Dodaj do ulubionych

PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !!

IP: *.krakow.tdci.pl 01.02.03, 12:46
Oto mail jaki dostałem !! jak ktoś nie wirzy i myśli że podrobiony prosz
epowiedzieć postaram się udowodnić autentycznoś jednak przysięgtam że nic
nie robiłem daje wam go w całości nawet z błędami jakie zrobił podczas
pisania !! Miłej lektury i prosze o wyjaśnienie odpowiedzi Pani rzecznik bo
sam nie wiem o co chodzi ..a jest ona przykra jak dla mnie :( ...

MÓJ MAIL
Dzień dobry
Dziękue za odpowiedz w sprawie 15. Myśle że poniekąd Pani ma racje że
jechałą by troszke do okoła ale ta różnica była by niewielka !! .. teraz 15
jedzie 11 minut od R.Mogilskiego do Czyżyńskiego, a patrząc na 14 to z
R.Mogilskiego do Czyżyńskiego jedzie 16 minut .. to tylko 5 minut
róznicy ... poza tym .. tych mieszkańców okolic Pleszowa jest niewiele ..a
od Pl.Centralnego mają 4 też pod Dworzec .. raji Pani napewno ma dużo ...
ale ja się pytałem mieskzańców Al.Pokoju czy mają ochote stać 20 minut na 14
i raczje takowej nie mają ... dziękuje jeszcze raz za odpowiedz...

Pozdrawiam
Artur Wójcik

Starąłem się być kuluturalny ... ,ale niesety otrzymałem takie coś :

MAIL PANI RZECZENIK :

[Serwin Filomena]

Witam!
No i proszę jak to łatwo być chamem gdy się nie podpisuje i teoretycznie
jest się anonimowym, np. w czacie. Z ludźmi o tym poziomie kultury nie
zamierzam jednak polemizować, ba zaglądam tam zresztą bardzo rzadko. I
pomyśleć, Kraków miasto kultury i inteligencji. Gratuluję. Mimo wszystko
jednak
Z poważaniem Filomena Serwin

DO CHOLERY JASNEJ !! PODPISAŁEM SIĘ JAK BYK !! NAWET JAK MAILA DOSTAŁĄ TO
JEJ PISZE ŻE OD ARTUR WÓJCIK !! ...
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 12:55
      Gość portalu: merphy napisał(a):

> DO CHOLERY JASNEJ !! PODPISAŁEM SIĘ JAK BYK !! NAWET JAK MAILA DOSTAŁĄ TO
      > JEJ PISZE ŻE OD ARTUR WÓJCIK !! ...

Hmm... nie żebym jej bronił, ale mi to wygląda na to, że po prostu
      odpowiedziała nie na ten mail co trzeba (pewnie ktoś jej jakieś pierdoły
      przysłał, a odpowiedziała przez pomyłkę na Twojego maila).
      Proponuję zadzwonić telefonicznie i wyjaśnić sprawę.
      • Gość: merphy Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.krakow.tdci.pl 01.02.03, 14:30
        pavlack napisał:

> Gość portalu: merphy napisał(a):
        >
        > > DO CHOLERY JASNEJ !! PODPISAŁEM SIĘ JAK BYK !! NAWET JAK MAILA DOSTAŁĄ TO
        > > JEJ PISZE ŻE OD ARTUR WÓJCIK !! ...
        >
        > Hmm... nie żebym jej bronił, ale mi to wygląda na to, że po prostu
        > odpowiedziała nie na ten mail co trzeba (pewnie ktoś jej jakieś pierdoły
        > przysłał, a odpowiedziała przez pomyłkę na Twojego maila).
        > Proponuję zadzwonić telefonicznie i wyjaśnić sprawę.

WIesz Pavlack własnei też tak pomyślałem ..dlatego nei wyleciałem odrazu z
        mordą tylko własnei kuluralnie odpisałem że ja się podpisałem ... ale
        założyłem ten temat żebyście Wy się wypowiedzieli co myślicie o tym ..
        pozdrawiam :) ... a co do telefonicznego wyjasnienia ..to wysłałem maila i
        spokojnei wyjaśniłem :)
        • pavlack Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 15:09
          Gość portalu: merphy napisał(a):

> WIesz Pavlack własnei też tak pomyślałem ..dlatego nei wyleciałem odrazu z
          > mordą tylko własnei kuluralnie odpisałem że ja się podpisałem ... ale
          > założyłem ten temat żebyście Wy się wypowiedzieli co myślicie o tym ..

No właśnie, poczekaj, zobaczymy co teraz odpowie ;-P
    • Gość: mouset Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.02.03, 13:15
      Ciekawe co powiedzą obrońcy pani rzecznik? Hehe, odpisz jej że najłatwiej jest
      byc urzędowo aroganckim chamem i kłamcą , wtedy nawet podpisując się nie ponosi
      się żadnej odpowiedzialności
      • kuba203 Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 15:12
        Jest inna możliwość - Pani rzecznik czytała nasze forum... Pomyśl o tym...
        • pavlack Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 15:18
          kuba203 napisał:

> Jest inna możliwość - Pani rzecznik czytała nasze forum... Pomyśl o tym...

O tym nie pomyślałem... ale to by się zgadzało...

No i co żeście Panowie narobili? I później się taki jeden z drugim dziwi, że go
          na imprezy nie zapraszają, albo że o ostatnim kursie T4 MPK nie poinformuje. A
          to wszystko tylko Wasza (nasza?) wina...
          • Gość: merphy Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.krakow.tdci.pl 01.02.03, 16:49
            A skąd by wiedziała że ja jestem merphy ?? przecież podpisałem się imieniem i
            nazwiskiem tak pasuje w oficjalnym mailu więc tak zorbiłem ....

Ale nawiaskiem zdaje mi się że napewno czyta to forum .. moze czytała bo jak
            przeczytałą ze co temat to się kończy zwrotem przeciwko niej ...

Po dógie co do maila do mnie zdjae mi się ze się pomiliła ..ja odpisałem .. i
            czkeam na odpowiedz ..

Po 3 Nie myślcie że jestem obońcom ..ale też nie jestem przeciwnikiem
            FIlemony :) ...

Po 4 jak dostane odpowiedz to Wam ją tu zacytuje :) ... pozdrawiam
            • Gość: ADAŚ SPOKO LAJCIK IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:06
              Spokojnie
              Ja kiedyś interweniowałem w sprawie "204" (po wprowadzeniu "6" i "24" do
              Kurdwanowa zmienili jej trasę kierując na bezsensowny objazd przez Malborską).
              Odpowiedziała mi hasłem typu, że tabuny ludzi jeżdżą z Malborskiej do
              Wieliczki !!! Ponadto czas przejazdu wcale znacznie się nie wydłużył i nie ma
              opóźnień (a akurat wtedy z "204" regularnie korzystałem). Oczywiście był to
              stek bzdur i w końcu wykonałem telefon do zaprzyjaźnionej gazetki. Po niedługim
              czasie ludzie z Malborskiej nagle "przestali jeździć z Malborskiej" i "204"
              puścili z powrotem przez Nowosądecką. To był jedyny i ostatni raz jak wysłałem
              e-mail do cioci. Szkoda było czasu. Jednak wówczas była grzeczna. Ja też, ale
              pewnie dlatego, że mnie tak rozbroiła iż nie miałem siły odpowiadać na te
              brednie. Zacytowałem ją natomiast w Krakowskiej.
              P.S. Przy tej kwestii padały nawet propozycje podziału "204" na "204" i "214".
              Ta pierwsza przez Malborską, ta druga przez Newsądecką. Oczywiście stanowisko
              MPK - NIE!!!! Zresztą jak prawie zawsze.
              • Gość: mouset Re: SPOKO LAJCIK IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.02.03, 10:26
                Hehehehe z tym 204 to obrzydliwe kłamstwo, sami go puścili Malborską bo
                kończono przebudowę wjazdu w Nowosądecką, i ordynarnie kłamali (MPK) że
                Malborska się domagała, potem dziwnym trafem Kozłówek się zaczął domagać, i tak
                się "domagał" że puszczono jeszcze tam 174 choć on miał jechać Malborską
          • Gość: 144s Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 01.02.03, 17:00
            Urzędnik powołany do kontaktów klienta z przedsiębiorstwem zobowiązany jest do
            odpowiedzi na zadane pytanie, lub do zajęcia stanowiska w danej sprawie. Jego
            wypowiedź powinna być, przede wszystkim, na temat!!! Załatwianie ew. spraw
            osobistych jest nie dopuszczalne i nie profesjonalne. Grafomański styl
            przedstawionego maila, błędy logiczne (jeżeli ktoś jest teoretycznie anonimowy
            to znaczy, że nie jest anonimowy) oraz ubogie słownictwo pozwala sądzić, że
            tekstu tego nie popełniła Pani rzecznik.
            Dorabianie do tego jakiejś ideologii jest śmieszne.
            • pavlack Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 19:12
              Gość portalu: 144s napisał(a):

> Urzędnik powołany do kontaktów klienta z przedsiębiorstwem zobowiązany jest
              do
              > odpowiedzi na zadane pytanie, lub do zajęcia stanowiska w danej sprawie.

Jak sama nazwa wskazuje jest to rzecznik prasowy, a więc jest on do dyspozycji
              prasy. To, że odpowiada także klientom to już tylko i wyłącznie jego dobra wola.

> Jego
              > wypowiedź powinna być, przede wszystkim, na temat!!! Załatwianie ew. spraw
              > osobistych jest nie dopuszczalne i nie profesjonalne.

Trudno nie załatwiać spraw osobistych, jeśli ktoś najpierw Cię publicznie
              szkaluje i zachowuje się niekulturalnie, a później sam wymaga kultury.

> Grafomański styl
              > przedstawionego maila, błędy logiczne (jeżeli ktoś jest teoretycznie
              anonimowy
              > to znaczy, że nie jest anonimowy) oraz ubogie słownictwo pozwala sądzić, że
              > tekstu tego nie popełniła Pani rzecznik.

Znalazł się mądry. Ty może nigdy żadnego błędu nie popełniłeś? Akurat ja jestem
              w 90% procentach pewny, że tego maila napisała Pani rzecznik.

> Dorabianie do tego jakiejś ideologii jest śmieszne.

Twoja wypowiedź jest śmieszna. Po prostu Pani rzecznik czytuje czasami to
              forum, no i niestety tak to się kończy.
              • Gość: OLO I Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.chello.pl 01.02.03, 19:26
                Ludzie dajcie spokój. Ona taka zestresowana bo przecież brak taboru :)
              • Gość: 144s Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 01.02.03, 20:37
                pavlack napisał:

> Gość portalu: 144s napisał(a):
                >
                > > Urzędnik powołany do kontaktów klienta z przedsiębiorstwem zobowiązany jes
                > t
                > do
                > > odpowiedzi na zadane pytanie, lub do zajęcia stanowiska w danej sprawie.
                >
                > Jak sama nazwa wskazuje jest to rzecznik prasowy, a więc jest on do
                dyspozycji
                > prasy. To, że odpowiada także klientom to już tylko i wyłącznie jego dobra
                wola

Prasa spełnia tu rolę pośrednika między rzecznikiem (czytaj przedsiębiorstwem)
                a klientem. Czy musimy jednak zawsze korzystać z usług pośredników? Odpowiedzi
                rzecznika to nie jego dobra wola lecz obowiązek!! Za to mu płacą..
                >
                > > Jego
                > > wypowiedź powinna być, przede wszystkim, na temat!!! Załatwianie ew. spraw
                >
                > > osobistych jest nie dopuszczalne i nie profesjonalne.
                >
                > Trudno nie załatwiać spraw osobistych, jeśli ktoś najpierw Cię publicznie
                > szkaluje i zachowuje się niekulturalnie, a później sam wymaga kultury.

Kulturalny człowiek nie "wali na oślep". Chyba, że rzecznik jest pewien, że
                Merphy to ten co go obraził.

> > Grafomański styl
                > > przedstawionego maila, błędy logiczne (jeżeli ktoś jest teoretycznie
                > anonimowy
                > > to znaczy, że nie jest anonimowy) oraz ubogie słownictwo pozwala sądzić, ż
                > e
                > > tekstu tego nie popełniła Pani rzecznik.
                >
                > Znalazł się mądry. Ty może nigdy żadnego błędu nie popełniłeś? Akurat ja
                jestem
                >
                > w 90% procentach pewny, że tego maila napisała Pani rzecznik.

Staram się robić jak najmniej błędów. Oczywiście popełniam ich bardzo wiele..
                Zastanawia mnie skąd u Ciebie to 90 % pewności co do autorstwa teg maila?

> > Dorabianie do tego jakiejś ideologii jest śmieszne.
                >
                > Twoja wypowiedź jest śmieszna. Po prostu Pani rzecznik czytuje czasami to
                > forum, no i niestety tak to się kończy.

To bardzo źle że Pani rzecznik nie oddziela spraw prywatnych od służbowych.
                (zakładając, że ten mail to jej dzeło)
                • pavlack Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 22:01
                  Gość portalu: 144s napisał(a):

> Prasa spełnia tu rolę pośrednika między rzecznikiem (czytaj
                  przedsiębiorstwem)
                  > a klientem. Czy musimy jednak zawsze korzystać z usług pośredników?
                  Odpowiedzi
                  > rzecznika to nie jego dobra wola lecz obowiązek!! Za to mu płacą..

Powtarzam jeszcze raz: gdyby to był tylko rzecznik, to OK. Ale to jest
                  _rzecznik_prasowy_ I jest on głównie do kontaktów z różnymi mediami. Jak masz
                  jako pasażer jakiś problem, czy skargę do MPK to jest taki numer telefonu - 910
                  i tam możesz sobie zadzwonić.

Nie pasuje rozkład jazdy - proszę bardzo: Wnioski i uwagi na temat rozkładów
                  jazdy: rozklady@mpk.krakow.pl

> > Trudno nie załatwiać spraw osobistych, jeśli ktoś najpierw Cię publicznie
                  > > szkaluje i zachowuje się niekulturalnie, a później sam wymaga kultury.
                  >
                  > Kulturalny człowiek nie "wali na oślep". Chyba, że rzecznik jest pewien, że
                  > Merphy to ten co go obraził.

Czyli ktoś może sie zachować niekulturalnie w stosunku do rzecznika, a rzecznik
                  musi być cacy?
                  Michał tu już Wam pisał - jak ktoś dostaje kilkadziesiąt takich maili dziennie,
                  to mogą mu w końcu puścić nerwy.

> > Znalazł się mądry. Ty może nigdy żadnego błędu nie popełniłeś? Akurat ja
                  > jestem
                  > >
                  > > w 90% procentach pewny, że tego maila napisała Pani rzecznik.
                  >
                  > Staram się robić jak najmniej błędów. Oczywiście popełniam ich bardzo wiele..

No właśnie. Ale wg. Ciebie to rzecznikowi już nie wolno żadnego błędu popełnić.

> Zastanawia mnie skąd u Ciebie to 90 % pewności co do autorstwa teg maila?

A skąd u Ciebie pewność, że Pani rzecznik NIE napisała tego maila?

Jednocześnie chciałbym powiedzieć, że z mojej strony EOT.
                  Nie mam zamiaru już się wypowiadać w sprawach dot. Pani rzecznik. To się staje
                  powoli nudne.

A do Adasia: piszesz w innym wątku, że nic do pani rzecznik nie masz,
                  że "ciotka Filka jest mi obojętna". To po co rozpoczynasz kolejną dyskusję, z
                  której na pewno nic nowego nie wyniknie, a znowu może wyjść z tego jakaś
                  kłótnia.

Ze swojej strony temat uważam za zamknięty.
                  • Gość: ADAŚ PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 22:10
                    pavlack napisał:

a znowu może wyjść z tego jakaś kłótnia.

Chłopie, kłótnia w internecie ??? Dajże spokój.
                    Jak się można kłócić w sieci, bo ja nie wiem. Najwyżej tak jak było ostatnio -
                    różnica zmian, a nie jakaś tam kłótnia.

• pavlack Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! 01.02.03, 22:19
                      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Chłopie, kłótnia w internecie ??? Dajże spokój.
                      > Jak się można kłócić w sieci, bo ja nie wiem. Najwyżej tak jak było ostatnio -

Można, można...

> różnica zmian, a nie jakaś tam kłótnia.

Co to jest różnica zmian? :-P
                      • Gość: ADAŚ PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 22:29
                        pavlack napisał:

> Co to jest różnica zmian? :-P
                        >

Niezły sarkazm - chyba wiesz co miałem na myśli.
          • Gość: mouset esencja sprawy IP: 62.233.183.* 05.07.03, 22:08
            pavlack napisał:

> kuba203 napisał:
            >
            > > Jest inna możliwość - Pani rzecznik czytała nasze forum... Pomyśl o tym...
            >
            > O tym nie pomyślałem... ale to by się zgadzało...
            >
            > No i co żeście Panowie narobili? I później się taki jeden z drugim dziwi, że
            go na imprezy nie zapraszają, albo że o ostatnim kursie T4 MPK nie poinformuje.
            A to wszystko tylko Wasza (nasza?) wina...
            >

• Gość: Misiek K Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.chello.pl 01.02.03, 19:33
      No i prosze.
      Nie lubie mowic po fakcie "a nie mowilem" ale tym razem az trudno sie
      powstrzymac.
      Przeczytala Forum i miala dosyc, jeszcze raz powtarzam ze i tak dluga byla Jej
      cierpliwosc.
      Nie chce rozwijac juz tego tematu, bo nie chce kolejnej burzy, w kilka dni po
      zakonczeniu pierwszej. Ale moze wreszcie pare osob cos zrozumie. Szkoda tylko
      ze to akurat Ciebie Merphy dopadlo, bo Ty akurat w sumie najmniej powinienes
      oberwac...
      A co do Adasia, to pamietaj prosze jedno - nie Ty jeden masz zanjomych w
      prasie,
      a takimi "telefonikami" wiecej zrobisz klopotu dla naszego srodowiska niz nam
      pomozesz. Wiec nie chwal sie ile to mozesz bo na mnie to wrazenia nie robi, a
      przynajmniej nie pozytywne.

Pozdro, MK
      • Gość: ADAŚ PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 20:12
        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> A co do Adasia, to pamietaj prosze jedno - nie Ty jeden masz zanjomych w
        > prasie,
        > a takimi "telefonikami" wiecej zrobisz klopotu dla naszego srodowiska niz nam
        > pomozesz. Wiec nie chwal sie ile to mozesz bo na mnie to wrazenia nie robi, a
        > przynajmniej nie pozytywne.

Adaś wstał co dopiero, bo musiał odespać oderwaną noc. Jednak jest świadom tego
        co pisze. Co jak co, ale ja nie mam zamiaru robić żadnego wrażenia, szczególnie
        na Tobie. Jakoś mi na tym nie zależy. Tyle, bo mi się nie chce na takie bzdury
        odpowiadać.
        I ja Cię pozdrawiam.
        • Gość: ADAŚ PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 20:46

> > A co do Adasia, to pamietaj prosze jedno - nie Ty jeden masz zanjomych w
          > > prasie,

Aha, sorry, że robię "drugie wejście", ale wcześniej się doczytałem. Po
          pierwsze nie pamiętam jakoby miałbym się chwalić jakimikolwiek znajomościami w
          prasie. Jak dobrze pamiętam, to tylko Mousetowi o tym osobno wspominałem, że
          mam tam raptem AŻ dwie koleżanki, co o komunikacji mają raczej blade pojęcie.

> > a takimi "telefonikami" wiecej zrobisz klopotu dla naszego srodowiska niz
          > nam pomozesz.

Przepraszam Cię, jednak ja wolę zwrócić uwagę prasy na problemy szerszego grona
          mieszkańców nić tej garstki, o której Ty wspominasz. Odnoszę wrażenie, że
          obawiając się o stratę możliwości pstrykania tramów i itd. na przykład w
          zajezdni, chcesz działać na zasadzie "bez wazeliny ciepłe słówka itp.". To
          chyba najgorszy sposób. Właśnie się o tym przekonałem i w moim przypadku
          bynajmniej nie chodziło o jakieś bzdurne latanie po ów zajezdni. Ale to już
          osobna sprawa.
          A w telefonach do GK chciałbym zwrócić Twoją uwagę nie rozmawiam na temat
          Filomeny Serwin, bo to nie agencja towarzyska, tylko przedstawiam swoje pomysły
          dotyczące zbiorkomu. No ale i tak z tego co widzę, Ty tego nie zrozumiesz.

Raz jeszcze pozdrawiam.
          GWOLI ŚCISŁOŚCI !!! Nie obrażaj mi się, to jest żaden list mający wywołać
          burzę. Podczas jego pisania miałem neutralne nastawienie. Jeśli chcesz to
          uwierz, jeśli nie nic na to nie poradzę. To właśnie jedna z wad tego rodzaju
          komunikacji.
          • Gość: Misiek K Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.chello.pl 01.02.03, 23:47
            > Przepraszam Cię, jednak ja wolę zwrócić uwagę prasy na problemy szerszego
            grona
            >
            > mieszkańców

dbasz o innych, urocze ;)

nić tej garstki, o której Ty wspominasz.

zdziwilbys sie, ze to wcale nie taka garstka, ja sie pare lat temu zdziwilem
            poznajac ilu nas jest.

Odnoszę wrażenie, że
            > obawiając się o stratę możliwości pstrykania tramów i itd. na przykład w
            > zajezdni,

sloneczko, a czego ja sie mam obawiac???
            ze mnie bedzie nadzor ruchu z wajcha od zwrotnic gonil po ulicach???

> A w telefonach do GK chciałbym zwrócić Twoją uwagę nie rozmawiam na temat
            > Filomeny Serwin, bo to nie agencja towarzyska, tylko przedstawiam swoje
            pomysły
            >
            > dotyczące zbiorkomu.
            No ale i tak z tego co widzę, Ty tego nie zrozumiesz.

rzeczywiscie, Twoja plodnosc w tej branzy przerasta moja, dosc nawet bujna,
            wyobraznie...

> GWOLI ŚCISŁOŚCI !!! Nie obrażaj mi się,

nie, wrecz odwrotnie, mam dzis znakomity humor. ;)

Podczas jego pisania miałem neutralne nastawienie.
            A ja nawet bardzo cieple ;)
            • Gość: ADAŚ PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 09:49

> zdziwilbys sie, ze to wcale nie taka garstka, ja sie pare lat temu zdziwilem
              > poznajac ilu nas jest.
              Czyżby kilkaset tysięcy ???

> sloneczko
              A czym sobie zasłużyłem na takie ciepłe słowa ???

>a czego ja sie mam obawiac???
              > ze mnie bedzie nadzor ruchu z wajcha od zwrotnic gonil po ulicach???
              Ciesz się ciesz, to niezwykłe wyróżnienie. Rzeczywiście jest czego
              pozazdrościć.

> nie, wrecz odwrotnie, mam dzis znakomity humor. ;)
              O ja też, zwłaszcza po odjechanem imprezie, na jakiej byłem. Właśnie chyba
              chodzi o to w życiu, by go przeżyć z uśmiechem na gębuli.

Dziękuję za ciepłe nastawienie do mojej osoby.
              Przynajmniej wiem, że nie czepiasz się aż tak bardzo.
              Bo ja nie mam takich intencji, ale czasem wyładować się jakoś trzeba,
              nieprawdaż? A internet to chyba najlepszy sposób (zwłaszcza jak za niego się
              płaci kupę forsy - pieprzona telekompromitacja SA, gdzie ludzką rzeczą jest
              okradać).
              • Gość: mouset Re: PANI RZECZNIK MNIE ROZBROIŁA - MAM DOWÓD !! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.02.03, 10:54
                Dokładnie przeczytałem powyższe posty i wydaje mi się że niektóre osoby
                zażarcie bronią pani rzecznik z uwagi na zbieżność "interesów" , jest to
                zrozumiałe tylko trzeba mieć odwagę i przyznać się :)
                Twierdzicie że pani rzecznik czyta forum i potem wali merphy'emu miedzy oczy,
                wg mnie są to zbyt pochopne wnioski, miałem bardzo częsty kontakt z nią na
                przełomie 2001/02 i zastanie jej pod telefonem w jej pokoju jest b. trudne, nie
                sądzę aby czytała forum , ponieważ na maile odpowiada 1-2 x na tydzień.
                Romantycznie myślącym i niepracującym kolegom chciałbym przypomnieć, że pensja
                pani Serwin jest efektem płacenia przez Waszych Starych oraz inne osoby w tym
                Adasia, Lecha i mnie PODATKÓW, które aktualnie wynoszą 32.68% pensji brutto i
                osoby pełniące funkcje publiczne, a MPK jest spółką miejską są rozliczane z
                tych pieniędzy i swojej pracy.
                Ponieważ oprócz podatków płacimy też słono za bilety , więc mamy prawo do
                wyrażenia swojego zdania na temat komunikacji, to że Krakowska uruchomiła dział
                miejski z gorącym telefonem to nie był gest dobrej woli tylko zabieg mający za
                cel zwiększenie sprzedaży gazety, a korzystamy z tego przywileju bo mamy ochotę
                dowiedzieć się dlaczego jest tak a nie inaczej, na odpowiedzi pani rzecznik
                czekalibyśmy do 2004 roku! , zadzwońcie do niej z jakimś problemem to wam ręce
                opadną , ona najczęściej nic nie wie i taką odpowiedź wiele razy usłyszałem ,
                ale taka odpowiedź do prasy się nie nadaje więc trzeba nagiąć fakty czego
                dowodem są artykuły z 15.01 , bo poza nami mało kto orientuje sie w szczegółach
                komunikacji miejskiej.
                Jeżeli odpowiadałaby "nie wiem" albo "spróbuję się dowiedzieć" to w 100%
                odwaliłbym się od niej , ale wciskania kitu i odpowiedzi na odczepne nie
                zniosę, bo za to płacę.
      • Gość: mouset Kolejny sucharek/ogór IP: 62.233.183.* 02.07.03, 09:09

> No i prosze.
        > Nie lubie mowic po fakcie "a nie mowilem" ale tym razem az trudno sie
        > powstrzymac.
        > Przeczytala Forum i miala dosyc, jeszcze raz powtarzam ze i tak dluga byla
        Jej cierpliwosc.
        > a takimi "telefonikami" wiecej zrobisz klopotu dla naszego srodowiska niz nam
        > pomozesz. Wiec nie chwal sie ile to mozesz bo na mnie to wrazenia nie robi, a
        > przynajmniej nie pozytywne.
    • Gość: ADAŚ LUDZKA PRZYWARA IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:04
      Bardzo często jest tak, że jak zdajemy sobie sprawę o tym iż ktoś ma rację na
      nasz temat i nie jest to przychylna opinia (nawet złośliwa, chamska)
      odpowiadamy zdwojonym atakiem. Myślę, że właśnie jest tak i w tym wypadku.
      Ciotka głupia nie jest, a wręcz przeciwnie (naprawdę !!!). Rzecznik musi mieć
      taką cechę, że nieraz trzeba ściemniać, aby uśpić czujność drugiego. Jest
      bardzo sprytną kobietą, zatem pewnie dlatego ją utrzymują na stanowisku. Szkoda
      tylko, że nieraz swoimi wypowiedziami wychodzi na totalnie nie znającą
      problemu.
      No cóż, jest kobietą a te zwracają uwagę na szczegóły estetyczne. Stąd jej e-
      mail, taki a nie inny. Przejdzie jej, to kobieta, a ta zmienną jest.

A redaktorzy GK nie lubią interweniować w MPK, słyszałem że potrafi być
      niegrzeczna. Aha, podkreślam słowo SŁYSZAŁEM, więc tej pewności nie mam. Kiedyś
      dzwoniąc do "Krakowskiej" powiedziałem, że mam interwencję do MPK. Redaktorka
      odpowiedziała "to szkoda". Ja zapytałem "dlaczego", a ta "bo to wątpliwa
      przyjemność". Więc można się domyślić, że nasz "aniołek" nie jest święty. Ale
      to było dawno (około 1,5 roku temu) - mogło ulec zmianie.
      • Gość: Locutus Re: LUDZKA PRZYWARA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 02.02.03, 02:00
        Że inteligentna jest - fakt. Ale z tym ściemnianiem to już troszkę przesadza.
        Ściemnianie jest dobre, jak się nikt nie kapnie... chociaż z drugiej strony...
        brr.. wolę o tym nawet nie myśleć... no cóż, opiszę wam pewien przypadek z
        własnego podwórka: w moim ogólniaku jest sobie pewna pani biologiczka, która
        bardzo często wykazuje się niewiedzą w elementarnych sprawach (np. wciskała
        nam, że wije oddychają skrzelami) i jak czegoś nie wie, to zawsze ściemnia i
        nigdy nie potrafi się przyznać do błędu. Uważaliśmy ją w zdecydowanej
        większości za głupią c**ę, zwłaszcza, że jako biolchem, byliśmy w pierwszej
        klasie uczeni przez osobę z UJotu z tytułem doktorskim. Nasze zdanie o niej
        zmieniło się, gdy okazało się, że owo ściemnianie jest efektem poważnej choroby
        (nowotwór z przerzutami do mózgu - informacja niepotwierdzona). Nadal jej nie
        znoszę, bo zmarnowała mi rok nauki, ale przynajmniej jestem w stanie ją
        zrozumieć. Mam nadzieję, że w przypadku naszej pani rzecznik nie jest aż tak
        źle, bo w sumie jej źle nie życzę (chciałbym tylko, żeby była zmuszona
        przejechać się dwuwagonową trzynastką w godzinach szczytu). Ale na każdy
        problem jest jakaś rada - u nas z tej biologiczki zrobili wicedyrektorkę, co
        znacznie ograniczyło jej kontakt z uczniami. Może panią rzecznik też awansować,
        a na jej miejsce przyjąć jakiegoś miłośnika (najelpiej mouseta, on już i tak ma
        wprawę)?
        • Gość: mouset Re: LUDZKA PRZYWARA IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.02.03, 10:33
          To co zdarzyło się Twojej pani od bioli czyli zespół psychoorganiczny jest na
          tyle rzadkie, że nie można usprawiedliwiać każdego plecącego bzdury człowieka,
          ale jest to przykre.
          Miło mi że widziałbyś mnie jako rzecznika :) Ale ja czasem lubie zażartować a
          niektórzy na żartach się nie znają
          • Gość: Locutus Re: LUDZKA PRZYWARA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.02.03, 01:39
            Wolałbym twoje żarty, które z założenia mają być (i są) śmieszne, niż żarty
            ciotki, które tak naprawde miały być poważnymi i rzeczowymi odpowiedziami...
            • Gość: mouset Re: LUDZKA PRZYWARA IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.02.03, 07:33
              takie żarty sa przez "rz"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka