Gość: za-daleko Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.240.213.94.Dial1.Phoenix1.Level3.net 08.07.06, 23:17 A moze ktos z AE Krakow zna namiary na tego szajbusa (nie obrazajac sp. Szajbusa) i poda adres e-mailowy....moze warto napisac do p. Dochtura Bukowskiego i wyrazic opinie o nim??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Kloss, Czterej Pancerni , to przecież tylko film, IP: 195.150.112.* 08.07.06, 23:45 ten Bukowski to jakiś nawiedzony jełop. Krecić film o judaszu Kuklińskim ? bardzo mnie ciekawi ,gdzie mozna przeczytać biogrfię Kuklińskiego dotyczącą jego wczesnej kariery wojskowej. Przecież jeszcze chyba żyją ludzie którzy słuzyli z nim razem w wojsku zanim trafił do Warszawy. Jakim cudem z zielonego garnizonu trafił do Sztabu Generalnego WP ? dlaczego nigdzie nie jest napisane ,ze to zwykły wiejski komuch, karierowicz, który zaistniał dzięki kapowaniu i szczególnym udzielaniu się jako oficer polityczny PZPR. Do psychiatry z tym komunistycznym doktorem, no chyba ,że to facet wykształcony w zachodnich szkołach, bo jak sobie przypominam, to za komuny na AE szli wszyscy którzy nie dostali się na inne krakowskie uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmieszany Bond Wejdź na stronę AE w Krakowie i napewno znajdziesz IP: 62.233.163.* 10.07.06, 16:07 mail, jak nie do niego to do kolegów... będa miec niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityka Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 217.67.133.* 09.07.06, 11:07 a co mnie obchodzi polityka to sie (serial) dobrze ogladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicniemający ani do J. B. , ani do Szarika i Cywila nic nie mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:49 i cos w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redbad Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:59 A mnie najbardzije podoba się, że Bukowski nareszcie stał sie moralistą. Ten weteran krakowskich agencji towarzyskich oraz sklepów "dla dorosłych" dobrze wie co wypada. W pierwszej polowie lat 90. zwiazany byl z konserwatywnym Czasem krakowskim". Tak sie złożyło, że akurat zaczęły w Polsce pojawiać się burdele, zwane agencjami. I Bukowski - służbowo harcerz i działacz niepodległościowy- okazał się ich wybitnym znawcą. Do tego stopnia, że naciągnąl Czas", by wydrukował jego artykul o agencjach jako zjawisku....kulturowym. Sam mial z tego dodatkowy profit, bo z egzemplarzami autorskimi odwiedzał burdele jako autor-promotor, dodmagając się zniżek.Tak było- można to sprawdzić. Nie pisałbym tego, ale szlag, mnie trafia gdy widzę takich obrońcow moralnego zdrowia narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerka Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 14:05 To święta prawda ! Bukowski to erotoman jakich mało, z harcerstwa go dyskretnie wywalono,bo wstyd przynosił.Pamiętam to dobrze W mojej ocenie to niezły psychopata i nie należy się nim przejmować. A Szarika puści TVN i Polsat bo stać ich na zakup praw autorskich do w/w. filmów. Nie rozumiem też zupełnie co się czepia Cywila ? Znałam kilku porządnych milicjantów, naprawdę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 12:09 Chciałem tylko powiedzieć że pan Bukowski ma niewiele wspólneo z kombatanctwem gdyż jest równieśnikiem mojej matki - urodził się dobre 10 lat po wojnie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oborńca zwierząt uwonić psa Szarika i Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AjKot Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 19:55 Skoro milicjant od psa Cywila jest be, to należy zawiesić działalność Kina Polska, bo tam we wszystkich filmach mamy dzielnych i miłych milicjantów. Oglądałem ostatnio kilka wspomnieniowych kryminałów i wszędzie byli tacy sympatyczni jak pan Litwin. Panie Bukowski do dzieła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka z nh Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 09.07.06, 20:45 Serial tv nie zawsze musi pełnić funkcję dydaktyczną. Ma przede wszystkim bawić! W takim razie proszę wycofać z emisji filmy na podstawie Sienkiewicza, choćby "Krzyżaków". Przecież Zbyszko z Bogdańca, ta jego Danuśka i Jagienka to zwyczajna fikcja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Jerzy B. odwal się od Szarika i od Cywila IP: *.autocom.pl 09.07.06, 23:29 Szanowni Rodacy ! Cieszę sie, że wy też walczycie z idiotami i różnym RYŻYM robactwem. Ale ostrzegam Was. W jednej z Krakowskich Prok. Rej. Działa specjalna babska z odchyłami brygada, która wyłapuje wszystkich tych co krytykują i ośmielają walczyć z korupcja, głupotą i warcholstwem A nie wygodnych nawet oskarżają przy pomocy b. pseudo UBeckich lekarzy psychiatrów opłacanych za pieniądze podatników. Z nie wygodnych krytykantów robią nie zrównoważonych psychicznie i wysyłają do Sądów. Odnośnie Pana Jerzego B. mam jak najgorsze wspomnienia. Kiedy ten koleś między innymi działa w Hufcu Harcerskim Krowodrza gdzie w domu harcerz prawdopodobnie jeszcze pracuje b. I sekretarz POP PZPR przy Krak. Kom. Chorągwi. Ciekawe czy Jerzy B został poddany lustracji. A wracając do jego działalności harcerskiej to o ile przypominam, że to było powiązanie ze słynnym dziennikarzem Krzysztofem K. który dalej penta się w TVP i robi programy o mniejszościach, a wcześniej zasłyną jako instruktor Szczepu Słowiki a nie oficjalnie TW SB Kraków. Pan Jerzy B chyba zapomniał , że jako słynny harcerz , że promocją Czterech Pancernych zajmował się słynny alkoholowy harcerz i tow. partyjny, który nie mając już za co pić przeszedł na słuszną stronę i nawet pod koniec życia stał się słynnym darczyńcą nie tylko zupek. Więc dziwie się Panu Jerzemu B. czepianie szarika i pancerniaków. Proponuje aby Pan zgłosił się na Oś.. Stalowe taki żółty budynek z kilkoma czerwonymi tablicami gdzie słynni towarzysze psychiatrzy pana przebadają. Ostrzegam, że nie zgłoszenie spowoduje na polecenie słynnej Ryżawej ( co za zbieżność z filmem Czterej Pancerni ) zostanie Pan na koszt podatników dowieziony „suką marki VW koloru niebieskiego z zakratowanymi oknami. Ach zapomniałem, że Pan mieszka w innej dzielnicy ( mam na myśli stary podział ). Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 07:31 To, że Bukowski durny, to słychać. To, że Wildstein durniejszy, to widać, słychać i czuuuuuuuuć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stag Brawa dla kombatanta Bukowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:11 A tak nawiasem mówiąc to podobno najgorsi są neofici. Więc ciekaw jestem co kombatant Bukowski robił przed 1980r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.biblos.pk.edu.pl 10.07.06, 13:17 Mam nadzieje, ze szybciej bedzie koniec Wildsteina i Bukowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk Ciekaw jestem na co w młodosci przewrócił się ten IP: 62.233.163.* 10.07.06, 15:50 Bukowski i kto to wogóle jest? Był taki radziecki dysydent, ale chyba jakieś 100x inteligentniejszy. Co gościowi padło na głowę? Jaka demoralizacja? Przecież te filmy oglądało się dla aktorów nie dla treści, chociaż w "Stawce" fabuła jest przyzwoita. Już widze te tłumy walące do kin na film o Legionach. Dowódcy wywodzący się z tych... legionów napadli w szale na Zaolzie i na Litwę. Do dziś odcinamy "kupony przyjaźni" od naszych sąsiadów, że piłsudczykom padło na mózg. Z telewizji zejdą po 2 emisji (brak oglądalności). Acha...Juz sobie przypomniałem kto to ten Bukowski. Pamietam go raz w jakimś wywiadzie w TV, z obłędem w oczach. To typowa choroba dzisiejszych partii rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.atol.com.pl 10.07.06, 19:18 mam nadzieję że prawa do wyswietlania kupi Plsat lub TVN Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.torunski Jurek, Jurek 10.07.06, 23:46 Z tymi burdelami to prawda. Pamietam czasy kiedy Jurek wpadal do Super Expressu na Szpitalna i opowiadal swoje erotyczne historie :) W sumie to mi go szkoda. Z jednej strony dobra akcja z Kopcem Pilsudskiego. A tutaj taki klops - w sumie to jeden z wielu. Jurek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felietonista Felietony - Kłopot w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:55 Czterej pancerni i pies (serial) O czterech panzerfaustach i polskim psie Krzysztof Kłopotowski Co ma robić widz, który pokochał Klossa i Szarika? Telewizja publiczna obiecała nie pokazywać w powtórkach "Czterech pancernych i psa" oraz "Stawki większej niż życie". Bardzo dobrze. Zatruty cukierek został wreszcie zabrany zdziecinniałej widowni. PRL trafiła na śmietnik historii, ale TVP grzała nasze serca ciepłem przyjaźni polsko-radzieckiej. Większość nie miała nic przeciwko temu. Seriale podbiły serca publiczności. Były sympatyczne dla prostaczków, zręczne dla fachowców, uroczo naiwne dla wyrafinowanych. Widz ma zawsze rację. Czyżby? Wyobraźmy sobie sympatyczny serial o polskim Ślązaku wcielonym do Wermachtu. W trudnych warunkach wojny rodzi się między nim a grupką niemieckich żołnierzy męska przyjaźń. Razem najeżdżają Rosję, pacyfikują wsie na Zamojszczyźnie i likwidują gorszy element rasowy. Kolega z Berlina zapowiada naszemu Michałowi wspaniałości Europy zjednoczonej przez Trzecią Rzeszę. Nie będzie konfliktów rasowych; Żydzi znikną a rasa słowiańska znajdzie swe miejsce historyczne na bezkresnym Wschodzie; Polacy, Litwini, Ukraińcy, Rosjanie będą tam pracować na wielkość aryjskiej rasy. Towarzysze broni mają też psa, miłego owczarka niemieckiego: między obławami na podludzi łasi się do panów, jak nasz Michał do Niemców. W rubasznych żartach mówią mu "Michał, ty polski psie", dla zachęty, żeby się pozbył polskiego nalotu na niemieckiej duszy. Serial o "Czterach panzerfaustach" bije rekord popularności w publicznej telewizji Generalnej Guberni. Niemożliwe? Gdyby III Rzesza wygrała wojnę, a miała taką szansę, to dokończyłaby likwidację polskiej inteligencji. Reszta otumaniononego narodu jadłaby nazistowskiej propagandzie, jak pies z ręki pana. Gebbels miał wybitnych fachowców. Dalej myślicie, że to niemożliwe? A przecież tak się stało, tylko że wojnę wygrał drugi nasz okupant. Zniszczył prawowitą klasę przywódczą, wprowadził na to miejsce własny twór a otumaniony naród poddał zręcznej propagandzie. Po skończonej wojnie opadły złe emocje. I polska publiczność je fachowcom, jak pies z ręki. Że jednak przesadzam, bo III Rzesza i ZSRR to nie to samo? U pierwszych okupantów nienawiść rasowa, u drugich klasowa doprowadziła każdego do ludobójstwa. Dziesiątki milionów trupów po sowieckiej stronie gnije w podglebiu obu tych seriali. A co ma robić widz, który pokochał Klossa i Szarika? To, co w wypadku niemożliwej miłości. Obaj są na kasetach. Kto chce, niech sobie dogadza w domu, przy zasłoniętych oknach, jak przy brzydkim nałogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek 2 Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 26.07.06, 20:54 Ten pan Bukowski poważnie porozmawiać z lekarzem.Tak jak w 4 pancernych można szukać prawdy historycznej w Trylogii.A poza tym - Szarik demoralizuje,a Kukliński zdrajca to wzór do naśladowania?Wstyd panie kombatancie. Odpowiedz Link Zgłoś
rubber.biscuit Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila 26.07.06, 23:13 gość mówi, cytuję: "... serial o pułkowniku Ryszardzie Kuklińskim (jestem pewien, że młodzież oglądałaby to z wypiekami na twarzy i byłoby lepsze niż niejeden "Bond")" co za debile teraz mają głos? porównywać bohaterów II wojny światowej do zdrajcy? a swoją drogą trzeba w takim razie wykreślić z podręczników bitwę pod Studziankami skoro nie było pancernych a cała ich historia jest przekłamaniem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.07.06, 23:27 Bukowski, zlustruj Irasiada. To też podejrzany pies, po Kaliningradach jeździ Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Jejuu... ale upierdliwa ta helenka... 27.07.06, 08:59 Jezuu... ale upierdliwa ta helenka. Jajko chce byc madrzejsze od kury;) No moze nie tyle od kury, ale jej "jedynie sluszne spostrzezenia" sa po prostu jak dawna agencja TASS;) Taka mala - chyba niedowartosciowana - przemadrzalska. Przemadzalska helenka! Przypomnij sobie najlepiej wierszyk "Samochwala w koncie stala...";) i zrob rachunek sumienia i nie bron oszolomskich idealow/pomyslow doktora Bukowskiego. Jakos kilka minionyych pokolen ogladalo szarika & Co. i jakos nie sa spatrzeni ideowo i normalnie zyja, znajac przy tym rowniez historie (ta niespatrzona). Dlaczego mialo by sie to tyczyc rowniez najmlodszego pokolenia? Zaloze sie ze zaraz helenka zrobi odwet i strzeli nam tu jakis dlugi pouczajacy monolog, buahahahaa;) Odpowiedz Link Zgłoś