Dodaj do ulubionych

Rozbiła się columbia

IP: 80.48.253.* 01.02.03, 16:51
Obserwuj wątek
    • Gość: student :(( IP: 80.48.253.* 01.02.03, 16:52
      :((
    • Gość: misc Re: Rozbiła się columbia IP: 80.48.253.* 01.02.03, 17:03
      zestrzelili ją talibowie czy irakijczycy?
      • Gość: peteen tragedia, która odsunie wojnę... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:07
        żal całej siódemki (pierwszy izraelczyk !!!), ale przyczynią się do opóźnienia
        wojny, to - moim zdaniem - pewne...
        • mikolaj7 nie tylko wojne... 01.02.03, 17:10
          teraz zawiesza pewnie loty w kosmos na dluzszy czas:( i
          tak znowu program kosmiczny stanie. zalogi szkoda,
          bardzo.
          • jottka Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 17:14
            no póki nie sprawdzą, co się stało, to nikt nie będzie nigdzie latał, ale
            wątpię, żeby później zastopowali badania, przecież to są wieloletnie programy
            • Gość: peteen ruskie nie odpuszczą... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:17
              zresztą, kiedy ostatni raz coś się u nich stało ?...
              • jottka Re: ruskie nie odpuszczą... 01.02.03, 17:21
                w 86 rozbił się 'challenger', jak piszą na stronach 4 dni temu minęła 17.
                rocznica
              • mikolaj7 Re: ruskie nie odpuszczą... 01.02.03, 17:21
                ale rosjanie jak beda chcieli gdzies poleciec to beda pewnie
                musieli znalezc sponsora-turyste, ktory wylozy troche kasy
                na lot ze swoim udzialem

a tymczasem chinczycy chca juz w pazdzierniku
                wyekspediowac pierwszego swojego na orbite.
            • mikolaj7 Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 17:24
              jottka napisała:

> no póki nie sprawdzą, co się stało, to nikt nie będzie nigdzie latał, ale
              > wątpię, żeby później zastopowali badania, przecież to są wieloletnie programy

ale ile bedzie trwalo sledztwo??:)) a jak sie okaze, ze to byl
              zamach...

po katastrofie w 86 mieli wstrzymali loty zalogowe na
              ponad dwa lata
              • peteen zamach ? z procy ? 01.02.03, 17:26
                12 tysięcy na godzinę, kto by w to trafił z ziemi...
                arabusy nie mają szans
                to znowu błąd ludzki, wspomnisz moje słowa...
              • jottka Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 17:27
                jak się okaże, że to był zamach, to i tak nie nasa będzie się tym wtedy zajmować

a gdyby nie śmierć astronautów, to badania przyczyn wypadku same w sobie są
                instruktywne - columbia miała wypadek przy starcie, tylko że oceniono, że mało
                szkodliwy
                • Gość: Gatsby Re: nie tylko wojne... IP: *.chello.pl 01.02.03, 19:57
                  6 mahów i 70 km. nad ziemią? nikt mie ma takich możliwosci, aby taki obiekt
                  zestrzelić.
                  • Gość: student Re: nie tylko wojne... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 20:29
                    No chyba że odpali rakietę centralnie trafiając po trajektorii lotu po kącie
                    nachylenia wchodzenia rakiety w atmosferę. Mówiąc jaśniej czołowe zderzenie.
                    W tym wypadku wystarczyłby pocisk wielkości pudełka zapałek, wykonany z litej
                    twardej stali. Jego prędkość nie musiałaby być wielka.
                    • dystrybutor Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 20:47
                      Gość portalu: student napisał(a):

> No chyba że odpali rakietę centralnie trafiając po trajektorii lotu po kącie
                      > nachylenia wchodzenia rakiety w atmosferę. Mówiąc jaśniej czołowe zderzenie.
                      > W tym wypadku wystarczyłby pocisk wielkości pudełka zapałek, wykonany z litej
                      > twardej stali. Jego prędkość nie musiałaby być wielka.

a jakby był ten pocisk z miętkiej stali to co by się stało
                      • Gość: student Re: nie tylko wojne... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 20:56
                        Odpowiem Ci (nie odczytaj tego źle - to zwykłe pytanie) pytaniem:
                        A co by było gdyby szklanka była ze stali? (podpowiem Ci: byłaby większa
                        pewność, że wytrzyma uderzenie, ale mimo to można używać mniej trwałej -
                        wystarczy tylko obliczyć czego nam potrzeba, a znając terrorystów, to nawet
                        boeingami mogą precyzyjnie zaplanować skuteczny atak. Wszystko zależałoby od
                        obliczeń. Dla mnie to bez różnicy - bo mnie to nie interesuje)
                        • dystrybutor Re: nie tylko wojne... 01.02.03, 21:04
                          Urzekła mnie historia stalowej szklanki.Bywaj zdrów.
                          • Gość: student Re: nie tylko wojne... IP: 195.116.43.* 01.02.03, 22:17
                            dystrybutor napisał(a):

> Urzekła mnie historia stalowej szklanki.Bywaj zdrów.

Bardzo lubię: "Bywaj zdrów". Skąd wiedziałeś, że właśnie tak lubię? :)
                            • dystrybutor Ja wszystkim dobrze zyczę.Tobie też. 01.02.03, 22:23
                              • Gość: student Mnie już nic nie pomoże. IP: 195.116.43.* 01.02.03, 22:25
                                a za zdrówko dziękuję, jest. Dzięki za życzenie i wzajemnie.
                                • dystrybutor Re: Mnie już nic nie pomoże. 01.02.03, 22:46
                                  Oglądasz francuskiego łącznika,czy imprezujesz?.
                                  • Gość: student Re: Mnie już nic nie pomoże. IP: 80.48.253.* 01.02.03, 22:51
                                    dystrybutor napisała:

> Oglądasz francuskiego łącznika,czy imprezujesz?.

Nie imprezuję...
                                    A gdzie to oglądasz?
                                    • dystrybutor Re: Mnie już nic nie pomoże. 01.02.03, 23:17
                                      Kiedy peeten położy się spać to pogadamy,a teraz cicho.
                                  • Gość: peteen panowie, panowie !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 22:54
                                    nie róbcie jaj, proszę was...
                                    mamy do czynienia z potworną tragedią, nie próbujcie spłycić jej wymiaru, nie
                                    jesteście w stanie...
                                    • Gość: student Re: panowie, panowie !!! IP: 80.48.253.* 01.02.03, 23:00
                                      racja, trochę zapomniałem w jakim tematycznie wątku się znajduję.

Pozdrawiam
                                    • dystrybutor Re: panowie, panowie !!! 01.02.03, 23:02
                                      Nie miałem najmniejszego zamiaru robić"jaja".
                                      Jeżeli ktoś poczuł się urażony-proszę o wybaczenie.
                                      • Gość: peteen dzięki za zrozumienie dylematów moralnych... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 23:10
                                        pożądne z was dyskutanty...
                                        • Gość: student Re: dzięki za zrozumienie dylematów moralnych... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 23:23
                                          Gość portalu: peteen napisał(a):

> pożądne z was dyskutanty...

no niestety. nie miej do mnie zalu. jestem swołocz.
                                          • Gość: peteen pamietaj o jednym... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 23:29
                                            • Gość: peteen Re: pamietaj o jednym... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 23:30
                                              każda myśl ma prawo ewoluować
                                              każdy człek ma prawo się rozwijać...
                                              • Gość: student Re: pamietaj o jednym... IP: 80.48.253.* 01.02.03, 23:43
                                                Gość portalu: peteen napisał(a):

> każda myśl ma prawo ewoluować
                                                > każdy człek ma prawo się rozwijać...

coś w tym jest.
      • Gość: student Re: Rozbiła się columbia IP: 195.116.43.* 01.02.03, 17:27
        Gość portalu: misc napisał(a):

> zestrzelili ją talibowie czy irakijczycy?

Jeżeli był to zamach to przekonamy się o tym, bowiem wtedy amerykanie szybko
        zaatakują.
    • Gość: student Mimo wszystko IP: 195.116.43.* 01.02.03, 17:23
      Mimo wszystko zapraszamy ich do Krakowa. Obecnie sprzedamy im za darmo jeden z
      miliona wspaniałych pomysłów:
      Dziób promu należy wykonać na kształt rosyjskiej kapsuły rakietowej, w jakiej
      się lądowało. Przy takiej awarii rozleci się cały statek a kapsuła spadnie na
      ziemię na spadochronie. Naukowcy potrafią być czasem cenniejsi niż 5 takich
      promów - a nawet bezcenni.
      Nie zrobili wszystkiego dla bezpieczeństwa.
    • menel1 Re: student 01.02.03, 23:42
      A co was to obchodzi? pilnujcie lepiej aby wam sie piwo nie wylalo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka