Dodaj do ulubionych

Skład 2xGT6...

30.12.02, 13:42
... widziany przed chwilą na al. Jana Pawła II. Wóz z reklamą Geanta ściągał
prawdopodobnie awaryjnie zepsutą 15 (reklama Osiedle Pod Fortem). Ciekawie to
wyglądało :-) chętnie zobaczyłbym coś takiego na stałe na jakiejś linii.
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: Skład 2xGT6... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.12.02, 14:02
      Ja proponuję takie składy poupychać na #4. A UFOki przerzucić na #24 oraz
      uzupełnić #13 ;-)
      • pavlack Re: Skład 2xGT6... 30.12.02, 14:05
        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ja proponuję takie składy poupychać na #4. A UFOki przerzucić na #24 oraz
        > uzupełnić #13 ;-)

Nie, na 4 muszą zostać trójskłady. 2xGT6 proponowałbym na 22 :-) a GT6+B4 z
        niej przerzucić np. na 24 :-)
        • Gość: Locutus Re: Skład 2xGT6... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.12.02, 14:31
          2*GT6 będzie pojemniejsze od UFA!!! I na czwórkę toto!
          • pavlack Re: Skład 2xGT6... 30.12.02, 14:37

> 2*GT6 będzie pojemniejsze od UFA!!! I na czwórkę toto!

Pojemniejsze? Nie sądzę...
            UFO ma pojemność 3x125 = 275 osób
            GT6 ma pojemność 132 osoby czyli 2xGT6 = 264 osoby.

Czyli UFO jest o te 11 osób bardziej pojemne :-)
            • Gość: mouset Pojemność skokowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 30.12.02, 15:49
              Z doświadczenia wiem że pojemność rośnie skokowo w ekstremach np. w 24 jak do
              papieża na piaski dowoził to zamykał drzwi na dopych, a nie zapomne jak po
              wiankach w 1996 do ikara na 164 wsiadaliśmy przez okno
              • Gość: merphy Re: Pojemność skokowa IP: *.krakow.tdci.pl 30.12.02, 16:10
                A ja nie zapomne jak w tym roku na wiankach pierwszy raz jechały norymbergi na
                22 ... to była masakra :) .. opowiem co ciekawsze dialogi z tego tramwaju
                pragne dodac że towarzystwo było pod wpływem % ...

DIALOG 1
                motorniczy do pani w dyspozytorni:
                Prosze o puszczenie większej ilości wagonów, jest duża frekwencja a jade
                norymbergiem.
                pani w dyspozytorni
                Nic mnie nei interesuje to wianki są i dlatego frekwencja jest, prosze jechać
                dalej.

DIALOG 2
                pewnien młody mążczyzna o godzinie koło 23 :) donośnym głosem na cały wagon:
                Planowy rozkład:
                Starowiślna 23.30
                R.Grzegórzeckei 24
                Dąbie 24.30
                Pl.Centrealny 1
                Walcownia 1.30

DIALOG 3
                pewnei pasażer:
                Jedz pan tą maszyną bo za 2 dni do roboty ide a chce zdąrzyć zjeść
                śniadanie...

WIęc :) wierzcie mi tłoook był wielki .. wysiałem na Dabiu koło 23.30 .. tak
                długo nie jechałm nigdy...
                • Gość: Locutus Re: Pojemność skokowa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.12.02, 16:36
                  Sranie w banie. Kto był na Inwazji Mocy w 2000 roku i wracał podstawionymi
                  autobusami, wie o czym mówię. Ponadtrzygodzinna jazda na odcinku Cło - Pleszów,
                  wsiadanie oknami (specjalnie w tym celu wybijanymi) etc. A jazda na Inwazję też
                  nie wyglądała wiele lepiej - puścili wtedy wariantowe #20 (nieuwzględnione w
                  rozkładzie) na trasie PL. CENTRALNY - PLESZÓW, które i tak nie zatrzymywały się
                  po drodze bo już na centralnym facet musiał domykać drzwi ręcznie. Biedni byli
                  mieszkańcy osiedli Wandy i Na Skarpie - nie mieli szans dojechać do domu, bo
                  tramy się po drodze nie zatrzymywały. Wprawdzie #15 obsługiwały wtedy UFA, ale
                  gówno to dało...
                  • pavlack Re: Pojemność skokowa 30.12.02, 17:11

> Sranie w banie. Kto był na Inwazji Mocy w 2000 roku i wracał podstawionymi
                    > autobusami, wie o czym mówię. Ponadtrzygodzinna jazda na odcinku Cło -
                    Pleszów,
                    >
                    > wsiadanie oknami (specjalnie w tym celu wybijanymi) etc. A jazda na Inwazję
                    też
                    >
                    > nie wyglądała wiele lepiej - puścili wtedy wariantowe #20 (nieuwzględnione w
                    > rozkładzie) na trasie PL. CENTRALNY - PLESZÓW, które i tak nie zatrzymywały
                    się
                    >
                    > po drodze bo już na centralnym facet musiał domykać drzwi ręcznie. Biedni
                    byli
                    > mieszkańcy osiedli Wandy i Na Skarpie - nie mieli szans dojechać do domu, bo
                    > tramy się po drodze nie zatrzymywały. Wprawdzie #15 obsługiwały wtedy UFA,
                    ale
                    > gówno to dało...

"50 autobusów, 5 tramwajów to straty jakie ponosło wczoraj krakowskie MPK
                    po koncercie Inwazji Mocy w podkrakowskim Pobiedniku. Powybijane szyby,
                    porozbijane reflektory, powyrywane siedzenia, pourywane wycieraczki tak
                    mniej więcej można określić stan zdemolowania autobusów i tramwajów. Po
                    za tym jeden z kontrolerów Nadzoru Ruchu MPK został odwieziony do
                    szpitala. Straty nie są jeszcze znane. Pytanie jest tylko jedno - kto za
                    to zapłaci."

Cytat z jakiejś gazety z tamtego okresu...
                    • Gość: merphy Re: Pojemność skokowa IP: *.krakow.tdci.pl 30.12.02, 17:55
                      Wiem coś o tym powrocie ... i wiem że to dopiero była pojemość skokowa ... jak
                      ludzie na dachu ikarów wracali.. to byłą dopiero masakra. to byłą rekordowa
                      frekwancja he he ....
                • Gość: mouset dialog IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.12.02, 11:13
                  na trzeźwo motorowy z 16 pyta w imieniu kolegi gdzie jest 22-02, odpowiada
                  dyspozytornia: nie rozumiem, możesz powtórzyć?
    • Gość: PiotrKo Re: Skład 2xGT6... IP: 213.25.159.* 30.12.02, 17:23
      162 holuje 180 na rondzie Piastowskim. W czasie wizyty Papieza takie zdjatko
      zrobilem. ;)))) Nie ma w sieci, bo zapomnialem zeskanowac.

Pozdrowionka
      • Gość: merphy Re: Skład 2xGT6... IP: *.krakow.tdci.pl 30.12.02, 17:52
        Gość portalu: PiotrKo napisał(a):

> 162 holuje 180 na rondzie Piastowskim. W czasie wizyty Papieza takie zdjatko
        > zrobilem. ;)))) Nie ma w sieci, bo zapomnialem zeskanowac.
        >
        > Pozdrowionka

Z chęcią bym je zobaczył :) .. umieść je w sieci :) fajnie to musi
        wyglądać :) ...a jak nie chcesz to może wysłał byś mi na maila ?? proił bym
        bardzo :)
        • Gość: ADAŚ Skład 2xGT6... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 20:09
          Wiecie co - ja tam wolę UFA.
          GT6 dajmy raczej solo na "2", "7" czy "11".
        • Gość: PiotrKo Re: Skład 2xGT6... IP: 213.25.103.* 30.12.02, 20:58
          > Z chęcią bym je zobaczył :) .. umieść je w sieci :) fajnie to musi
          > wyglądać :)

Bedzie jutro lub pojutrze na piotrko.krakow.w.interia.pl
          Specjalnie dla forumowiczow :))))
          • Gość: Locutus PAPIEŻ IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.12.02, 21:16
            A MACIE WIĘCEJ ZDJĘĆ Z WIZYTY PAPIEŻA??? BO JA BYM CHCIAŁ ZOBACZYĆ, JAKI TO
            BURDEL WTEDY BYŁ...
            • pavlack Re: PAPIEŻ 30.12.02, 21:57

> A MACIE WIĘCEJ ZDJĘĆ Z WIZYTY PAPIEŻA??? BO JA BYM CHCIAŁ ZOBACZYĆ, JAKI TO
              > BURDEL WTEDY BYŁ...

Ja niestety nie robiłem, jakoś tak nie miałem czasu na ganianie po pętlach, mam
              tylko dwa :-(
              Ale swego czasu na www.psmkms.ipx.pl były (napisz do autora, to Ci może
              wyśle), były też na home.autocom.pl/legutko, ale też już nie ma :-(
              • Gość: autokom Re: PAPIEŻ IP: *.net.autocom.pl 02.01.03, 17:38
                pavlack napisał:

> Gość portalu: Locutus napisał(a):
                >
                > > A MACIE WIĘCEJ ZDJĘĆ Z WIZYTY PAPIEŻA??? BO JA BYM CHCIAŁ ZOBACZYĆ, JAKI T
                > O
                > > BURDEL WTEDY BYŁ...
                >
                > Ja niestety nie robiłem, jakoś tak nie miałem czasu na ganianie po pętlach,
                mam
                >
                > tylko dwa :-(
                > Ale swego czasu na <a
                href="http://www.psmkms.ipx.pl"target="_blank">www.psmkms
                > .ipx.pl</a> były (napisz do autora, to Ci może
                > wyśle), były też na <a
                href="http://home.autocom.pl/legutko,"target="_blank">ho
                > me.autocom.pl/legutko,</a> ale też już nie ma :-(

Niestety wywaliłem je z serwera bo było ich mało i słabej jakości (jak znajde
                więcej miejsca na serwerze to wrócą) w zamian wstawiłem zdjęcia z pożegnania
                ostatniej stodwójki i imprezy trolejbusowej w Tychach

• kuba203 Re: PAPIEŻ 02.01.03, 18:02
                  Gość portalu: autokom napisał(a):

> Niestety wywaliłem je z serwera bo było ich mało i słabej jakości (jak
                  znajde
                  > więcej miejsca na serwerze to wrócą) w zamian wstawiłem zdjęcia z pożegnania
                  > ostatniej stodwójki i imprezy trolejbusowej w Tychach

Oooo, witamy na pokładzie!!! ;)) Sorki, że tak późno, ale ostatnio mam
                  zaległości w czytaniu na bieżąco :)
                  • kuba203 Re: PAPIEŻ 02.01.03, 18:03
                    kuba203 napisał:

> Sorki, że tak późno, ale ostatnio mam
                    > zaległości w czytaniu na bieżąco :)

Oupsss, ale plama :) Myślałem, że ten wpis też jest z 30.12. jak wszystkie
                    poprzednie :D
                  • pavlack Re: PAPIEŻ 02.01.03, 18:04
                    kuba203 napisał:

> Oooo, witamy na pokładzie!!! ;)) Sorki, że tak późno, ale ostatnio mam
                    > zaległości w czytaniu na bieżąco :)

Oooo, Kuba po raz pierwszy od kilku(nastu) dni się zalogował :-)
                    • Gość: kuba203 Re: PAPIEŻ IP: *.biezanow.net 02.01.03, 21:46
                      pavlack napisał:

> Oooo, Kuba po raz pierwszy od kilku(nastu) dni się zalogował :-)

O przepraszam, logowałem się w sobotę :D
                      Nie loguję się, bo coś mam w kompie spieprzone, i wyrzuca mnie co chwilę przy
                      naciśnięciu linku z nazwą forum u góry :( Więc szkoda czasu na logowanie, a
                      nie bardzo mam pojęcie, co tu jest zj**** :(
    • Gość: merphy Jakie malowanie ma.... IP: *.krakow.tdci.pl 30.12.02, 22:08
      ...183 ?? bo sobie zapomniałęm a coś jej dołapać nie moge :) .. sorki że takie
      głu[ie pytanie i nie na temat ale nie będe zakładał specjalenego tematu na
      to :) pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz ... :)
      • kuba203 Re: Jakie malowanie ma.... 02.01.03, 18:04
        Gość portalu: merphy napisał(a):

> ...183 ??

Geant? ;))
        • Gość: mouset 187 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.01.03, 20:27
          Ye Geant podobnież jego braciszek 184, a co się dzieje ze 187 bo dawno nie
          widziałem?
          • Gość: ADAŚ 187 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:50
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ye Geant podobnież jego braciszek 184, a co się dzieje ze 187 bo dawno nie
            > widziałem?

W tramwajowym grobie. Wpadł se na Tira i tak polazł do wyra.
            • Gość: merphy Re: 187 IP: *.krakow.tdci.pl 02.01.03, 20:52
              Już go nigdy nei zobaczymy :( ... chlip
              • Gość: ADAŚ 187 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:13
                Gość portalu: merphy napisał(a):

> Już go nigdy nei zobaczymy :( ... chlip

No może jak doślą resztę GT6-ek to dadzą jednej znów ten numer. Niech najlepiej
                też będzie kremowa jak ta Ś+P.
            • Gość: mouset Re: 187 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.01.03, 07:43
              Kiedy był ten wypadek? buuuu Pocięli już czy stoi w burakach?
              • Gość: Clint Re: Bolesne ale prawdziwe 187 IP: Odrzanska4:* 03.01.03, 11:14
                www.hydrogeo.pl/komunikacja/tramwaje/gt6/171_190/187001a.jpg
                • Gość: mouset Re: Bolesne ale prawdziwe 187 IP: *.cm-uj.krakow.pl 03.01.03, 11:21
                  Widziałem tą fotę już pare tygodni temu ale nie skojarzyłem, sądząc po
                  obrażeniach pacjenta musiało byc głośno kiedy i gdzie to było?
                  • Gość: Clint Re: Bolesne ale prawdziwe 187 IP: Odrzanska4:* 03.01.03, 11:28
                    Na jadacy sklad z ul.Pilsudskiego w kierunku C.Kacika na skrzyzowaniu w bok
                    tramwajki wpasowal sie TIR.
                    • Gość: mouset Re: Bolesne ale prawdziwe 187 IP: *.cm-uj.krakow.pl 03.01.03, 11:33
                      Aaaa dzięki! Pamietam że coś o tym mówili w TV , chyba to był wrzesień
                      • pavlack Re: Bolesne ale prawdziwe 187 03.01.03, 15:56
                        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Aaaa dzięki! Pamietam że coś o tym mówili w TV , chyba to był wrzesień

Chyba raczej maj.

Powiem może jeszcze, że ŚP 187 to ex norymberski 301 - pierwszy GT6 w tym
                        mieście.
                        • kuba203 Re: Bolesne ale prawdziwe 187 03.01.03, 17:40
                          pavlack napisał:

> Powiem może jeszcze, że ŚP 187 to ex norymberski 301 - pierwszy GT6 w tym
                          > mieście.

Który zdaje się miał potem zostać zabytkiem, i stąd kremowe (norymberskie)
                          malowanie...
                          • pavlack Re: Bolesne ale prawdziwe 187 03.01.03, 18:10
                            kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                            >
                            > > Powiem może jeszcze, że ŚP 187 to ex norymberski 301 - pierwszy GT6 w tym
                            > > mieście.
                            >
                            > Który zdaje się miał potem zostać zabytkiem, i stąd kremowe (norymberskie)
                            > malowanie...

Miał, miał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka