Gość: agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 20:37 Jak tam sie pracuje? ktos wie? slyszal od znajomych. dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: menedżer Re: internetowy dom maklerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:12 prezesi to wyjątkowe palanty - ostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: internetowy dom maklerski 23.07.06, 21:28 Gość portalu: menedżer napisał(a): > prezesi to wyjątkowe palanty - ostrzegam Rzeczywistość jest inna, to wyjątkowo inteligentni goście [prezes G. L i viceprezes R. A.], potrafili stworzyć pozabankowe biuro maklerskie, budują teraz duża grupę finansową [przejęcie GTFI + jakas firma na E..., co handluje długami szpitalnymi], spółkę wprowadzil na giełdę, więc jest przejrzysta...., przeprowadzają bardzo duzo ofert publicznych spółek wchodzacych na giełdę, a jak tam się pracuje ? nie wiem, ale ostatnio IDM niechlubnie zasłynął, z tego, że pewien MAKLER [licencja 1421], dostał w pracy udaru mózgu..., więc; - albo ostry stres, -albo lewe interesy, -albo kompletnie nie dbał o swoje zdrowie. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: internetowy dom maklerski 23.07.06, 21:33 a ja się z gościem zgadzam - bardzo inteligentni, owszem, osiągnęli sukces, owszem, ale są ludźmi wyjątkowo trudnymi we współżyciu, nieokrzesanymi (a tak przy okazji, chyba wtopili z gtfi, bo ich sprzedaż leży)... Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: internetowy dom maklerski 23.07.06, 21:39 peteen napisał: > przy okazji, chyba wtopili z gtfi, bo ich sprzedaż leży)..., nie, oni po prostu KUPILI licencje na prowadzenie Towarzystwa Inwestycyjnego, GTFI ma w zarządzaniu ok. 250 mln zł, IDM zapłacił za GTFI ok. 5 mln zł, zatrudnili nowego menadzęra w GTFI, który twierdzi, że w ciągu roku powiększy aktywa w zarządzaniu z 250 mln zł do 2,5 miliarda złotych, i wtedy będzie miał IDM zarobek [konsolidowany] za zarzadzanie akywami, tylko najpierw zobaczymy, czy GTFI uda się zwiększyć posiadane aktywa.... ! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: internetowy dom maklerski 23.07.06, 21:51 starcili większość aktywów w funduszu rynku pieniężnego, po wycofaniu się samorządów chcieli podwoić aktywa w okresie marzec - maj 2006, co było śmieszne w tym okresie jakiś jeleń im obiecał 2,5 mld??? ha, ha, ha, bo skonam - nikt ci tyle nie da, ile ja ci obiecam, masz u mnie darek galon łychy, jeśli się chłopina w ogóle zakręci koło dużej bańki (a co dopiero2 i pół) prezes gtfi miły gość, ale internetowcy mają go w garści... Odpowiedz Link Zgłoś
empan Re: internetowy dom maklerski 23.07.06, 21:52 Sabinko Ty zyjesz - to poradz mi - jakies dwie paczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: internetowy dom maklerski 23.07.06, 21:54 wiesz, że nie może, bo admini to wytną ale się umówcie prywatnie i wtedy... Odpowiedz Link Zgłoś