Dodaj do ulubionych

bezrobotni???co za bujda

IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 02.05.06, 02:03
i to resorach
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: bezrobotni???co za bujda 02.05.06, 06:30
      Janek!!

Już ponad milion Polaków wyjechało w ciagu dwóch lat do pracy za granicą a i tak
      jest bezrobocie.Nie maleje i nie powiększa sie.Typowy czeski film!;o)).
      • Gość: &POD Re: bezrobotni???co za bujda IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.05.06, 10:16
        bo to jest miracle, czyli reforma Balcerowicza
        • Gość: nonna Re: bezrobotni zmuszeni do emigracji IP: 82.139.60.* 02.05.06, 10:41
          Czy ktoś się zastanawiał dlaczego Słowacy czy Czesi nie muszą wyruszać za
          chlebem tak, jak polska młodzież do Londynu czy np. nasze kobiety do Włoch?
          Zostawiają one małe dzieci co już jest ewynementem w dziejach cywilizacji...
          • siur.calowy Re: bezrobotni zmuszeni do emigracji 02.05.06, 13:13
            A bo im się nie chce. Wolą dostawać swoje 150EU i leją na wszystko oczywiście
            pod warunkiem dostępu do piwiarni i piwa.
            Słowacy są wyjątkowo leniwi i mało przedsiębiorczy.
      • Gość: jan Re: bezrobotni???co za bujda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:03
        2 lat w UE ,miało być lepiej ,rząd miał nadzieje ,że ktos za nas rozwiąże
        problem bezrobocia, że chetnych do pracy "przyjmą" kraje zach, europy.
        Bezrobocie wciągu tych 2 lat niewiele się zmieniło, dla wielu z nas sytuacja
        ekonomiczna uległa pogorszeniu, a bezrobocie - szkoda gadać.
    • banan9991 Re: bezrobotni???co za bujda 02.05.06, 14:14
      jednym z elementow jest bezrobocie ukryte na wsiach ,i rejestracja w urzedzie
      pracy ,i praca na czarno gdzies w kraju w firmie lokalnej lub za granicami
      kraju ale u nas jest faktycznie malo miejsc pracy kupa nieaktywnych i taki
      metlik co jest prawdziwe
      • Gość: pola Re: bezrobotni???co za bujda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:24
        urząd pracy już mnie aktywizował, mieszkam na wsi , nigdy nie pracowałam na
        czarno.
    • Gość: pola Re: bezrobotni???co za bujda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:21
      dlaczego tak piszesz, nie pracuje ponad 10 lat, na tym forum półtora tygodnia
      temu pisalam o sobie troche wiecej bo ktoś mi nie uwierzył,( nie chce sie
      powtarzać) podałam adres meil,
      ani jedna osoba nie napisała , że wie gdzie moge starać sie 0 pracę, ani jedna
      osoba która konkretnie może mi pomóc.Ja naprawdę nie pracuję, choć w wielu
      firmach poszukiwałam pracy.Dla mnie to nie bujda tylko codzienność, ja nie mam
      pracy , oczywiscie możesz mnie teraz nazwać nieudacznikiem , ofermą ,ciamajdą
      itd. ja jednak nadal nie moge znaleść pracy.
      • Gość: nonna Re: bezrobotni... to nie bujda IP: 82.139.60.* 02.05.06, 15:09
        Wierzę Ci Polu. Sama byłam bezrobotna i tak się złożyło, że napisałam nawet
        książkę o emigracji pt. "Szare madonny".Życzę Ci powodzenia w znalezieniu pracy
        tu w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka