Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz pani Senyszyn

13.06.06, 03:49
Problem pani prof. Senyszyn sprowadza się przede wszystkim do sprawy kultury
osobistej i dobrego smaku. Niestety, pani S. nie po raz pierwszy dała dowód,
że nie ma go w nadmiarze!
A parada, no cóz, tym razem nie można nie zgodzić się z p. Niesiołowskim,
którego zarówno pomysł jak i wykonanie oburza zawsze niesłychanie!
Obserwuj wątek
    • 762mm Re: Jeszcze raz kikoo 13.06.06, 06:06
      "Problem pani kikoo sprowadza się przede wszystkim do sprawy inteligencji,kultury osobistej i dobrego smaku. Niestety, kikoo nie po raz pierwszy dała dowód, że nie ma go w nadmiarze!"
      • Gość: LMK Następny typowy czepialski? IP: *.net.autocom.pl 13.06.06, 06:26
        Bardzo znamienne, 762mm! I jakie prowokacyjne, a już najbardziej merytoryczne...
        :((
        • 762mm Re: Następny typowy czepialski? 13.06.06, 07:32
          Gość portalu: LMK napisał(a):
          Bardzo znamienne, 762mm! I jakie prowokacyjne, a już najbardziej merytoryczne.

osóbka kikoo, używając kilku nicków nie pierwszy raz chce sprawić wrażenie, że są tu osoby, które podzielają jej poglądy... żałosne czy śmieszne?
          • Gość: LMKiko Re: Następny typowy czepialski? 762mm IP: *.net.autocom.pl 13.06.06, 07:41
            Nadal się czepiasz!
            Kiedy się nie zaloguję, to podpisuję się LMKiko, w skrócie LMK
            (IP net autocom. pl)i tyle.
            A ty tylko potrafisz wklejać artykuły, jak ten w sprawie Telegrafu, w wątku
            dot. Braci Kaczyńskich.Tak nigdy nic od siebie, tylko krytykanctwo innych?
            A możeś ty niepisaty, nie czytaty, czyli nie mogący samodzielnie myśleć???
            • Gość: Jan Brawo Pani Profesor Joanna Szynyszyn ! IP: *.chello.pl 13.06.06, 07:50
              JPII był i jest Ojcem Świetym wszystkich Polaków, a nie tylko oszlałych
              kurdupli z kruchty abp. Paetza !
            • mrug Re: Następny typowy czepialski? 762mm 13.06.06, 10:45
              Mam Ci wymienić te 1001 nicków, które używałaś?
          • Gość: Irek Re: Następny typowy czepialski? IP: *.chello.pl 13.06.06, 07:58
            Do fanów posła Niesiołowskiego, w związku z jego oceną postępku posłanki Senyszyn, polegającego na nawiązaniu do (niespełnionego chyba?) apelu JPII.
            Czy nie uważacie, że p. Niesiołowski jednak i w tym wypadku mocno przesadził, określając rzeczoną aluzję - niekoniecznie przecież bezzasadną - mianem podłości? Sam słyszałem.
            Są, oczywiście, różne hierarchie wartości. Posądzanie jednak o najgorsze na zasadzie politycznej odmienności czy/i uczuciowo zawsze zabarwionego poczucia smaku, nie mówiąc już o fizycznym wrażeniu (co przecież w przypadku p. N. nie może wchodzić w grę, bo on się fascynuje inną kategorią stworzeń), nasuwa podejrzenie chwytu retorycznego. Albo sądzenia podług siebie.
            Z tego ostatniego względu nie uważam też, by zwrócenie uwagi na studia podyplomowe ministra Z. były pospolitym czepialstwem. Homiletyka wszak to sztuka kaznodziejska, gdzie porywanie tłumu jest podstawowym składnikiem krasomówczej formacji. Tak więc p. minister porywa podług zasad sztuki retorycznej, co widać i słychać gołym okiem i nieuzbrojonym uchem. Z treścią zaś, jak to bywa przy graniu na emocjach, nieco gorzej.
            • gienia.gienia Re: Brawo Pani Profesor Joanna Szynyszyn ! 13.06.06, 08:05
              Brawo.
              Pani Profesor jest super !!!
              • krystynaer Re: Brawo Pani Profesor Joanna Szynyszyn ! 13.06.06, 12:09
                Zgadza się. Jest super pod każdym względem. I uroda, i wiedza i intelekt.
                Że o kulturze osobistej nie wspomnę.
                Szczególny gust. Nawet jak na les.
                Ale cóż... - De gustibus et coloribus non est disputandum.
            • Gość: LMKiko Re: Następny typowy czepialski? IP: *.net.autocom.pl 13.06.06, 08:07
              Oczywiście słowo "podłość", któreg zresztą Niesiołowski stale nadużywa tu jest
              po prostu nie na miejscu. Niesiołowski to rodzaj oszołoma z niezrozumiałych
              względów ciągle wystawiany przez PO. Czasem zdarz mu się mieć "trochę" racji.
              Czepianie się studiów podyplomowych to też co najnmniej dziwne...
              • Gość: klub AA Re: Następny typowy czepialski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:24
                i Niesiołowski i Senyszyn to ciężkie przypadki .Ich choroba rozwija sie wprost
                proporcjonalnie do ilości wypitego alkoholu.
              • Gość: darson PO już dziękujemy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:36
                Dotychczas głosowałem na PO i liberalizm, ale zawiodłem się. Dość chowania się
                za sutannę.
                Teraz pora na nową lewicową koalicję !!!
              • irenik1 Re: Następny typowy czepialski? 13.06.06, 08:57
                "Czepianie się studiów podyplomowych to też co najmniej dziwne..."
                Przecież nie napisałem najmniejszej aluzji do intymnej relacji pomiędzy biegłością homiletyczną, którą doskonalą predykanci wszelkich odmian (jest przecież nawet taki zakon wyspecjalizowany - OP) a predyspozycjami inkwizytorskimi... Właśnie przez grzeczność, jeśli mogę się tak o sobie wyrazić (próżno bym czekał...).
                • Gość: LMK Re: Nieporozumienie.... IP: *.net.autocom.pl 13.06.06, 09:07
                  Jakieś nieporozumienie totalne.
                  Chciałam tylko powiedzieć , że k a ż d y może studiować, co chce.
                  I nic ponadto.
            • antysejmita Re: Następny typowy czepialski? 13.06.06, 09:58
              Przyznaj Pan wprost Panie Irku jakie masz poglady odnosnie mniejszosci
              seksualnych a nie owijaj Pan w bawelne,wypisujac niepotrzebnie epistoły tracac
              cenne minuty swego zywota.
              • Gość: Irek Re: Apel o wyznanie? IP: *.chello.pl 13.06.06, 10:41
                Już składam, panie Anty.
                Jeszcze tylko "w kwestii formalnej": bawełna ma ten plus, że jest przewiewna. A co do cennych minut - w tym co robię realizuję moje (samo)powołanie. Jeśli zanudzam - przepraszam.
                A jeśli pana obchodzi, co myślę o mniejszościach seksualnych, odpowiadam: myślę, że to też ludzie.
                Natomiast jeśli chodzi o naprawianie tychże - tj. ludzi w ogóle, a cięższych przypadków niezgodności i nieporozumień w szczególności - myślę, że do tego potrzeba kwalifikacji na takim poziomie, jaki w filozofii osiągnął T. Kotarbiński, a w futurologii S. Lem. Z innych dziedzin nie jestem w stanie ocenić kompetencji, zatem nie podaję nazwisk. Może jeszcze Kępińskiego wymienię.
                Natomiast obecnie mamy trochę ludzi, którzy się znają na etyce (tj. teorii moralności) - Kołakowski, Hołówka, Środa (p. ostatni ironiczny felieton właśnie o odmianach homofobii). Paru rozumnych bioetyków (przykładem J. Hartman).
                Tacy ludzie, uważam, mogą posunąć naprzód nasze myślenie i podnieść kulturę moralną społeczeństwa.
                Problem w tym, że ogół jest podjudzany przeciw nim, jak niedawno jeszcze przeciwko Boyowi Żeleńskiemu. To podjudzanie zyskuje wsparcie instytucjonalne pewnego wysokiego "duetu".
                Skutkiem tego nie dość, że ogół tych moich autorytetów nie słucha i nie czyta, to w dodatku okazuje im wzgardę. Także tutaj, na tym forum.
                Aż się boję pomyśleć, ku czemu to prowadzi. Bo precedensy są znane... Tym, którzy mają jakąś szkołę, rzecz jasna.
                Znów zanudziłem...
          • antysejmita Re: Następny typowy czepialski? 13.06.06, 09:55
            Każdy sądzi wg.siebie,to naprawde sie sprawdza w zyciu Sz.632mm i jeden
            cal,niestety mylisz sie ,jest zdecydowana wiekszość osób popierajacych poglady
            Kiko,jednak nie maja ochoty byc wyzywani przez niezrównowazonych maniaków tego
            portalu ,wiec wola sie nie ujawniać.
        • Gość: 9 mm. Re: Następny typowy czepialski? IP: 81.219.149.* 13.06.06, 13:55
          Wolisz 9mm? to proszę - ----Przewrażliwienie katolików w swoich "uczuciach i
          odczuciach" podobnie jak żydów, którzy w każdym myślącym inaczej niż oni widzą
          antysemitę wskazuje wyrażnie na cechy chorobowe i kwalifikuje się to do
          leczenia w ośrodkach zamkniętych dla bezpieczeństwa populacji ludzkiej. W
          słowach Pani Senyszyn nie wdzę nic niestosownego i obrażliwego, natomiasr widzę
          ciężką chorobę, która opanowała serca i duszę (nie mówiąc o ciele) katolików
          polskich. Ze względu na to, że "wielcy tego świata" mówią dużo a czasem nawet
          za dużo, to należałoby wogóle przestać używać języka i nic nie mówić , bo może
          się trafić na coś co już ktoś wcześniej powiedział i przez innych uznane to
          zostanie za przedrzeżnianie i wzbudzi furię. LUDZIE LECZCIE SIĘ!!!.

• czesiekkk Re: Jeszcze raz pani Senyszyn 13.06.06, 09:13
      Powoli upada mit homogenicznego społeczeństwa, podzielającego
      katolicko-konserwatywno-narodowe wartości. Okazuje się, że są w Polsce jeszcze
      inni, i że społeczeństwo jest pluralistyczne to znaczy takie w którym występuje
      wiele różnych systemów wartości a nie jeden obowiązujący wszystkich.
      • atak.spawacza Re: Brawo Pani Profesor Joanna Szynyszyn ! 13.06.06, 09:35
        Brawo i wyrazy szacunku dla Pani Profesor !!!
    • mrug Abstrahując od poglądów... 13.06.06, 10:44
      ...to bardzo, bardzo głupie babsko jednak jest. Niesiołowski wyglądał przy niej
      jak oaza spokoju i zdrowego rozsądku...
      • Gość: Irek Re: Abstrahując od poglądów... IP: *.chello.pl 13.06.06, 10:53
        Jeżeli miarą mądrości jest niewdawanie się w walkę polityczną, to jesteśmy tu prawie wszyscy super...
        A co do ocen: wieloletnia praktyka uczy (raczej bez widocznego skutku), by nie oceniać pochopnie. Osobiście wolę doszukiwać się sensu niż bezsensu. Zgodnie zresztą z nauką niejakiego Pawła z T. - za którym też nie przepadam, ale to wyłącznie moje zmartwienie.
        Pozdrawiam (i dziękuję, jeśli przeczytałeś).
        • mrug Re: Abstrahując od poglądów... 13.06.06, 11:00
          Oglądałeś wczoraj Olejnik? To co zaprezentowała Senyszyn to czystej wody beton,
          nieprzemakalny na każdą sugestię. Idąca w zaparte, kiedy wystarczyłoby tylko
          jedno słowo. Dobrze powiedziała Olejnik, Senyszyn tą "parafrazą" bardzo, bardzo
          zaszkodziła gejom i chociażby tylko na tej podstawie można powiedzieć, że jest
          idiotką.
          • swing najbardziej... 13.06.06, 11:22
            osłabiające jest dopisywanie poniewczasie do nieeleganckiego zachowania
            kryształowo czystych i niewinnych intencji...
            okazuje się bowiem, że prof S., że wcale nawiązywała do słów JPII, tylko
            cytowała Ewangelię (sic!) mając na celu zachęcenie polskiego społeczeństwa
            do przemiany ...
            wypowiedzi pani S. rzeczywiście nie można uznać za trawestację, czy też
            parafrazę słów papieża, ponieważ wymaga to założenia, że pani prof. rozumie ich
            sens... tymczasem niestety nie rozróżnia nawet Ewangelii od Psalmu...
            ale poza tym to sam kryształ...
            :-/
            • swing żeby była jasność... 13.06.06, 11:26
              określenie "nieeleganckie zachowanie" jest ironicznym eufemizmem
          • Gość: Irek Re: Abstrahując od poglądów... IP: *.chello.pl 13.06.06, 14:05
            Wiesz co, jednako mi... jest obojętne, czy p. Senyszyn jest przemakalna, jak to, czy manifestacyjnie domagający się prawa do publicznego demonstrowania swoich wdzięków geje zyskują czy tracą. Ja broniłem tylko tych, któzy cierpią z powodu wzgardy im okazywanej.
            Pozdrawiam.
            • mrug Re: Abstrahując od poglądów... 13.06.06, 14:29
              No widzisz Irku, a ja skupiłem sie tylko li wyłącznie na poziomie inteligencji
              pani Senyszyn, który, moim skromnym, subiektywnym zdaniem, nie jest zbyt wysoki.
              Nie wdaję się w polemikę na temat tego, czy mogła ona użyć tych słów, czy geje
              mają rację itd... Ja po prostu twierdzę, ze w tym kontekście, w tym miejscu,
              wypowiedzenie tych słów było skrajną głupotą.
              Z pozdrowieniami również...
              • billy.the.kid Re: Abstrahując od poglądów... 13.06.06, 16:11
                wojtyła nie bardzo wiedział ło cóż siem rozchodzi w tem cytatcie.
                senyszyn superestar.
                • Gość: ortograf Re: Abstrahując od poglądów... IP: 81.219.149.* 13.06.06, 17:37
                  Powinno być abstrachując.
              • Gość: Irek Re: Abstrahując od poglądów... IP: *.chello.pl 14.06.06, 12:24
                Masz rację. Pozdrawiam.
                • Gość: Mirek Re: Brawo Pani Profesor Joanna Szynyszyn ! IP: *.chello.pl 14.06.06, 23:45
                  Masz rację. Pozdrawiam.
    • Gość: . Re: Jeszcze raz pani Senyszyn IP: 195.225.58.* 15.06.06, 07:50
      jak takie stare pudlo na spe....e nazywac prof
      • longwehicle Re: Jeszcze raz pani Senyszyn-!! 15.06.06, 08:06
        Nie ma co mówić,pani Szenyszyn zrobiła wielką przysługę
        PO!!!.Odsłoniła prawdziwą twarz SLD.Dzięki temu wyrażniejsze stały się
        notowania PO-PiS.Prawica się umacnia a komuchy pójdą w pisdu!!!
      • Gość: sepia Re: Jeszcze raz pani Senyszyn IP: *.chello.pl 15.06.06, 10:23
        W czasach Gierka profesury się "załatwiało" za pochodzenie wierność i podłość.
        Stąd dziś tyle różnych dziwadeł z tytułami.
        • Gość: Irek Re: Profesury IP: *.chello.pl 16.06.06, 09:40
          Zapominasz - Sepio - nie wiadomo czemu (albo i wiadomo czemu...) o tym, że znaczna część obecnej profesury otrzymywała swoje tytuły za nową poprawność, tamci zaś są dzisiaj w przytłaczającej większości emerytami. Nawet taki "młodzik" wówczas jak sławny nieco później autorytet opozycji prof. Sz., wcześniej członek KU UJ. Z czyjej rekomendacji i/lub za jakie zasługi pojechał do Stanów, czemu zawdzięcza swoją błyskotliwą karierę?
          Ale ten czegoś się tam przynajmniej nauczył i reprezentuje pewien poziom merytoryczny. Od dobrych kilkunastu lat natomiast mnożą się nam profesury jak (inny) Sz., też z UJ, bez - jak to się kiedyś mówiło - elementarnego kośćca ideowo-moralnego (jest okazja, to się kradnie; nie ma - pielgrzymuje). A także takie, co to ani me, ani be, ani kukuryku - czyli z kulturą osobistą tudzież znajomością języków obcych na poziomie LW.
    • xxtoja Re: Jeszcze raz pani Senyszyn 15.06.06, 10:30
      przez takich sldowców pseudopolaków projekt rezolucji Parlamentu Europejskiego
      jest dla Polski krzywdzący, która krytykuje nasz kraj za nietolerancję.
      Badania Izdebskiego chyba nic nie wniosły do świadomości polityków tej partii.
      Wiadomo grzesiu napieralski zawsze najlepiej wiedział i wspomne o borowskim.
      Panowie wstydźcie się , że w Parlamencie nie bronicie swojego kraju, tylko
      znowu swoje interesiki załatwiacie.

..
      wiadomosci.onet.pl/1340488,12,item.html
    • admincenzorowany27 Re: Jeszcze raz pani Senyszyn 15.06.06, 15:43
      paskudne babsko !!!!!!!
    • Gość: komuch-zsrr Re: Jeszcze raz pani Senyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 16:28
      Saniszyn jest ozwierciedleniem mentalności komunistycznych mutantów !!!
      • gienia.gienia Re: Brawo Pani Profesor Joanna Szynyszyn ! - 15.06.06, 16:33
        Brawo !
        • Gość: franek Re:starzejące się panie prof.czy im odbija ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 16:43
          jedna spaceruje z młodymi gejami a inna A. Grześkowiak jako marszałek senatu
          latała "własnym " tzn. do jej wyłącznej dyspozycji samolotem a młodymi
          asystentami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka