Gość: misc Re: Rozbiła się columbia IP: 80.48.253.* 01.02.03, 17:03 zestrzelili ją talibowie czy irakijczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen tragedia, która odsunie wojnę... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:07 żal całej siódemki (pierwszy izraelczyk !!!), ale przyczynią się do opóźnienia wojny, to - moim zdaniem - pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 nie tylko wojne... 01.02.03, 17:10 teraz zawiesza pewnie loty w kosmos na dluzszy czas:( i tak znowu program kosmiczny stanie. zalogi szkoda, bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 17:14 no póki nie sprawdzą, co się stało, to nikt nie będzie nigdzie latał, ale wątpię, żeby później zastopowali badania, przecież to są wieloletnie programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen ruskie nie odpuszczą... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:17 zresztą, kiedy ostatni raz coś się u nich stało ?... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: ruskie nie odpuszczą... 01.02.03, 17:21 w 86 rozbił się 'challenger', jak piszą na stronach 4 dni temu minęła 17. rocznica Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ruskie nie odpuszczą... 01.02.03, 17:21 ale rosjanie jak beda chcieli gdzies poleciec to beda pewnie musieli znalezc sponsora-turyste, ktory wylozy troche kasy na lot ze swoim udzialem a tymczasem chinczycy chca juz w pazdzierniku wyekspediowac pierwszego swojego na orbite. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 17:24 jottka napisała: > no póki nie sprawdzą, co się stało, to nikt nie będzie nigdzie latał, ale > wątpię, żeby później zastopowali badania, przecież to są wieloletnie programy ale ile bedzie trwalo sledztwo??:)) a jak sie okaze, ze to byl zamach... po katastrofie w 86 mieli wstrzymali loty zalogowe na ponad dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
peteen zamach ? z procy ? 01.02.03, 17:26 12 tysięcy na godzinę, kto by w to trafił z ziemi... arabusy nie mają szans to znowu błąd ludzki, wspomnisz moje słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 17:27 jak się okaże, że to był zamach, to i tak nie nasa będzie się tym wtedy zajmować a gdyby nie śmierć astronautów, to badania przyczyn wypadku same w sobie są instruktywne - columbia miała wypadek przy starcie, tylko że oceniono, że mało szkodliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: nie tylko wojne... IP: *.chello.pl 01.02.03, 19:57 6 mahów i 70 km. nad ziemią? nikt mie ma takich możliwosci, aby taki obiekt zestrzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: nie tylko wojne... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 20:29 No chyba że odpali rakietę centralnie trafiając po trajektorii lotu po kącie nachylenia wchodzenia rakiety w atmosferę. Mówiąc jaśniej czołowe zderzenie. W tym wypadku wystarczyłby pocisk wielkości pudełka zapałek, wykonany z litej twardej stali. Jego prędkość nie musiałaby być wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
dystrybutor Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 20:47 Gość portalu: student napisał(a): > No chyba że odpali rakietę centralnie trafiając po trajektorii lotu po kącie > nachylenia wchodzenia rakiety w atmosferę. Mówiąc jaśniej czołowe zderzenie. > W tym wypadku wystarczyłby pocisk wielkości pudełka zapałek, wykonany z litej > twardej stali. Jego prędkość nie musiałaby być wielka. a jakby był ten pocisk z miętkiej stali to co by się stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: nie tylko wojne... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 20:56 Odpowiem Ci (nie odczytaj tego źle - to zwykłe pytanie) pytaniem: A co by było gdyby szklanka była ze stali? (podpowiem Ci: byłaby większa pewność, że wytrzyma uderzenie, ale mimo to można używać mniej trwałej - wystarczy tylko obliczyć czego nam potrzeba, a znając terrorystów, to nawet boeingami mogą precyzyjnie zaplanować skuteczny atak. Wszystko zależałoby od obliczeń. Dla mnie to bez różnicy - bo mnie to nie interesuje) Odpowiedz Link Zgłoś
dystrybutor Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 21:04 Urzekła mnie historia stalowej szklanki.Bywaj zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: nie tylko wojne... IP: 195.116.43.* 01.02.03, 22:17 dystrybutor napisał(a): > Urzekła mnie historia stalowej szklanki.Bywaj zdrów. Bardzo lubię: "Bywaj zdrów". Skąd wiedziałeś, że właśnie tak lubię? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Mnie już nic nie pomoże. IP: 195.116.43.* 01.02.03, 22:25 a za zdrówko dziękuję, jest. Dzięki za życzenie i wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystrybutor Re: Mnie już nic nie pomoże. 01.02.03, 22:46 Oglądasz francuskiego łącznika,czy imprezujesz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mnie już nic nie pomoże. IP: 80.48.253.* 01.02.03, 22:51 dystrybutor napisała: > Oglądasz francuskiego łącznika,czy imprezujesz?. Nie imprezuję... A gdzie to oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dystrybutor Re: Mnie już nic nie pomoże. 01.02.03, 23:17 Kiedy peeten położy się spać to pogadamy,a teraz cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen panowie, panowie !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 22:54 nie róbcie jaj, proszę was... mamy do czynienia z potworną tragedią, nie próbujcie spłycić jej wymiaru, nie jesteście w stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: panowie, panowie !!! IP: 80.48.253.* 01.02.03, 23:00 racja, trochę zapomniałem w jakim tematycznie wątku się znajduję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dystrybutor Re: panowie, panowie !!! 01.02.03, 23:02 Nie miałem najmniejszego zamiaru robić"jaja". Jeżeli ktoś poczuł się urażony-proszę o wybaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen dzięki za zrozumienie dylematów moralnych... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 23:10 pożądne z was dyskutanty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: dzięki za zrozumienie dylematów moralnych... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 23:23 Gość portalu: peteen napisał(a): > pożądne z was dyskutanty... no niestety. nie miej do mnie zalu. jestem swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: pamietaj o jednym... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 23:30 każda myśl ma prawo ewoluować każdy człek ma prawo się rozwijać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: pamietaj o jednym... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 23:43 Gość portalu: peteen napisał(a): > każda myśl ma prawo ewoluować > każdy człek ma prawo się rozwijać... coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rozbiła się columbia IP: 195.116.43.* 01.02.03, 17:27 Gość portalu: misc napisał(a): > zestrzelili ją talibowie czy irakijczycy? Jeżeli był to zamach to przekonamy się o tym, bowiem wtedy amerykanie szybko zaatakują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Mimo wszystko IP: 195.116.43.* 01.02.03, 17:23 Mimo wszystko zapraszamy ich do Krakowa. Obecnie sprzedamy im za darmo jeden z miliona wspaniałych pomysłów: Dziób promu należy wykonać na kształt rosyjskiej kapsuły rakietowej, w jakiej się lądowało. Przy takiej awarii rozleci się cały statek a kapsuła spadnie na ziemię na spadochronie. Naukowcy potrafią być czasem cenniejsi niż 5 takich promów - a nawet bezcenni. Nie zrobili wszystkiego dla bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: student 01.02.03, 23:42 A co was to obchodzi? pilnujcie lepiej aby wam sie piwo nie wylalo! Odpowiedz Link Zgłoś