Dodaj do ulubionych

Ostry konkurent ciotki

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 20:32
Przedstawiam Wam wypowiedź Pana z MPK z działu skargi w/s Kuźnicy K

Oto mój mail z 24.11.2002
Szanowni Państwo! chciałbym zapytac dlaczego godziny odjazdów w/w autobusów w
godzinach wieczornych pokrywają się ze sobą np. 20.20 i ... 20.20 albo 21.20
i 21.24 a następnie są przerwy w kursowaniu sięgające 60 minut, jeszcze
gorzej jest w dni świąteczne. Wiem że gminy opłacają kursowanie w/w linii
jednak na terenie Krakowa te linie są jedynym środkiem transportu dla
naszego osiedla na Górce Narodowej. My również płacimy za komunikację i
chcielibyśmy mieć przynajmniej co 25-30 minut autobus, zwłaszcza o takiej
porze gdzie pokonanie dystansu 2 km od autobusu 105 jest po prostu
niebezpieczne.

Odpowiedź dostałem .... dziś , 4 stycznia, oto ona:
W odpowiedzi na Pana pismo uprzejmie informuję i przypominam, że osiedle
Górka Narodowa obsługiwana jest przede wszystkim przez linię 164, która
kursuje we wszystkie dni tygodnia, przez cały dzień z częstotliwością 15-20
minut. Kursujące w tym rejonie linie podmiejskie mają inne zadania, a
częstotliwość ich kursowania nie jest przypadkowa lecz wynika z możliwości
ich finansowania. Skoro Gminy płacą za te linie, to stawiają też pewne
warunku z którymi musimy się liczyć. Dlatego linie te są jedynie
uzupełnieniem oferty przewozowej w tym rejonie

Brawo1 Dla ułatwienia dodam że nie pisała tego pani Filomena zreszta ani
słowa o braku taboru

Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Ostry konkurent ciotki 04.01.03, 20:38
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Brawo1 Dla ułatwienia dodam że nie pisała tego pani Filomena zreszta ani
      > słowa o braku taboru

Bo niepotrzebnie pisałeś o Górce Narodowej. Facet pewnie w życiu tam nie był, i
      nie wie, że z Kuznicy Kołłątajowskiej jest troszkę trudno przejść na ul.
      Bociana. A tak to facet sobie skojarzył - Górka Narodowa - no tak, przecież tam
      jeździ 164!
      I tak dobrze, że w ogóle dostałeś odpowiedź, bo ja maila do MPK w sprawie cięć
      na liniach tramwajowych wysłałem w wrześniu, i odpowiedzi brak.
      • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 20:45
        pavlack napisał:

> Bo niepotrzebnie pisałeś o Górce Narodowej. Facet pewnie w życiu tam nie był,
        i nie wie, że z Kuznicy Kołłątajowskiej jest troszkę trudno przejść na ul.
        > Bociana. A tak to facet sobie skojarzył - Górka Narodowa - no tak, przecież
        tam jeździ 164!
        Od tego są dupki w lanosach i kamizelach aby takie rzeczy było wiadomo w
        biurwowcu na Brożka

> I tak dobrze, że w ogóle dostałeś odpowiedź, bo ja maila do MPK w sprawie
        cięć na liniach tramwajowych wysłałem w wrześniu, i odpowiedzi brak.
        Jak to brak, dostałes ja juz wielokrotnie , nawet ja kilka razy słyszałem co Ci
        publicznie odpowiedzieli:

NIE MA TABORU!
        • pavlack Re: Ostry konkurent ciotki 04.01.03, 21:37

> Od tego są dupki w lanosach i kamizelach aby takie rzeczy było wiadomo w
          > biurwowcu na Brożka

Nie tylko w lanosach, tico też mają... i matizy ;-)

> Jak to brak, dostałes ja juz wielokrotnie , nawet ja kilka razy słyszałem co
          Ci
          >
          > publicznie odpowiedzieli:
          >
          >
          >
          > NIE MA TABORU!

Ty sobie żartujesz, a ja tu mówię poważnie.
          Trochę mnie to ciągłe Wasze powtarzanie "nie ma taboru" nudzi.

Cięcia były głównie wieczorem i rano w weekendy, a wtedy tabor na pewno jest.
          • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 21:54
            Moga mieć nawet volvo S60 i co z tego jak stoją pod Bagatelą
            • pavlack Re: Ostry konkurent ciotki 04.01.03, 22:16

> Moga mieć nawet volvo S60 i co z tego jak stoją pod Bagatelą

No bo to właśnie należy do ich zadań :-)
              Poza tym nie tylko pod Bagatelą, widziałem ich w wielu różnych miejscach.
              • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 22:54
                Ale po g. stoją pod Bagatelą i patrzą czy aby "2" i "7" nie otworzą razem
                drzwi, chore! a propos tego i tak ostrzegł ich 24 światłami poniewaz kamizele
                schowały sie na Szewskiej
                A tak w ogóle powinni kontrolowac zasadność wniosków pasażerów
                • Gość: kuba203 Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.biezanow.net 04.01.03, 23:08
                  Nie gadajcie, ja jestem z nich zadowolony :) Kiedyś interweniowałem w MPK w
                  sprawie kierowców 183 (podmiana ze 163, wtedy ostatni kurs w niedziele
                  wykonywała Scania), którzy często skracali ostatni kurs, i pomijali 2
                  przystanki na trasie (m.in. ten, na którym ja zwykle stałem)... Po tej
                  interwencji panowie jeździli Lanosem przez cały dzień za melonem na tej
                  linii... :DD
                  Jednak, jakkolwiek śmiesznie by to nie wyglądało, muszę przyznać, że problem
                  zniknął, czyli jednak ich działalność okazała się skuteczna :)
                  • Gość: Locutus Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.01.03, 03:55
                    Ponieważ ostatnimi czasy już nie korzystam ze #183, oświećcie mnie, czy
                    kierowcy nadal w stronę Potrzasku skracają sobie drogę i jadą przez ul. Heleny?
                    • Gość: kuba203 Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.net 06.01.03, 11:14
                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ponieważ ostatnimi czasy już nie korzystam ze #183, oświećcie mnie, czy
                      > kierowcy nadal w stronę Potrzasku skracają sobie drogę i jadą przez ul.
                      Heleny?

Właśnie ja też już ostatnio nie jeżdżę, więc nie wiem... :)
                      Ale jak jeździłem dawniej bardzo często, to mi się może 3 razy taka sytuacja
                      zdarzyła, więc chyba nie była to żadna plaga... :) Zresztą, po co ktoś kazał
                      im objeżdżać dłuższą trasą, skoro tam i tak nie ma żadnego przystanku?
                      • yzb Re: Ostry konkurent ciotki 07.01.03, 23:35
                        Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> > Ponieważ ostatnimi czasy już nie korzystam ze #183, oświećcie mnie, czy
                        > > kierowcy nadal w stronę Potrzasku skracają sobie drogę i jadą przez ul.
                        > Heleny?
                        > po co ktoś kazał
                        > im objeżdżać dłuższą trasą, skoro tam i tak nie ma żadnego przystanku?

Na Heleny sa progi. A propos nie wiecie jak to bylo z liniami MPKowskimi do
                        Carrefoura Zakopianka? Carrefour za nie cos placil i przestal, czy jak?
                        Pamietam, ze jezdzily na poczatku 101, 104, 165, 175 i cos tam jeszcze, potem
                        zmiejszyli do jakichs dwoch linii, nie pamietam jakich, a potem juz nic.
                        • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 08.01.03, 09:21
                          Potem zostały 101, 104 i 175 a potem jeszcze ten 101 zabrali, oficjalnym
                          powodem było to ze pasażerowie bryk nie chcieli robic koła ani przechodzić
                          paskudnym przejściem podziemnym, a potem jeszcze ciotka pierdnęła że rozkłady
                          sa napięte i autobusy nie moga tracić czasu
                          • yzb Re: Ostry konkurent ciotki 08.01.03, 11:48

> Potem zostały 101, 104 i 175 a potem jeszcze ten 101 zabrali, oficjalnym
                            > powodem było to ze pasażerowie bryk nie chcieli robic koła ani przechodzić
                            > paskudnym przejściem podziemnym, a potem jeszcze ciotka pierdnęła że
                            rozkłady
                            > sa napięte i autobusy nie moga tracić czasu

A cos jeszcze bylo oprocz tych 4 ktore wymienilem? A Carrefour w ogole cos
                            placil?
                            • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 08.01.03, 11:56
                              Nigdy nie jechała tam strefa ani Kliny jechał zas jeszcze 145 a Carrefour nic
                              nie płacił
                  • pavlack Re: Ostry konkurent ciotki 05.01.03, 10:35
                    Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Nie gadajcie, ja jestem z nich zadowolony :) Kiedyś interweniowałem w MPK w
                    > sprawie kierowców 183 (podmiana ze 163, wtedy ostatni kurs w niedziele
                    > wykonywała Scania), którzy często skracali ostatni kurs, i pomijali 2
                    > przystanki na trasie (m.in. ten, na którym ja zwykle stałem)... Po tej
                    > interwencji panowie jeździli Lanosem przez cały dzień za melonem na tej
                    > linii... :DD
                    > Jednak, jakkolwiek śmiesznie by to nie wyglądało, muszę przyznać, że problem
                    > zniknął, czyli jednak ich działalność okazała się skuteczna :)

No ja też często tych panów widuje, jak punktualność kontrolują, i jestem z ich
                    działalności zadowolony :-)
                    • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.01.03, 11:32
                      A gdzie jest taka wspaniała punktualność? Bo ja jestem niezadowolony i to bardzo
    • Gość: Ruppert Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 07.01.03, 02:06
      To przeciez pan Jasiu! On tez takie farmazony sadzi, podobnie jak ciocia.
      • Gość: Locutus Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.01.03, 04:56
        Jaki PAN Jasiu? WUJEK Jasiu! ;-P
        • Gość: mouset Re: Ostry konkurent ciotki IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.01.03, 10:17
          Trafiliście w 100% to jest Jasio Zzabiurkowski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka