Dodaj do ulubionych

Klima w krakowskich tramwajach

IP: *.pmintl.ch 09.07.06, 17:00
No tak, wyjasnienie, ze klima w tramwajach nie ma sensu bo drzwi sa otwierane
na przystankach pasuje jak piesc do nosa.Ciekawe, ze w takich Atenach da sie
jednak miec tramwaje niskopodlogowe z klima i ona dziala skutecznie.A jest
tam chyba troche cieplej niz w Krakowie.Kolejne brednie z MPK, pewnie jakis
glab zapomnial zamowic wagony z klima i teraz szukaja wyjasnien...
Obserwuj wątek
    • Gość: OLO I Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.chello.pl 09.07.06, 18:01
      Ogrzewanie w zimie też nie ma sensu bo przecież drzwi sa otwierane na
      przystankach :D. Za takie oszczędności na pasazerach dziękujemy:)
      • Gość: aron Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.pl / *.enterpol.pl 10.07.06, 19:36
        u nas jeżdżą busy z Lublina na wieś np. do Białej Podlaskiej i klima jest mimo
        że drzwi też się otwierają na przystankach.
        • Gość: stara wyga Klima w krakowskich tramwajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:30
          A ja się wciąż zastanawiam skąd tyle przygłupów bierze się w naszym kochanym
          mieście - to do tych, co się przede mną wypowiadają:)
          • Gość: x Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:43
            ........Kolejne brednie z MPK,........

Nie to nie są brednie, to jest swiadomy wybór firmy. A wiesz mądralo dlaczego,
            ano z prostej przyczyny - miasto daje na komunikację tylko 15%. Ciesz się, że
            wogóle coś MPK wygospodarowało pieniędzy i kupiło.
            Chcesz klimę? a chcesz płacić za bilet np. 4,50?
            A skąd MPK ma brać pieniądze? z pustego i Salomon nie naleje, no chyba ze TY. W
            takim razie zgłoś się do MPK i powiedz, że jesteś cudotwórcą, może cię przyjmą.
            • Gość: wrrrr Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:52
              Po co "mundre" MPK wydało kasę na Bombardiery z nawiewem???? Który nic nie daje,
              bo wtłacza wrzątek z zewnątrz wagonu???
              Świadomy wybór????
              Buahahahaa
            • Gość: tomekk Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 09:43
              ooo, kolega z mpk, widzę. Mpk to nieefektywne, źle zarządzane przedsiębiorstwo.
              Bilety jedne z najdroższych, tabor taki sobie.
        • Gość: menda Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:21
          u nas jeżdżą busy z Lublina na wieś np. do Białej Podlaskiej i klima jest mimo
          że drzwi też się otwierają na przystankach.
          a czy u was są przystanki co 500 metrów
          • Gość: x Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:53
            > a czy u was są przystanki co 500 metrów

Czasami nawet co 300
            • Gość: abdulachwisimilach Re: Klima w krakowskich tramwajach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:55
              > > a czy u was są przystanki co 500 metrów

W Krakowie jest tzw. aleja przystankowa (ul. Lipska) gdzie przystanek od
              przystanku jest co 150 m.
    • Gość: wrrr Jaka klima???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:54
      Jaka klima w niskopodłogowcach?????
      Nawiew, a nie klima :/
      • Gość: TOLEK Re: SCANIA na upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:40
        Od znajomego dowiedziałem się, że na zajezdnię w Płaszowie dotarła z Hiszpani
        Scania przegubowa z pełną klimą dla pasażerów. Za parę dni ma ponoć pokazać się
        na ulicach Krakowa (obecnie podobno jest przystosowywana tzn. zakładane są
        kasowniki, programowany wyświetlacz itp). Nie jest to nówka, ale po jakimś
        przebiegu. Podobno, jak się sprawdzi to MPK ma zakupić (ile?) funkiel nowe.
        • Gość: abdulwisimilach Re: SCANIA na upały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:09
          Z tego co słyszałem to podobno ma być na linii 105 już od najbliższego
          poniedziałku. Ponoć ma jeden mankament, jak na polskie warunki. Jest 3-drzwiowa.
        • Gość: wredna A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:43
          w dzisiejszym "Dzienniku Polskim" - klima sie nie sprawdza, podnosi tylko
          koszty, bo drzwi są otwierane na przystankach, a ludzie otwierają okna :/
          :/
          Jak może funkcjonować przedsiębiorstwo, gdzie szefem jest taki bezmyślny młot???
          • Gość: seboso Re: A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:57
            Z tą klimą to ma trochę racji. W wawie też kupili autobusy z klimatyzacją , ale
            inteligentni pasażerowie otwierali wszystkie okna, w yniku czego urządzenie nie
            dawalo zadnych efektów. Dopiero jak zlamali przepisy(zablokowali okna), w srodku
            jest przyjemnie
            • Gość: matolizm MPK Re: A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 08:15
              Trochę racji?
              Napisaliśmy w kilka osób list do tego "geniusza" i sam przyznał w odpowiedzi, że
              głupoty opowiada :) Bo to tak samo, jakby powiedzieć, że zimą ciepło zwiewa z
              wnętrza wozu, bo drzwi sie otwiera na przystankach :) Wniosek - nie ogrzewać, bo
              sie nie opłaca.
              Blokowanie okien? Nie można zainstalować urządzenia blokującego okna, gdy
              klimatyzacja jest włączona? Albo zablokować okna przed wyjazdem wozu na trasę?
              Dla nich najprostsze rzeczy są najtrudniejsze do wymyślenia :D
              PS - jechałem tą klimatyzowaną Scanią :) Super :)
              • Gość: perepeczko Re: A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:21

Gość portalu: matolizm MPK napisał(a):

> Trochę racji?
                > Napisaliśmy w kilka osób list do tego "geniusza" i sam przyznał w odpowiedzi, ż
                > e
                > głupoty opowiada :)

Jeżeli chcesz zaistnieć to pomyśl zanim będziesz pisał brednie.
                25 lipca tekst ukazał się w Dzienniku Polskim. Na ten tekst zareagowałeś w kilka
                osób i 7 sierpnia około 8:00 miałeś odpowiedź. Przypomnę, że 7 sierpień to
                poniedziałek czyli odpowiedź praktycznie musiałeś dostać 4 sierpnia.
                Wynika z tego, że Prezes szacownego przewoźnika nic innego nie robi tylko czeka
                z utęsknieniem na korespondencję od ciebie czy tobie podobnych i zaraz śle
                odpowiedź. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Zawsze wszelkie instytucje
                czekają z takimi rzeczami do końca obowiązującego czasu na odpowiedź.

Wniosek?
                Piękne bajki piszesz.
                Jeżeli chcesz zaistnieć to pomyśl zanim będziesz pisał brednie
                Chciałeś zabłysnąć, a wyszło jak zawsze głupio "geniuszu"

• Gość: matolizm MPK Re: A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:39
                  Dobrze dedukujesz bystrzaku, tylko szkoda, ze na podstawie samych postów w necie
                  :))))
                  Wypowiedź Pilszczka, o której pisała wredna, nie była pierwszym "występem" tego
                  bystrzaka :P To po pierwsze...

A po drugie...
                  > Jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Zawsze wszelkie instytucje
                  > czekają z takimi rzeczami do końca obowiązującego czasu na odpowiedź.
                  A od kiedy to MPK jest "urzędem" i obowiązują go czasy z kpa?
                  Jeśli chce być poważną firmą, to musi odpowiadać jak najszybciej na reakcje
                  klientów :P A odpisuje szybko, jak w załącznikach sie zaznaczy, że kopię listu
                  dostają redakcje krakowskich gazet :) Wtedy maja atomowe tempo odpisywania :)
                  Poza tym, nawet jakbyśmy pisali po publikacji z 25 lipca, to od 26 lipca do 4
                  sierpnia, to nie tak wcale mało czasu :)Ty bystrzaku oczywiście założyłeś, że
                  poczta polska wozi listy dyliżansem :)))
                  • Gość: kr Re: A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:26
                    > Ty bystrzaku oczywiście założyłeś, że
                    > poczta polska wozi listy dyliżansem :)))

Po Krakowie to nawet nie dyliżansem, a chyba zółwiami.
                    Od dłuższego już czasu list wysłany z drugiuego końca Krakowa (np. faktura) nie
                    dotarł do mnie wcześniej niż po tygodniu - i to liczonym od daty na stemplu.
                    • Gość: matolizm MPK Re: A ten kretyn Pilszczek dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:54
                      Najdłuższy czas po jakim dostałem list, to 4 dni :) - od daty na stemplu :)
                      Oczywiście mówimy o samym Krakowie :)
                      • Gość: TOLEK Re: Bystrzak matolizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:27
                        To co podajesz to jest dopiero matolizm, pierd... jak mały Kaziu po dużym piwie.
                        Buraku zapamiętaj, jeszcze nikomu MPK nie odpowiedziało po tygodniu. Na
                        odpowiedź czekałem miesiąc i nie mieszaj w to poczty.
                        Wytrzyj sobie szpika pod nosem a potem beknij na forum.
                        • Gość: matolizm MPK Czy ty umiesz czytać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:35
                          Sam napisałem cieciu, że to, co tu na forum wkleiła wredna, to nie był pierwszy
                          "wyskok" Pilszczka. Więc przestań pieprzyć o odpowiedzi w tydzień - chyba masz
                          człeku solidne zatwardzenie.
                          • Gość: x Re: Chyba jesteś jednak m.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:06
                            "Napisaliśmy w kilka osób list do tego "geniusza" i sam przyznał w odpowiedzi, że
                            głupoty opowiada :) Bo to tak samo, jakby powiedzieć, że zimą ciepło zwiewa z
                            wnętrza wozu, bo drzwi sie otwiera na przystankach :) Wniosek - nie ogrzewać, bo
                            sie nie opłaca."

Wyraźnie durniu odnosisz się do konkretnego tematu. Z chwilą kiedy ktoś wytknął
                            ci totalną tępotę ty dorabiasz ideologię do faktu. Na miejscu TOLKA kazałbym ci
                            cmoknąć mnie w pędzel (najpierw umyj zęby i gębę)
                            • Gość: TOLEK Re: Chyba jesteś jednak m.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:02
                              Na miejscu TOLKA kazałbym c
                              > i
                              > cmoknąć mnie w pędzel (najpierw umyj zęby i gębę)

Jeszcze buraczek nie zasłużył na taki zaszczyt.
                            • Gość: ehhh jednak sie potwierdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:15
                              że miłośnicy mpk to ordynarne chamy :/
                              dowód poniżej :/

> Na miejscu TOLKA kazałbym c
                              > cmoknąć mnie w pędzel (najpierw umyj zęby i gębę)
                              • Gość: TOLEK Re: do ehhh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:42
                                Że jestem cham to sam to pisałem i nic twórczego nie odkryłeś poza tym, żeś cieć.
                                Nie rozumiem tylko dlaczego nazywasz mnie miłośnikiem MPK, mnie którego
                                zwolniono z tej firmy, bo nie pozwoliłem byle cieciowi sr.. na robola.
                                Jeżeli na każdy temat masz taki pomyślunek to lepiej żebyś doił barany - może ci
                                to lepiej wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka