kto to taki ten Kolibski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia szifer Re: Marta.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:53 dzisiaj w dzienniku polskim było info o rodzicach ofiary i mordercy; obie matki lekarki, ojciec M. Koliby (ksywa) - przedsiębiorca ( chyba nieruchomości). Rodziny znały sie, przyjaźniły O tempora.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 06:58 Sprawa jest tuszowana-zobaczcie co sie dzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 09:19 ja moze jestem inna ale nie bardzo lape, po czym sadzisz ze sprawa jest tuszowana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Marta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:35 i co jakieś nowe wieści macie?? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Bardzo dziwna ta sprawa 05.05.06, 22:54 Oczywiście jestem zszokowany, bo ciągle liczyłem na szczęśliwe zakończenie, a tu taka tragedia. W dodatku sprawcą okazał się student UJ, chłopak z tzw. "dobrego domu". Swoją drogą, UJ nie ma ostatnio szczęścia - za dużo tych nieszczęść ze studentami i pracownikami Alma Mater w roli głównej. Ale czegoś tu nie rozumiem, sprawa jest conajmniej dziwna: 1. Marta miała 16 lat, chłopak 22. Rodziny się znały, w dodatku (chyba) chłopak wynajmował mieszkanie. Owszem, jestem postępowy, ale mimo wszystko dziwię się, że rodzice dziewczyny de facto dawali przyzwolenie na zamieszkiwanie razem (o współżyciu nie wspomnę). Chyba, że byli krańcowo naiwni. 2. Jakim cudem dziewczyna 16-letnia, zadająca się za wiedzą rodziców z 22-letnim chłopakiem nie zostałą wogóle pouczona o metodach antykoncepcji. 3. Jak można przez miesiąc czasu wytrzymywać takie napięcie i żyć jak gdyby nigdy nic, popełniwszy przecież straszliwą zbrodnię. 4. Jak można "w amoku" popełnić zbrodnię niemal doskonałą i sprawnie ukryć ciało. Cóż, dziwny jest ten swiat. Ale że aż tak? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista mała korekta 05.05.06, 23:08 dotycząca gł. pytania nr. 1 Właśnie czytam, że morderstwa dokonano jednak w mieszkaniu koleżanki. Jak więc możliwe, że morderca po zadaniu 40 ciosów nożem nie zostawił żadnych śladów? Nikt go nie widział wchodzącego z Martą do mieszkania, ani wynoszącego ciało. W takie zbiegi okolicznosci nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: mała korekta IP: *.76.classcom.pl 05.05.06, 23:45 krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/598038.html Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista po prostu koszmar 06.05.06, 10:00 Ale te informacje rzucają zupełnie inne światło na sprawę. Bardzo dziwne, że nikt nie przyłapał chłopaka - skoro miał aż trzy dziewczyny(!). Co więcej, szczytem zuchwałości było przyjeżdżanie do domu jednej dziewczyny z drugą. Nie chcę tu snuć spekulacji dotyczących motywu seksualnego - ale ta starsza dziewczyna M. K. musiała wiedzieć o sprawie i jest conajmniej współwinna zacieraniu śladów. Mam nadzieję, że biegli nie uwierzą w bajeczkę z ADHD i zbrodnią w afekcie/amoku. Facet wszystko świetnie zaplanował, gdyby nie zbieg okoliczności zbrodnia nigdy by nie wyszła na jaw. W przeciwnym wypadku facet wyjdzie z więzienia po max. 10 latach, w wieku 32, bogatszy o "nowe doświadczenia" i z pewnością popełni kolejną zbrodnię. Odpowiedz Link Zgłoś
neverwhere1 Re: po prostu koszmar 06.05.06, 14:07 Jeśli on wykpi się 10 tym działaniem w afekcie to ja stracę zupełnie wiarę w nasz wymiar sprawiedliwości... 10 lat (max) za 40 ciosów nożem to jest kpina!!! jak dla mnie powinien dosta krzesło elektryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: po prostu koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:26 jak wezmiesz pod uwage ze tatus jest prawnikiem, co prawda teraz podobno biznesmenem, to daje mu najwyzej dwa-trzy lata w zawieszeniu. ale z drugiej strony rodzice marty napewno beda ostro walczyli o jak najwyzsza kare, a jej ojciec tez jest jakas szycha (obie matki sa lekarkami wiec powiedzmy ze porowno). mam nadzieje ze koles dostanie jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: po prostu koszmar 06.05.06, 15:49 No to go odnajdą ludzie i zlinczują.W zasadzie już jest martwy-dlatego najbezpieczniejszy będzie jednak w więzieniu.Na szczęście współwiężniowie też dadzą mu wycisk bo to zawsze jakaś atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 06:04 w żaden test nie wierzę - to b ujda i bajka, którą chłopak sam opowiada. Mam przeczucie, że było zupełnie inaczej - by odwrócić uwagę od prawdy. W mojej opinii oni sie pokłocili, mógł nawet z nią chciec zerwać, zostawić - wiedząc, że to wszytsko jest bez sensu. Mógł ją uderzyć, mogła zemdleć - potem się bał, że opowie, kto jej to zrobił i ja po prostu dorżnął. sprawa dla mnie jest banalniejsza - reszta to opowieści - np. rozsyłanie plotek, że była w ciązy. Dla mnie p. Marek Kolibski to zywy trup - wydaje mi się, że musiał wchodzić na fora internetowe w tym czasie i sam puszczaćx plotki o rzekomej ciązy dziewczynki, czytał nasze wypowiedzi... Dziewczynka - zakochana, namolna jak to dziewczynka - a może coś o nim wiedziała, może powiedziała coś, co zdenerwowało... - Chlpiec zmęczony miłością nastolatki tak oto postanowił... czy planował zbordnię - myślę, że nie. On ją po prostu uderzył - a ona zapewne upadła, tak jest najczęściej, mógł nie wytrzymać emocji i raz czy drugi ją rąbnął, zaczęłó się od bicia, a potem było dobijanie... i dożynanie, a potem ukrywanie. Macie rację - nie da się ukryć tak prosto takiego czynu - kuchnia... może to i była kuchnia. Może zreczywiście otrzymał klucze od tej drugiej swojej dziewczyny, może się bała - może sie domyślała, może powiedziała zerwij z małą... albo ja albo ona. Wybrał to, co potrafił zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kmkasia Re: koszmar 07.05.06, 09:54 "on ją poprostu uderzył" . . . . człowieku zastanów się jakie bzdury wypisujesz. "Poprostu uderzył" ?!?!?!?!?! - jedyne 37 razy - nożem. Ludzie gdzie ten świat zmierza?!?!? skoro coś takiego jesteśmy w stanie czy też próbujemy wytłumaczyć. Krzesło elektryczne - bo szkoda naszych pieniędzy na utrzymywanie go w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista w zawieszeniu? 06.05.06, 22:42 To akurat nie jest możliwe. Na pewno pójdzie siedzieć, problem w tym że może z paki szybko zostać wypuszczony. Moim zdaniem to psychopatyczny morderca, a w przypadku takich osób poprawa nie jest raczej możliwa. Dla dobra społeczeństwa powinien dostać dożywocie... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: w zawieszeniu? 06.05.06, 22:45 Wiesz co,szczerze to gdyby ktokolwiek z zimną krwią zamordował moje jedyne dziecko,córeczkę to ścigałabym go do końca życia..Pewnie bym zabiła.Dla mnie konsekwencje takiego czynu byłyby już, po stracie ukochanego dziecka, nieistotne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 13:17 > to daje mu najwyzej dwa-trzy lata w zawieszeniu. Ty masz dobrze w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: po prostu koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:54 ja mam dobrze w glowie, chyba zle mnie zrozumialas. wedlug mnie powinna byc smierc za smierc. a te dwa-trzy lata to w kontekscie jego rodzicow. zazwyczaj jak narozrabia dzieciak jakis prominentow, to rodzice potrafia wszystko zalatwic. i dziecika dostaje co najwyzej cos w zawiasach. juz bylo kilka takich przypadkow. mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 14:11 Juz było kilka takich przypadków? Jakich "przypadków"? Możesz podac jakiś przykład, gdy za okrutne zabójstwo zapadł wyrok w zawieszeniu? A może jakies inne przypadki, gdy w podobnej sytuacji rodzice kogoś "wybronili"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: po prostu koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:25 np kilka lat temu w moim rodzinnym miescie pijany gowniarz rozjechal clzowieka na chodniku, poprostu po pijaku stracil panowanie nad kierownica i wjechal na chodnik, przechodzien zginal na miejscu, myslisz ze poszedl siedziec, a skad!!! tatus, jeden z wiekszych biznesmenow w miescie przeciez nie pozwolilby zeby synek siedzial. wystarczy poogladac uwage czy na celowniku, ile razy juz bylo ze ktos kogos zamordowal i kary nie dostal bo albo wariat albo ma plecy rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: po prostu koszmar IP: *.76.classcom.pl 07.05.06, 15:25 w moim rodzinnym miescie to samo synek znanego biznesmena ech sa rowni i rowniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 16:14 Co "to samo"? Zamordował kogoś i nie poszedł siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: po prostu koszmar IP: *.76.classcom.pl 07.05.06, 16:24 eee tam zaraz zamordował rozjechał tylko samochodem pewnie pomroczność jasna jak w przypadku pewnego syna przydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 17:19 Masz kłopoty z czytaniem? Nie rozrózniasz morderstwa od spowodowania wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 16:14 Aha. Morderstwo i nieumyślne spowodowanie wypadku komunikacyjnego to jedno i to samo? A ile było w Twojej miejscowości morderstw? Któryś ze spraców poszedł siedzieć, czy wszyscy dostali po dwa lata w zawieszeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: po prostu koszmar IP: *.76.classcom.pl 07.05.06, 16:27 a co to jest? jeak koles sie schla i wsiada do samochodu to potem nazwiesz to nieumyslnym spokodowaniem wypadku? w ten sposob kazdy smiertelny wypadek mozna podciagnąc pod nieumyslny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 17:20 Tu nie chodzi o "podciąganie" ale o to, że czymś znacznie powazniejszycm jest zbrodnia zabójstwa niż występek spowodowania wypadku komunikacyjnego, co znajduje odzwierciedlenie chocy w ustatwowych granicach kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: po prostu koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:06 jesli dla ciebie sytuacja ze koles wsiada do samochodu majac ponad 2 promile i a potem rozjezdza czlowieka jest nieumyslnym spowodowaniem wypadku to gratuluje. dla mnie to taki sam morderca jak ten co zabija nozem. moze zmienisz zdanie jak jakis pijanym pajac nieumyslnie przejedzie po pijaku kogos z twojej rodziny, czego jednak ci nie zycze....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 17:21 fakt, że czym innym jest zabójstwo (prawdopodobnie z premedytacją) a czym innym spowodowanie wypadku nie zalezy akurat ode mnie. Jest to obiektywny fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: po prostu koszmar IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.06, 13:20 Biegli nie są od "wierzenia" albo "niewierzenia" lecz od ustalania faktów. To sąd może im "wierzyć" albo nie. Ustalanie działania w afekcie także nie należy do biegłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaluda Szifer Re: Bardzo dziwna ta sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:18 Morderca świetnie sobie wszystko wymyslił - ADHD, zbrodnia w afekcie, zabił bo się dowiedział, że była w ciązy (zdenerwował się,że dziecko mu zrujnuje plany) Nie wierzę, że była w ciązy. Nie wierzę, że ma ADHD. Nie wierzę, że to zrobił w afekcie. To zimny, profesjonalny morderca. Kilka wieków temu obok Kościoła Mariackiego był publiczny stryczek. Zal, że dzisiaj nie możemy go wykorzystac i zrobić publicza transmisję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ternda dziwne!!! Tajeminicza psrawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:18 dla mnie dziwne jest to, że odkąd śledzę tę sprawe w internecie, to zaczęły sie pojawiać pogłoski od razu, że dziewczyna w ciąży... mogógł je ktos wiadomie rozpuszczać, by przekonać opinie publiczna do działania w afekcie - mógł się wsciec, ale to jest chwila... to jest pare uderzeń, ale nie zarznięcie i zatłuczenie.... jezli ADHD - no to jest to chorba niebezpieczna... i ciekaw jestem, co na oborńczynie dzieci z ADHD. Ale to poboczne - uwazam, że policja sprawdzi, czy dziewczynka byław ciąży - może sie okazać, że nie, że to nieprawda, bo to jest tylko wersja tego chłopaja. Nie dziwię, że rodzice nie chcą uwierzyć... że czekja na badania DNA. Dla mnie to jest tak, że mógł ja zatłuc, a dziewczyna ta druga, dopiero sprawe odkryła i sie bała, że Marek ja tez skrzywdzi. Pan Koliba (ksywka) przegiął, ale na ile i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: dziwne!!! Tajeminicza psrawa 06.05.06, 10:28 Mi wydaje sie nieco podejrzana jeszcze jedna rzecz: test ciążowy powinno się przecież robić rano, a nie po południu!Rozumiem, że można olać instrukcję, albo jej nie doczytać, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokowacz Marto, wybacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:29 ja przepraszam, że ironizuję - własnie ten test się olewa... Odpowiedz Link Zgłoś
kmkasia Re: Marta.... 07.05.06, 01:01 gdyby było w afekcie to by to tak nie wyglądało . . . mam nadzieję, że prędko nie wyjdzie bo to jakiś psychopata. Najgorsze, że pełno wkoło takich i tak jak w tym przypadku są właściwie nie do rozpoznania zanim zrobią coś strasznego . . . współczuję rodzicom Marty i tego mordercy chyba też . . . oni właściwie też stracili dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś