Dodaj do ulubionych

POCIĄGI SŁUŻBOWE

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 13:43
O tym, że znów zawiesili skurczysyny pociągi na linii Chabówka - Nowy Sącz to
wiem. Paranoja, uruchamiać na nowo pociąg kursujący DWA TYGODNIE !!!
No i teraz w prasie piszą tylko o rozkradaniu infrastruktury. Brawo PKP -
Zakład Przewozów Regionalnych.

A teraz pytanie
Czy od dnia wprowadzenia nowego rozkładu jazdy PKP nadal kursują tzw.
służbowe pociągi przez Batowice i Nową Hutę do Podłęża oraz do nowej Huty
przez Bieżanów - Podłęże ??? Nic o tym nie wiem, a chciałbym.

Poza tym muszę kiedyś wybrać się i przypomnieć sobie jak wygląda stacja
Kraków Nowa Huta. Kiedyś za dobrych czasów jechałem pociągiem do Niepołomic
(kurs 11.16 z Głównego) właśnie tamtędy, ale już nie pamiętam. Może w
następny weekend się przejadę - zobaczę.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.01.03, 22:17
      A da sie jeszcze jechać????? jak tak to też jadę
      • Gość: ADAŚ POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 15:37
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> A da sie jeszcze jechać????? jak tak to też jadę

Pociągiem to nie wiem. Ja się przynajmniej wybieram autem.
      • Gość: kuba203 Re: POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.biezanow.net 19.01.03, 15:49

> A da sie jeszcze jechać????? jak tak to też jadę

Teoretycznie się nie da, bo to pociąg służbowy, ale trafisz na fajnego
        konduktora, to pogadasz z nim i Cię weźmie, ja kiedyś tak jechałem służbowym
        do Bochni :))
        • Gość: mouset Re: POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 20:17
          A jakieś szczegóły co do rozkładu?
          • Gość: kuba203 Re: POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.biezanow.net 19.01.03, 22:55

> A jakieś szczegóły co do rozkładu?

Nie mam pojęcia, chyba nie są nigdzie wyszczególnione :( Natomiast są
            wyświetlane na tablicach odjazdów na dworcu, jak kiedyś wypatrzę jakiś, to dam
            znać :))
            • Gość: mouset Re: POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 23:03
              Thx, jeszcze z Twojej działki chciałbym zapytac czy dwa kursy 183 z ProkocimUJ
              do Nowego Bieżanowa to przerwy czy jakieś podmiany?
              • Gość: Locutus Re: POCIĄGI SŁUŻBOWE IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.01.03, 06:43
                Przerwy.
                • lech20 NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE 21.01.03, 09:00
                  Oj to były czasy, pociągiem do Niepołomic przez Nową Hutę.
                  Szkoda, że nawet nie można zamówić przejazdu specjalnego tamtą trasą. Druty
                  pourywane, tory zarośnięte. Szlag mnie trafia jak o tym pomyślę. Polska
                  rzeczywistość - ech !!!
                  • Gość: mouset Re: NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 21.01.03, 09:46
                    Winne temu są pieprzone busy i MPK
                    Pierwsi szybko zaatakowali rozsypującymi się nysami i pozyskali chętnych a PKP
                    nie umiała odpowiedziedź rynkowo i zapferować bezposrednich połączeń, kto chce
                    jechać dzis z Niepołomic przez Hutę, ta linia ewentualnie pod SKM a nie dla
                    Niepołomic, natomiast MPK jest winne że nie zareagowało szybko przerzucając
                    linie 221 i 231 na trasę przez Brzegi , Płaszów i Dąbie aż do Rondas
                    Mogilskiego, wtedy kosiliby kasę jak z 204
                    • lech20 Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE 21.01.03, 10:56

> Winne temu są pieprzone busy
                      SPALIĆ !!!

i MPK

NIE MYŚLĄ (jak zwykle)
                      > a PKP
                      > nie umiała odpowiedziedź rynkowo i zapferować bezposrednich połączeń, kto
                      chce jechać dzis z Niepołomic przez Hutę

JEŹDZILIBY GDYBY:
                      1) Stacja byłaby bliżej centrum
                      2) Cena biletu mniejsza
                      3) Czas przejazdu krótszy (innymi słowy na obwodnicy Huty pociąg musiałby
                      zapierd...ć)

> natomiast MPK jest winne że nie zareagowało szybko przerzucając
                      > linie 221 i 231 na trasę przez Brzegi , Płaszów i Dąbie aż do Rondas
                      > Mogilskiego, wtedy kosiliby kasę jak z 204

TO MÓGŁBY BYĆ HIT
                      (na przykład 221 do pl. Centralnego przez Most Wandy, a 231 do Ronda albo nawet
                      Dworca PKP - wspomogłoby "115", a nie dublowało żadnego tramwaju).

No cóż, tak jak pisane było wcześniej trzeba zaludniać tereny "Pleszowsko
                      podobne", tak aby linia kolejowa ożyła i podobnie tramwaje "15", "20" i "21".

• Gość: mouset Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.cm-uj.krakow.pl 21.01.03, 13:20
                        MPK naiwnie myślało ze Niepołomice po likwidacji kolei grzecznie bedą jechać do
                        wspaniałych tramwajów 15, 20, 21 tjaaaaa
                        Efek:t kopcace FB w samym centrum na Pawiej
                        • Gość: kuba203 Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.biezanow.net 21.01.03, 18:04

> MPK naiwnie myślało ze Niepołomice po likwidacji kolei grzecznie bedą jechać
                          do
                          >
                          > wspaniałych tramwajów 15, 20, 21 tjaaaaa

Myślenie nie boli :))
                          Po raz chyba setny przypominam, że MPK nie ustala tras, to leży w gestii gmin,
                          gdyby władze Niepołomic chciały, to by miały linie i do Bronowic, i do
                          Kurdwanowa, i do centrum... Nie chcieli, ich sprawa, MPK jest tylko
                          przewoźnikiem!!!
                          • Gość: mouset Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.01.03, 09:35
                            Ale coś ze strony MPK musiało być bo nic nie zaoferowali a FB wygrał przetarg
                            • Gość: kuba203 Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.biezanow.net 22.01.03, 17:53

> Ale coś ze strony MPK musiało być bo nic nie zaoferowali a FB wygrał przetarg

A był w ogóle jakiś przetarg?
                              • Gość: ADAŚ SŁUŻBOWE SĄ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 18:20
                                Albo przynajmniej jest jeden. Do Nowej Huty ma odjazd o 18.30 - dziś na
                                wyświetlaczu zobaczyłem. Tylko nie wiem, czy przez Bieżanów czy przez Batowice.
                                Jak jest ten to i pewnie są inne.
                              • Gość: mouset Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.01.03, 20:22
                                Każda gmina musi co roku wybrać gminnego przewoźnika oczywiscie w przetargu ,
                                jak wiadomo wszystkie ościenne gminy startuja z MPK oprócz właśnie Niepołomic,
                                które wypowiedziały umowę MPk chyba w 98 i wygrał FB, podobna sytuacja była
                                chyba w 1994 lub 5 w gm Świątniki wtedy też wybrano FB i MPK ucięło kursy 215,
                                225 i 235 który wtedy też zresztą upadł bezpowrotnie, ale po roku MPK znów
                                wygrało, dlaczego nie wygrało w Niepołomicach?
                                Ano dlatego że na propozycję, najlogiczniejszą Niepołomic odpowiedziało że
                                autobusy moga dojeżdżać tylko do Płk Dąbka aby nie dublować 115 itp no i efekt
                                znamy FB dojeżdża na Dworzec
                                • Gość: ADAŚ WIZJA LOKALNA STACJI KRAKÓW NOWA HUTA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 19:48
                                  W niedzielę, najpewniej przed południem (11-13) wybieram się odświeżyć sobie
                                  pamięć (a mam dobrą, ale krótką - hehehe) i przypomnieć sobie jak wygląda
                                  stacja PKP Nowa Huta. Może ktoś z Was ma ochotę jechać ??? Dajcie znać. Może
                                  akurat zdjęcia będziecie sobie chcieli porobić (ja takowych nie planuję).
                                  Aha, jadę autem, więc z dojazdem nie ma problemu.
                                  • pavlack Re: WIZJA LOKALNA STACJI KRAKÓW NOWA HUTA 24.01.03, 20:00
                                    Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> W niedzielę, najpewniej przed południem (11-13) wybieram się odświeżyć sobie
                                    > pamięć (a mam dobrą, ale krótką - hehehe) i przypomnieć sobie jak wygląda
                                    > stacja PKP Nowa Huta. Może ktoś z Was ma ochotę jechać ??? Dajcie znać. Może
                                    > akurat zdjęcia będziecie sobie chcieli porobić (ja takowych nie planuję).
                                    > Aha, jadę autem, więc z dojazdem nie ma problemu.

Ja niestety nie mogę, Kuba też nie :-(
                                • yzb Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE 26.01.03, 14:27

> oprócz właśnie Niepołomic,
                                  > które wypowiedziały umowę MPk chyba w 98 i wygrał FB,

Nie FB tylko chyba CB?

> podobna sytuacja była
                                  > chyba w 1994 lub 5 w gm Świątniki wtedy też wybrano FB

A tu juz FB :)
                                  • Gość: mouset Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 07:59
                                    Nie CB to gmina Nowe Brzesko , dawny MPKowski pospieszny E
                                    • yzb Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE 27.01.03, 12:52

> Nie CB to gmina Nowe Brzesko , dawny MPKowski pospieszny E

No zaraz, w lecie widzialem na Drozyskach scanie 111 pomykajaca ku
                                      Niepolomicom, wydawalo mi sie, ze na niej bylo CB?
                                      • Gość: mouset Re:NOWA HUTA - PODŁĘŻE - NIEPOŁOMICE IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 20:20
                                        A to się nie zrozumieliśmy , bo ja miałem na myśli FB do Niepołomic p Wielicką
                                        który był pierwszy , bo CB to chyba następcy 221 i 231
                                        • Gość: ADAŚ NO TO JADĘ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 20:53
                                          Klamka zapadła. Jadę do Nowej Huty PKP w ten weekend.

Tylko pytanie, od której strony się wchodzi na peron (jesli takowy jeszcze tam
                                          jest). Od strony Wadowa czy Ruszczy. Wydaje mi się, że od Wadowa ale nie jestem
                                          pewien.
                                          Dajcie znać !!!
                                          A może ktoś chce jechać - ponawiam zaproszenie.
                                          • Gość: Karol37 Re: NO TO JADĘ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 21:35
                                            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Klamka zapadła. Jadę do Nowej Huty PKP w ten weekend.
                                            > Tylko pytanie, od której strony się wchodzi na peron (jesli takowy jeszcze
                                            tam jest). Od strony Wadowa czy Ruszczy. Wydaje mi się, że od Wadowa ale nie
                                            jestem pewien.
                                            > Dajcie znać !!!

Adaś! Najlepiej (pewnie to wiesz, ale i tak napiszę)jechać wzdłuż trasy #15 do
                                            Pleszowa, a potem dalej Igołomską. Skręcasz do Ruszczy i jedziesz do tunelu
                                            który łączy Ruszczę z Wadowem. Tu musisz przejechać przez oba tj. krótki i
                                            długi tunel, tak żebyś znalazł się na pętli #110 Wadów Tunel. Wtedy po
                                            wyjechaniu z tunelu skręcasz w lewo (po prawej będziesz miał zakład karny) i
                                            jedziesz kawałek pod lekkie wzniesienie. Po lewej stronie masz cały czas widok
                                            na stację. Droga prowadzi tylko do stacji więc nie zabłądzisz.
                                            Adaś, nie spodziewaj się tam rewelacji. Kiedy byłem tam dwa lata temu
                                            stacja,łączie z budynkiem w którym była poczekalnia, była w stanie gorzej niż
                                            opłakanym. Perony - lepiej nie mówić. Żeby tam powrócił normalny ruch
                                            pasażerski to trzeba pięciu wywrotek......KASY!!
                                            Acha! Tak na marginesie byłem tam wtedy, bo przejeżdzając ok. 19:00 (dwa lata
                                            temu) Igołomską widziałem nad sobą przejeżdżający wiaduktem EN57 w kierunku
                                            stacji Nowa Huta. Wtedy sprawdzałem o co chodzi, czyżby ruch wrócił. Teraz już
                                            wiem - pociąg służbowy. W tym roku widziałem go ok. 19:10. Jadąc ul. Blokową
                                            zostałem zahaltowany przez zapory. Drużnik o dziwo stał i stał cały czas
                                            patrząc w kierunku stacji Nowa Huta. Domyśliłem się że pociąg nadjedzie z
                                            tamtej strony. Po ok. 5 min. na samym środku przejazdu zatrzymał się EN71, a z
                                            pierwszych drzwi wysiadła pani drużniczka. Zapory po odjeździe pociągu nie
                                            zostały podniesione. Dwoje drużników coś tam sobie gadało, sznur samochodów
                                            rusł. Po ok. kolejnych 5 min. ten sam EN71 znów pojawił sie na środku
                                            przejazdu. Zabrał drużnika. Ale gdzie zmienił kierunek, tego nie wiem, w
                                            każdym bądź razie niedaleko, może w Batowicach?
                                            To tyle. Adaś przyjemnego weekend-u, bo widzę,że Ci się takowy szykuje!
                                          • Gość: mouset Re: NO TO JADĘ IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.01.03, 22:44
                                            W sumie mamy się spotkać to czemu nie w Ruszczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka