Dodaj do ulubionych

Archi-Szopa 2006: nominacje

09.06.06, 00:46
odważna Gazeta znow przytepuje do pietnowania zla. Ostatni oprzypominala jak
to walczyla z aferalna nadbudowa na Szerokiej.
Tylko dziwnie poprzednia archiszopa nie dotkenla, zadnej z jaskrawych
przypadkow. Oberwalo sie ostatecznie... slupom Cracovii.

No coz. Jesli ktoś myśli, że korupcja to domena urzednikow...
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Archi-Szopa 2006: nominacje IP: *.chello.pl 09.06.06, 07:34
      Qubus to szczyt bezguscia, głosuję na qubus.

Duża sieć hoteli a nie stać ich na dobry projekt?
    • Gość: N Tandeta IP: *.um.krakow.pl 09.06.06, 08:05
      Centrum Handlowe Tandeta.
    • Gość: BB Re: Archi-Szopa 2006: nominacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:04
      To jest dramat. Większość widocznych inwestycji miasta znalazło się na liście
      bubli? W tym mieście już chyba nic nie można budować.

Rzym się rozrasta i rozwija bo nie ma takich twardogłowych urzędników i
      znudzonych emerytów.
      • Gość: mois dajcie zdjecia IP: 195.150.76.* 09.06.06, 23:31
        niestety na gazecie nie można zobaczyc wszystkich nominacji np "domu z wierzami".
        Do adminów stronki : POKAŻCIE WSZYSTKIE ZDJECIA!!"
    • Gość: andrzej Re: Archi-Szopa 2006: nominacje IP: *.veranet.pl 09.06.06, 23:53
      moim zdaniem powinno być możliwe nominować coś kilka razy. dla mnie galeria
      kazimierz powinna być co roku nominowana. z obecnych nominacji chyba żadna nie
      jest tak straszna jak sheraton, galeria kazimierz czy nowe miasto. przepraszam,
      hotel qubus przy nadwiślańskiej to faktycznie "syf". ale np CHT może nie jest
      przepiękne ale przecież to obszar raczej przemysłowej zabudowy i to chyba
      pozytywne, że zlikwidowano taki syf jak tandeta. hotel pod wawelem - też obleci
      biorąc pod uwagę fakt, że obok stoi sheraton. co do pozostałych to chyba nie
      wiem o które budowle chodzi.
    • Gość: Maciekkk Balkon!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:14
      Balkon nie ma konkurencji i musi to wygrać!
      Sam chciałem zgłosić balkon w nowej częście Pasażu 13...Ale dobrze, że ktoś to
      zrobił, bo sam nie zdąrzyłem...
      Jeżeli pierwsza część budynku, fasada, jest odrestaurowana świetnie i mogłaby
      służyć jako przykład dla wszytskich kamienic krakowskich... Jest odnowiona w
      bardzo dobrym stylu, szyldy sklepów są bardzo gustowne i nie psują widoku - no
      po prostu wzór... Druga, nowa część, osobiście już mniej mi się podoba, ale
      dalej jest całkiem niezła...
      Ale balkon?? Ile razy przechodzę tam to mnie skręca... Nie wiem jak ktoś na to
      pozwolil... Psuje całą estetykę budynku... Jako, że jest to jedyny balkon w
      okolicy wylotu ulicy Grodzkiej, to idąc tam widzimy tylko i wyłącznie ogromny,
      i okropnie brzydki, napis "PASAŻ 13"...
      Ta propozycja jest bezkonkurencyjna...I nie jestem w tym odczuciu odosobniony...
      Każdego studenta architektury, z którym o tym gadałem, "skręca" w tamtym
      miejscu, tak jak i mnie...
      Co do reszty propozycji już w większości przypadków się wypowiadałem i
      większość według mnie jest zupełnie nieuzasadnionych, co więcej, część z nich
      jest po prostu na +...
      • Gość: czekolada Re: Balkon!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:39
        zgadzam sie w 100%!!!
        maxymalne paskudztwo i to w takim miejscu!! porazka!

natomiast nie rozumiem nominacji rzezby pana Mitoraja...
        dla mnie jest swietna sprawa, iz mamy cos takiego w krk - to spora atrakcja i
        wyroznienie dla miasta :)
        zreszta zabudowa Rynku jest bardzo eklektyczna i Eros tez sie jakos wpasowuje ;)
      • Gość: Frank Ghery Re: Balkon!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:40
        weż się Macius do roboty bo moze opuściłeś jakies ważne zajęcia
        a może jesteś na I roku i jeszcze niewiele sie nauczyłeś ( ortografii to
        napewno nie liznąłeś ). Boże chroń Kraków przed takim architektami !!!!
        • Gość: Maciuś Re: Balkon!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:19
          Tylko nie gadaj, że Ci się balkon podoba?
          Przecież on godzi w jakiekolwiek uczucia estetyczne...
          Pierwsza część kamienicy jest bardzo fajna, druga całkiem niezła, ale balkon to
          masakra...Psuje cały efekt.

A co do ortografii :) To pomijając kilka Twoich literówek Franku Ghery (?!)
          to "napewno" pisze się osobno ;)
          Poza tym pisząc dużo dłuższą wypowiedź popełniłem kilka błędów mniej niż Ty w
          dwóch zdaniach... Więc może lepiej zacznij od Ciebie?

A pozat ym ja osobiście Krakowowi życzyłbym więcej takich studentów
          architektury i ewentualnie przyszłych architektów... Nie byłoby źle...Uwierz mi
    • Gość: Brat pita Re: Archi-Szopa 2006: nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:31
      Nominacje świadczą o braku typów dla złej architektury.Wybór jest nielogiczny i
      bez sensu.
      • Gość: krakowianka Balkon!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:28
        Jasne najlepiej czerwony neon lub bardziej swojsko - plastikowe litery na
        drewnianej desce w stylu krakowskim!!!
        co do gazety przepraszam za wyrażenie "wyborczej" to zdaje się ze nie chce
        pamiętać że tak niedawno zachwycała się balkonem i w dodatku zrobiła mu zdjęcie
        z podpisem pełnym uznania ze mozna inaczej i wreszcie ładnie (dlaczego nagle
        zmieniliście zdanie ? )
        weźcie się redaktorzy do roboty i nominujcie coś naprawdę brzydkiego
        a najlepiej brzydkie zachowania swoich dziennikarzy
        ta nominacja podobnie jak nominacja rzeżby pana Mitoraja
        dla mnie jest bez sensu !!!!
        • Gość: aaaaa Re: Balkon!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:21
          "Jasne najlepiej czerwony neon lub bardziej swojsko - plastikowe litery na
          drewnianej desce w stylu krakowskim!!!"...
          To nie o to chodzi... Nie mogła być utrzymana estetyka szyldów sklepowych z
          pozostałej części kamienicy??
          Byłoby bardzo fajnie...
    • kasia_kar Re: Archi-Szopa 2006: nominacje 10.06.06, 21:05
      Balkon to kicz roku! Efekciarstwo najwyższego rzędu.
    • Gość: antyskansen Re: Archi-Szopa 2006: nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:03
      Według mnie na miano Archi-Szopy Wszechczasów zasługuje budynek Wybiórczej - gazetki sfrustrowanych pseudo-yntelygentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka