Dodaj do ulubionych

K r e d y t y m i e s z k a n i o w e ? ? ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:40
które banki polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kisio_wawa Re: K r e d y t y __ m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:42
      WBK bank zach. dobra oferta ale dużo formalnosci
      • Gość: ada Re: K r e d y t y __ m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:14
        ja proponuje milenium - dają bez problemu kasę na wykończenie co sprawia że tak
        naprawdę nie musisz mieć żadnych dodatkowych środków, by modz sobie pozwolić na
        nowe - od developera. Ja kupuje na Eko-parku i tu kolejna fajna rzecz - nie
        musisz dostarczać im dokumentów, bo wszystko mają u siebie.
      • Gość: miszczyk Re: K r e d y t y __ m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:16
        Zobaczcie sobie koniecznie rzeczpospolita online i dodatek nieruchomości.
        ostatnio były wszystkie kredyty porównane:)))
    • Gość: kazimierz Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:30
      Dla tych którzy zdecydowali się na Salwator najlepiej jest w PKO BP. Firma
      wynegocjowała dla swoich klientów bardzo fajne warunki. Z mojego punktu
      widzenia to najlepsza oferta na rynku
    • Gość: pro Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: 194.204.148.* 08.06.06, 08:23
      nie polecam millennium bo chodź panowie z obsługi są mili to formalności
      złatwicie w 2 miesięce i to miesiąc po terminie płatności. Jak tam miałem i
      teraz podwyższam kredyt i ciągle giną i dokumenty - wyciągi ror lub inne
      historię - czuję się jak w procesie kawki. Mam decyzje kredytową (po 1,5
      miesiąca) ale od tygoni nie mam umowy i innych niezbędnych dokumentów.
      Niepolecam !!!!!!!
      • Gość: milky8 Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.ing.uj.edu.pl 08.06.06, 10:39
        Tak, też słyszałem, że w Millenium robią długoterminowe problemy z dokumentacją.
        Niby fajne warunki ale...Ja polecam BGŻ. Mają dobre procedury naliczania
        zdolności tak, że komu nie wychodzi w innym banku u nich jest (sprawdzałem w
        złotówkach). Poza tym można się targować co do warunków kredytowych (opłat).
    • Gość: kr Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:34
      My wybraliśmy Multibank.
      Nie ma najniższego oprocentowania, ale:
      1. kredyt jest bilansowany środkami na koncie bieżącym == niższe odsetki
      2. inne kredyty (linia kredytowa, samochodowy itp) dostaje się w tej samej stawce
      3. brak opłat za wcześniejszą spłatę jest zapisany wprost w umowie, a nie
      poprzez odesłanie do tabeli opłat (której zmiana jest znacznie prostsza)
    • Gość: pok Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: 194.204.148.* 08.06.06, 14:16
      Potwierdzam że millennium staje się po prostu żałosne z terminami udzielanai kredytu
      • Gość: Beata Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:49
        A ja tam na Millennium nie narzekam. Dostałam w trzy tygodnie(krótki termin na
        akt notarialny), pani z oddziału z teatralnego nawet pojechała za sprzedającego
        po KW do sądu. I juz mieszkam od tygodniawe własnym M!
    • Gość: dol Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:51
      To zależy gdzie kupujesz i u kogo/
      Z ulicy na wtórnym najlepiej w milenium - zwłaszcza gdy problem ze zdolnością
      jest - biorą 6 umów zleceń w tył.
      Jak od dev. to trzeba patrzeć z kim podpisał umowy bo tak zwykle jest - za
      pośrednictwem AP czy salwatora można nawet 1,1% opuścić
      • Gość: Rafał Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.autocom.pl 13.06.06, 06:07
        Ja dostałem kredyt w PKO BP na Wielopolu w 5 dni. Wystarczyło tylko
        zaświadczenie o zarobkach. Inne dokumenty już mieli. Polecam.
    • Gość: 15 kV Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: 212.160.65.* 13.06.06, 08:37
      Jak myslicie czy frank przełamie barierę 2,60 i czy warto ryzykować kredyt w
      tej walucie ?
      • Gość: milky8 Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.ing.uj.edu.pl 13.06.06, 12:16
        kurs to nie jedyny problem- Szwajcaria ma podnieść stopy procentowe. Ja wziałem
        kredyt w złotówkach i powiedzieli mi wprost w banku, że dobrze zrobiłem.
        • karem Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e 13.06.06, 12:30
          A co mieli powiedziec. Klient nasz Pan
        • Gość: Foxy Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:35
          Ja wziałem
          > kredyt w złotówkach i powiedzieli mi wprost w banku, że dobrze zrobiłem.
          Ha ha to prawie jak scena ze spozywczego"czy ta szynka jest dobra"-
          slyszeliscie kiedys odpowiedz - NIE?
      • Gość: kr Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:23
        A chodzi Ci o to, kiedy znów zobaczymy CHF po niższej stronie 2,60? Bo w górę to
        już przełamał.
        Brałem ostatnio kredyt na 30 lat w PLN. Wcześniej miałem w DM, potem EUR więc
        nie boję się - ale poziom ryzyka jest moim zdaniem obecnie za duży. Różnica w
        oprocentowaniu raptem niecałe 3%. Pierwszy rok "oszczędności" zeżre Ci różnica
        kursowa udzielenia i spłaty. A każda zwyżka kursu CHF o 3% - kolejny rok. Tu i
        teraz będziesz płacił mniej, nawet jak kurs podskoczy z 2,60 do 2,86. Ale
        kapitał masz też wyrazony w CHF, więc w przypadku osłabienia złotego
        automatycznie w PLN będziesz więcej spłacał. Można oczywiście liczyć jakie jest
        prawdopodobieństwo takiego zachowania rynku, ale jak dla mnie ryzyko było zbyt
        duże. I jak na razie jestem "do przodu".
        Oczywiście licząc nie tylko te kilka rat, ale również zmianę wartości kapitału
        kredytu.
        • Gość: milky8 Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.ing.uj.edu.pl 13.06.06, 13:30
          Zgadzam sie całkowicie.
          A odpowiadając karem-owi: mam znajomych bankowców, więc raczej nie doradzaliby
          mi źle, prawda? Sami brali w złotówkach, a to o czymś świadczy.
          • Gość: Rafał Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.autocom.pl 13.06.06, 15:20
            Ja będę miał kredyt wypłacony w ciągu roku w kwartalnych transzych,więc ryzyko
            jakoś się rozłoży bo będą brał w kilku kursach.Zamierzam go też wcześniej
            spłacic wybierając dogodny moment kursowy.
            Pozdrawiam.
            • alena30 Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e 13.06.06, 18:07
              Fakt jest taki, że na kredytach we frankach bank prawie nic nie zarabia. Ale
              kredyt w złotówkach to faktycznie większe bezpieczeństwo. Trzeba tylko dobrze
              wynegocjować warunki, bo każda oferta standardowa jest mało atrakcyjna.
              • Gość: W_potrzebie Santander - kto brał? IP: *.selfip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:18
                Czy ktoś brał kredyt mieszk. w Santander Bank? Proszę o opinię. Jak tam jest?
                • Gość: chablis27 Re: Santander - kto brał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:38
                  witam,
                  ja brałem, developer od ktorego kupilem mieszkanie z Santanderem wspolpracuje
                  juz od jakiegos czasu tak ze przeplyw dokumentów bez mojego udzialu, wplacili
                  cala kase w ciagu 2 miesiecy (taki byl warunek developera), kredyt przyznali bez
                  problemów (przy wpłacie wlasnej uproszczone procedury - bardzo wygodne)no a
                  ogólne warunki i oprocentowanie dostepne na stronie mozna porównac z innymi.
                  Oczywiście nie było aż tak różowo gdyż podpisałem umowe z osoba ktora po jakims
                  czasie odeszła do innej firmy i było małe zamieszanie z papierami i 2tyg.
                  opóźnieniem we wpłacie transzy.Irytująca tez jest koniecznośc telefonicznego
                  przypominania o zbliżającym sie terminie wysłani transzy ;) Ale ogólnie jest OK.
            • Gość: klm Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: 213.134.191.* 13.06.06, 18:14
              ale z reguły bank udziela kredytu i rozlicza w dniu zatwierdzenia kredytu
              spytaj tych co brali jak frank kosztował 2,42 gratuluję odwagi przy kredycie
              100 % i kupnie mieszkania dla zysku przy max. wyżyłowanej zdolności kredytowej
              • Gość: klm Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: 213.134.191.* 13.06.06, 18:22
                dośc że ci co chcieli zarobic wkopali się w kredyt ( frank drozeje i
                oprocentowanie w szwajcarji też, trzeba mieć niezłą odwagę lub goscia na
                mieszkanie i to z kasą żeby nie wtopić)a w 2007 nikt nie zna cen mieszkań czy
                faktycznie bedą chętni po 10 k/m2 giełda też miała przynosic stale zyski a jak
                widzę po znajomych którym odradzałem brać kredyt na zakup akcji pod hipotekę
                domu to się ze mnie smiali i co ? poważnie to życzę rozwagi przy inwestycjach a
                nie owczego pędu
              • Gość: Rafał Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.autocom.pl 13.06.06, 18:25
                Owszem w dniu wyceny przyznano mi określoną ilość franków (ok.70 tys. CHF czyli
                170 tys zł- kurs ok.2.42).Przy niskim kursie może wyjść więcej niż
                potrzebuję ,bo już pierwsza rata była po wyższyym kursie.Może się tak
                zdarzyć,że zostanie jakaś kwota frankó ,których nie wykorzystam,jeśli kurs
                będzie wyższy. Gorzej jeśli oblicza się przyznaną kwotę przy wysokim kursie,a
                póżniej on spada-wtedy możę coś braknąć.
        • Gość: rozz Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:53
          zgadzam się
      • Gość: 15 kV Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: 212.160.65.* 14.06.06, 06:53
        ja kupiłem mieszkanie zeby w nim mieszkać tak ze czy mieszkania zdrozeją czy
        stanieją jest nieistotne a że handlujący podbijają cene to przykre już w
        warszawskie oferty sa cenowo atrakcyjniejsze ale widocznie kraków jest na topie
        chociaż zauważyłem w ostatnich ofertach na rynku wtórnym pojawiają się oferty z
        tzw zakupu 10/90 czyzby ....
    • Gość: lopar m i l e n i u m S T O P IP: 72.36.202.* 22.06.06, 09:01
      wszystko tylko nie bank milenium
      złożyłem już miesiąc temu wniosek a oni cięgle milczą!
      jak się nie zmieszczą w terminie do 1 lipca mieszkanie na eko-parku przepada, a
      ja wtedy biore CKM i ruszam na Panią Małgosie!
      • Gość: a po co Re: m i l e n i u m S T O P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:17
        mam identyczną sytuacje:((((((
        • Gość: sławek Re: m i l e n i u m S T O P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:21
          co się stanie jak nie zdążą do lica rozpatrzyć wniosku?
          • Gość: ja Re: m i l e n i u m S T O P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:31
            nooo jak to?
            20% wkładu wlasnego plus ciekawy przelicznik zdolności
            goodbay mortgage...
          • Gość: finan-sik Re: m i l e n i u m S T O P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:56
            naszczeście tzw rekomendacja S jest dobrowolna w każdym banku i nic złego się
            nie dzieje
            milenium też się ładnie zachowało
            liczy się u nich data złozenia wniosku a nie jego rozpatrzenia
            pozdrawiam
            • Gość: kr Re: m i l e n i u m S T O P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:48
              Rekomendacja mówi: Klient na CHF musi wykazać zdolności o 20% wyższą niż w PLN.
              Wystarczy zawyżyć zdolność w PLN i już mamy zdolność w CHF.
    • Gość: $$$$$$$$$$$$$$$$$$ Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.dsl.telesp.net.br 10.08.06, 13:37
      zdecydowałem się na milenium!
      mam bardzo dobre warunki (niskie procenty i 35 lat kredytowania )
      W banku mieli wszystkie informacje o Salwatorze i inwestycji na Eko parku,
      dlatego nic nie musiał donosić!
      Poza tym dają mi do kredytowania dodatkowo 30tyś zł ( mieszkania na siewnej
      będą po wybudowaniu znacznie więcej warte aniżeli cena po jakiej sprzedaje je
      developer) na wykończenie z czego mam zamiar wykorzystać nie więcej jak 15.
      Pozostałe 15 tyś włożę na fundusz i dzięki temu będę amortyzował koszty
      kredytu!
      pieniądze pieniądze myśli się ma
      pozdrawiam
      • Gość: gracjan Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:24
        a nie będziesz czasem musiał tego specjalnie udokumentować? zwykle proszą o
        rachunki na materiały przynajmniej. jak wytłumaczysz 15tyś różnicy?
        • Gość: ona Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.range86-144.btcentralplus.com 15.08.06, 10:50
          Ja wzielam w PKO BP, czekalam 3 mce,nusialam pisac pismo do dewelopera z prosba
          o przesuniecie wplat ( co na szczescie dostalam) po 1 mcu czekania na
          udzielenie kredytu dowiedzialam sie ,ze bank doszukal sie czegos w ksiegach
          wieczystych gruntow zakupionych przez dewelopera pod budowe, postaralm sie o
          wyjasnienie i wtedy po kolejnym mcu dowiedzialam sie, ze kredyt ktory chce jest
          troche za wysoki i dlatego zwlekaja....wiec wyczekalam sie 3 mce, pewnie bym
          zrezygnowala i przeniosla do innego banku ale czas nie pozwalal...
          Teraz jak wreszcie dostalam kredyt musze jeszcze raz dostarczyc zaswiadczenie o
          zarobkach uaktualnione....i papierow nie ma konca.....
          • Gość: ona Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.range86-144.btcentralplus.com 15.08.06, 11:02
            ...a frank spada:))))))
            • Gość: Foxy Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:28
              Fortis na Lubiczu-tak doradzili mi w Expanderze i naprawde poszlo jak po
              masle,z reszta Expander jest naprawde b. profesjonalny, nawet z gosciem od
              wyceny mnie umowili.Dostalem rowniez pieniadze na wykonczenie (powyzej ceny
              mieszkania)- nie moge narzekac.W czasie pierwszej wizyty podpisalem zgody na
              wszystkie transze tak ze nawet nie pamietam ze mam kredyt.Wszystko idzie z
              automatu.
        • Gość: Foxy Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:32
          O ile wiem rachunki musza pokrywac cos ok. 60% sumy kredytu na wykonczenie.Ale
          wiesz jak to teraz jest- zawsze mozna sie dogadac i pewnie w roznych bankach
          jest roznie.Jesli mozna zawiesic splate kredytu..........!
          • kubowa1 Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e 21.08.06, 16:01
            zapraszam na www.mcl.com.pl
            • Gość: gusta moje Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:05
              a to sprawdzone?
              ja kożystałem z Open Finance na Stradomiu, obługiwała mnie piekna Nadia Milka i
              byłem absolutnie zadowolony.
              polecam
              • Gość: ja Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:45
                skądże to zadowolenie? ;-)pzdr
    • Gość: wiwooooo22k rekomendacja S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:20
      A co to właściwie jest ta rekomendacja S?????????????
      • Gość: kr Re: rekomendacja S IP: *.ghnet.pl 01.09.06, 00:16
        Najkrócej pisząc - sugestia Komisji Nazdzoru Bankowego, jak należy oceniać
        zdolność kredytową klientów ubiegających się o kredyt w walucie (zdolność
        powinna być o 20% wyższa niż dla takiego samego kredytu w PLN) oraz procedura
        udzielenia takiego kredytu (np. że najpier musi zaproponować kredyt w PLN, musi
        przekazać określone informacje na temat zagrożenia itp.)
        Co do pierwszego wymogu (konieczność posiadania zdolności o 20% wyższej niż dla
        PLN) niektóre banki już go sprytnie obeszły po prostu ... zmniejszając wymagania
        dla PLN. Automatycznie spadły wymagania dla - np. - CHF.
        Więcej szczegółów znajdziesz, jak zapytasz Prof Googla o "rekomendacja S".
        Pierwsza odpowiedź prowadzi wprost do dokumentu.
        • Gość: rekomendacja x Re: rekomendacja S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:30
          jednym słowem - nihil novi - wiele hałasu o nic
    • Gość: Ja Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.crowley.pl 08.09.06, 14:06
      Polceam Lukas Bank
    • Gość: wini M bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:54
      prosze o opinie
      mają długi okres kredytowania...a reszta? Gdzie pułapki i gdzie kruczki?
      czekam na opinie tych co skorzystali
    • Gość: rytm Re: K r e d y t y m i e s z k a n i o w e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:25
      Jakie kredyty teraz polecacie?
    • Gość: ewa kolejny raz koleś sobie strone reklamuje!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:56
      proponuje wykupi baner
      • dopanamariana Co myślicie o Nordea? 19.10.06, 08:40
        Czy ktoś wziął u nich kredyt?
        Dzięki za wszelkie opinie. Pozdrawiam!
    • Gość: sss gdzie najlepiej dla studenta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:00
      gdzie najlepiej dla studenta - wiecie o jakichs promochjach?ss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka