IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:40
Jak w temacie. Co wybrać? Opcje mam dwie:
a) licencjat z socjologii na WSE, potem dwuletnia magisterka na UJ.
b) magisterska socjologia na UJ.

Z góry dzięki za wszelkie opinie ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: bibi Re: WSE vs UJ IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.07.06, 13:02
      magisterskie na UJ.nie jest tak prosto po prywatnych dostać się na uzupełniające.
    • flamengista rozumiem że masz za dużo pieniędzy 18.07.06, 19:15
      Bo studia na WSE chyba najdroższe w Krakowie. Oczywiście jakość niezła, ale
      pytanie czy relacja jakość/cena również?

PS. czy UJ nie oferuje już dwustopniowej socjologii?
      • Gość: ironique Re: rozumiem że masz za dużo pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:08
        załóżmy, że kasy mam wystarczająco.
        chodzi mi głównie o jakość. warto?
        • flamengista moim zdaniem tak 18.07.06, 22:30
          Ale dużo zależy od Twojego nastawienia. Jeśli naprawdę chcesz się dużo nauczyć,
          wybierz WSE. Moim zdaniem jakość dydaktyki nawet wyższa niż na UJ.

Problem w tym, że na WSE studiuje też mnóstwo dzieciaków z zamożnych rodzin,
          którym nic się nie chce. I to może trochę demotywować, podobnie jak studia w KSW.
          • Gość: ironique Re: moim zdaniem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:40
            hmmm... zamożne dzieciaki - odwieczny problem szkół prywatnych... mam nadzieję,
            że sprostam i się nie zdemotywuję ;)
            KSW w ogóle nie biorę pod uwagę. a co do kasy, to na WSE mam rok za darmo -
            kolejna kwestia na plus dla nich (acz na UJ bym miała takich lat pięć - hm. ;))
            • giddens Re: moim zdaniem tak 24.07.06, 17:08
              socjologia na wse ma zdecydowanie inny charakter niż na uj - program jest bardzo
              praktyczny i obejmuje zwiększoną (w stosunku do uj) ilośc zajęć z oprogramowania
              statystycznego i generalnie metodologii badań. jęsli dołożysz do tego spore
              możliwości przećwiczenia tych umiejętności w praktyce (projekty studenckie i
              praktyki) to po trzech latach będziesz miała całkiem imponujące umiejętności. na
              uj na kurs spss'a możesz aplikować bodaj po trzecim roku, na wse masz go
              obligatoryjnie w pierwszym semestrze.
              oczywiście nie licz, że ominie cię wkuwanie historii socjologii czy wts'u ;)

pozdrawiam
              • Gość: ironique Re: moim zdaniem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:54
                dzięki, giddens - właśnie takiej (precyzyjnej i popartej aprzykładami(
                wypowiedzi oczekiwałam :) czyżbyś był studentem / absolwentem wse?
                • giddens Re: moim zdaniem tak 24.07.06, 20:36
                  no rzeczywiście, nie przedstawiłem się ;) skończyłem właśnie trzeci rok zaocznej
                  socjologii na wse. pozdrawiam
                  • Gość: ironique Re: moim zdaniem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:00
                    gratuluję :) i dziękuję za cenne informacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka