Gość: Ada Re: Siostry w Koranie IP: 151.156.10.* 08.05.06, 09:22 Absolutnie zgadzam sie z komentarzem.W Szwecji" tolerancja" muzulamnow wobec swoich kobiet jest tak ogromna,ze jak zaczynaja sie spotykac ze szwedami,to coreczki sa izolowane ,albo spotyka je zasluzona kara za spotykanie sie z niewiernymi-poprostu sa mordowane przez swoich ojcow lub braci.Nieprzyjemnosci spotyka tez szwedzkich chlopcow.W szwedzkich meczetach nawoluje sie do nietole- rancji wobec szwedow oraz do niemieszania sie ze spoleczenstwem szwedzkim. Ostatnio nawet jeden z przedstawicieli organizacji muzulmanskiej nie prosil,ale rzadal,zeby rzad szwedzki ustanowil nowe,osobne prawo dla muzulmanow,dot rozwodow,szkol i itp.To przkracza juz wszystkie ramy bezczelnosci.Nie moge zrozumiec,dlaczego siedza w kraju,w ktorym sie zle czuja.No ale mamy juz EURABIE Polkom,ktore przszly na ich religie,proponuje wyjazd do krajow muzulmanskich, to moze zrozumieja na czym polega ta wspaniala tolerancja wobec kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Siostry w Koranie IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 08.05.06, 10:15 Dokładnie to samo ma miejsce w Wielkiej Brytanii!!! A z rządaniem wprowazenia Szariatu? - czemu nie? Będa się nawzajem kamieniować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Siostry w Koranie IP: *.chello.pl 08.05.06, 09:39 Oczywiście zapomniano tu o tym, że to islam każe śmiercią za zmianę wyznania a nie chrześcijaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Siostry w Koranie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.05.06, 10:06 takich glupot jak ten komentarz to dawno nie czytalem, kazda religia miejscami moze byc wypaczona, czy Radio Maryja nie atakuje innych, choc jest przeciez glosem katolickiej=milujacej innych Polski? prawdziwy Islam jest bardzo zblizony mimo wszystko do chrzescijanstwa, a dzisiejszy ekstremizm jest jedynie wynikiem ponad tysiacletniego przesladowania muzulmanow przez chrzescijanski swiat zachodu, poczynajac od krucjat, konczac na okupacjach, inwazjach i wysiedleniach (tak jak to mialo miejsce w Palestynie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Siostry w Koranie IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 08.05.06, 10:19 No i widać że kolega wykarmiony propą GW i innych "wszystkowiedzących" euromediów. Proponuję wychyniecie z rodzimego cieplutkiego grajdołka (podgrzanego oczywiście "polską katolską nietolerancją i ksenofobią") i wycieczkę do krajów muzułmańskich lub do podmiejskich gett zachodniej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precesja Re: Siostry w Koranie IP: *.autocom.pl 08.05.06, 10:20 > takich glupot jak ten komentarz to dawno nie czytalem, kazda religia miejscami moze byc wypaczona, czy Radio Maryja nie atakuje innych, choc jest przeciez glosem katolickiej=milujacej innych Polski? bzdura do kwadratu. Nienawiść do Radia MAryja cię zaślepia? Porównaj religie, porównaj i poczytaj ze zrozumieniem kmentarze choćby o zabijanieu w Islamie niewiernego który z Islamu stał sieChrzescijanim=nem, czy podobnie jest w wierze Chrystusa? kurcze jacy ludzie są ślepi, a te panienki jeszcze głuche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Siostry w Koranie IP: *.mikrolan.pl / 81.15.151.* 08.05.06, 10:32 Najbardziej podaoba mi się w islamie definicja rozwodu . Wystarczy powiedzieć 3 razy w obecnośći urzędnika państwowego -Rozwodzę się z Tobą i juz po krzyku . Kobieta może zabrać ze sobą tylko to co ma ze sobą więc sprawy rozwodeowe są super . Przechodzę na islam rozymieć 4 żony pracujące na mnie a jak która będzie się lenić odeślę ją do rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Siostry w Koranie 08.05.06, 10:35 Nawiedzone dewotki, które się katolicyzmem rozczarowały, ot i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lob1 Re: Siostry w Koranie IP: 194.242.106.* 08.05.06, 10:52 islam w różnych krajach arabskich jest różnie interpretowany to wszystko zależy od miejscowych Ajatolahów ,przykładem jest Iran.Ja tam byłem dość długo i obserwowałem.Współczuję kobietom w tym kraju!W chrześciaństwie dzieje się podobnie.N.p polska gdzie fanatyzm religijny zaczyna pokazywać swoje oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick Re: Siostry w Koranie IP: *.kat.3s.pl 08.05.06, 11:09 Islam uczynie Cię lepszym. Islam uczynie Cie mądrzejszym. Islam da Ci mądrzejszych przyjaciół. Islam da Ci odpowiedzialnego męża. Nikt (nic) nie da Ci tyle co islam. Jeżeli trzeba przejść na islam żeby być lepszym, mądrzejszym i mieć mądrzejszych niż kiedykolwiek przyjaciół to... gdzie mam się podpisać. PS.Annie polecam przeprowadzkę do któregoś z krajów arabskich. Powód - wszystkie stworzenia powinny żyć w swoim środwisku naturalnym (nie czytać "nietolerancja") a ponadto to okazja do przejścia na jeszcze wyższy poziom intelektualny (jeżeli istnieje jeszcze wyższy). Wygląda na to, że niektóre rozmówczynie są po prostu leniwe (nie tylko intelektualnie. Zalecam męża araba i wyjazd do JEGO kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykaczy Brednie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 11:13 Pewna cześć każdej społeczności jest nazwyczajniej w świecie chora i słaba. Potrzebuje tego aby ktoś chwycił ją za pysk i poprowadził a ona podda się woli i będzie jeszcze wdzięczna za to. Efekty tego widzimy powyżej. Te dziewczyny (pomimo posiadania niekiedy lepszego wykształcenia) mają w istocie tyle intelektu co małe, sobotnie szmatki. Nie dziwne jest też to że to przewążnie kobiety - w chwili życiowej słabości /świadomej lub nie/ dały się złowić i zostały oświecone przez religię mahometa - PEDOFILA. Gdyby istotnie przyjrzały się islamowi i jego dokonaniom nie plotły by tych bzdur. Bredzą jak typowe, nowo nawrócone sekciary. Czekam tylko aż jedna z nich niezadowolona z niezrozumienia przez niewiernych cudownych, objawionych prawd postanowi ukazać im siłę pana. Zabawne że w takich przypadkach chociaż cel jest nieziemski to zrealizowany przy pomocy zdecydowanie ziemskich wyrobów i technologii - napewno nie z krajów muzułmańskich, a już na 100% nie z arabskich. I tu jest ich problem - trzeba nie tyle krzyczeć co myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOP78 Re: Siostry w Koranie IP: *.biol.uni.lodz.pl 08.05.06, 11:19 Faktycznie islam jest super. Jak komunizm. Podobnie zatruwwa i ogłupia kolejne rzesze ludzkie i wmawia im, że niewola to wolność, poniżanie kobiet to ich równouprawnienie, wojna to pokój (jak u Orwella w Roku 1987). Fanatyczki islamu, podobnie jak kołchoznice w CCCP z wizerunkime Lenina i Satlina na piersiach, bronią tego antyludzkiego systemu, podczas gdy w imię tegoż systemu mordowani są ludzie, pozbawiani praw ludzkich i poniżani. Arabia Saudyjska, Afganistan talibów, Iran pod rządami Chomeiniego to tylko niektóre przykladu krajów, w których podobnie jak w CCCP Lenina/Stalina rozwija się lub rozwijała wolność i demokracja o raz prawa człowieka. Do tej listy dorzućmy Sudan, gdzie codziennie morduje się chrześcijan za wyzanwanie przez nich wiary w Chrystusa, Indonezję i wiele jeszcze innych krajow. Strach pomysleć, gdy islam na skutek infiltracji, przyrostu naturalnego lub wojny zaleje Europę. Czy znajdzie się w wtedy jakiś Sobieski, który jak pod Wiedniem rozgromi tabuny najeźdźców pragnących od wieków zniszyć naszą cywilizację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 11:27 A co za roznica CHRZESCIJANSTWO czy ISLAM czy JUDAIZM. Wedlug religii ti zawsze mezczyzna ma wieksze prawo. A co do tych POLSKICH WYZNAWCZYN WIARY MOHAMEDA, to jak to faktycznie jest, skoro wiedza , ze obie religie wymagaja takich samych regol od kobiet, to czemu nie mogly byc takie wyrozumiale dla mezczyzn jako chzescijanki. Prosze, przyznam z lekkim politowaniem, nie udawajcie bardziej wierzacych, czytaj swietych, niz jestescie, bo religia religia a kultura i wychowanie w Europie to druga sprawa. Gdyby byly prawdziwymi MUZULMANKAMI to guzik mialyby do powiedzenia, szybko rozprawiono by sie z nimi... Troche wiecej poczytajcie, a lepiej zycze wizyty w krajach wyznajacych w 99% Islam, ale nie w miejscowosciach turystycznych lub pogadajcie z nasza armia, po powrocie z misji w Iraku. Znam Muzulmanow, nawet sa moimi przyjaciolmi, do nich tez mozna sie sporo dowiedziec i sami stwierdzili, ze nawet (jak o mnie mowili, nawet najlepsza, najbardziej wierzaca KATOLICZKA-EUROPEJKA nie bedzie szczesliwa zona i prawdziwa MUZULMANKA w kraju Arabskim. Bedzie albo dobra zona, matka tuzina dzieci i bedzie marzyc o powrocie do domu rodzicow, albo bedzie zla i........ lub uda sie jej uciec, ale to bez dzieci. Tym naprawde szczesliwym daja mniej niz 1.5%. Tu w Polsce moga byc zarowno dobrymi katoliczkami jak i muzulmankami, ale prawdziwymi tylko katoliczkami. Pozdrawiam. Ps. Chociaz wcale nie potepiam ich i nie uwazam ze ISLAM jest zly, ale kultura jest kultura, zwlaszcza gdy nalezy do niej tylu analfabetow. No, ale wszystko idzie do przodu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahmud1 Re: Siostry w Koranie 08.05.06, 11:30 A mam w nosie na jaką religię przejdzie ta czy inna kobieta.Jej wybór, może czcic swiatowida, odyna, krishnę czy czcicieli słońca lub księżyca.Jest to nieitotne, dopóki nie wysadzi się w jakiejś restauracji, nie utnie głowy niewinnym osobom w imię swojego boga, nie rozstrzela niewinnych dzieci w imię allaha czy innego Boga.Wiadomo Europa ma korzenie chrześciajńskie, i raczej się nie zanosi na to żeby ta religia przetrwała.Jest po części wina na, reltywizm wartości, apologezja hedonizmu.Być może dlatego wiele osób tzw. poszukujących odchodzi od chrześcijaństwa, widząc swoich współbraci żyjących w rozpuście.Ale dopóki są kryrtyczni wobec swojej (tzn.Katolickiej wiary) to jest prawidłowo, ale kiedy tracą krytyzm do innych wyznań ( myślę że te kobiety, które przechodzą na Islam, tak naprawdę ne znają tej religii, a przede wszystkim Koranu czy sur, które dopiero po dokładnym przeczytaniu, nie wybielonym przez muftich bliskiego wschodu celem eksportu tej religii w imię jihadu, allaha) to już zakrawa na śmieszność.Wydaje się, ze równie dobrze pewna grupa kobiet i innych osób może ponownie po pewnym czasie wrócić do chrześcijaństwa, ale może być za późno.Wydaje mi się, że imię buntu przed dotychczasowymi wartościami przechodzą na islam, ale potem mogą się obudzić z ręką w nocniku (oczywiście muzułmańskimn)Jednocześnie pytanie dlaczego kobiety przechodzą na islam a w mniejszym stopniu mężczyźni.Po pierwsze to jest kwestia że każda religia odwołuje się do uczuć (dobrze że pozytywnych takich jak miłość, współczucie, a nie takich jak nienawiść. zemsta), po drugie islam nie pozwala, na ożenek nie muzułmanina z muzułmanką - jest niesymetryczne, a po trzecie jest to kwestia biologiczna, kobieta lubi mieć wojownika/zwycięzcę/męczennika jako partnera , a nie przegranego.Gwarantuje to ze jej geny mają większą szansę na przetrwanie. Myslę z drugiej strony że islam albo się zeuropeizuje, albo już nie będziemy mieć takich weartości jak wolność słowa, płci, wyznania.Tak na marginesie jestem ciekaw czy dana osoba byłaby muzułmanką mieszkającą w którymś z krajów i przeszła by na chrześcijaństwo, czy inną religię albo broń boże zakochała się w chrześcijaninie.Więcej o tych problemach www.eurojihad.org lub www.faithfreedom.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Siostry w Koranie IP: *.Red-83-57-199.dynamicIP.rima-tde.net 08.05.06, 11:58 Zaskoczyly mnie wypowiedzi Polek-muzulmanek na temat naszej plci i z tym wlasnie nie zgadzam sie. Niczego nie wolno uogolniac i stwierdzac, ze wszystkie jestesmy taki np. wahajace sie. Ja taka nie jestem. Natura ludzka(a nie tylko kobieca) jest skomplikowana, nie powtarzamy sie, to o czym Panie mowily dotyczy pracy nad soba, a nie wyznawanej religii.Jesli komus potrzebna jest religia to ma prawo wybrac ja dla siebie wg. wlasnych kryteriow, tu nic nikomu nie wolno narzucac, a nawet sugerowac....Niestety wszystkie religie maja wyznawcow, ktorzy je wypatrzaja np. chrzescijanstwo, islam.... Odpowiedz Link Zgłoś
jumana Re: Siostry w Koranie 08.05.06, 12:35 wspanialy artykul moze nareszcie przyblizymy wiadomosci na temat religii islamu .jestem jedna z wyznawczyn tej wspanialej religii i mieszkam miedzy muzulmanami od 20 lat .Mysle ze to wielkie szczescie byc jedna z siostr w Koranie.pozdrawiam wszystkie muzulmanki w polsce ,jumana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Siostry w Koranie IP: 80.51.198.* 08.05.06, 12:57 No pewnie - katolicyzm jest bardziej cacy, jak to widać dookoła. A kto w katolickiej Polsce maltretuje własne dzieci i zabija? Napewno nie Katolicy, nieprawdaż? Takich osób jak Krzysztof, który negatywnie skomentował artykuł, jest wiele. My o tym wiemy, ale całe szczęscie się nie przejmujemy. Dogie Siosty, bardzo dobry artykuł, alhamdulillah Pozdrawiam Was serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic a nic Re: Siostry w Koranie IP: *.bih.net.ba 08.05.06, 14:40 Znam kobiete grubo po 50ce, ktora za mlodu (po ekstra studiach, rodzice dyplomaci i te pe) wyszla za maz za marokanczyka poznanego na studiach. zamotala sie, przeszla na islam itd., urodzila 2 dzieci w miedzyczasie malzenstwo sie rozpadlo, ale ona wciaz siedzi w maroko i jest zadowolona. meza ma gleboko w d. mowi ze malzenstwo bylo pomylka, ale jej jest dobrze, on ma obowiazek ja utrzymywac (i ja i swoja nowa rodzine i to na dosyc dobrym poziomie) i w zasadzie nie musi sie o nic martwic, co jakis czes jedzie do E. z dziecmi sie normalnie spotyka i wszystko gra. do swojego kraju nie chce wracac bo musialaby zyc z jakiejs marnej emerytury i prowadzic pieskie zycie. Wszyscy ja potepiaja za wybor, ale ona mowi ze niczego jej nie brakuje i nie brakowalo a jako kobieta czula sie tam bardzo dobrze. i to jest normalne nie mozna porownywac malzenstwa (i islamu) w wykonaniu jakiegos sprzedawcy kebabu z hamburga z 2 klasami podstawowki i jego rodzinki z jakiejs zapizialej wioski...i z czlowiekiem normalnym wyksztalconym, na poziomie, z zdrowej rodziny (i tak jest wszedzie i w pl i w belgii i w jamajcie i w pakistanie...religia nie ma nic do rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia a ja odeszlam z sekty IP: 82.205.227.* 08.05.06, 20:24 a ja mam meza araba.przeszlam na islam tez z wlasnej woli i z "potrzeby serca".czulam sie szczesliwa i maz mnie traktowal jak krolowa. 2 miesiace temu rzucilam islam i wrocilam do chrzescijanstwa.maz pokazal swoja prawdziwa arabska twarz,a takze muzulmanie.zwierzeta!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Asi Re: a ja odeszlam z sekty IP: 80.51.198.* 09.05.06, 09:55 Droga Asiu, jeżeli "odeszłaś od islamu" bo mąż pokazałał swoja prawdziwą twarz - oczywiście Araba - potwora, to przede wszystkim świadczy o tym, ze nie przyjełas islamu nigdy naprawde i nie rozumiesz co znaczy przyjąć islam. tego nie robi sie dla męża ani dla żadnej osoby. Szkoda tylko, że takie osoby jak ty będą sie teraz wypowiadać publicznie i szkodzić z pełną satysfakcją na rzecz islamu. A jak widać osób krytycznie nastawionych nie brakuje i same sie jeszcze tym nakrecają. Przyjąć islam to znaczy głęboko wierzyć w tą religię, być do niej przekonanym, niezależnie od tego czy mąż, który podaje sie za muzułmanina i prawdopodobnie opacznie to interpretuje, czy też osoby wokół nie sprostały ywoim oczekiwaniom. Jeżeli jesteś muzułmanką to jesteś dla siebie i Boga. Widocznie tego nie rozumiałaś, i lepiej dla ciebie, że powróciłaś do swojej poprzedaniej religii. Ale nie powinnaś obczerniać religii islamu, bo za mało wiesz, tylko i wyłącznie swojego męża i swoje nieudane małżeństwo. powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: a ja odeszlam z sekty IP: 82.205.227.* 09.05.06, 16:53 czytaj ze zrozumieniem,osiolku. napisalam ze przeszlam na islam i bylam szczesliwa.maz traktowal mnie jak krolowa.i nie przeszlam na islam ze wzgledu na meza ale jak to wczesniej napisalam "z potrzeby serca".islam akceptowalam pelnia siebie i wierzylam we wszystko.2 miesiace temu sie obudzilam.jak rzucilam islam to dopiero moj maz pokazal prawdziwa twarz araba. teraz wszyscy muzulmanie beda mowic ze jak ktos odchodzi od islamu to znaczy ze nie znal dobrze islamu lub nie byl przygotowany i tym podobnie.puknijcie sie w glowki,muzulmanie.juz ja dobrze wiem co islam z wami zrobil bo sama bylam dobra muzulmanka.i mnie tu nie oceniaj,swinko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: a ja odeszlam z sekty IP: 80.51.198.* 10.05.06, 09:15 Asiu, wielką kulturą osobistą to ty nie grzeszysz. "osiolku" "swinko" - to niezależnie czy jestes katoliczka, czy muzulmanka, jestes człowiekiem, i nasze słowa i czyny mówia o nas. To, że ktos cie skrytykował, musiałaś sie liczyć z tym, bo to jest forum. Ale nawet na forum powinny obowiązywac jakieś normy kultury. Takie jest moje zdanie. Ale oczywiście możesz się z nim nie zgodzic i mnie zaraz zwymyślać. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Siostry w Koranie IP: *.venra1.lb.home.nl 09.05.06, 20:26 kłamstwa w stylu muzułmańskim. te kobiety które twierdzą, że były katoliczkami na pewno nie były chrześcijankami. bzdury które wypisują świadczą o tym, że nigdy nie narodziły się z ducha św., nie spotkały osobiście Boga w swoim życiu i nie czytały Biblii. Gdyby były chrześcijankami, znałyby naturę i ducha bożego i wiedziały, że Mahomet nie jest prorokiem Boga, Koran nie jest jego słowem a Bogiem nie jest Allah. A co do Biblii to nawet laik, ateista czy sceptyk po uczciwym porównaniu Biblii z Koranem już tylko pod względem literackim czy historycznym a naet językowym zauważy że Koran to badziewie (!) Odpowiedz Link Zgłoś
amenominokanoushi Re: Siostry w Koranie 10.05.06, 13:28 Żal mi tych Polek.Czy one przeszły pranie mózgu?!Przeczytałem artykuł dokładnie i mam kilka wątpliwości.Wspomniane prawa kobiet i spokój społeczny są chyba odzwierciedleniem chyba sytuacji w Iraku czy Iranie!jedna z sióstr skarży się,że Biblia była dla niej za słaba-tzn.ze nie dawała jasnych odpowiedzi na nurtujące ją pytania?Czy za słaba ze względu na umiarkowane poglądy gdzi brak instrukcji zabijania?!Czy w chrześcijańskim świecie najgorsze są babcie,które czasem spojrzą krzywo a cacy są terroryści którzy z imieniem Allaha sieją śmierc wśród niewinnych. Poza tym jesli nie ma różnicy między dobra muzułmanką a dobrą chrześcijanką to po co zmieniać religię-chyba,że bylo się złą chrześcijanką a w tedy to pr5etensją to juz należy mieć tylko do siebie! kończąc swą wypowiedź chcę oświadczyć,że wkurz mnie kiedy ktoś mówi,że islam jes dobry tylko jest źle rozumiany.Na miłość boską przecierz religia tworzona jest przez jej wyznawców i przez pryzmat tychże jest postrzegana.My-Chrześcijanie potrafiliśmy przyznać się do BŁĘDÓW z przeszłości i nie twierdzimy,że wszystko co robili chrześcijanie było prawidłowe.Nie twierdzę natomiast,iz islam to religia tylko terrorystów.Jak wiadomo w islamie zwyciezyla frakcja opowiadajaca sie za doslownym odczytywaniem Koranu,wiec przez to,ze trzeba nakazy Koranu interpretowac doslownie mozna go tez interpretowac wzbiurczo i tak tez sie dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Siostry w Koranie 12.05.06, 14:11 Problem jest o wiele, wiele głębszy. Wczoraj w nocy można było sbobie obejrzeć swietny reportaż o arabii Saudyjskiej w TV. Jedna z tych kobiet mówi, ze kobiety nie powinny bawić sie razem z męzczyznami bo to rodzi zło. Tę samą sutrę Koranu połowa imamów w Arabii saudyjskiej odczytuje wiernym jako: kobieta nei powinna nigdy przebywać razem z męzczyznami. Co z tego wynika? To, ze za porozmawianie z obcym męzczyzna w hipermarkecie policja obyczajowa wsadza na 6 miesiący do wiezienia. To, ze kobieta wg religii nie ma prawa pracować, bo nei moze przebywać razem z męzyczyznami, a nie ma takiego zawodu, gdzie każdy pracuje osobno - nawet na porodówce są lekarze- męzczyzni. Ponieważ nie wybuduje się jednego szpitala dla męzczyzn i jednego dla kobiet, pracują tylko mezczyżni. Kobiety maja siedzieć w domu. Jaki wiec sens jest móić o tym, ze kobieta ma prawo posiadania majątku? Jakiego majątku, skoro jest na wyłącznym utrzymaniu męza , bo nei może pracować, a posag kiedy się kończy. Czy zatem dostanie w posagu samochodu oznacza, ze kobieta moze num dysponować jako swoim majątkiem, skoro wArabii Saudyjskiej, nei ma prawa kierować samochodem, bo mogłaby opuścić męza i siać zgorszenie? Zastanówcie sie, co wy pieprzycie drogie kobiety, bo naprawdę mam już dość, słuchanie o tym, jaki islam jest wspaniały, a wyznawcy są dobrzy. Gdyby tak było , to po cholerę wsadzać wyznawców do wiezienia ? Podkładać bomby pod meczety, gdzie gromadzą sie liberalni muzułmanie,chcacy dialogu. Po co mówić o prawach kobiet,skoro de facto nie moga one pracować , bo nei moga ptrzebywać z męzczyznami? Ta religia jest wymyslona przez męzczynzę dla męzczyzny,kobieta to w niej mneij niz przedmiot - a skoro jest inaczej, to wytłumaczcie mi, dlaczego wasi arabscy bracia tego uczą w meczetach, skoro ponoć nie ma tego w koranie? Ponoć kapłani reprezentują religie, co wiec reprezentują tacy kapłani? jakiś inny islam? Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 "kochany islam' 10.05.06, 23:25 fakty.interia.pl/news?inf=746906 Zabił, bo chciały pracować 10.05.2006 14:57 Pakistańczyk zastrzelił dwie siostry planujące podjąć pracę poza domem. Morderca jest poszukiwany przez policję. Kobiety w wieku 16 i 21 lat chciały podjąć pracę w salonie piękności i w fabryce, żeby pomóc owdowiałej matce utrzymać rodzinę. 25-letni brat, który sprzeciwiał się tym planom zabił obie siostry, kiedy spały po nocnej kłótni w jednym pokoju z matką. Do każdej strzelił trzy razy - poinformowała pracownica szpitala w Karaczi. Wielu Pakistańczyków, szczególnie na wsi, traktuje pracę matek, sióstr i żon poza domem jako plamę na honorze. Każdego roku setki kobiet giną w Pakistanie z rąk krewnych, najczęściej za to, że same chcą wybrać kandydata na męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Siostry w Koranie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.06, 00:23 Kiedyś wiele dziewczyn przystępowało do "Hitlerjugend" lub "Konsomołu" bo wierzyły, że jest to dobre. Historia pokazała, że nie miały racji. Islam nie jest religią, jest wiarą (każdy ma prawo wierzyć w to co mu się podoba). Taką samą wiarą był faszyzm, nazizm czy komunizm. Islam to jeszcze jeden totalitaryzm, który zagraża Europie. A Europa ma już dość totalitaryzmów, drodzy bracia muzułmanie. Nie chcemy was w Europie i waszego islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslaca inaczej Re: Siostry w Koranie IP: 81.52.161.* 11.05.06, 16:02 droga siostro w chrzescijanstwie Uzupelniajac twoje luki w wiedzy, wszelkie izmy Europejskie nie pochodza od muzulmanow! wrecz przciwnie ich wylegarnia byla chrzescijanska skadinad Europa. A poza tym zanim skrytykujesz jakas idee dowiedz sie o czym ona mowi, prooosze! Zastanawiajace jest skad w was, wypowiadajacych sie na tym forum mlodych ludziach taka wrogosc, ok ktos pojechal na zachod i zauwazyl ze imigranci muzulmanscy zyja w biedzie,no i jaki z tego wniosek?islam jest niedobry!coz idac za ciosem wyjedz do miasteczka w naszej Polsce i zobaczysz ze chrzescijanstwo dobrobytu nie zapewnia, ze wiekszosc z tych zabiedzonych ludzi dopija jeszcze do swojej biedy!Zwykle sprawiedliwosc wymaga stosowanie tych samych kryteriow wobec siebie i innych.Faktem jest ze wielu chrzescijan nie stosuje sie do wymogow swojej religii i podobnie postepuje wielu muzulmanow.Jednak sek w tym zeby poznac prawde o religii i jej zalozycielu,tym co glosil, bo owoce tego drzewa zawsze beda dobre i zle!oh searchers of the truth polecam wam stronnke www.planetaislam.com w dowiedzeniu sie o czym naprawde jest islam,potem dopiero macie prawo wyrazac opinie o tej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
angels_dont_kill noszenie chusty 14.05.06, 19:49 Chrześcijanki też powinny nosić chusty: 1Kor11,4-7 4 Każdy mężczyzna, modląc się lub prorokując4 z nakrytą głową, hańbi swoją głowę. 5 Każda zaś kobieta, modląc się lub prorokując z odkrytą głową, hańbi swoją głowę; wygląda bowiem tak, jakby była ogolona. 6 Jeżeli więc jakaś kobieta nie nakrywa głowy, niechże ostrzyże swe włosy! Jeśli natomiast hańbi kobietę to, że jest ostrzyżona lub ogolona, niechże nakrywa głowę! 7 Mężczyzna zaś nie powinien nakrywać głowy, bo jest obrazem i chwałą Boga, a kobieta jest chwałą mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohaterka artukułu Siostry w Koranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:49 Drogi Czytelnieku, zapewniam ze islam jest "cacy" problem w tym, ze czeto to co widzimi i definiujemy jako islamskie, wcale islamskie nie jest. Ludzie sa rozni i roznie postepuja, ale to nie oznacza, ze ta czy inna religja jest zla, kazdy ma wybór. Podane przez Ciebie przykłady nie dowodza, ze islam jest zły, sa jedynie dowodami błedu i glupoty ludzkiego myslenia. A jak wiemy glupich nie sieja sami sie rodza...Zatem waro zastanowic co lezało u podstaw Twojej krytyki. Czy bezposredno jest napisane w Koranie, ze postep techniczny i technologiczny jest zły i zabroniony - NIE. Czy któras ze świetych Ksiag zabrania/przeciwstawia sie naucej, jej rozwojowi - NIE, czy islam to tylko AFGANSCY TALIBOWIE - ZAPEWNIAM, ZE NIE!!! Zatem Drogi czytelniku, nie krytykujesz religii islamu a ludzi, ich charaktery, umusły i pragnienia. Pozdrawiam, Jedna z bohaterek artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amii Re: Siostry w Koranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:45 To juz nie są Polki. Powinny wyjechć tam gdzie mogą spełnic się jako muzułmanki.Kraj islamski bedzie odpowiedni.Tam '' panowie '' docenią ich wykształcenie i europejskie podejscie do równych praw kobiet i męszczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angels_dont_kill Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:57 Odezwał się rdzenny Polak. Wg Ciebie, jak ktoś ma poglądy odstające od ogólnie przyjętych, to nie jst Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś