mts100 18.01.03, 20:12 Zbieram wszelkie informacje dotyczące firmy UNIVERS DEVELOPER budującej mieszkania w Krakowie. Czy ktos ma jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbigniew Re: UNIVERS co to za firma IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 20:20 mts100 napisała: > Zbieram wszelkie informacje dotyczące firmy UNIVERS DEVELOPER budującej > mieszkania w Krakowie. Czy ktos ma jakies doswiadczenia? Kolega na dniach odebrał mieszkanie na Radzikowskiego/Rydla.:) Więcej szczegółów może w poniedziałek jak z nim pogadam. A o którą inwestycję Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mts100 Re: UNIVERS co to za firma 18.01.03, 20:53 chodzi o inwestycje na Wybickiego. Zaczeli budowe, fundamenty stoja i na razie nic sie nie dzieje.Juz wiemy ze firma dziala od niedawna. Mieszkania juz sa sprzedawana. Nie wiemy czy mozna im zaufac? Pakowac sie w to czy nie? Czy byly jakies problemy z poprzednimi inwestycjami (Radzikowskiego,Wodna, ktore sa zrealizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: UNIVERS co to za firma IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 21:00 mts100 napisała: > chodzi o inwestycje na Wybickiego. Zaczeli budowe, fundamenty stoja i na razie > nic sie nie dzieje. A kiedy termin oddania? > Juz wiemy ze firma dziala od niedawna. Znaczy od kiedy? >Mieszkania juz sa sprzedawana. Nie wiemy czy mozna im zaufac? Pakowac sie w to czy nie? To trudne pytania:) > Czy byly jakies problemy z poprzednimi inwestycjami (Radzikowskiego,Wodna, > ktore sa zrealizowane? Kolega odebrał na Radzikowskiego chyba 2 miesiące poślizgu (to bardzo niewiele), coś może w poniedziałek będę więcej wiedział to dam znać. Ale z firmami różnie bywa jedą inwestycję oddadzą super a na następnej się wyłożą:( Odpowiedz Link Zgłoś
mts100 Re: UNIVERS co to za firma 18.01.03, 23:21 Inwestycja ma być oddana w październiku tego roku. Zachowują sie trochę dziwnie. Od razu chcą podpisywać umowę. Na ulotkach piszą, że działają od 1990 roku, a w rzeczywistości prawdopodobnie od roku (lub kilka miesięcy dlużej). Czekam do poniedziałku, może będą jeszcze jakieś wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Wiadomości IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 10:52 Długo z nim nie mogłem rozmawiać, bo właśnie zaczyna urządzać te mieszkanie na Radzikowskiego:) Ale jest zadowolony, szczególnie jeżeli chodzi o sposób płacenia, podobno są bardzo eleastyczni. Możesz zapłacić całość dopiero w dniu oddania mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
mts100 Re: Wiadomości 20.01.03, 11:38 Niestety ze mna nie chca isc na taki uklad i chca abym zaplacila z gory, a trudno placic za cos co jeszcze nie stoi. Poza tym strasznie im sie spieszy z podpisamiem umowy i z placeniem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Wiadomości IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 12:00 mts100 napisała: > Niestety ze mna nie chca isc na taki uklad i chca abym zaplacila z gory, a > trudno placic za cos co jeszcze nie stoi. To bardzo podejrzane !!! Zazwyczaj płaci się 30% na początek a później w równych miesięcznych ratach do końca inwestycji, tak przynajmniej ja płaciłem 2 lata temu u innego dewelopera. > Poza tym strasznie im sie spieszy z > podpisamiem umowy i z placeniem:( Wiadomo chcą sprzedać, ale Ty bądź opanowana:) W takiej umowie zapisuje się warunki płacenia, więc na pewno nie płaci się za całość z góry tym bardziej że nic jeszcze nie stoi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mts100 Re: Wiadomości 20.01.03, 12:07 Czy moglabym uzyskac porade jak sformulowac umowe przedwstepna aby jak najmniej ryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Wiadomości IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 12:15 mts100 napisała: > Czy moglabym uzyskac porade jak sformulowac umowe przedwstepna aby jak najmniej > > ryzykowac? Najbezpieczniej jest taką umowę sporządzić jako Akt Notarialny u notariusza, ale to kosztuje:( Ja tak zrobiłem. Ale kolega w tym Univers podpisał zwykłą cywilno - prawną i mieszkanie odebrał:) Jak chcesz możesz przesłać ich propozycję na adres: zbigniew74@gazeta.pl Ps. Prawnikiem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś