Dodaj do ulubionych

Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o k...

IP: 80.48.175.* 22.05.06, 21:56
Z tego co wiem to standardowa "taryfa" w tym szpitalu to 1500zł za poród.
Oczywiście każdy daje bo przecież chodzi o dziecko i matkę. Oczywiście jak
Ojciec Swięty był na Uniwersytecie to klęczeli przed nim i całowali go po
rękach, a na następny dzień tymi samymi łapami brali kasę za "opiekę".
Niech strajkują dalej, może kiedyś ich koledzy z innych oddziałów skasują
ich odpowiednio jak bedą w potrzebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zobaczymy ciekawy jestem czy policja połączy fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:54
      ...oto ciekawy link

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=39508145
      • Gość: artus Re: ciekawy jestem czy policja połączy fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:37
        1. To ten jakos malo bral. Ostatnia stawka za "asyste" to 2500, a za cesarke
        6000 u innego koleszki z Kliniki. Kolega dostal taka "oferte". Ale jak przyszlo
        co do czego, to lekarz nie mial akurat czasu.
        2. Ale sie wysilili z tym aresztowaniem! Na prawde nie ma sie czym chwalic.
        Raczej wstyd. Od tylu lat nie chcialo sie tylka ruszyc. Sprawa jest przeciez
        banalna do ustawienia. Goscie sa na tyle beszczelni, ze sie z tym nie kryja, a
        kase biora czesto z gory. Ale tak jest - mundurowy lekarza nie ruszy.
        3. A poza tym wszystkim - nie za bardzo rozumiem ludzi dlaczego tak uparcie chca
        rodzic na tym uniwersyteckim. Przeciez wiadomo, ze to najwiesze bagno. Jest tyle
        innych szpitali i klinik. Dlaczego akurat uniwersytecki?! I tak jak sa jakies
        powiklania, to przewoza dziecko do Prokocimia.
        • Gość: korygujacy Re: ciekawy jestem czy policja połączy fakty... IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 18:21
          Sloneczko nie wioza do prokocimia bo oddział profesora Lauterbacha to najlepszy
          oddzial neonatologii i patologii noworodka w małoposce. Wiec jezeli nie jset to
          wada wrodzona to dziecko zostaje w klinice bo oddzial jest na górze. Tak żeby
          trzymac sie faktow a nie rozpowszechc=niac co plotka gminna głosi.
      • Gość: jk Re: bójcie się lekarze, anestezjolodzy... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.05.06, 12:45
        Moja żona niedługo rodzi dziecko, jeśli jaki łapówkarz coś zaproponuje musi się
        liczyć z nagraniem tego na mój dyktafon, z chęcią teraz zabiorę go do szpitala
        aby wsypać kolejnego łapówkarza z personelu szpitala. NIE DLA PROTESTU SŁUŻBY
        ZDROWIA! NIE DLA ŁAPÓWKARSTWA!
      • Gość: Kamikadze Kolejny Szczur z UJ IP: *.mim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:05
        Żeby oczyścić tę zabagnioną uczelnię z wyobrażeniami o samej sobie sięgającymi
        Mount Everestu trzeba by aresztować z 200-300 osób. Dopiero to by coś dało.
        • Gość: pesymistka Re: Kolejny Szczur z UJ IP: *.gw.ip.pl 24.05.06, 09:44
          ...a Sąd Pracy (jak pokazuje praktyka: ginekolog z Krakowa, która przyznała się
          do brania łapówek, czy sprawa jednego z "łowców skór" z Łodzi)i tak każe
          przywrócić łapówkarza do pracy ipewnie jeczsze z jakimś odszkodowaniem! Szkoda
          czasu policji, prokuratury i sądu, póki nie zmieni się prawo i takie gnidy nie
          będą mogły stracić posady.
    • Gość: andy Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 23.05.06, 05:26
      A ty ile dałeś ,że tak dobrze wiesz? ci najwiecej krzycza co lekarzowi nawet
      dziekuje nie powiedzą, tylko wychodzą jak szczury ze szpitala, bocznym wyjściem.
      • Gość: gonia Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 23.05.06, 07:06
        *.psych.cm-uj.krakow.pl - zenujace

Doslownie dzien przed planowana cesarka (ze wskazan medycznych) pewien krakowski pan doktor zazyczyl sobie 1500 zl. Za co do cholery mam mu dziekowac?? Dla mnie to gnida budzaca obrzydzenie nie lekarz.
    • Gość: pepe Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 06:58
      hehe. niezle. w koncu!!! ciekawe kiedy klimka wyprowadza w kajdankach? konczy
      sie panowie z ginekologii okres dobrobytu. teraz sturm und drand periode.
      hehehe.
      swoja droga to sie zastanawiam ko ich kryl do tego czasu?
      • Gość: lasek Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 07:29
        ludzie wy chyba w szpitalu nie byliście... do czasu jak nie będą normalnie ci
        ludzie zarabiać to tak będzie i nic nie pomogą tego rodzaju akcje , bedą się
        tylko lepiej kryć.. zrozumncie że pacjent w tym syfie się lepiej i pewniej
        czuje jak zapłaci ... lekarzowi , "olewającej" pielegniarce itd itd. pacjent
        chce mieć pewność że lekarz czy pielęgniarka się nim szczególnie opiekuje. Po
        prostu ....
        • Gość: pesymistka Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.gw.ip.pl 24.05.06, 10:17
          Wysokość zarobków nie ma nic do rzeczy. Od początku PRL w Polsce lekarze nie
          zarabiali dużo, a mimo to b. trudno było się dostać na Akademie Medyczne. B.
          często lekarze pchali na siłę swoje dzieci na studia medyczne (a przecież dla
          dzieci, to każdy chce jak najlepiej) - nie rzadko korzystając ze znajomości
          ułatwiajacych dostanie się na studia. Widocznie niskie zarobki nikomu nie
          przeszkadzały. A jeśli ktoś skończył studia i jako dorosły człowiek świadomie i
          dobrowolnie składa swój podpis pod umową o pracę - i wie ile będzie zarabiał -
          to ma psi obowiazek tej umowy dotrzymać. Zarobki nie rozwiąża sprawy, bo to
          chodzi przede wszystkim o etykę: w tym samym czasie lekarze czy pielęgniarki w
          jednym z krakowskich szpitali wolą na dyżurze oglądać telewizję niż doglądać
          pacjentów - mimo upominków i motywacji kopertowych od pacjentów. W innym
          szpitalu na prowincji, gdzie jest bieda i ludzie nie mają z czego dawać łapówek,
          jest o wiele lepsza opieka. Nawet na oddziale dziecięcym, gdzie odwiedziny czy
          dyżury rodziców są rzadkością pielęgniarki zajnmują się dziećmi. W Krakowie, a
          szczególnie na klinice lekarze maja o sobie wielkie mniemanie. Ale gdyby od
          każdej koperty i opłat za prywatne wizyty świadczone w publicznych szpitalach
          wpłacali do budżetu podatki - służba zdrowia sama by się finansowała. Wystarczy
          spojrzeć na parkingi pod szpitalami. To wszystko z tych "głodowych pensji". Po
          za tym dlaczego wszyscy mieliby dostawać jednakowo wysokie pensje. Niech się
          staraja. Jak w każdym zawodzie i tu są miernoty czy nawet partacze. Niech sie
          środowisko najpierw z takich oczyści i dopiero wtedy żąda podwyżek. Pacjentom
          też jest ciężko i też żeby zarobić na leczenie i lekarzy musza sporo się
          napracować (szczęśliwcy - ci co mogą). Moim zdaniem nic sie nie poprawi. W końcu
          sędzia i prokurator, to też zwykli smiertelnicy i chorują, A ich zony czy córki
          tez czasem muszą urodzić. Nikt się mafii medycznej nie bedzie narażał. Tylko
          niech nikt nie sądzi, że wszyscy lerkarze sa źli. Jest wielu porządnych
          uczciwych i przy tym fachowych. Ale lepiej nie wymieniać ich z nazwiska , bo
          środowisko chętnie by im dokopao za wyłamywanie sie i dawanie złego przykładu
          pacjentom: że i bez łapówek mozna leczyć. Pozdrawiam wszystkich tych wspanialych
          i uczciwych! Ale chyba nie doczekam czasów, kiedy bedą w przewadze.
      • Gość: pacjent Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.kompania.net 23.05.06, 12:10
        Nikt ich nie krył, bo policja stwierdzła, że wie, iż ten proceder trwał od 1990
        r, czyli że wiadmość ta nie jest nowa. Ciekawe tylko, że jak "wie" to dlaczego
        dopiero teraz działa?.
    • Gość: PACJENTKA Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 07:43
      CIEKAWE KIEDY ZŁAPIĄ PANA DOC. JÓZEFA KRZYŚKA, KTÓRY MA TAKŻE SWÓJ CENNIK,
      I ZA LAPAROTOMIE BIERZE 1500 ZŁ. JA ZREZYGNOWAŁAM Z JEGO USŁUG PONIEWAŻ JESTEM
      UBEZPIECZONA I NIE BĘDĘ PŁACIĆ DWA RAZY ZA TO SAMO. A PAN DOCENT ZMIENIA TYLKO
      SAMOCHODY I BUDUJE DOMY. CZYŻBY ZA SKROMNĄ PĘSJE LEKARZA?
      POZDRAWIAM GO I CZEKAM NA JEGO ZŁAPANIE
      • Gość: pz Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.76.classcom.pl 23.05.06, 08:16

Ludzie wybieraja Kopernika bo na ostatnim pietrze jest swietna neonatologia, niektore dzieci po prostu
        nie dozylyby transportu do Prokocimia ( "o dziwo" pediatrzy nie oczekuja zadnych dowodow
        wdziecznosci, trąd dotyczy tylko ginekologii). System "oplat" na niektorych oddzialach funkcjonowal od
        lat wlasciwie oficjalnie. Lekarze czuli sie bezkarni. Policja przymykala oczy, wygranie w sadzie sprawy z
        lekarzem przez lata graniczylo z cudem.
        I co, teraz pojda moze siedziec te wszystkie matki, ktore zaplacily, bo przeciez zrobilyby wszystko zeby
        uratowac swoje dziecko? przypominam, ze na Kopernika trafiaja zazwyczaj najciezsze przypadki.
      • Gość: jk Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.05.06, 12:49
        do paki łapówkarza
    • Gość: dr Bez kasy nie polecam porodu IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 07:57
      Urodzenie zdrowego dziecka jest najważniejszą chwilą w życiu człowieka. Zdanie
      się na bałagan w służbie zdrowia jest poważnym błędem. Tylko "wziątko"
      gwarantowało opiekę na wysokim światowym poziomie. Jeżeli ginekolodzy zaczną
      pracować za 900 PLN/miesiąc, jakość opieki dramatycznie pogorszy się. Nie
      będzie gdzie rodzić.To tragiczne, że stworzono taki system, ale pół biedy jak
      ginekolog wywiązał się z wzięcia kasy. Najgorzej jak biorą konowały, które
      nieczego nie umieją. Jeżeli tacy przetrwają okres aresztowań to współczują
      kobietą rodzącym.
      • Gość: nielekarz Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 08:56
        Jeżeli ginekolodzy zaczną pracować za 900 PLN/miesiąc, to w zdecydowanej
        większości wyjadą na zachód albo pootwierają prywatne przychodnie, a wtedy w
        naszej "uspołecznionej służbie zdrowia" będą pracować ukraińcy, rosjanie,
        stażyści i lekarskie niedojdy których nikt nigdzie nie będzie chciał. Uderzy to
        przede wszystkim w tych pacjentów którzy nie mają kasy i dopiero wtedy nie
        będzie ich stać na opiekę na odpowiednim poziomie...
        • Gość: barak Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 09:24
          czlowieku. to nie o to chodzi. ale gosc mial 3 domy kazdy pewnie wart
          conajmniej milion. pomijaajac fakt ze lapowka jest przestepstwem ochydnym, to
          ten gosc jawnie pokazywal ile bierze, bo przeciez z tych 900 zl oficjalnej
          penisji tych domow nie zbudowal
          • Gość: nielekarz Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:52
            Mylisz sie! Domy odziedziczył razem z żoną po rodzicach...
            • Gość: :-) Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 09:58
              tak a swistak siedzi i zawija ....
              • Gość: nielekarz Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:25
                Autentycznie! Kamienicę przy Retoryka kupił jeszcze przed II WŚ jego dziadek. A
                Nowy Targ i Zakopane to majątek rodziców jego żony. Żona doktora - pediatra -
                leczy moje córki, a ja jako prawnik byłem proszony kiedyś o poradę i stąd wiem.
                Przy tym tylko stara Toyota Ravka...
                • Gość: barak Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 10:32
                  no coz. ale kase bral. :-)
                  nieladnie, nieladnie
      • Gość: JMS Re: Bez kasy nie polecam porodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:38
        Ludzie! Czy wam płacą dodatkowo za to co robicie w pracy! Opamiętajcie się.
        Panowie i panie ze szpitali wykorzystują wasze obawy i dobrze na nich
        zarabiają. Lekarze z ginekologii z na Kopernika jeżdżą drogimi samochodami
        które wy im "kupujecie".A co do ich kompetencji to mam duże wątpliwości!
        Zresztą nawet gdyby zarabiali po 10-20 tyś to też było by mało, to już jest
        taki styl bycia a raczej brania. Lepiej zacznijcie egzekwować od nich to co
        powinni wobec was robić. Ci sami czekają na pieniądze od krwawiącej kobiety i
        nie obchodzi ich że trafiła tu z ulicy, bez kasy się nie zajmą.....
        • Gość: dr re odnosnie krwawienia IP: *.mp.pl / 195.150.68.* 23.05.06, 16:47
          skąd krwawi kobieta zabrana z ulicy ...?
    • Gość: doctor Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.cable.ubr03.hari.blueyonder.co.uk 23.05.06, 08:13
      ta klinika slynie z tego, i to od dawna.powinno wszystkich tam zamknac bo
      WSZYSCY to robie lacznie z profesorami,aduinktami az po pieliengniarki.Chcieli
      ich postraszyc to ztrzymali mlodego.
      • Gość: nielekarz Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:00
        Nie tylko ta klinika. To co dzieje się na kardiochirurgii u JPII to jest
        dopiero... Tam biorą wręcz oficjalnie!
        • Gość: allan72 Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 09:42
          dokladnie.
          swoja droga ciekawe kiedy wielce szanony specjalista ginekolog doc MK odpowie
          za swoje lapowkarstwo, jego ojciec juz odpowiada, widac w genach nie tylko
          profesorstwo przechodzi z ojca na syna ale i lapowkarswto.
        • Gość: luxor Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.2.11.vie.surfer.at 23.05.06, 21:09
          To co robia w slawnym szpitalu Krakow-" Jana Pawla" przechodzi ludzkie
          pojecie . Mozna by powiedziec ze cennik wisi na scianie .Kiedy my Polacy
          wyzolimy sie od schzofremii i zaczniemy robic trywialne sprawy po
          europejsku.Wina twi w nas poniewaz mamy zbyt duzy wspolczynnik poblazania dla
          przestepcow jak rowniez dla siebie .
    • Gość: BYŁA PACJENTKA Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 08:43
      Najwyższy czas !!!
      • Gość: cytatnik Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:04
        Byłam pacjenką prof Klimka w 1999 roku to co teraz wyszło na światło dzienne to
        rąbek całęj machiny (wyciągania kasy od zdesperowanych i pragnących mieć dziecko
        za największe cierpienia kobiet).Wypadałoby przyjrzeć sie ówczesnemu
        ordynatorowi Mariuszowi B.sposóbowi w jaki nas naciągano .Za cesarke wówczas
        płaciło się 15oozł -całe szcęście że udało mi sie urodzić siłami natury i nie
        przy ordynatorze.Mniej miała szcęścia pani która rodziła w dniu imienin 19.01.99
        pana ordynatora musiała poczekać aż ktoś ,,świeższy ,,sie nią zajmie po 12
        godzinach męki (dobrze że zakończyło sie pomyślnie dzięki panu dr
        G.Najsmutniejsze jest to że na krzywdzie i bólu innych dorobili sie .
        • Gość: Gość Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:19
          Jestem pacjentka dr hab Marka Klimka i nigdy nie mogłam na niego
          narzekać ,miałam laparoskopie w szpitalu na Kopernika którą On prowadził i nie
          było mowy o jakiejś łapówce.Wyleczył mnie jestem teraz zdrowa i szczęśliwa .
    • Gość: patient Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.mn.agh.edu.pl 23.05.06, 09:31
      gdyby go nie przymknęli uczestniczyłby w słusznym proteście służby zdrowia przeciw głodowym płacom
    • Gość: obserwator Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:48
      W szpitalu w Miechowie taki sam łapówkarz po powrocie z więzienia ponownie pracuje na tym samym Oddziale, na którym brał w łapę. I tyle mu narobili.
    • Gość: gość Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:34
      Ja w obronie prof. Krzyska. Znam go od paru lat i cały czas jeździ starym,
      zdezelowanym białym samochodem - chyba peugeotem. Nie bardzo więc widzę jak
      zmienia te samochody. I rodziłam też u niego - zaznaczam, że nie znam go
      prywatnie, byłam jego normalną pacjentką - i nie zazyczył sobie NIC, mówiąc, że
      przecież rodzę w szpitalu - ani jego szpital, ani jego sprzęt, a praca jest
      pracą. I co? Nieładnie tak kogoś oczerniać bez konkretnych dowodów, do tego
      krzycząc duzymi literami. Nieładnie.
    • Gość: ma-ryja Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.06, 10:44
      Ten przypadek to jeszcze jeden dowod na to, ze o wyjezdzie za granice mysla
      przede wszystkim anestezysci, ktorym pacjent w narkozie nie jest w stanie dac w
      lape. Wszyscy inni biora i dlatego nie maja potrzeby szukac pracy za granica.
      Tam by sobie zreszta nie poradzili. Nawykowe wyciaganie lapy moglo by im tam
      zaszkodzic.
    • Gość: lekarz Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:06
      Bardzo dobrze, trzeba uciąć wszystkie lewe dochody Klimkowi i jemu podobnym
      na Kopernika i w całej Polsce to w końcu też zaczną strajkować i coś ruszy w
      służbie zdrowia.
      Do teraz tacy jak oni walczą z wszelkimi reformami bo straciliby swoją lewiznę.
      • Gość: anton1973 Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 11:21
        nie utniesz, bo wszyscy musieliby pojsc tam siedziec. i by ginekologie musieli
        w krakowie zamknac.
        • Gość: ja Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 23.05.06, 11:26
          Racja, to prawda, że niewielu jest na ginekologii na Kopernika lekarzy, którzy
          nic nie biorą na lewo :-(
        • Gość: ja Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 23.05.06, 11:41
          niektórzy autorzy tutaj mają całkiem ciekawe IP, a może nawet ze słynnej
          ginekologii piszą :-)))
          • Gość: magda Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.su.krakow.pl 23.05.06, 13:17
            Jesteście niesamowici - nie chcecie dawać to nie dawajcie - to szpitala
            zostaniecie przyjęci i obsłużeni w ramach ubezpieczenia. Dlaczego wymagacie aby
            ktoś za friko stał przy waszym porodzie. Nawet w prywatnych klinikach do porodu
            staje tylko położna a lekarz przychodzi w momecie awarii. To chyba nawyk
            z jakiegos głebokiego komunizmu - należy nam się -Nic nam się nie należy a
            bynajmniej nie możemy wymagać od drugiej osoby żeby za darmo poświęcała nam
            czas który może poświęcić swojej rodzinie - a sami przyznacie 900zł za taką
            prace to jamołużna .magda
            • Gość: ktos Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 23.05.06, 13:33
              "Jesteście niesamowici - nie chcecie dawać to nie dawajcie - to szpitala
              zostaniecie przyjęci i obsłużeni w ramach ubezpieczenia."

taaaa... ale jakość opieki będzie prawdopodobnie na adekwatnym poziomie.

"Nawet w prywatnych klinikach do porodu
              staje tylko położna a lekarz przychodzi w momecie awarii."

pierwszy raz słyszę, żeby podczas porodu dochodziło do "awarii"...

"Dlaczego wymagacie aby
              ktoś za friko stał przy waszym porodzie."

Zdaje się, że nie tylko o to w tej całej sprawie chodzi...

• Gość: pz Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.76.classcom.pl 23.05.06, 16:08
              >Gość portalu: magda napisał(a):
              >Jesteście niesamowici - nie chcecie dawać to nie dawajcie - to szpitala
              > zostaniecie przyjęci i obsłużeni w ramach ubezpieczenia.

nie rozsmieszaj mnie, dopoki maz nie dal lapowki po prostu " omijano" mnie na obchodzie.
              lezalam tam wiele tygodni, a moje dziecko w kazdej chwili moglo umrzec.
            • Gość: andrzejp Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 16:24
              hehe idz i pocaluj twojego ordynatora ... w dupe. zastanow sie kobieto co
              piszesz. lapowy ci mozg wyzarly.
              • Gość: pz Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.76.classcom.pl 23.05.06, 18:50

mowisz do mnie ?

Gość portalu: andrzejp napisał(a):

> hehe idz i pocaluj twojego ordynatora ... w dupe. zastanow sie kobieto co
                > piszesz. lapowy ci mozg wyzarly.
            • Gość: ejo Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:12
              co ty pier.... jakie 900 złoty?
              Tyle to ma pielegniarka. Jestem wykładowczynią na AGH gdzie mamy pensję o wile
              niższe niż wy i zarabiam 2200, więc proszę nie bądźcie śmieszni z tym 900 złoty
              bo to już przesada. A jakby nawet tak było to sam się decydował na taką pracę.
              Nie musi tam pracować, z prywatnych gabinetów wyciąga z 5000 to co mało mu jeszcze?
              • Gość: parara Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 20:21
                bez urazy, ale nie porównuj AGH z UJ...
                • Gość: ejo Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:24
                  nie chodzi o porównanie naukowe, ale o finansowe. Wiadomo, że na UJ więcej
                  zarabiają, taki jest sens tego postu. A tak na marginesie to nie ma tygodnia bez
                  skandalu na UJ, a na AGHu tego nie ma, więc masz rację nie ma co porównywać. Wstyd.
    • Gość: odd Wszyscy lekarze w Polsce tak robią!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:10
      Czemu nie zamknie sie wszytkich lekarzy w Polsce. Zdecydowana wiekszosc z nich
      prowadzi sobie prywatna działalnosc na panstwowym sprzecie w panstwowych
      szpitalach!!!Czemu nikt glosno o tym nie mowi!!!Czemu artykuly nie maja
      odopwiedniego komentarza od autora? Czyzby dziennikarz nie wiedzial jak wyglada
      cala polska sluzba zdrowia? Niby dlaczego Ci wszyscy lekarze pracuja w
      panstwowych szpitalach za takie marne oficjalne pensje?Kazdy kto ma chociazby
      przeceiztny iloraz inteligencji wie jak jest, oficjalne pensje dla lekarzy to
      kieszonkowe dla ich dzieci, a cala reszte maja z prywaty !!! W szpitalu maja
      tylko dostep do darmowego sprzetu i napedzaja sobie w nim klientow!!!!
      • Gość: ger jestem geriatrą IP: *.mp.pl / 195.150.68.* 23.05.06, 16:59
        o jakim sprzęcie mówisz ? moi pacjenci przeważnie leżą w domach i nie mogą dojsc
        do łazienki, więc za co chcesz mnie zamknąć. Uważaj co piszesz..
      • Gość: SZUJA Re: Wszyscy lekarze w Polsce tak robią!!!!! IP: *.wmids.nhs.uk / 62.6.139.* 24.05.06, 20:42
        Nie wszyscy. Wedle moich szacunkow opartych o cwiercwiecze obserwacji bierze
        okolo 1/3 - 1/2. Sa duze roznice miedzy instytucjami
    • Gość: pgodles Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.hist.uj.edu.pl 23.05.06, 14:01
      Z tego co wiem to prywatne badania na publicznym sprzecie lub przyjmowanie
      prywatnych pacjentow w godzinach pracy w szpitalu to niestety norma w
      placowkach Szpitala Uniwersyteckiego. Smutne ale powszechne, i wkurzajace nawet
      jesli przy tym nie biora lapowek...
      • lumpik1 Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o 23.05.06, 14:10
        Dac im podwyżke. B.iedacy za mało" zarabiali"
      • Gość: ella68 Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 16:27
        na kopernika 17 na kardiologii tez prywatnych pacjentow przyjmuja w godzinach i
        po godzinach pracy, ze swojej prywatnej przychodni na krakowskiej. wiem bo moj
        tesc chodzil. teraz sie zastanawiamy czy nie pojsc porozmawiac z policja i
        prokuratorem.
        napiszcie tez czy macie do potwierdzenia takie przypadki.
    • Gość: mąż pacjentki Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:09
      Doktora Mariusza Bałajewicza poleciła nam nasza znajoma. Trzeba przyznać, że
      moją żonę przyjął z wielką kulturą osobistą, co bardzo dobrze odebraliśmy.
      Korzystaliśmy z prywatnego gabinetu w Krakowie i w Zakopanem - za wizyty oraz
      za wyniki cytologiczne płaciliśmy (które prawdopodobnie były wykonywane w
      klinice - tak teraz się domyślamy).
      Problem etyczny pojawił się w momencie zaproszenia żony do kliniki na badania
      wykonane w państwowej placówce, na państwowym sprzęcie, za które zażyczył
      sobie wynagrodzenie. Na ostatnią wizytę w Zakopanem żona udała się sama. Pan
      doktor zapytał, czy chciałaby jego obecności przy porodzie. Żona wyraziła
      zgodę - w końcu to lekarz prowadzący. W zwiąku z tym wyznaczył jej termin w
      dniu swojego dyżuru (sic!) i podał stawkę 800 zł ! No cóż, szczęście, że mnie
      tam nie było, bo trzecie zęby nie rosną. To była ostatnia wizyta mojej żony u
      doktora. Rodziliśmy rodzinnie w "Żeromskim", którego z czystym sercem polecam -
      nikomu nic nie płaciliśmy.
      Przypominam sobie podsłuchaną rozmowę, jaka toczyła się na korytarzu w klinice
      pomiędzy pacjentką a lekarką. Lekarka tłumaczyła pacjentce, że nie przyjmie od
      niej pieniędzy w przeciwieństwie do jej kolegów i pana profesora, nad czym
      ubolewała.
      Innym razem spotkałem znajomego w klinice, który zna środowisko kliniki
      położnictwa oraz kliniki chirurgii, które ze sobą porównał. "W położnictwie
      wszyscy biorą, z chirurgii za łapówki to usuwają".
    • rsrh Nie trzeba byc genialnym śledczym w takich 23.05.06, 15:09
      sprawach.Wystarczy dokonac przegladu parkujacych pod szpitalami marek samochodów.
    • Gość: arab Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.06, 15:55
      to tzlko MALA DROBNA RYBKA KIEDY KTOS SIE WEZMIE ZA TYCH KTORZY ZA OPERACJE
      BIORA TAM PO 3 LUB NAWET 4 TYS
    • Gość: kopernika 17 Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 16:35
      na kopernika 17 na kardiologii tez prywatnych pacjentow przyjmuja w godzinach i
      po godzinach pracy, ze swojej prywatnej przychodni na krakowskiej. wiem bo moj
      tesc chodzil. teraz sie zastanawiamy czy nie pojsc porozmawiac z policja i
      prokuratorem.
      napiszcie tez czy macie do potwierdzenia takie przypadki.
    • Gość: nie biorę wszyscy bluzgają ale gdyby nie płacili nie byłoby IP: *.mp.pl / 195.150.68.* 23.05.06, 16:42
      problemu. na koncu jest fajny post - kiedy dr zaproponował kwotę zrezygnowali i
      poszli do innego. Powinni byli jeszcze zgłosić gdzie trzeba. Ginekologów i
      miejsc do rodzenia w Krakowie jest dość i nie trzeba płacić. Szkoda kochani
      pacjenci że nie jesteście tacy mocni wtedy jak pada taka propozycja tylko tu na
      Forum. Dzieki Wam taki procedr trwa latami
      • Gość: ktos Re: wszyscy bluzgają ale gdyby nie płacili nie by IP: *.chello.pl 23.05.06, 17:00
        To znaczy dzięki komu konkretnie? Ktoś tu pisał, że daje? Dzięki komuś na
        pewno, ale skąd wiesz że właśnie dzięki nam? ...

Ja nie daję.
      • Gość: pz Re: wszyscy bluzgają ale gdyby nie płacili nie by IP: *.76.classcom.pl 23.05.06, 18:59
        Gość portalu: nie biorę napisał(a):
        > miejsc do rodzenia w Krakowie jest dość i nie trzeba płacić. Szkoda kochani
        > pacjenci że nie jesteście tacy mocni wtedy jak pada taka propozycja tylko tu na
        > Forum. Dzieki Wam taki procedr trwa latami

moze pisz o sprawach o ktorych nie masz pojecia.
        na kopernika lezy glownie patologia ciazy, najciezsze przypadki z calej malopolski i podkarpacia. nikt
        cie nie pyta czy chcesz tam jechac jak cie karetka zgarnia z domu w ciezkim stanie.
        to nie jest zwykly rejonowy szpital i pacjentki nie moga przeniesc sie gdzie indziej (bo czesto nie moga
        nawet wstac do lazienki) a ich ciaze i porody sa zwykle bardzo skomplikowane.
        uzaleznianie w takiej sytuacji odpowiedniej opieki od lapowek jest po prostu nieludzkie.
        • Gość: marek Re: wszyscy bluzgają ale gdyby nie płacili nie by IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.06, 20:36
          ta patologia ciazy o ktorej tak wspaniale piszesz to jest dopiero syf i
          cdennik balajewicza przy tych patologach godnych pozalowania jest bardzo niski
          patrz uslugi na sprzecie szpitalnym niejakiej dr mamak
          • Gość: gość Re: wszyscy bluzgają ale gdyby nie płacili nie by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:31
            Ja w 2001 roku chodziłam prywatnie do p. dr Anny M. Niestety sprzętu do USG w
            swoim gabinecie nie miała i kazała przychodzić do szpitala na Kopernika.
            Badanie wykonywała na państwowym sprzęcie i kasowała 50 zł. Gdy zapytałam jak
            mam to rozumieć odpowiedziała, że ona płaci szpitalowi za korzystanie ze
            sprzętu. Po trzecim miesiącu ciąży i aż 3 USG zmieniłam lekarza prowadzącego.
    • Gość: lek Odnosnie aut IP: *.mp.pl / 195.150.68.* 23.05.06, 16:55
      na wszystkich forach o lekarzach wszyscy czepiaja się samochodów lekarzy. Czy
      posiadanie samochodu i to całkiem niezłego aktualnie jest duzym problemem ?
      Odrobina wkłądu własnego , raty po ok 300-400 PLN i mozna jeżdzić bardzo dobrym
      sprowadzonym autem. Nie przesadzajmy
    • Gość: fra_99 Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:57
      Niestety becikowe popsuło ceny: poszły w górę!
    • Gość: sowa Re: Lekarz i wykladowca uniwersytetu podejrzany;)) IP: *.chello.pl 23.05.06, 17:58
      Wzruszaja mnie takie artykuly. Jakos udalo mi sie przez pare dobrych lat uniknac kontaktu z
      lekarzami. Jednak znam opinie innych leczacych sie. Problem polega na tym , ze jesli znajdzie
      sie w Krakowie jedno nazwisko lekarza, ktory nie bierze lapowek to moglby dostac on nagrode
      Nobla.
      • Gość: kasia Re: Lekarz i wykladowca uniwersytetu podejrzany;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:18
        Ja jestem lekarzem, zarabiam 900 zł i nigdy w życiu nie wzięłam łapówki. Bardzo
        proszę nie obrażać na forum uczciwych ludzi. Łapówkarstwo to przestępstwo. Ja
        mam swoją godność i jak tylko skończę specjalizację to wyjeżdżam za granicę.Nie
        będę tutaj pracować za marny grosz.
        • Gość: mm KASIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:09
          Mówisz że jesteś uczciwa, bo łapówki nie bierzesz, a za chwilę wyjeżdżasz za
          granicę. Oki to Ty tak twierdzisz że jesteś uczciwa, ale wg mnie do uczciwości
          to Ci daleko. Powiedz jeszcze medycynę studiowałaś prywatnie? Nie? Jak nie
          prywatnie tzn za nie swoje pieniądze. Państwo Cię za darmo wykształciło, a Ty
          dajesz nogę. Uczciwości to w Tobie za grosz dziecino.
          • Gość: ann Re: KASIA IP: *.su.krakow.pl 26.05.06, 12:18
            a hydraulik albo kieroca wyskszlatcony w polskiej zawodowce i technikum nie
            powinien oddac kasy?
            a ludzie po ekonoemii, prawie nie powinni oddac???

i POMYSL!!!
            przeciez na ta "darmowa" edukacje rodzice tej dziewczyny placili placac
            podatki, wiec nie byla ona za darmo
      • Gość: spec. ch. wew. poproszę o Nobla IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.05.06, 22:38
        nigdy nie uzależniłem leczenia chorego od łapówki i nigdy nie pomyślałem ze
        złożyć taka propozycję
        • Gość: sowa Re: poprosze˛ o Nobla IP: *.chello.pl 24.05.06, 09:48
          I dlatego pewnie nalezy sie Tobie uznanie. Ja niestety stracilam zdrowie w tragiczny sposob
          poprzez niedbalstwo i korupcje systemu opieki zdrowotnej. Zawod lekarza jest powolaniem i nie
          przekona mnie post biednego doktorka, ktory musi wyjechac za chlebem. Czy podejmujac
          studia nie wiedzial o zarobkach lekarzy? 10 minut prywatnych konsultacji kosztuje od ok 60 zl.
          Ja mowie szczerze o wlasnym doswiadczeniu, nigdy nie spotkalam biednego lekarza. Zdarzaly
          sie sytuacje bezczelnych wymuszen lapowek, ktore upewnialy mnie tylko w przekonaniu, ze
          dana osoba nie leczy lecz powoduje utrate zdrowia u ludzi blagajacych o pomoc. Wciaz slysze
          od znajomych jak w strachu musza dawac lapowki i nic nie da sie z tym zrobic, chyba, ze kazdy
          pacjent bedzie chodzil z dyktafonem. Mam jeszcze jedno pytanie - jesli ty nie bierzesz to czy
          znasz kogos jeszcze ze swojego otoczenia kto nie bierze lapowek?
    • Gość: jkmm Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 18:01
      Przecież te kobiety były tylko pośredniczkami od Religi.Relidze wstyd było
      dawać kasę bezpośrednio to zrobił to przez te kobiety.Ale doktor był chytry i
      nie podzielił się z kim trzeba i dlatego teraz ma problemy.A poważnie to niech
      te łapiduchy przestaną wreszcie wyciągać ręce po pieniądze państwowe i
      prywatne.90 % "doktorów"kończy studia po to aby mieć jakieś nieopodatkowane
      profity i doją biednych pacjentów ile tylko wlezie.Mój kolega walczy z rakiem i
      jak na razie to sprzedał nowego seata bo ciągle słyszy od "doktorów"- daj!!!
      • Gość: gosc Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:15
        1. nawet lapowki nie wyrownaja tego co doktorzy powinni dostawać jako normalna
        place 2. dr Mariusz Bałajewicz to znakomity fachowiec i gdy zabraknie go w
        KLINICE TO BĘDZIE STRATA DLA SPOŁECZEŃSTWA 3. nie jest łapowka umówienie sie
        dobrowolne na dodatkową usługę (swoją obecność) prz porodzie 4. dziwne, ze nikt
        nie pisze o setkach a moze i tysiacach uratowanych przez dr Bałajewicza i
        innych lekarzy istnbieniach ZA DARMO, przykre.
        • Gość: artur Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 19:02
          koeljan jktorej mozg wyzara glupota. pomysl co piszesz STRATA dla
          spoleczenstwa??? po prostu jednego lapownika mniej!!!
          sa lekarze uczicwi ktorzy nie moga marzyc o pracy na kopernika i o
          specjalizacji bo nie posmaruja odpowiednio i nie maja znajomosc. oni tez nie
          dopuszczaja, bo dojenej krowy sie nie udostepnia innym
        • Gość: anna Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 23.05.06, 20:05
          zgadzam się, że to właściwie nagonka na dr Bałajewicza, który jest znakomitym
          fachowcem a z czegoś przeciez musi żyć; winne są władze państwa, bo przeciez
          wiedzą, że za 1tys złotych miesiecznie lekarz nawet sobie książek nie kupi!
          • Gość: vvel Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.zax.pl 23.05.06, 21:26
            Ciekawe, czy ktoś zastanowił się, czemu ta afera wypłynęła teraz, kiedy trwają
            strajki lekarzy. Jak łatwo manipulować żądnym krwi motłochem... Zgoda, że
            łapówkarstwo jest be. A płacenie komuś, kto zasuwa od rana do wieczora
            wykonując niesamowicie odpowiedzialny fach 900zł miesięcznie jest cacy?
            • Gość: pacjentka Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:54
              DR Bałajewicz prowadził moje 2 ciąże i powiem wam że gdybym jeszcze raz była w
              takim stanie to też poszłabym do niego.Jest super specjalistą w swoim fachu,
              miałam do niego pełne zaufanie że wszystko jest pod kontrolą, tak dużo piszecie
              że brał łapówki, ja nie płaciłam za żadne usg, ani KTg wykonane w szpitalu,
              rodziłam podczas dyżuru i też nie płaciłam NIC!!!!Jeżeli ktoś sie decyduje na
              chodzenie do prywatnego gabinetu to dlaczego się dziwi kiedy musi zapłacić za
              wizytę. Sama leczę siebie i moją rodzinę prywatnie, chociaz razem z mężem co
              miesiąc odprowadzamy około 600 zł na ubezpieczenie zdrowotne, dlatego że nie
              mam czasu na te wszystkie kolejki do państwowych gabinetów i nie narzekam że
              wydaję pieniadze w prywatnym gabinecie, bo to mój wybór.W Krakowie jest mnóstwo
              szpitali z oddziałami ginekologicznymi i każda kobieta ma prawo wyboru, w jaki
              sposób będzie prowadzona ciąża i poród i nikt jej nie zmusi do zapłacenia za
              poród jeżeli tego nie będzie chciała, a tym bardziej jeżeli nie będzie miała
              pieniędzy.
              • Gość: pz Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.76.classcom.pl 24.05.06, 01:02
                Gość portalu: pacjentka napisał(a):
                W Krakowie jest mnóstwo
                > szpitali z oddziałami ginekologicznymi i każda kobieta ma prawo wyboru, w jaki
                > sposób będzie prowadzona ciąża i poród i nikt jej nie zmusi do zapłacenia za
                > poród jeżeli tego nie będzie chciała, a tym bardziej jeżeli nie będzie miała
                > pieniędzy.

nastepna, ktora nie rozumie specyfiki szpitala na kopernika, do ktorego nie trafia sie z wyboru.
                tak, mozna bylo nie zaplacic i zostac np. zmuszona do urodzenia niemal 5 kg dziecka silami natury,
                przyplacajac to zlamaniem kosci lonowej.
                chcesz wiecej przykladow ?
        • Gość: kasia Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:22
          Nie zgodzę się z Twoją opinią. Jeżeli lekarz za swoje usługi w godzinach
          etatowej pracy bądź dyżru żąda dodatkowych pieniędzy- to jest łapówkarstwo.
          Jeżeli przychodzi dodatkowo (np. do porodu) poza godzinami pracy- to i owszem
          gratyfikacja mu się należy.
    • Gość: góral Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.nowytarg.pl 23.05.06, 18:56
      moja żona była pacjentka tego pana w roku 2003 i też miała propozycję
      cesarskiego cięcia w szpitalu uniwersyteckim za 1200 zł( w tym miała być opłata
      dla anestezjologa) ale nie skożystała z tej oferty i zabieg miała
      przeprowadzony w swoim szpitalu powiatowych za darmo
      • Gość: marmur Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.ghnet.pl 23.05.06, 19:04
        ginekolodzy i kardiolodzy na kopernika to najwieksi kopertowcy. moja rodzina
        pozdrawia dr P z ginekologii i doktora L z kardiologii. jak tam auta sie
        sprawuja za nasze pieniadze?
        • Gość: ap Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 24.05.06, 22:58
          potwierdzam
        • Gość: levante Re: Lekarz i wykładowca uniwersytetu podejrzany o IP: *.chello.pl 24.05.06, 23:01
          a ja slyszalam ze ci z kardiologii to nawet juz z prokuratura sie spotykaja na
          rozmowy, domyslam sie ze nie towarzyskie.
          po tej ilosci skasowanej przez nich kasy to tez bym robila w portki na ich
          miejscu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka