Gość: Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:11 I do odwiedzenia przy okazji lubelskiej Starówki, jednej z najbardziej autentycznych i baśniowych w Polsce... www.lsi.lublin.pl/trasa_pod/trasa.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrug Re: Krakowianie! Zapraszamy do lubelskich podziem 12.06.06, 00:12 W Sandomierzu są lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Smocza Jama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:13 A w Krakowie? Smocza Jama? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Smocza Jama 12.06.06, 00:15 My, dzięki naszemu prezydentowi, będziemy mieli podziemia pod Rynkiem, a w nich supermarket... Serdecznie zapraszam na zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina To jakiś sarkazm, ma się rozumieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:18 Wszędzie te supermarkety? Marzy mi się taka trasa podziemna pod Starówką, którą można by było przejść z knajpy do knajpy, nie że bajkowe byłoby to? Takie podziemne Stare Miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: To jakiś sarkazm, ma się rozumieć? 12.06.06, 00:20 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35812,3391754.html Będziesz mogła przejść. A przy okazji zrobisz zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Podziemia handlowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:26 No ale to nie jest trasa podziemna w pełnym tego słowa znaczeniu, lecz jakieś piwnice pod Rynkiem, będzie można wejść, zrobić zakupy i wyjść, po prostu adaptacja piwnic na cele handlowe, a nie muzealne. Ale nie spodziewam się czegoś takiego, że wchodzisz pod Rynkiem, idziesz korytarzami i wychodzisz na Placu Dominikańskim czy gdzieś na Kanoniczej? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Podziemia handlowe. 12.06.06, 00:28 To nie są piwnice. To są normalne hale pod Rynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina A parking podziemny gdzie jest w KR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:32 Pod Placem Szczepańskim? W Madrycie jest - pod samą PLAZA MAYOR, trzy poziomy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: A parking podziemny gdzie jest w KR? 12.06.06, 00:36 A parkingów jak nie było, tak nie ma... serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3355679.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Tramwaj podziemny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:46 Dziwne. Takie wielkie miasto jak Kraków? W Lublynie, który jest stolycą Polski B, tak twierdzą u nas, już drugi w budowie, i nawet wybuchła awantura o przeniesienie pomnika ofiar getta z tego powodu. O jej zaczyna się sraczka myślowa, skakanie z tematu do tematu, no dobrze, ważne że jesteśmy w temacie podziemi. Ale za to Kraków stawia na podziemny tramwaj, wiesz, ten co wjeżdża na Rondzie Mogilskim, jedzie pod dworcem PKP, i wyjeżdża koło Politechniki. Może Kraków stawia raczej na publiczną komunikację w Śródmieściu? Sama pamiętam, kiedy budowali w Polsce drugą Japonię, kiedy jeszcze chodziłam do podstawówki, to w LU też miał być szybki tramwaj, a pod Śródmieściem miał jechać jakieś 700 m. pod ziemią, i nawet mieć podziemny przystanek pod samym Krak. Przedmieściem!. Nawet już miałam się wynosić z mojej rudery w Śródmieściu z moimi rodzicami, tam miał się zaczynać odcinek podziemny, wiesz taka syfiasta rudera typu te na Bosackiej albo na ul. Kupa. Widzisz jak dobrze znam Twoje Miasto? Odpowiedz Link Zgłoś