Gość: ulcik IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 14:31 Gdzie w Krakowie otworzyła swoją knajpkę zwyciężczyni Festiwalu Zupy na kazimierzu pani Izabela Różycka Pls :) help :) Dzieki ulcik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomcrac Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 31.01.03, 17:47 Czyzby ktos ogladal "Nowe miasto" ? :) Przejdz sie ul. Jozefa, dokladnego numerka nie znam, ale jest tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 19:58 Wielkie Ci dzięki :) dzisiaj sprawdzę a jutro ci napiszę numerek :):):) ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 19:47 Ups ..... ale mam opóźnienie :) ale :) Restauracja się zwie: Kuchnia i Wino restauracja Izabeli Różyckiej Kraków Józefa 13 , tel 4217736 Jedzonko było............ przepyszne :) ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 06.02.03, 20:06 podaj, proszę, jakieś przykładowe dania z cenami, ewentualnie zrecenzuj knajpe dla naszej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 15:58 Zazdroszczę ulcikowi chwil uniesienia (mam nadzieję, że nie jest to subtelna odmiana reklamy :-))). Moje wrażenia niestety chłodniejsze. Może dzień był zły (podobno menu zmienia się w zależności od dnia tygodnia; szkoda że dowiedziałam się o tym PÓŹNIEJ i OD ZNAJOMYCH, a nie w restauracji), albo wybór chybiony... Kilka uwag. Po pierwsze - pieczywo - bagietka okropna. Czyżby "piekarnia francuska" z ul. Wawrzyńca, albo Geant? Jeżeli tak, to niezbyt dobry adres... We francusko-domowej restauracji pieczywo sprawa ważna, powinno być podawane niezależnie od dania. Francuzi mają dziwny zwyczaj ścierania wszelkich sosów kawałkami bagietki, czy co tam mają z pieczywa pod ręką... Także pieczywo tostowe w czekadełku... doprawdy... taki kontrast jakościowy z dobrą pastą a la tapenada. Po drugie - w tak krótkiej karcie dań dwa z nich z sosem serowym, lekka przesada, a jeżeli ktoś nie lubi?? Do wyboru mu niewiele pozostaje, zupełnie. A jeżeli do tego nie jada mięsa, to już w ogóle tego dnia byłby w kropce. Wegetarianie, szukajcie innych miejsc żywieniowych, niestety. Ale ogólnie jedzenie przyzwoite (na moje szczęście jadam mięso - polędwiczki wieprzowe były o.k., chociaż zestawienie ich z podsmażanymi ziemniakami, to się chyba nazywa po krakowsku - zaskakujące), może trochę ceny przesadzone, ale niezbyt. Moje pewne rozczarowanie miejscem wynikało chyba ze zbyt wysokich oczekiwań wynikłych z lektury tekściku reklamowego Kuchni i wino, spodziewałam się zaskakujących doznań smakowych zatopionych w aromacie ziół prowansalskich, a znalazłam dobrą normalność. Tylko tej bagietki nie mogę darować, sorrki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 07.02.03, 16:43 > (podobno menu zmienia się w zależności od dnia tygodnia; szkoda że dowiedziałam > > się o tym PÓŹNIEJ i OD ZNAJOMYCH, a nie w restauracji), to znaczy jakie mniej wiecej jest w jakie dni? Odpowiedz Link Zgłoś
mika^ Re: Gdzie...... prosze pomóżcie 07.02.03, 17:04 Byłam tam raz jedyny (być może póki co)... Nie sprawdzałam już później co restauracja proponuje w inne dni. Może szkoda, ale tak to jest po pierwszym rozczarowaniu... szybko się zniechęcam, widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 15:33 Witam :) Po pierwsze do niczego nie podano mi bagietki :) jadłam tost (czy grzankę) nie pamiętam w chwili obecnej nazwy z serem i sałata bardzo dobry sosik :) Polędwiczki wieprzowe bardzo dobre pyszny sosik i ziemniaczki zapiekane również Na deser crummble z lodami - pyszota - tego mi było trzeba :) Obsługa w wykonaniu właścicielki przybytku :) połączona z bardzo miłą rozmową !! Naprawdę ja polecam !! ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.markom.krakow.pl 10.02.03, 15:42 nigdzie w i-necie nie moge wygrzebac zadnych info.. wszystko brzmi apetycznie. jakie sa ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcik Re: Gdzie...... prosze pomóżcie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 21:21 Bo w necie jeszcze jej nie ma :) - informacji :) Ceny od bodajże 10 za deser w górę :) ulcik Odpowiedz Link Zgłoś