krzychut 25.05.06, 17:18 Kiedy osoba odpowiedzialna w MPK przebudzi się z zimowego snu i zauważy, że autobus linii 152 wrócił już dawno na swoją trasę, jednak na przystankach dalej wisi informacja o objeździe? Halo!!! Pobudka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martvica Re: Linia 152 26.05.06, 10:25 O, nawet nie zauważyłam :) Absurd... Swoja drogą, tłok w 192 nie zmniejszył się ani odrobine na nowej trasie - bo wisdają do niego ludzie np. pod Politechnika i wysiadają na Placu Inwalidów. A w 152, zawsze 'luźniejszym' masa ludzi. Trudno się dziwić, jedyny autobus z Woli do centrum:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.C. Re: Linia 152 IP: *.crowley.pl 28.05.06, 20:44 Ale temat na forum!Napisz to tu:<http://www.mpk.krakow.pl/s.php?p=1+3&idt=86> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im Re: Linia 152 IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 29.05.06, 08:26 Dla mnie droga na Wole Justowska potrzebuje przebudowy i przemyslenia ile i w jakich ilosciach wyslac tam linie autpbusowe. Najlepiej poprzez ankiety, mimo ze dzielnica burzyjska to jednak da sie zauwazyc ze sporo tam mlodziezy/studentow mieszka. Nieporozumieniem jest dla mnie laczenie lini jadacej z lotniska i zabieranie takze mieszkancow Woli Justowskiej. Nierzadko jest tak, ze na lotnisku przyleci jakas grupa dajmy na to Szkotow z wielkimi walizami i autobus w 90% jest pelny. Tu potrzeba mądrej mysli, popartej analiza stanu obecnego, a nie dzialania dorazne na oslep - nowa trasa 192 - dla mnie to nielogiczne. Lotnisko powinno miec oddzielna droge do centrum, a mieszkancy oddzielna. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Linia 152 29.05.06, 10:01 Lotnisko ma już połączenie szynowe. Na razie tylko brama zamknięta i wszystkie szynobusy się popsuły. Poza tym wielki sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Linia 152 29.05.06, 11:48 Ja uważam, że kursy co 10 minut załatwiłyby sprawę. Jak na razie 192 jeździ 2, 3 razy na godzinę, inwazja turystów na lotnisku poza tłokiem powoduje spóźnienie - gdybym miała pewność, że za 10 minut przyjedzie następny autobus, do bym sobie darowała wpychanie sie na siłę. O nowej trasie nawet nie piszę, bo mi się humor zepsuje... Ale jest plan, żeby zrobic osobną linie dla turystów, osobną dla mieszkańców Woli. Tylko w czym jest problem? W tym że żeby mieć tabor na ekspres, zabierze się 'kilka kursów' ze 192, które naprawdę nie potrzebuje turystów żeby mieć wysoki stopień zapchania. Mimo że dzielnica 'burżujska':/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im Re: Linia 152 IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 29.05.06, 17:23 Szynobus to jedno wielkie nieporozumienie, prosze o nieporuszanie tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś