Dodaj do ulubionych

Life on Wheelz - oszuści

18.01.25, 21:11
Na youtube na kanale Klepsydry pojawił się film dosyć szczegółowo i merytorycznie obnażający nieścisłości państwa Sawickich - Wojtka i Agaty, a jest to dopiero pierwsza część.

Jestem bardzo ciekawa jak to się dalej potoczy i czy ludzie dalej będą tak ochoczo wspierać bezrobotną Agatkę, która jawnie kpi ze swojego terminalnie chorego ex-męża, czy może wreszcie będzie musiała wziąć się do uczciwej pracy zarobkowej.
Obserwuj wątek
    • k.messi Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 21:12
      A, link: youtu.be/hkLkpuzmVTw?si=GdFVWHklzvA-h5eh
    • homohominilupus Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 22:22
      A mogłabyś strescić?
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 07:38
        Państwo zrobili sobie z choroby model biznesowy, z którego finansowali zachcianki (nagrywanie przez panią płyty z topową ekipą, podróże, drogie ciuchy), a bardzo nieliczna część kasy szła na potrzeby jakkolwiek związane z chorobą.
        • dyzurny_troll_forum [...] 22.01.25, 10:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Life on Wheelz - oszuści 23.01.25, 08:45
            Czeeeeej, Jurek Owsiak jest chory, wyciąga ludzi kasę pod pozorem wydawania na własną rehabilitację, a jego żona nagrywa za to płyty, czy czegoś nie wiem?
    • memphis90 Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 22:27
      Jestem ostatnio zmęczona panem Klepsydrą, więc streść czy jest tam coś interesującego. Bo po dramie, ze czworaczki mają kaloszki, a pani nie zrobiła aborcji, choć wg pana Klepsydry powinna, to chyba mi się nie chce… Nie, sorry, pan Klepsydra niczego nie twierdzi i nikogo nie pomawia, on tylko przestawia coz to inni w necie piszą, a jeśli to nie jest prawda, to przecież on tylko powtarza…
      • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 23:07
        Szkoda czasu. Spekulacje, przypuszczenia, nic szokujacego, takie niesmaczne 3,14dolenie sensata, jak o rodzinie Clark.. Robienie z d... afery bo chlop kwestionuje religię a rownoczesnie nie goni komentujacych, ktorzy mu zyczą blogoslawienstw. Dziecinada.

Dla mnie ten film tak wartosciowy jak wpisy z pewnego forum, na ktorym hejtusie się LOW, i na których zresztą jest w duzej mierze oparty.
        • angazetka Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 23:41
          O, jesteś na Wandzie? wink
          • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 23:49
            Podczytywalam ale byłam tak zniesmaczona publikowanymi tam treściami, szczególnie przesmiewczymi wierszykami na temat państwa S, że przestałam. Forumowicze lecą po bandzie i miejscami są dużo bardziej degustujący niż państeo S.
            • marta.graca Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 09:42
              A co degustują, jakie smakołyki? wink
              • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 11:52
                marta.graca napisała:

> A co degustują, jakie smakołyki? wink
                >
                Krzysztofa. Obie strony.
            • lauren6 Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 13:36
              Ale ludzie z Wandy częściowo mają rację odnośnie S. Na ematce z Agatki zrobiono niemal świętą, udręczoną opiekunkę osoby niepełnosprawnej, tymczasem to wszystko jest biznes. I to niezbyt smaczny biznes.
              • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 13:41
                Tak jak mocno niesmaczne są niektore wpisy wandziar.

Takie tam forumowe patowpisy nt instagramoeych patocelebrytów. Nie dostrzegam roznicy.
                • halina-z-grabiszyna Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:36
                  yenna_m napisała:

> Tak jak mocno niesmaczne są niektore wpisy wandziar.

a ci jeszcze cali z siebie zadowoleni i przekonani, że dobrze robią, że udało im się zainteresować tematem pana dziennikarza (klepsydra) i media (pudelek, kozaczek, plejada).
                  za to, co się tam odwala przecież co najmniej parę osób mogłoby dostać pozew o publiczne zniesławienie/oczernianie, to towarzystwo zdecydowanie umysłowo niedomaga, zamiast się skitrać na jakimś prywatnym discordzie, to ze wszystkim walą w eter.
          • black_magic_women Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 09:17
            angazetka napisała:

> O, jesteś na Wandzie? wink

😀
            >
            • memphis90 Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:44
              Weszłam dziś na Wandę, żeby zobaczyć o co kaman i - serio! - tam jest lepiej niż u nas… Tu drama o kiecę z firanki i zachwyty nad myjka ciśnieniową, a tam jedna musi biegać w robocie do WC, żeby sobie ręcznie wytarmosic bobra, bo tak jej się poci na widok kolegi, który jej się nawet nie podoba, a druga ma problem, bo jej chłop chce zamordować innego chłopa, który zamordował swoją dziewczynę, będącą kiedyś dziewczyną tego pierwszego i ona się martwi, że po morderstwie ten jej trafi do więzienia…

Dlaczego tu tak nie jest???
              • borsuczyca.klusek Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:46
                memphis90 napisała:

> Dlaczego tu tak nie jest???
                >

Bo tu siedzą kobity na poziomie 🙄
                • memphis90 Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:51
                  Nie wolałbyś wątku, w której mężczyzna jednej z ematek planuje morderstwo..? 376 postów jak to zrobić, 384 jak zatrzeć ślady zbrodni, 854 czy zostać czy odejść i 284 w których wszyscy wszysykim zaczynają zarzucać trolling.
                  • memphis90 Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:55
                    W sumie chyba już wiem dlaczego…
                    >HTZ - jak tolerujecie
                    >Nędzne życie na emeryturze
                    >Choroby u seniorów
                    >Pytanie o emeryturę
                    > Renta po mężu
                    > Emertura nauczycielska / to prawda?
                    😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
                    • borsuczyca.klusek Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:57
                      memphis90 napisała:

> W sumie chyba już wiem dlaczego…
                      > >HTZ - jak tolerujecie
                      > >Nędzne życie na emeryturze
                      > >Choroby u seniorów
                      > >Pytanie o emeryturę
                      > > Renta po mężu
                      > > Emertura nauczycielska / to prawda?
                      > 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
                      >

No ostatnio rzeczywiście mocno geriatrią zawiało 😒
                  • anomaliapogodowa81 Re: Life on Wheelz - oszuści 25.01.25, 14:56
                    memphis90 napisała:

> Nie wolałbyś wątku, w której mężczyzna jednej z ematek planuje morderstwo..? 3
                    > 76 postów jak to zrobić, 384 jak zatrzeć ślady zbrodni, 854 czy zostać czy odej
                    > ść i 284 w których wszyscy wszysykim zaczynają zarzucać trolling.
                    >

😂😂😂😂😂😂😂😂
    • geez_louise Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 22:38
      Obejrzałam, ten cały klepsydrą to zwykły pólglowek któremu rozjeżdżają się wszystkie nieco bardziej skomplikowane zdania. Ale że ma parcie na szkło, to szuka afer. Aferą jest według niego to, że ozn albo jego żona śmią czerpać zyski z patronite albo wychodzić na zakupy podczas gdy w domu jest asystent.

Nic oprócz złego traktowania asystentów nie jest tam patologią, ale po prostu pan klepsydra jest prostym chłopcem z wąskimi horyzontami i małą wiedzą.
    • pytajacakinga Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 23:33
      Ona jest bardzo zaburzona a on jest narcyzem jednak wierzę że chcieli dobrze .
      Obejrzałam pierwsza część dał linka do drugiej bo nie mogę znałeś ale nic nowego gościu nie powiedział w tej pierwszej
      • taki-sobie-nick Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 23:38
        pytajacakinga napisał(a):

> Ona jest bardzo zaburzona a on jest narcyzem

A pytającakinga ma dyplom z psychiatrii, specjalizacja e-psychiatria.
        • pytajacakinga Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 00:43
          taki-sobie-nick napisała:

> pytajacakinga napisał(a):
          >
          > > Ona jest bardzo zaburzona a on jest narcyzem
          >
          > A pytającakinga ma dyplom z psychiatrii, specjalizacja e-psychiatria.

Ich zaburzenia widać gołym okiem i nie trzeba mieć dyplomów .
          Jednak uważam że nie mieli złych intencji z tym ślubem.
          Wojtkowi współczuje choroby i tego z czym się zmaga a Agacie że ma tyle empatii i zaburzeń dowartościowania że się w to dała wplątać.
          • taki-sobie-nick Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 01:01
            pytajacakinga napisał(a):

> taki-sobie-nick napisała:
            >

> Ich zaburzenia widać gołym okiem i nie trzeba mieć dyplomów .

Gołym okiem to widać psa-przewodnika, a nie narcyzm, który ematka diagnozuje komu popadnie, a na który faktycznie cierpi 1% społeczeństwa.

No i jakie zaburzenia widać gołym okiem? Bo nie napisałaś, jakie problemy Agata ma konkretnie. "Jest bardzo zaburzona" to nie diagnoza.

Nie, psychiatria to nie jest takie coś, czego uczymy się gapiąc się na ludz i obrabiając im d...

> Jednak uważam że nie mieli złych intencji z tym ślubem.
            > Wojtkowi współczuje choroby i tego z czym się zmaga a Agacie że ma tyle empatii
            > i zaburzeń dowartościowania że się w to dała wplątać.
            • login-zajety321 Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 09:13
              Sprostuje - 1 proc to szacunkowa liczba osób z osobowościa narcystyczna. Ale są jeszcze zaburzenia narcystyczne i tych osób jest już więcej.
              Ale masz racje z tym, że ludzie bardzo szybko i bez odpowiedzialności klasyfikują ludzi jako narcyzów
      • angazetka Re: Life on Wheelz - oszuści 18.01.25, 23:41
        Drugiej jeszzcze nie ma.
        • black_magic_women Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 09:19
          Ale teksty o "krzysztofie" to powinny być na wieczność skancelowane 🤢🤮😡
          • angazetka Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 09:45
            Załapałaś się na historię o antenie?
            • black_magic_women Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 14:36
              Niestety tak sad
    • heca007 Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 11:56
      Oszuści to by byli gdyby okazało się, że on jest zdrowy tongue_out A na to się nie zapowiada. Ludzie wspierają kogo chcą, nawet chorego Brada Pitta big_grin
      • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 19.01.25, 13:26
        Otoż to. To, ze komuś nie spinają się marzenia o tym, jak ktoś powinien się zachowywać z rzeczywistością - nie znaczy, że mamy do czynienia z przestępstwem oszustwa.
        To są bardzo grube zarzuty i jeśli ktoś komus zarxuca, że ktoś popełnił przestęstwo, to dlaczego tego nie zglasza do prokuratury?

Inna sprawa, że pomówienie, znieslawienie jest przestepstwem z art 212 par 1 i par 2 kk i mozna mieć kłopoty z powodu takich oskarżeń nie mających poparcia w faktach i materiale dowodowym.
        Podziwiam odwagę.
      • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 21.01.25, 21:04
        Obejrzałam. Materiał szokujący.
        • tanebo0001 Re: Life on Wheelz - oszuści 21.01.25, 21:09
          W minut? Zakrzywienie czasoprzestrzeni? Ciemna materia?
          • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 21.01.25, 21:22
            Ten material ukazal się ponad godzinę temu. Dostałsm powiadomienie na tekefon w chwili publikacji.
            Tak, obejrzalam od deski do deski i jestem zszokowana.
            • tanebo0001 Re: Life on Wheelz - oszuści 21.01.25, 22:08
              Ufff. Czyli to nie ja jestem najgorszym fanatykiem you tuba
              • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 21.01.25, 22:17
                A nie big_grin
                Ostatnio mam mocną fazę na yt, staram się czyścić głowę i robic detoks od polskiej polityki big_grin
            • k.messi Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 00:15
              Ja też jestem zszokowana. Podejrzewałam, że agatka jest srodze zaburzoną jednostką, ale tu wyszły naprawdę grube rzeczy... chyba za grube na moją głowę.

A on jest z nią sam na sam.

Mam nadzieję, że jest bezpieczny...
        • obrus_w_paski Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 00:47
          Może ktoś streścić?
          • borsuczyca.klusek Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 10:09
            obrus_w_paski napisała:

> Może ktoś streścić?

Główne zarzuty są w stosunku do Agaty, że sama nic nie robiła za to krzyczała i paskudnie traktowała Wojtka oraz asystentów. Padła nawet sugestia, że to małżeństwo z jej strony było dla pieniędzy.

Jeszcze to co mnie zdziwiło, że ci asystenci to w większości dość przypadkowi ludzie, zatrudnieni "z ulicy". Asystent medyczny z prawdziwego zdarzenia to był w zasadzie jeden.
            • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 11:00
              I że łamała prawo pracy.
            • palacinka2020 Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 13:22
              Oni kiedys tlumaczyli, ze nie moga zatrudniac asystenta medycznego z przyczyn formalnych- taka osoba nie moze wykonywac jakichs tam czynnosci ktore byly panu potrzebne poza placowka sluzby zdrowia. A zwykly opiekun moze. I dlatego musza zatrudniac zwyklych ludzi i ich szkolic.
              Nie sprawdzalam, czy takie ograniczenie formalne rzeczywiscie wystepuje.
              • borsuczyca.klusek Re: Life on Wheelz - oszuści 23.01.25, 08:49
                To ma nawet sens, że asystent medyczny ma być od spraw medycznych a nie gotowania zupy czy tam prania firanek.
                • palacinka2020 Re: Life on Wheelz - oszuści 23.01.25, 09:15
                  tu mozna przeczytac
                  weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,30359043,czesto-slysze-ona-jest-twoja-zona-czy-opiekunka-niestety.html
                  "W moim przypadku sprawa jest bardziej skomplikowana, bo asystent medyczny nie może mnie podłączać do respiratora, nie może mnie też odsysać z tchawicy. Chyba że ma wykształcenie anestezjologiczne.
                  Problem w tym, że według prawa wykształcony opiekun medyczny nie może dotykać respiratora. Dlatego musimy zatrudniać osoby bez wykształcenia i je szkolić samodzielnie. Jest to absurdalna sytuacja, te przepisy powinny być zmienione, bo osoby z niepełnosprawnościami mają różne potrzeby."

• dni_minione Re: Life on Wheelz - oszuści 23.01.25, 10:26
                    Ciekawe i dziwne, ale nie zmienia to faktu, że asystenci Wojtka mieli umowy jako pracownicy biurowi. Nie wiem, czym można obronić takiego fikołka.
                    • halina-z-grabiszyna Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:23
                      dni_minione napisała:

> Ciekawe i dziwne, ale nie zmienia to faktu, że asystenci Wojtka mieli umowy jak
                      > o pracownicy biurowi. Nie wiem, czym można obronić takiego fikołka.

ewentualnie tym, że nie są znane wszystkie szczegóły każdej z umów.
                      obejrzałam materiał i z ciekawości zalogowalam się na wspomnianym wyżej forum wanda. wątek o Sawickich to okropny ściek, ludzie na przemian ubliżają to jemu, to jej (na ostatnich stronach - głownie jej), napędzają się nawzajem do niszczenia im życia, dzwonią - jak twierdzą - do rodziców, na policję, do MOPSu, piszą do nich prywatnie i dzielą się screenami z tego, i jeszcze cali zadowoleni z siebie. to co robią, to w czystej postaci nękanie i zachęta do linczu. a teraz są jeszcze podnieceni tym "rzetelnym dziennikarstwem" (Lauren... serio? ale SERIO?).
      • dni_minione Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 00:22
        Obejrzałam, znacznie mocniejszy materiał niż ten pierwszy sprzed kilku dni.
        Ale... jak on mógł zdradzić, że poddali się procedurze in vitro. To niepojęte dla mnie. Dane wrażliwe i to bardzo.
        • pytajacakinga Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 01:29
          dni_minione napisała:

> Obejrzałam, znacznie mocniejszy materiał niż ten pierwszy sprzed kilku dni.
          > Ale... jak on mógł zdradzić, że poddali się procedurze in vitro. To niepojęte d
          > la mnie. Dane wrażliwe i to bardzo.

Nie wierzę w to że podali sie in vitro , ta Agata chyba ma coś z głową jeżeli by chciała jeszcze dziecko z nim wziasc se na głowę poza tym myślę że jednak do in vitro trzeba być zdrowym bez jakiś większych wad genetycznych.

• kamin Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 10:17
            "myślę że jednak do in vitro trzeba być zdrowym bez jakiś większych wad genetycznych."

To źle myślisz. Wręcz przeciwnie, in vitro może być właśnie rozwiązaniem dla par, które chcą mieć dzieci pomimo obciązenia genetycznego. Można przebadać zarodki przed wszczepieniem pod kątem wad genetycznych.
          • berdebul Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 10:20
            In vitro robi się też w przypadku wad genetycznych - dzięki temu mogliby mieć zdrowe dziecko. Tak jak z SMA, możesz brać na klatę 25% ryzyka w każdej ciąży, albo możesz zrobić selekcję zarodków.
        • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 08:00
          Nie, bo panstwo sami o tym mówili w programie dokumentalnym.
          • dni_minione Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 10:25
            POd tym komentarzem inni napisali, że o in vitro mówili w formie planów, że rozważają, że by chcieli, o ile to będzie możliwe. A Klepsydra poleciał z info od jakiejś anonimowej asystentki, że Agata za procedurę in vitro zapłaciła z jakichś tam środków. Czyli de facto przekazał światu, ze poddali się (i w domyśle, że nie wyszło - chyba?).
            • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 10:59
              Rozumiem.
      • lauren6 Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 11:11
        W zasadzie nie powiedział niczego, czego wcześniej nie było na forum Wanda. Doceniam, że odwalił kawał roboty dziennikarskiej, dotarł do byłych asystentów i zgromadził dokumenty potwierdzające ich prawdomówność. Co innego czytać takie opinie napisane przez anonima na Wandzie lub Pudlu.

Tej asystentki, wypowiadającej się w programie, jest mi bardzo żal. Zrobili z niej niewolnicę - podaj, przynieś, wytrzyj dudę, harującą powyżej 12h na dobę za około 4000 zł, a to wszystko w ramach etatu "biurowego". A jak się zaczęła stawiać, bo odmówiła pracy 16h na dobę, to ją z godziny na godzinę wywalili z pracy, przy okazji zastraszając, by nie dostała odprawy.

Trochę mi się nie podoba robienie z Agaty tej złej, a z Wojtka zakochanego biednego misia, który z tej wielkiej miłości godził się na poniewieranie asystentami przez Agatę. Obydwoje są na swój sposób cyniczni.
        • yenna_m Re: Life on Wheelz - oszuści 22.01.25, 12:11
          Wypowiedzi asystentki są wstrzasające.
    • bmtm Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:47
      Poważnie kogoś obchodzą tacy ludzie? Po co się nimi interesować? Jacyś Sawiccy, mamy pięcioraczków, Żuki, Tylkanki, Iwony Wieczorek, Madzie z Sosnowca. Bleee.
      • bmtm Re: Life on Wheelz - oszuści 24.01.25, 21:48
        Poziom magla.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Life on Wheelz - oszuści 25.01.25, 14:07
        Nic by mnie oni nie obchodzili, gdyby nie to, że zrobiono z tego pana twarz kampanii na rzecz ustawy o asystenturze* dla OzN.

*„Potrzebuję opieki 24/7, ale jestem za ważny i za bardzo cool, żeby trafić do zwykłego domu opieki jak normalni ludzie, więc państwo i podatnicy DEJCIE mi forsę na 3 asystentów, którzy będą mnie wozić do kawiarni i na festiwale muzyczne”.
        • bmtm Re: Life on Wheelz - oszuści 25.01.25, 15:01
          Nie znam człowieka. To są ludzie z instagramów pewnie, a nie głównego obiegu medialnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka