Dodaj do ulubionych

Znowu pierwszy!

27.07.06, 15:57
Dzieńdoberek,
Uroczyście wszem i wobec oznajmiam, że jest pozwolenie na budowę Aten!
(zadania pierwszego, rzecz jasna...)
Informację otrzymałem przed chwilą w NovoMaarze. Umowy będą podpisywane po 10
sierpnia.
No comments, po prostu wielkie ufff :-))))))
Pozdrówka wszyskim,
Kuba Jaworski
Obserwuj wątek
    • goran6 Re: Znowu pierwszy! 27.07.06, 16:12
      No to git.
      • the.y Re: Znowu pierwszy! 27.07.06, 16:21
        ...a nie mówiłem, że po h.. ta cała panika.

pozdro. the.y
    • bozoo Re: Znowu pierwszy! 28.07.06, 12:55
      To jeszcze moje "trzy grosze":
      "Warbud jest za tym aby budować bloki w 15 miesięcy, nie jak dotychczas w 13" -
      powiedziała pani w Novo Maarze. W związku z tym zakończenie inwestycji
      planowane jest na 4 kwartał (a nie jak mówiono - na 3).

To tak, żebyśmy mieli jasność jak się sprawa miewa.
      Aaa, i cena metra (do 50mkw, 2piętro) osiągła 5670 zł.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
      • visitor123 Re: Znowu pierwszy! 28.07.06, 14:54
        Co masz na myśli z tą ceną? Przecież ona chyba byla/jest stała. Jak
        podpisywaliśmy rezerwację (marzec 2006) to wynosiła 4708 brutto (tez do 50 m, 2
        piętro) i tyle zapłacę teraz (mam potwierdzenie). Gdybym kupował dziś (to samo)
        to zapłaciłbym 5670?????? Jakoś nie moge w to uwierzyć...
        Pozdrówka,
        Kuba
        • czy.ja.wiem Stała cena 29.07.06, 19:34
          Cena niestety nie jest stala i rosnie wraz ze zblizaniem sie nieruchomosci do
          odania.Tak jak w lowcostach im wczesniej tym lepieje.Wiem ze w Pradze byla
          podnoszona cos okolo 3 razy, oczywiscie nie dotyczy to zawartych umow a tylko
          nie sprzedanych lokali.
        • bozoo Re: Znowu pierwszy! 07.08.06, 09:52
          Sorki, za wprowadzenie zamentu.
          Jest to cena, za którą sprzedają obecnie. Dotyczy tych, którzy dopierto teraz
          chcieliby coś rezerwować. Dla nas obowiązuje cena z umowy rezerwacyjnej -
          pytałem o to w NM.

Pozdro.
    • darshe26 Re: Znowu pierwszy! 28.07.06, 14:23
      Witam,
      W sumie to dobrze że NM będzie budował dłużej-nasze bloki będą stabilniejsze;)
      pozdrowienia dla sąsiadów
      • chieftain Re: Znowu pierwszy! 29.07.06, 18:56
        darshe26 napisała:

> Witam,
        > W sumie to dobrze że NM będzie budował dłużej-nasze bloki będą stabilniejsze;)
        > pozdrowienia dla sąsiadów

Tia! Proszę zastanowić się nad różnicą 13 i 15 miesięcy. W porównaniu z
        okresem, w którym budynek "pracuje" (czytaj osiada) to nic. Tylko zabawne
        usprawiedliwienie na przeniesienie terminu rozpoczęcia/oddania inwestycji.
        • rochlik Re: Znowu pierwszy! 07.08.06, 19:57
          Co do ceny to faktycznie idzie w góre i to calkiem szybko.W moim przypadku po
          podpisaniu umowy rez. cana zmienila sie nastepnego dnia,a potem jeszcze dwa lub
          trzy razy. A teraz to zaczalbym sie zastanawiac czy nie wybodowac domu:)
          Na szczescie obowiazuja nas ceny z umowy rezerwacyjnej.
          A jezeli chodzi o dwa miesiace roznicy to faktycznie jest to niewielka roznica
          bo blok bedzie osiadal i osuszal sie nawet do dwoch,trzech lat. Co bedzie sie
          niestety przejwialo peknieciami na scianach i flizach jesli ktos zdecyduje sie
          odrazu urzadzic lazienke. Kolega ktory mieszka w Londynie mial wlasnie taki
          problem.
          Pozdrawiam mieszkańców OE.
          • obi12 Re: Znowu pierwszy! 08.08.06, 09:13
            dawniej w NM nie obowiązywała zasada ze czym blizej oddania etapu tym cena
            wyższa. W maju zeszłego roku na miesiąc do oddania Rzymu ostatnie mieszkania
            sprzedawali po tej samej cenie jaka była na początku sprzedaży (3250zł/m2 za
            parter i chyba 3370zl za wyższe piętra). W tym samym czasie sprzedawali
            Barcelone już po 3650 czy jakoś tak.
            Z tymi cenami ponad 5000 to jest szok, przez rok ceny poszły 80% a przecież
            mieszkania są identycznej jakości z tych samych materiałów.
            • the.y Re: Znowu pierwszy! 08.08.06, 09:53
              Tak, to właśnie wygląda w gospodarce rynkowej. Jak na razie popyt znacznie
              przewyższa podaż więc nie ma sie co dziwić ze ceny rosną w takim tempie. Na
              pocieszenie mogę powiedzieć tyle, że cena mieszkań o podobnym standardzie w
              zachodniej europie to ok 5 tys. euro za metr, więc i tak nie powinniśmy
              narzekać.

Pozdawiam
              The.Y
              • darshe26 Re: Znowu pierwszy! 09.08.06, 18:06
                Witam,
                Czy wiadomo coś na temat terminów podpisywania umów z NM??Od dzisiaj chyba
                mieli zacząć.....
                pozdrawiam
                • the.y Re: Znowu pierwszy! 10.08.06, 14:35
                  Cześć,
                  chyba coś sie jednak opóźnia, bo jakoś sie nie uprawomocniło pozwolenie. Może
                  ktoś zna jakieś konkrety, bo moje źródełko jest na urlopie, a roboty ziemne w
                  Atenach jakoś też dziwnie sie zatrzymały.

Pozdro.
                  the.Y
                  • visitor123 Re: Znowu pierwszy! 11.08.06, 10:04
                    Dzieńdoberek,
                    Jeżeli chodzi o konkrety to służę uprzejmie: pozwolenie rzeczywiście się nie
                    uprawomocniło z powodu opóźnienia doręczenia przesyłki zainteresowanym stronom.
                    Jeżeli żadna z tych stron nie wniesie protestu to uprawomocni się najwcześniej
                    21 sierpnia...
                    To tyle i tylko tyle, bo jak zwykle mnie zakrzyczycie, że mącę czy zamęt
                    sieję :-(
                    Pozdrówka,
                    Kuba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka