marceliszpak 24.01.03, 01:54 kultowo na straganie numer 121 na plzcu nowym potocznie zwanym zydem. bylo niesamowicie obecni byli: -wodnik74 -tripis -m.in -gph -Doktor_Hiszpan -kuba203 -no i ja zapisujacy te slowa dla potomnych marceliszpak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
013y Re: flaszka zostala zrobiona 24.01.03, 08:04 To Doktor_Hiszpan ciągnie z flaszki pod straganem ? - świat schodzi na psy... - Tylko proszę nie mówić , że w zacnym towarzystwie ciągnął... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Chociaż to niewiele znaczy 24.01.03, 08:50 jednak oświadczam, że ubolewam, że nie było mi dane uczestniczyć w tym jakże wzniosłym wydarzeniu. Ponieważ już tu skarcony za nieobyczajność został i Dr.H. oraz prześwietny zespół biesiadników,pragnę zauważyć, że nie było to prekursorskie plenerowe wykonanie flaszki, a wzory takie jak choćby Napoleon B. , który i na wielkim mrozie i na obcej ziemi plenerowo się raczył z gwinta dając przykład i swoim podwładnym i potomności, niech nie będą wstydliwie przemilczane. Brawo, dzielna forumowa gromadko! Brawo godni i konsekwentnie dążący do wydobycia feeri smaku z każdej flaszki i w każdych okolicznościach! Brawo za szczytne nawiązania do kultu! Brawo za trafny dobór numeru straganu! I brawo za udostępnienie go publiczne, co może skutkować nie pamiątkową tablicą, ale wydrapania gwoździem w starganowych desach wymaga! Kiedy więc odsłonięcie napisu upamiętniającego to wykonanie flaszki w septecie i styczniową nocą ??? Pozdrawiam smakoszy i tu obecnych...;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
013y Re: Chociaż to niewiele znaczy 24.01.03, 09:35 Prekursorem był im Napoleon B. - oby nie we wszystkim.Na wyspach różnych brak gościnnych Singerów i przytulnych straganików. A i flaszek może być brak.... Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: Chociaż to niewiele znaczy 24.01.03, 09:39 flaszka byla wyborowa :) 1l szkoda ze nie bylo 2l, bo przy koncu 1 litra atmosfera sie rozluznila :) Odpowiedz Link Zgłoś
gph przesadzasz 24.01.03, 10:20 marceliszpak napisał: > flaszka byla wyborowa :) 1l > szkoda ze nie bylo 2l, bo przy koncu 1 litra atmosfera sie rozluznila :) jak przyszedłem, to już było nader luźno. a we flaszcze jeszcze sporo bulgotało... niemniej. miło było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor_Hiszpan Re: flaszka zostala zrobiona IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 10:55 No, no Tylko sobie nie z flaszki.Alkohol był doskonale schłodzony, kieliszeczek, a jakże, towarzystwo tradycyjnie doskonałe. A zjawiska kultowe należy podtrzymywać. Nie zajmowałem głów drogiej młodzieży, ale to przecudne miejsce, dzielnica szwarckopów (tak tak, nagroda Prix Italia dla Jacka Stwory - nikt nie wie o co chodzi - nieprawdaż?), handel gołębiami o bladych świtach, plac zwany Libuszhof od miejsca osiedlenia Żydów wygnanych z Czech. Jeden z moich wielkich nauczycieli, Piotr S, (syn Mariana)edukował nas nawet odnośnie do spożywania win wykwintnych pod Grażyną (mowa o pomniku na Plantach - Planty to taki ogród w Krakowie. Trwają spory, czy jest okrągły, czy podłużny). Zatem moralność publiczna, trwałość wartści niższej kultury i tradycja spotkań towarzyskich w nieoczekiwanych miejscach mają się dobrze. Proszęsięnie niepokoić - brzydkie wyrazy padały wyłącznie dla zilustrowania emocji a nie z niskich pobudek (Niskie pobudki - np na parterze) pzdr DH 013y napisała: > To Doktor_Hiszpan ciągnie z flaszki pod straganem ? - świat schodzi na psy... > - Tylko proszę nie mówić , że w zacnym towarzystwie ciągnął... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: flaszka zostala zrobiona 24.01.03, 11:05 no no a propos młodzieży: wiem ze młodo wyglądam ale na sto procent jestem starszy od córki Dra Hiszpana... Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: flaszka zostala zrobiona 24.01.03, 11:08 m.in napisał: > no no > a propos młodzieży: wiem ze młodo wyglądam ale na sto procent jestem starszy od > > córki Dra Hiszpana... a w jakimz to wieku jest corka szanownego Doktora? pytam tylko zeby znac kontekst :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: flaszka zostala zrobiona 24.01.03, 11:52 nie wiem, ale "na oko" (patrzac na Dra H) jest młodsza... no chyba ze pozory mylą i Dr H jest krzepkim stulatkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wh2 Re: flaszka zostala zrobiona 24.01.03, 20:25 ri5pekt moze mozna sie donastepnej podlaczyc, oczyfista sprawa ze nie na sepa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: flaszka zostala zrobiona IP: 80.48.253.* 25.01.03, 17:16 jedno piwo i 16 kolesi > wszyscy naczesani :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Ojciec spirytus donosi... 25.01.03, 18:37 ojciec spirytus mowi, ze nie ma sie czym chwalic;-)) i zeby powiediec, ze bractwo spamforumowe obalalo flaszeczki w ciekawszych miejcach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Re: Ojciec spirytus donosi... 27.01.03, 03:32 mikolaj7 napisał: > ojciec spirytus mowi, ze nie ma sie czym chwalic;-)) > > i zeby powiediec, ze bractwo spamforumowe obalalo > flaszeczki w ciekawszych miejcach ;-))) > Zazrosny, nie pijący alkoholik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Ojciec spirytus donosi... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 09:22 black.night napisał: > mikolaj7 napisał: > > > ojciec spirytus mowi, ze nie ma sie czym chwalic;-)) > > > > i zeby powiediec, ze bractwo spamforumowe obalalo > > flaszeczki w ciekawszych miejcach ;-))) > > > Zazrosny, nie pijący alkoholik :-) Chyba niepijący:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gph Re: Ojciec spirytus donosi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 11:48 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > Zazrosny, nie pijący alkoholik :-) > > Chyba niepijący:) a może nawet nie piejący.. Odpowiedz Link Zgłoś