Dodaj do ulubionych

Odpowiedz Filemony co do 15

IP: *.ramtel.com.pl 21.01.03, 21:51
(...) Oj jecfhałam, jechałam i to jedną jak idrugą trasą. Wprawdzie domów i
sklepów, fakt nie liczyłam, ale na zlecenie organizatora komunikacji
czynione sa pomiary napełnien w komunikacji. No i trzeba by było się zapytać
pasażerow z Pleszowa, os. Wandy, Kujaw, Chałupek, Wyciąża, czy maja ochotę
jeździć do centrum dookoła.
Z poważaniem
Filomena Serwin

Po 1 :) . przejazd przez Al.Pokoju zajmuje TYLKO 5 minut dłużej .. po 2 ile
tych pasażerów jest w Wyciążu ?? a ile na Al.Pokoju ??

Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Odpowiedz Filemony co do 15 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 21:53
      Gość portalu: merphy napisał(a):

> (...) Oj jecfhałam, jechałam i to jedną jak idrugą trasą. Wprawdzie domów i
      > sklepów, fakt nie liczyłam, ale na zlecenie organizatora komunikacji
      > czynione sa pomiary napełnien w komunikacji. No i trzeba by było się zapytać
      > pasażerow z Pleszowa, os. Wandy, Kujaw, Chałupek, Wyciąża, czy maja ochotę
      > jeździć do centrum dookoła.
      > Z poważaniem
      > Filomena Serwin

DO TELEKSPRESU Z TYM !!! Buchachachachachachachachachachachachachacha - skicham
      się
    • Gość: kuba203 Re: Odpowiedz Filemony co do 15 IP: *.biezanow.net 21.01.03, 21:55

> Po 1 :) . przejazd przez Al.Pokoju zajmuje TYLKO 5 minut dłużej .. po 2 ile
      > tych pasażerów jest w Wyciążu ?? a ile na Al.Pokoju ??

Wybacz :))
      Akurat uważam, że w tym przypadku ma rację... Macie do centrum 14 i 115, poza
      tym 1 i 7, które też jadą do centrum, tylko jakoś stale o tym wszyscy
      zapominają, a ogromne obszary "zapleszowskie" (w sumie tam jednak sporo ludzi
      mieszka) mają TYLKO 15, i jadą do centrum i tak wystarczająco długo, żeby im
      jeszcze tą drogę wydłużać...
      • malopolanin Kubusiu :) 21.01.03, 21:59
        A ja ciągle Ci tłumaczę, że "15" jedzie realnie 2 minuty dłużej przez al.
        Pokoju:)
        Poza tym chodzi o lepsze zapełnienie taboru.
        • Gość: kuba203 Re: Kubusiu :) IP: *.biezanow.net 21.01.03, 22:03
          malopolanin napisał:

> A ja ciągle Ci tłumaczę, że "15" jedzie realnie 2 minuty dłużej przez al.
          > Pokoju:)
          > Poza tym chodzi o lepsze zapełnienie taboru.

No dobra, fakt, że o tym czasie zapomniałem :))
          Ale akurat na Mogilskiej 15 ma największe zapełnienie na całej trasie :))
          • malopolanin Re: Kubusiu :) 21.01.03, 22:07
            Gość portalu: kuba203 napisał(a):

>
            > No dobra, fakt, że o tym czasie zapomniałem :))
            > Ale akurat na Mogilskiej 15 ma największe zapełnienie na całej trasie :))

Ale jej zdjęcie z JPII nie byłoby tam tak zauważalne ( na niekorzyść), co ( na
            korzyść) na al. Pokoju. Poza tym zapewniam Cię, że po oddaniu marketów na al.
            Pokoju frekwencja w "15" murowana :)
            • Gość: kuba203 Re: Kubusiu :) IP: *.biezanow.net 21.01.03, 22:19
              malopolanin napisał:

> Ale jej zdjęcie z JPII nie byłoby tam tak zauważalne ( na niekorzyść), co (
              na
              >
              > korzyść) na al. Pokoju. Poza tym zapewniam Cię, że po oddaniu marketów na
              al.
              > Pokoju frekwencja w "15" murowana :)

A ja Cię zapewniam, że ludzie z "Zapleszowa" by protestowali :))
              Frekwenckja pewnie by rzeczywiście była, ale na Mogilskiej też jest, więc ten
              argument jest nietrafiony :))
            • Gość: Jaracz Re: Kubusiu :) IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 21.01.03, 22:50
              malopolanin napisał:

> Gość portalu: kuba203 napisał(a):
              >
              >
              > >
              > > No dobra, fakt, że o tym czasie zapomniałem :))
              > > Ale akurat na Mogilskiej 15 ma największe zapełnienie na całej trasie :))
              >
              > Ale jej zdjęcie z JPII nie byłoby tam tak zauważalne ( na niekorzyść),
              nie? ciagle 15 jest pelna jak ja jade, niezaleznie od pory dnia (oczywiscie w
              godzinach pracy, od rana, tak gdzies do 16-17), wiec na pewno nie byloby
              zauwazalne, nieee;) Nie ma to jak teoria;) Gorzej z praktyka.

nie mam nic przeciwko al. Pokoju, jesli chcecie to postulujcie o jaks nowa
              linie, ale nie o 15 (!), bo na JP2 od jakiegos czasu skucesywnie odbierane sa
              polaczenia autobusowe i tramwajowe, starczy juz tego, zostawic chociaz to co
              jest..

pozdr

Jaracz
              • Gość: Locutus Re: Kubusiu :) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.01.03, 23:55
                Za przeproszeniem porównaj sobie sytuację Al. Jana Pawła II (linie
                #4,#5,#9,#10,#15) z sytuacją na Al. Pokoju (#1,#14,#22,#115) i powinieneś jasno
                i wyraźnie ujrzeć, gdzie sytuacja jest gorsza. A zabranie jednej linii, która w
                dodatku i tak kursuje co 20 min. naprawdę nic by nie zmieniło, natomiast
                sytuację na Al. Pokoju poprawiłoby znacznie. POPIERAM #15 PRZEZ AL. POKOJU!!!
                • Gość: Jaracz Re: Kubusiu :) IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 22.01.03, 15:26
                  Gość portalu: Locutus napisał(a):

> i wyraźnie ujrzeć, gdzie sytuacja jest gorsza. A zabranie jednej linii, która
                  w
                  >
                  > dodatku i tak kursuje co 20 min. naprawdę nic by nie zmieniło, natomiast
                  > sytuację na Al. Pokoju poprawiłoby znacznie.
                  prosze, wytlumacz mi, niby czemu w przypadku JP2 sytuacja by sie nie zmienila,
                  a w przypadku Al. Pokoju bardzo? Ja kursuje b. czesto 15-tka i dla mnie
                  sytuacja by sie BARDZO zmienila.

pozdrawiam

Jaracz
                  • Gość: Locutus Re: Kubusiu :) IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.01.03, 23:51
                    Z prostej przyczyny: na JP II jest WIĘCEJ i CZĘŚCIEJ do centrum... a nie
                    uwierzę, że jeździsz tylko i wyłącznie piętnastką (jeżeli mieszkasz w rejonie
                    Al. JP2, lub Mogilskiej), ewentualnie że dwie minuty dłużej będą aż tak wielką
                    różnicą... ale jeżeli faktycznie piętnastka jest niezbędna dla JP2 i ma tak
                    ogromną frekwencję na tamtym odcinku, to przestanę się upierać.
                    • Gość: Jaracz Re: Kubusiu :) IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 23.01.03, 00:37
                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Z prostej przyczyny: na JP II jest WIĘCEJ i CZĘŚCIEJ do centrum...
                      ale ostatnio jakby coraz mniej i coraz rzadziej..
                      oddajcie 40, a 15 mozecie sobie wziac, hehe;>
                      albo chociaz puscic cos a'la 42 niegdysiejsze, byleby nie kursowalo jak wtedy -
                      razem z 9.. tak jak 142 kursuje razem ze 129 (czasem sie zastanawiam co za
                      piii... uklada te plany:/)

> uwierzę, że jeździsz tylko i wyłącznie piętnastką (jeżeli mieszkasz w rejonie
                      > Al. JP2, lub Mogilskiej), ewentualnie że dwie minuty dłużej będą aż tak
                      wielką
                      > różnicą...
                      nie no, ale 4 i 15 to jedyne bezposrednie tramwaje, ktore mam pod Bagetele -
                      pkt. strategiczny w Krakowie:)

> ale jeżeli faktycznie piętnastka jest niezbędna dla JP2 i ma tak
                      > ogromną frekwencję na tamtym odcinku, to przestanę się upierać.
                      OK, specjalnie dla Ciebie zwroce od jutra szczegolna uwage na ktorym odcinku 15-
                      tka ma jaka frekwencje:)

pozdr

Jaracz
                      • yzb Re: Kubusiu :) 26.01.03, 13:39
                        Gość portalu: Jaracz napisał(a):

> > Z prostej przyczyny: na JP II jest WIĘCEJ i CZĘŚCIEJ do centrum...
                        > ale ostatnio jakby coraz mniej i coraz rzadziej..

A tak, zwlaszcza zmniejszono sklady na 4 i pocieto 5! :P
                        15 PRZEZ AL. POKOJU!!!!!!!!!!!!!!!
                        W zamian moga byc ufa na 10 do Ruczaju.
      • carling Re: Odpowiedz Filemony co do 15 21.01.03, 23:39
        Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Gość portalu: merphy napisał(a):
        >
        > > Po 1 :) . przejazd przez Al.Pokoju zajmuje TYLKO 5 minut dłużej .. po 2 il
        > e
        > > tych pasażerów jest w Wyciążu ?? a ile na Al.Pokoju ??
        >
        > Wybacz :))
        > Akurat uważam, że w tym przypadku ma rację... Macie do centrum 14 i 115, poza
        > tym 1 i 7, które też jadą do centrum, tylko jakoś stale o tym wszyscy
        > zapominają, a ogromne obszary "zapleszowskie" (w sumie tam jednak sporo ludzi
        > mieszka) mają TYLKO 15, i jadą do centrum i tak wystarczająco długo, żeby im
        > jeszcze tą drogę wydłużać...

Przecież przez długi czas "15" jeździła przez Al. Pokoju i jakoś nikomu to nie
        przeszkadzało. Dopóki jakaś firma (podobno z Poznania, oczywiście doskonale
        znająca krakowskie realia i potrzeby) wzięła się za usprawnianie krakowskiej
        komunikacji. I teraz mamy to co mamy:(
        Poza tym może mieszkańcy Plezowa i okolic też mieliby ochotę wybrać się do M1
        albo Plazy?

• malopolanin Re: Odpowiedz Filemony co do 15 21.01.03, 22:24
      coś Ci puszczę mailem...
      • Gość: mouset Re: Odpowiedz Filemony co do 15 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.01.03, 09:49
        Tjaaaa odpowiedż w swoim stylu czy aby nie przeszkadza w tym także zwrotnica w
        Wyciążu którą zalały deszcze?
        A poważnie nikomu z MPK nie chce sie zrobić badań jaki % ludu z Pleszowa
        dojeżdza tą 15 poza Rondo Mogilskie , bo tylko te osoby są zainteresowane
        zmianą trasy
        • Gość: merphy Re: Odpowiedz Filemony co do 15 IP: *.krakow.tdci.pl 26.01.03, 13:53
          15 na Al.Pokoju musi być, mogilska ma 21 kusów na dowrec główny na godzine !!
          a Al.Pokoju tylko 3 !! Więc Jaracz powiedz mi gdzie tu jest logika !! .. Ty
          masz pod bagatele czym dojechać..a ja nie mma czym na Dworzec !!!!! ... pomyśl
          dalej zabrali mi 148, 125, 425, 415 !!! dawniej te autobusy jeździły przez
          AL.Pokoju a teraz tylko 115 .. a na Jana Pawła jest rozpieszczana jak nie wiem
          co a tak naprawde to mnie ludiz tam mieszka niż przy Al.Pokoju, dalsze
          argumenty to to że zabiorą mi w przyszłośći 7 ... i i zostanie mi tylko 1, 14,
          22 .... i co ja mam dopieor powiedzieć o dojeździe pod Bagatele ?? marna 14
          trzy razy na godzine ?? ... a Ty i tak będziesz miała Jaracz 4 sześć razy na
          godzinke ... pozatym 4 lata temu jechała Al.Pokoju i nikt nie narzekał na 15..
          myśle że teraz też by nikt nie narzekał ... bo mówienie że jedzie dookoła jest
          bezsensem do okoła !! tylko 2-3 minuty dłużej !!! .. to taka tragedia ?? ..
          pozdrawiam .. i zdania nie zmienie 15 na Al.Pokoju !!...
          • Gość: ADAŚ Odpowiedz Filemony co do 15 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:57

i zdania nie zmienie 15 na Al.Pokoju !!...

Merphy !!! ADAŚ JEST Z TOBĄ
            • Gość: Locutus I LOCUTUS TEŻ! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.01.03, 21:59
              • Gość: merphy Re: I LOCUTUS TEŻ! IP: *.krakow.tdci.pl 26.01.03, 22:08
                Dzięx Panowie :)))) ... ktoś jeszcze jest za 15 na AL.Pokoju ?? :)
                • Gość: Jaracz Re: I LOCUTUS TEŻ! IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 08:23

> Dzięx Panowie :)))) ... ktoś jeszcze jest za 15 na AL.Pokoju ?? :)
                  Ja jestem za 15 na al.Pokoju, jak oddacie nam 40 :)
                  <joke>

pozdrowka

Jaracz
                  • Gość: mouset Re: I LOCUTUS TEŻ! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 08:34
                    I gdzie ta 40 miałaby jechać?
                    • yzb Re: I LOCUTUS TEŻ! 27.01.03, 13:09
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> I gdzie ta 40 miałaby jechać?

Bronowice - Piastow chyba. Ja popieram i 15 i 40 :)
                      • Gość: mouset Re: I LOCUTUS TEŻ! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 20:39
                        Jeszcze wyjaśnijcie skąd weźmiecie minimum 10 brygad na tą 40????
                        • Gość: ADAŚ I LOCUTUS TEŻ! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 20:41
                          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Jeszcze wyjaśnijcie skąd weźmiecie minimum 10 brygad na tą 40????

No na przykład pożyczą bulwy z Warszawki - hehehe
    • malopolanin Poparcie, poparciem... 27.01.03, 21:45
      Ale jak przekonać do tego decydentów? Mogę już teraz streścić ewentualną
      odpowiedź MPK : "Tramwaj będzie jeździł dookoła, nasze badania wykazują kieruki
      największego natężenia..." itd. itp. :(
      Gazety nie są zainteresowane...
      • Gość: mouset Re: Poparcie, poparciem... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.01.03, 07:42
        Trzeba wziąć na litość że jest za duży tłok w 14 (święta prawda) i 115
        (ostatnio lepiej bo dołożono brygadę 115-02)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka