chatte11 29.06.06, 14:07 Ludzie, kiedy wreszcie zrozumiecie, że czworonogi wyprowadza się poza ogrodzony teren danej posesji.?!!!! Dotyczy to głównie właścicieli białego pudelkowatego pieska z klatki I w budynku nr 39. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybkavielorybka Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 14:23 zapewne to ten oto piesek skutecznie obsikuje moje drzewka,ktore po jakims czasie umieraja pomimo zabiegow.... Odpowiedz Link Zgłoś
el-loco Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 19:58 Cieszcie sie ,że obsikuje drzewka. W rzymie cała piaskownica zasrana jest przez kota Gucia.Srednio jedno g..wno na m2.Dzieci nie mają się gdzie bawić (chodz i tak kopią w piaskownicy),smród taki,że nos wykręca z odległości 3 m2 a właścicielą kalafiorem to wisi.Chyba te nieczystości trzeba będzie im zwracać do ogródka. Sąsiadka musiała robić badania na toksoplazmozę,bo jest w ciąży a jej młodsze dziecię grzebie w tym szambie. Ot taki folklor,ale niektórzy tak mają... Odpowiedz Link Zgłoś
julaa Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 20:07 kocie odchody sa bardzo niebezpieczne, jesli sa w piaskownicy prawdopodobnie sa tam tez pasożyty typu kocie glisty, tasiemiec, lamblie... Odpowiedz Link Zgłoś
el-loco Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 20:18 Coś mi się wydaje,że trzeba nasłać sanepid...A nie daj boże,żeby jakieś dziecko zachorowało....To może wtedy groza sytuacji dotrze do poniektórych.Nie może być tak,żeby jeden futrzak terroryzował otoczenie... . Odpowiedz Link Zgłoś
hans1006 Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 20:57 ale chyba ważniejsze jest by to właściciel miał trochę oleum w głowie- tutaj zwierzak jest niewinny - podobnie jak i pieski - im jest wszystko jedno gdzie sikają- jaki Pan taki zwierzak-niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
chatte11 Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 21:24 Dlatego też ten apel skierowany jest do właścicieli, nie do zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
vmx Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 29.06.06, 21:36 nie apel tylko prikas. załącznik do regulaminu OE (no przynajmniej w Barsie) stanowi co właściciel czworonoga powinien robić z odchodami. Odpowiedz Link Zgłoś
wtv Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 08:25 proponuje rozwiązanie takie jak Dniu Świra. Właścicielka kota będzie miała duuużo paskudnej roboty i kotka już nie puści samego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bozoo Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 09:38 > proponuje rozwiązanie takie jak Dniu Świra. Które? Bo ja mam wrażenie, że tam było co najmniej kilka rozwiązań :] Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 09:27 Zawsze mnie zastanawiał brak wyobraźni ludzi mieszkających ze zwierzętami. Jakoś nigdy im nie przeszkadzają odchody w trawie, piaskownicach, podsikane wszystkie miejsca... Zero wyobaźni i poszanowania innych ludzi. Prostactwo. Bo kupki swojego pieska to już taki jaśnie-dobroczyńca-zwierzęcy nie sprzątkie. Szkoda, że u nas w kraju jeszcze nie kara się takiego zachowania, jak np. w krajach zachodnich. Tam naprawdę można wybulić karę. Drodzy właściciele czworonogów: skoro chcecie żyć ze zwierzętami pod jednym dachem, to nie dawajcie innym tego odczuwać, bo niektórym obórka do szczęścia nie jest potrzebna. Nie mam nic przeciwnikiem zwierzętom, raczej mało ich jadam, a głupoty i braku szacunku do innych ludzi nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
bozoo Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 09:44 > Zawsze mnie zastanawiał brak wyobraźni ludzi mieszkających ze zwierzętami. > Jakoś nigdy im nie przeszkadzają odchody w trawie, piaskownicach, podsikane > wszystkie miejsca... No bo to nie moje to co mnie tam... > Szkoda, że u nas w kraju jeszcze nie kara się takiego zachowania, jak np. w krajach zachodnich. Marzy mi sie tak jak w Nju Jorku (skąd innąd nie lubię go), spróbuj nie schylić się po psi balast, to zaraz wylezie zza drzewa strażnik miejski i sru $500. I na prawdę tego pilnują. > Nie mam nic przeciwnikiem zwierzętom, Ja również nie. > raczej mało ich jadam, Ja raczej dużo > a głupoty i braku szacunku do innych ludzi nie cierpię. Zwłaszza takiej bezmyślnej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
100zl Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 09:57 Kilka dni temu bedac na spacerze ze swoim psem(po którym sprzatam za kazdym razem i jakos mi to nie ujmuje niczego), zwrociłam uwagę na starą babkę a raczej na jej psa, ktory zrobił kupe.Oczywiscie ,,Pani,,nie sprzatneła,zwrociłam jej uwage proponujac, ze dam jej woreczek i niech to sprzatnie to była masakra! obraza majestatu! i bezczelnosc z mojej strony, ze wogole jej takie cos zaproponowałam!A ja miałam ochote ją złapac i wytaplac w tej kupie by sie nauczyła! Tak samo jak na to ,,pole,, co się wyprowadza psa.Nawet nie wiecie co tam sie czasem dzieje.Az się zurać chce jak mam tam się przejsc z psem,istny slalom,smród i pełno wielkich much! To pole to istna sralnia, gdzie nikt juz wogole nie sprzatnie po swoim psie.Rozumiem, ze bez przesady by zbierac kupala jak jest to daleko od drogi ale na tej sciezce? to już dla samego siebie się powinno zrobić by na drugi dzien mozna było spoko przejsc.A najlepiej jakby takich pojemnikow na odchody postawiono wiecej a nie jeden marny stoi, ktory w wiekszosci zapelniony jest puszkami po piwie i innymi smieciami.Wstyd jest mi z tych co nie sprzataja po swoim psie!Wkurza mnie tez to , ze musze omijac te kupy jak chodze ze swoim psem! Odpowiedz Link Zgłoś
retinol Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 12:51 odnośnie pojemników-w paryżu stały jakis czas temu dwa ukryte w pomieszczeniu z kubłami na śmieci.juz myslałam,że niedługo sie pojawia,a one po prostu wyparowały. poza tym,nie uważacie,że wogóle brakuje zwykłych śmietników na zew? ok,panie sprzatają bardzo skutecznie,ale czy nie lepiej wyrzucić coś do kosza,niz na ulice (bo niektórzy tak robią).myslę,że to też jest powodem,iż pojemnik na odchody zwierzęce jest pełen wszystkiego,a nie tego na co jest przeznaczony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julaa Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 09:58 moze na pocieszenie przytocze pozytywny przyklad :) ostatnio zauwazylam pana z pieskiem na trawniku przed londynem (na zewnatrz kwartalu) piesek robil to co zwykle pieski na trawniku robia, juz sie czailam zeby zwrocic uwage ale nie zdazylam-pan wyciagnal foliowy worek i sprzatnal po psie. niniejszym pozdrwaiam wzorowych wlascicieli-dajcie przyklad innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
balsamum_vigor Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 30.06.06, 14:20 Zgadzam się. Poza tym - kosz na odchody nie zapełnia się tylko puszkami po piwie - ludzie zaczynają wyrzucać odchody. Jakoś tak uważam, że więcej się jednak załatwi pokazaniem dobrego przykładu niż opieprzaniem kogoś innego. Bo myślę, że leżące nieczystości przeszkadzają każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
fkgrl Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 03.07.06, 15:20 > leżące nieczystości przeszkadzają każdemu No jak wynika z naszych wypowiedzi... Niestety nie każdemu. :( 100zl: Oby większość właścicieli zwierząt "na współnym terenie" przyjęło Twoją postawę. Bo obecnie, to chyba bardziej wyjątek niż reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
100zl Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 04.07.06, 08:04 > 100zl: Oby większość właścicieli zwierząt "na współnym terenie" przyjęło Twoją > postawę. Bo obecnie, to chyba bardziej wyjątek niż reguła. Też bym tak chciała...:/ tym bardziej, że na czole nie mam napisane, że sprzatam po swoim psie, ze mam kilo woreczków w kieszeni:) i czasem się zadaża, że poprostu ludzie mi posyłaja niemiłe spojrzenie jak jestem z psem w pobliżu bloków, jakbym była odpowiedzialna za wszystkie kupy w trawie:( Odpowiedz Link Zgłoś
balsamum_vigor Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 04.07.06, 13:15 To fakt - no ale jakby co wyciągam woreczek z kieszeni i mówię, ze jestem przygotowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
100zl Re: KOLEJNY APEL DO WŁASCICIELI PSÓW 05.07.06, 12:51 :), mi wystają z kieszeni! Te kupale co są przy londynie nie są mojego psa! O mały włos śliczne kopytka mojego psa nie wlazły w srakę:(.Ludzie , sprzątajcie!Tak cięzko ten woreczek zabrać i posprzątać? Odpowiedz Link Zgłoś