marrthe 04.06.06, 17:29 Czy komuś z Was zmieniono warunki płatności a aneksie zwiazanym z przesunięciem terminu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ma.sz Re: zmiany w aneksach 04.06.06, 22:46 Witam, W naszym przypadku przesunieciu ulegly terminy wszystkich wpłat, ale kwoty pozostale takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
marrthe Re: zmiany w aneksach 05.06.06, 04:54 Witaj, dzekuję za odpowiedź, chodzi mi o to, że zmieniono sposób płacenia rat, tzn zamiast dwunastu jednakowych pierwsza ma wynosić 30% warości mieszkania, czy ktoś miał podobny przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
0byczy Re: zmiany w aneksach 06.06.06, 13:01 Ale to przecież dobrze. Przy warunkach jakie podałeś(aś), na oko odsetki od kredytu (jeśli bierzesz takowy) wyjdą mniej więcej takie same - w sumie za 15 miesięcy. A to oznacza, że to taki kredyt kupiecki, bo waloryzacja powinna być niższa od stopy zwrotu. No chyba, że jakieś nieoczekiwane sytuacje się wydarzą. Ja troszeczkę inne warunki w aneksie dostałem, ale też mam wydłużony okres spłaty rat. Odpowiedz Link Zgłoś