Dodaj do ulubionych

Gdzie...... prosze pomóżcie

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 14:31
Gdzie w Krakowie otworzyła swoją knajpkę zwyciężczyni Festiwalu Zupy na
kazimierzu pani Izabela Różycka

Pls :) help :)

Dzieki

ulcik
Obserwuj wątek
    • tomcrac Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 31.01.03, 17:47
      Czyzby ktos ogladal "Nowe miasto" ? :) Przejdz sie ul. Jozefa, dokladnego numerka nie znam, ale jest tam!
      • Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 19:58
        Wielkie Ci dzięki :)

dzisiaj sprawdzę a jutro ci napiszę numerek :):):)

ulcik
        • Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 19:47
          Ups ..... ale mam opóźnienie :) ale :)

Restauracja się zwie: Kuchnia i Wino restauracja Izabeli Różyckiej
          Kraków Józefa 13 , tel 4217736

Jedzonko było............ przepyszne :)

ulcik
          • peteen Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 06.02.03, 20:06
            podaj, proszę, jakieś przykładowe dania z cenami, ewentualnie zrecenzuj knajpe
            dla naszej strony...
            • Gość: mika Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 15:58
              Zazdroszczę ulcikowi chwil uniesienia (mam nadzieję, że nie jest to subtelna
              odmiana reklamy :-))). Moje wrażenia niestety chłodniejsze. Może dzień był zły
              (podobno menu zmienia się w zależności od dnia tygodnia; szkoda że dowiedziałam
              się o tym PÓŹNIEJ i OD ZNAJOMYCH, a nie w restauracji), albo wybór chybiony...
              Kilka uwag. Po pierwsze - pieczywo - bagietka okropna. Czyżby "piekarnia
              francuska" z ul. Wawrzyńca, albo Geant? Jeżeli tak, to niezbyt dobry adres...
              We francusko-domowej restauracji pieczywo sprawa ważna, powinno być podawane
              niezależnie od dania. Francuzi mają dziwny zwyczaj ścierania wszelkich sosów
              kawałkami bagietki, czy co tam mają z pieczywa pod ręką... Także pieczywo
              tostowe w czekadełku... doprawdy... taki kontrast jakościowy z dobrą pastą a
              la tapenada. Po drugie - w tak krótkiej karcie dań dwa z nich z sosem serowym,
              lekka przesada, a jeżeli ktoś nie lubi?? Do wyboru mu niewiele pozostaje,
              zupełnie. A jeżeli do tego nie jada mięsa, to już w ogóle tego dnia byłby w
              kropce. Wegetarianie, szukajcie innych miejsc żywieniowych, niestety.
              Ale ogólnie jedzenie przyzwoite (na moje szczęście jadam mięso - polędwiczki
              wieprzowe były o.k., chociaż zestawienie ich z podsmażanymi ziemniakami, to się
              chyba nazywa po krakowsku - zaskakujące), może trochę ceny przesadzone, ale
              niezbyt. Moje pewne rozczarowanie miejscem wynikało chyba ze zbyt wysokich
              oczekiwań wynikłych z lektury tekściku reklamowego Kuchni i wino, spodziewałam
              się zaskakujących doznań smakowych zatopionych w aromacie ziół prowansalskich,
              a znalazłam dobrą normalność. Tylko tej bagietki nie mogę darować, sorrki.
              • mikolaj7 Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 07.02.03, 16:43

> (podobno menu zmienia się w zależności od dnia tygodnia; szkoda że dowiedziałam
                >
                > się o tym PÓŹNIEJ i OD ZNAJOMYCH, a nie w restauracji),

to znaczy jakie mniej wiecej jest w jakie dni?
                • mika^ Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 07.02.03, 17:04
                  Byłam tam raz jedyny (być może póki co)... Nie sprawdzałam już później co
                  restauracja proponuje w inne dni. Może szkoda, ale tak to jest po pierwszym
                  rozczarowaniu... szybko się zniechęcam, widać.
              • Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 15:33
                Witam :)

Po pierwsze do niczego nie podano mi bagietki :)

jadłam tost (czy grzankę) nie pamiętam w chwili obecnej nazwy z serem i sałata
                bardzo dobry sosik :)
                Polędwiczki wieprzowe bardzo dobre pyszny sosik i ziemniaczki zapiekane również
                Na deser crummble z lodami - pyszota - tego mi było trzeba :)

Obsługa w wykonaniu właścicielki przybytku :) połączona z bardzo miłą rozmową !!

Naprawdę ja polecam !!

ulcik
                • Gość: t. Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.markom.krakow.pl 10.02.03, 15:42
                  nigdzie w i-necie nie moge wygrzebac zadnych info..
                  wszystko brzmi apetycznie. jakie sa ceny?
                  • Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 21:21
                    Bo w necie jeszcze jej nie ma :) - informacji :)

Ceny od bodajże 10 za deser w górę :)

ulcik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka