Gość: ironique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:40 Jak w temacie. Co wybrać? Opcje mam dwie: a) licencjat z socjologii na WSE, potem dwuletnia magisterka na UJ. b) magisterska socjologia na UJ. Z góry dzięki za wszelkie opinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bibi Re: WSE vs UJ IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.07.06, 13:02 magisterskie na UJ.nie jest tak prosto po prywatnych dostać się na uzupełniające. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista rozumiem że masz za dużo pieniędzy 18.07.06, 19:15 Bo studia na WSE chyba najdroższe w Krakowie. Oczywiście jakość niezła, ale pytanie czy relacja jakość/cena również? PS. czy UJ nie oferuje już dwustopniowej socjologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironique Re: rozumiem że masz za dużo pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:08 załóżmy, że kasy mam wystarczająco. chodzi mi głównie o jakość. warto? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista moim zdaniem tak 18.07.06, 22:30 Ale dużo zależy od Twojego nastawienia. Jeśli naprawdę chcesz się dużo nauczyć, wybierz WSE. Moim zdaniem jakość dydaktyki nawet wyższa niż na UJ. Problem w tym, że na WSE studiuje też mnóstwo dzieciaków z zamożnych rodzin, którym nic się nie chce. I to może trochę demotywować, podobnie jak studia w KSW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironique Re: moim zdaniem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:40 hmmm... zamożne dzieciaki - odwieczny problem szkół prywatnych... mam nadzieję, że sprostam i się nie zdemotywuję ;) KSW w ogóle nie biorę pod uwagę. a co do kasy, to na WSE mam rok za darmo - kolejna kwestia na plus dla nich (acz na UJ bym miała takich lat pięć - hm. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
giddens Re: moim zdaniem tak 24.07.06, 17:08 socjologia na wse ma zdecydowanie inny charakter niż na uj - program jest bardzo praktyczny i obejmuje zwiększoną (w stosunku do uj) ilośc zajęć z oprogramowania statystycznego i generalnie metodologii badań. jęsli dołożysz do tego spore możliwości przećwiczenia tych umiejętności w praktyce (projekty studenckie i praktyki) to po trzech latach będziesz miała całkiem imponujące umiejętności. na uj na kurs spss'a możesz aplikować bodaj po trzecim roku, na wse masz go obligatoryjnie w pierwszym semestrze. oczywiście nie licz, że ominie cię wkuwanie historii socjologii czy wts'u ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironique Re: moim zdaniem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:54 dzięki, giddens - właśnie takiej (precyzyjnej i popartej aprzykładami( wypowiedzi oczekiwałam :) czyżbyś był studentem / absolwentem wse? Odpowiedz Link Zgłoś
giddens Re: moim zdaniem tak 24.07.06, 20:36 no rzeczywiście, nie przedstawiłem się ;) skończyłem właśnie trzeci rok zaocznej socjologii na wse. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironique Re: moim zdaniem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:00 gratuluję :) i dziękuję za cenne informacje! Odpowiedz Link Zgłoś