Dodaj do ulubionych

Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila u...

• Gość: za-daleko Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.240.213.94.Dial1.Phoenix1.Level3.net 08.07.06, 23:17
      A moze ktos z AE Krakow zna namiary na tego szajbusa (nie obrazajac sp.
      Szajbusa) i poda adres e-mailowy....moze warto napisac do p. Dochtura
      Bukowskiego i wyrazic opinie o nim???
      • Gość: H56 Kloss, Czterej Pancerni , to przecież tylko film, IP: 195.150.112.* 08.07.06, 23:45
        ten Bukowski to jakiś nawiedzony jełop. Krecić film o judaszu Kuklińskim ?
        bardzo mnie ciekawi ,gdzie mozna przeczytać biogrfię Kuklińskiego dotyczącą jego
        wczesnej kariery wojskowej. Przecież jeszcze chyba żyją ludzie którzy słuzyli z
        nim razem w wojsku zanim trafił do Warszawy. Jakim cudem z zielonego garnizonu
        trafił do Sztabu Generalnego WP ? dlaczego nigdzie nie jest napisane ,ze to
        zwykły wiejski komuch, karierowicz, który zaistniał dzięki kapowaniu i
        szczególnym udzielaniu się jako oficer polityczny PZPR. Do psychiatry z tym
        komunistycznym doktorem, no chyba ,że to facet wykształcony w zachodnich
        szkołach, bo jak sobie przypominam, to za komuny na AE szli wszyscy którzy nie
        dostali się na inne krakowskie uczelnie.
      • Gość: zmieszany Bond Wejdź na stronę AE w Krakowie i napewno znajdziesz IP: 62.233.163.* 10.07.06, 16:07
        mail, jak nie do niego to do kolegów... będa miec niezły ubaw.
    • Gość: polityka Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 217.67.133.* 09.07.06, 11:07
      a co mnie obchodzi polityka to sie (serial) dobrze ogladalo.
      • Gość: nicniemający ani do J. B. , ani do Szarika i Cywila nic nie mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:49
        i cos w tym jest...
    • Gość: redbad Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:59
      A mnie najbardzije podoba się, że Bukowski nareszcie stał sie moralistą. Ten
      weteran krakowskich agencji towarzyskich oraz sklepów "dla dorosłych" dobrze
      wie co wypada. W pierwszej polowie lat 90. zwiazany byl z konserwatywnym Czasem
      krakowskim". Tak sie złożyło, że akurat zaczęły w Polsce pojawiać się burdele,
      zwane agencjami. I Bukowski - służbowo harcerz i działacz niepodległościowy-
      okazał się ich wybitnym znawcą. Do tego stopnia, że naciągnąl Czas", by
      wydrukował jego artykul o agencjach jako zjawisku....kulturowym. Sam mial z
      tego dodatkowy profit, bo z egzemplarzami autorskimi odwiedzał burdele jako
      autor-promotor, dodmagając się zniżek.Tak było- można to sprawdzić.
      Nie pisałbym tego, ale szlag, mnie trafia gdy widzę takich obrońcow moralnego
      zdrowia narodu.
      • Gość: harcerka Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 14:05
        To święta prawda ! Bukowski to erotoman jakich mało, z harcerstwa go dyskretnie
        wywalono,bo wstyd przynosił.Pamiętam to dobrze W mojej ocenie to niezły
        psychopata i nie należy się nim przejmować. A Szarika puści TVN i Polsat bo
        stać ich na zakup praw autorskich do w/w. filmów.
        Nie rozumiem też zupełnie co się czepia Cywila ? Znałam kilku porządnych
        milicjantów, naprawdę !!!!
    • Gość: kz Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 12:09
      Chciałem tylko powiedzieć że pan Bukowski ma niewiele wspólneo z kombatanctwem
      gdyż jest równieśnikiem mojej matki - urodził się dobre 10 lat po wojnie... :/
      • mr.lordi Co za palanty :/ lapy precz od TV!! 09.07.06, 14:48
        • Gość: oborńca zwierząt uwonić psa Szarika i Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:43
    • Gość: AjKot Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 19:55
      Skoro milicjant od psa Cywila jest be, to należy zawiesić działalność Kina
      Polska, bo tam we wszystkich filmach mamy dzielnych i miłych milicjantów.
      Oglądałem ostatnio kilka wspomnieniowych kryminałów i wszędzie byli tacy
      sympatyczni jak pan Litwin.
      Panie Bukowski do dzieła !!!
    • Gość: Linka z nh Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 20:45
      Serial tv nie zawsze musi pełnić funkcję dydaktyczną. Ma przede wszystkim
      bawić! W takim razie proszę wycofać z emisji filmy na podstawie Sienkiewicza,
      choćby "Krzyżaków". Przecież Zbyszko z Bogdańca, ta jego Danuśka i Jagienka to
      zwyczajna fikcja!
    • Gość: Henryk Jerzy B. odwal się od Szarika i od Cywila IP: *.autocom.pl 09.07.06, 23:29
      Szanowni Rodacy !
      Cieszę sie, że wy też walczycie z idiotami i różnym RYŻYM robactwem.
      Ale ostrzegam Was. W jednej z Krakowskich Prok. Rej. Działa specjalna babska z
      odchyłami brygada, która wyłapuje wszystkich tych co krytykują i ośmielają
      walczyć z korupcja, głupotą i warcholstwem A nie wygodnych nawet oskarżają przy
      pomocy b. pseudo UBeckich lekarzy psychiatrów opłacanych za pieniądze
      podatników. Z nie wygodnych krytykantów robią nie zrównoważonych psychicznie i
      wysyłają do Sądów.
      Odnośnie Pana Jerzego B. mam jak najgorsze wspomnienia. Kiedy ten koleś między
      innymi działa w Hufcu Harcerskim Krowodrza gdzie w domu harcerz prawdopodobnie
      jeszcze pracuje b. I sekretarz POP PZPR przy Krak. Kom. Chorągwi. Ciekawe czy
      Jerzy B został poddany lustracji.
      A wracając do jego działalności harcerskiej to o ile przypominam, że to było
      powiązanie ze słynnym dziennikarzem Krzysztofem K. który dalej penta się w TVP
      i robi programy o mniejszościach, a wcześniej zasłyną jako instruktor Szczepu
      Słowiki a nie oficjalnie TW SB Kraków.
      Pan Jerzy B chyba zapomniał , że jako słynny harcerz , że promocją Czterech
      Pancernych zajmował się słynny alkoholowy harcerz i tow. partyjny, który nie
      mając już za co pić przeszedł na słuszną stronę i nawet pod koniec życia stał
      się słynnym darczyńcą nie tylko zupek.
      Więc dziwie się Panu Jerzemu B. czepianie szarika i pancerniaków.
      Proponuje aby Pan zgłosił się na Oś.. Stalowe taki żółty budynek z kilkoma
      czerwonymi tablicami gdzie słynni towarzysze psychiatrzy pana przebadają.
      Ostrzegam, że nie zgłoszenie spowoduje na polecenie słynnej Ryżawej ( co za
      zbieżność z filmem Czterej Pancerni ) zostanie Pan na koszt podatników
      dowieziony „suką marki VW koloru niebieskiego z zakratowanymi oknami. Ach
      zapomniałem, że Pan mieszka w innej dzielnicy ( mam na myśli stary podział ).
      Pozdrawiam !
    • Gość: jasna masa Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 07:31
      To, że Bukowski durny, to słychać. To, że Wildstein durniejszy, to widać,
      słychać i czuuuuuuuuć!!!
    • Gość: stag Brawa dla kombatanta Bukowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:11
      A tak nawiasem mówiąc to podobno najgorsi są neofici.
      Więc ciekaw jestem co kombatant Bukowski robił przed 1980r
    • Gość: gosc Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.biblos.pk.edu.pl 10.07.06, 13:17
      Mam nadzieje, ze szybciej bedzie koniec Wildsteina i Bukowskiego...
    • Gość: Szwejk Ciekaw jestem na co w młodosci przewrócił się ten IP: 62.233.163.* 10.07.06, 15:50
      Bukowski i kto to wogóle jest? Był taki radziecki dysydent, ale chyba jakieś
      100x inteligentniejszy. Co gościowi padło na głowę? Jaka demoralizacja? Przecież
      te filmy oglądało się dla aktorów nie dla treści, chociaż w "Stawce" fabuła jest
      przyzwoita. Już widze te tłumy walące do kin na film o Legionach. Dowódcy
      wywodzący się z tych... legionów napadli w szale na Zaolzie i na Litwę. Do dziś
      odcinamy "kupony przyjaźni" od naszych sąsiadów, że piłsudczykom padło na mózg.
      Z telewizji zejdą po 2 emisji (brak oglądalności). Acha...Juz sobie
      przypomniałem kto to ten Bukowski. Pamietam go raz w jakimś wywiadzie w TV, z
      obłędem w oczach. To typowa choroba dzisiejszych partii rządzących.
    • Gość: ag Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.atol.com.pl 10.07.06, 19:18
      mam nadzieję że prawa do wyswietlania kupi Plsat lub TVN
    • tadeusz.torunski Jurek, Jurek 10.07.06, 23:46
      Z tymi burdelami to prawda. Pamietam czasy kiedy Jurek wpadal do Super Expressu
      na Szpitalna i opowiadal swoje erotyczne historie :) W sumie to mi go szkoda. Z
      jednej strony dobra akcja z Kopcem Pilsudskiego. A tutaj taki klops - w sumie to
      jeden z wielu. Jurek :)
      • Gość: felietonista Felietony - Kłopot w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:55

Czterej pancerni i pies (serial)

O czterech panzerfaustach i polskim psie
        Krzysztof Kłopotowski

Co ma robić widz, który pokochał Klossa i Szarika?

Telewizja publiczna obiecała nie pokazywać w powtórkach "Czterech pancernych i
        psa" oraz "Stawki większej niż życie". Bardzo dobrze. Zatruty cukierek został
        wreszcie zabrany zdziecinniałej widowni. PRL trafiła na śmietnik historii, ale
        TVP grzała nasze serca ciepłem przyjaźni polsko-radzieckiej. Większość nie
        miała nic przeciwko temu. Seriale podbiły serca publiczności. Były sympatyczne
        dla prostaczków, zręczne dla fachowców, uroczo naiwne dla wyrafinowanych. Widz
        ma zawsze rację. Czyżby?

Wyobraźmy sobie sympatyczny serial o polskim Ślązaku wcielonym do Wermachtu. W
        trudnych warunkach wojny rodzi się między nim a grupką niemieckich żołnierzy
        męska przyjaźń. Razem najeżdżają Rosję, pacyfikują wsie na Zamojszczyźnie i
        likwidują gorszy element rasowy. Kolega z Berlina zapowiada naszemu Michałowi
        wspaniałości Europy zjednoczonej przez Trzecią Rzeszę. Nie będzie konfliktów
        rasowych; Żydzi znikną a rasa słowiańska znajdzie swe miejsce historyczne na
        bezkresnym Wschodzie; Polacy, Litwini, Ukraińcy, Rosjanie będą tam pracować na
        wielkość aryjskiej rasy.

Towarzysze broni mają też psa, miłego owczarka niemieckiego: między obławami na
        podludzi łasi się do panów, jak nasz Michał do Niemców. W rubasznych żartach
        mówią mu "Michał, ty polski psie", dla zachęty, żeby się pozbył polskiego
        nalotu na niemieckiej duszy. Serial o "Czterach panzerfaustach" bije rekord
        popularności w publicznej telewizji Generalnej Guberni.

Niemożliwe? Gdyby III Rzesza wygrała wojnę, a miała taką szansę, to
        dokończyłaby likwidację polskiej inteligencji. Reszta otumaniononego narodu
        jadłaby nazistowskiej propagandzie, jak pies z ręki pana. Gebbels miał
        wybitnych fachowców.

Dalej myślicie, że to niemożliwe? A przecież tak się stało, tylko że wojnę
        wygrał drugi nasz okupant. Zniszczył prawowitą klasę przywódczą, wprowadził na
        to miejsce własny twór a otumaniony naród poddał zręcznej propagandzie. Po
        skończonej wojnie opadły złe emocje. I polska publiczność je fachowcom, jak
        pies z ręki.

Że jednak przesadzam, bo III Rzesza i ZSRR to nie to samo? U pierwszych
        okupantów nienawiść rasowa, u drugich klasowa doprowadziła każdego do
        ludobójstwa. Dziesiątki milionów trupów po sowieckiej stronie gnije w podglebiu
        obu tych seriali.

A co ma robić widz, który pokochał Klossa i Szarika? To, co w wypadku
        niemożliwej miłości. Obaj są na kasetach. Kto chce, niech sobie dogadza w domu,
        przy zasłoniętych oknach, jak przy brzydkim nałogu.

• Gość: Olek 2 Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 26.07.06, 20:54
      Ten pan Bukowski poważnie porozmawiać z lekarzem.Tak jak w 4 pancernych można szukać prawdy historycznej w Trylogii.A poza tym - Szarik demoralizuje,a Kukliński zdrajca to wzór do naśladowania?Wstyd panie kombatancie.
    • rubber.biscuit Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila 26.07.06, 23:13
      gość mówi, cytuję: "... serial o pułkowniku Ryszardzie Kuklińskim (jestem
      pewien, że młodzież oglądałaby to z wypiekami na twarzy i byłoby lepsze niż
      niejeden "Bond")"
      co za debile teraz mają głos? porównywać bohaterów II wojny światowej do
      zdrajcy?
      a swoją drogą trzeba w takim razie wykreślić z podręczników bitwę pod
      Studziankami skoro nie było pancernych a cała ich historia jest przekłamaniem :D
      • Gość: Gość Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.07.06, 23:27
        Bukowski, zlustruj Irasiada. To też podejrzany pies, po Kaliningradach jeździ
    • antykwakwa Jejuu... ale upierdliwa ta helenka... 27.07.06, 08:59
      Jezuu... ale upierdliwa ta helenka. Jajko chce byc madrzejsze od kury;) No moze
      nie tyle od kury, ale jej "jedynie sluszne spostrzezenia" sa po prostu jak
      dawna agencja TASS;) Taka mala - chyba niedowartosciowana - przemadrzalska.
      Przemadzalska helenka! Przypomnij sobie najlepiej wierszyk "Samochwala w koncie
      stala...";) i zrob rachunek sumienia i nie bron oszolomskich idealow/pomyslow
      doktora Bukowskiego. Jakos kilka minionyych pokolen ogladalo szarika & Co. i
      jakos nie sa spatrzeni ideowo i normalnie zyja, znajac przy tym rowniez
      historie (ta niespatrzona). Dlaczego mialo by sie to tyczyc rowniez
      najmlodszego pokolenia? Zaloze sie ze zaraz helenka zrobi odwet i strzeli nam
      tu jakis dlugi pouczajacy monolog, buahahahaa;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka