Dodaj do ulubionych

srebrne uroczysko

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:20
padło juz takie pytanie na forum, ale może jednak ktoś coś więcej wie o tych
domkach/o inwestorze? Są ładne, w ładnym, cichym miejscu, ale z dwudziestu
czterech kupiony jak na razie jest tylko jeden, może dwa. Dlaczego? Chcę
kupić, ale może jest cos na rzeczy czego nie wiem/nie widzę? Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: rozaly Re: srebrne uroczysko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:26
      No właśnie:) My również zastanawiamy się nad kupnem tam domu. Oglądaliśmy tą
      inwestycję, rozmwialiśmy z deweloperem. W zasadzie wszystko wygląda ok, ale
      może ktoś coś jeszcze o nich słyszał.
    • Gość: orchidea22 Re: srebrne uroczysko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:27
      Podciągam. Nikt nic nie wie? Może ktoś się chociaż interesował/interesuje i coś
      mi może powiedzieć?
      • Gość: wiosna Re: srebrne uroczysko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:52
        Oglądaliśmy tę inwestycję i zastanawialiśmy się również ale ostatecznie wydaje
        nam sie że domki są bardzo małe i jak na tą powierzchnie strasznie drogie.
        Cieżko jest znależć w Krakowie nowe osiedle domków strzeżone, zamknięte i żeby
        metrażem nie przypominało blokowych klitek. Poza tym projekty tych domków są
        bardzo mało funkcjonalne.My chcemy na parterze jeden pokoj zamknięty. W
        projektach jest kuchniojadalnia z salonem i tyle.Nie zrażamy sie i czekamy na
        jakieś nowe inwestycje.
        • Gość: orchidea22 Re: srebrne uroczysko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:11
          Ja już co nieco więcej wiem, piszę, bo może ktoś jesczze dołączy do rozmowy.

Firma się wydaje wiarygodna, prezes bardzo ok, domki – wydaje się, że budowane
          są bardzo profesjonalnie. Wiem, że jeszcze są plany rozbudowy, tj dobudowana
          będzie budka dla portiero-ochrony i placyk zabaw dla dzieci (albo zmniejszy się
          działki domków przy ulicy, albo dokupi jakiś teren z tyłu – ale tu nie wiem
          dokładnie gdzie, myślę, że koło domu 14, 15, choć nie bardzo to widzę). Jest
          też planowana mała architektura, lampy, skrzynki ozdobne z oswietleniem i czyms
          tam jeszcze, ma to wyglądać bardzo ladnie.

Jeden myk z umowy notarialnej, którą już mamy: przez działkę osiedla przebiega
          służebna droga do trzech innych działek, de facto między domami 14 a 15 będzie –
          albo może być, jak się tamci uprą - brama przejazdowa. Podobno problem nie
          istnieje, ponieważ tamte działki należą do tego domu na tyłach z gołębiami i
          nie ma ryzyka budowy, etc, no ale wiedzieć to warto. Ul Dąbrowa jest ZNACZNIE
          wygodniejszym przejazdem niż tamta, która aktualnie mają – bliżej i asfalt, a
          tam jest syf (możesz sprawdzić, trzeba jechac trochę dalej i przy DUŻYM drzewie
          z ponabijanymi ogłoszeniami skręcić w lewo i do końca. I to jest droga, którą
          aktualnie jeżdżą. Gdyby mi ktoś wybudował lepszy dojazd – skorzystałabym. A tak
          będzie ze Srebrnym… Tylko czy jest to problem? Nie wiem. Dla mnie trochę, ale
          nie ekstrema.

Jeśli ktos coś więcej wie proszę dać znać, chetnie się dowiem zanim utopimy
          fure forsy!

A, obsługuje ich bardzo wiarygodna kancelaria notarialna, znam ją osobiście z
          innych okazji i wiem, że krzywdy nam zrobić nie dadzą J

No i jeszcze jedno: firma to Xylab, ale to pewnie wiadomo kazdemu, ktos ie
          interesowal. Informatyka, etc, Srebrne jest ich debiutem, w związku z czym
          bardzo się przykładają, jak powiedział prezes. Ale z tym to akurat też może być
          różnie.

I a propos wiadomosci wiosny: widzialam sporo domkow i ten projekt mi sie
          wlasnie dlatego spodobal, ze nie przypomina blokowej klitki :)))))) Owszem,
          brakuje pralni i spizarni, ale mozna to naprawic. No i ten widok na bielany
          sliczny, i ten las...

A cena 3600 za metr nie wydaje mi sie przesadzona w porownaniu z cenami
          krakowskimi. Czy nie lepiej zaplacic 640 za 170metrowy domek z ogrodkiem i
          garazem i ladna architektura otoczenia niz skandaliczna cene 460 albo i wiecej
          za 100metrowe mieszkanie w bloku?

Mnie sie tam bardzo podoba, zarezerwowalismy, no ale jak napisalam - jak ktos
          cos jesczze wie - odezwijcie sie.
          • Gość: Karola85 Re: srebrne uroczysko IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.16, 21:57
            Witam,
            mam pytanie jak nazywa się deweloper?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka