Dodaj do ulubionych

UJ schodzi na psy!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:34
Studiuję tu i odradzam!
1. Przereklamowana,
2. na 47 miejscu pod względem zatrudnienia asolwentów,
3. STYPENDIA ZMIEJSZYLI - Z 30 DO 15% najzdolniejszych...

raz...dwa...trzy..nie będę przeklinać...cztery...@#$@%@%!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bibi Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 08.08.06, 21:54
      skoro jst tak źle to po co tam jeszcze siedzisz... to się nazywa konformizm:P
      • Gość: desi Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.chello.pl 08.08.06, 23:15
        no ale cos trzeba w zyciu robic:P sama narzekam na uj ile moge a dalam z siebie
        wszystko zeby tu byc:P
        • Gość: arbuz Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:29
          Zawsze można się przenieść na KSW albo np do Rzeszowa czy Olsztyna :)

Zastanówmy się nad tym !
          • Gość: lenix Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 17:11
            Dlaczego akurat Rzeszów?? :)
            • mn7 Re: UJ schodzi na psy!!! 13.08.06, 16:24
              Pewnie dlatego, że poziom tamtejszego szkolnictwa wyższego służy w Krakowie do
              straszenia niegrzecznych dzieci. Niestety - wizytacje PKA wskazują, że
              słusznie.
    • klymenystra Re: UJ schodzi na psy!!! 08.08.06, 23:33
      przereklamowana? z tym sie nie zgadzam.
      statystykom nie wierze, bo kto to bada...
      ale punkt 3... mas zupelna racje :(
      • Gość: bibi Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 09.08.06, 10:15
        Polacy uwielbiają narzekać przecież... może choć będziemy dumni z tego jaki
        piękny obiekt jest przedmiotem naszego niezadowolenia:P

Przesadzacie.Ja też tu studiuję i cieszę się ,że pozanalam wartościowych ludzi ,
        uczę się tego czego chcę się uczyć, i nie przebywam w towarzystwie drechów,
        landryn i ludzi emocjonująch się ostanią imprezą w energy czy też urodzinami DJ
        Bolka!
        • Gość: madzia Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:51
          A ja sie zgadzam z tym ze schodzi na psy.
          uczyłam sie tygodniami by dostać sie na ten słynny uniwerek i by rodzice w
          końcu byli dumni ..
          ale teraz gdy zaczne 4 rok zastanwaiam sie co tu wlasciwie ludzi ciągnie..chyba
          tylko prestiż ..
          co do ostatniej wypowiedzi neijakiej bibi..wiesz ..dziwie ci sie ..bo ja jeste
          na psychologi ..kierunku zdaje sie dla ludzi inteligentnych(cięzko było sie tu
          dostać)i doprawdy nie moge już patrzeć własnie na ludzi z mojego roku i nie
          tylko mojego...większosc to landryny i puste lalki barbie które na wykladach
          oglądają katalogi oriflame lub czytają "zycie na gorąco"//..jak oni tu sie
          dostali?skoro tak cięzko było to nie wiem ale głownie z tego powodu nie chce mi
          sie juz tutaj studiować.
          wiem ,ze na kazej uczelni spotkam dresiary i landryny ale miała nadzieje ze na
          ujocie będą to minimalne odrzutki..niestety...może mam jednego kolege z którym
          da sie porozmawiać na tematy filozoficzne i ubogacić intelektualnie w rozmowie
          z nim.natomiast reszta non stop o panienkach i imprezach krakowskich(nie jestem
          z krakowa ale z wawy).pozdrawiam
          • Gość: ascanias Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:58
            ubogacic intelektualnie? a fuj ,nie cierpie tego zwrotu ,przejetego od
            ks.Jankowskiego;).Coz ludzie są różni,wszędzie trafiają sie lale i lanserzy,na
            pewnej uczelni to jest ich nawet wiecej ,na UJ to glównie jednostki-rzadko sie
            pojawiające.Poza tym nie oszukujmy sie wszystko zależy od kierunku ,ktory sie
            studiuje ,trudno,żeby kier.humanistyczny był bardziej przydatny czy
            praktyczniejszy niz np.jakas inżynieria na AGH.A,że polskie szkolnictwo jest
            ubogie w praktyke i straszliwie teoretycznie wiadomo nie od dzis.Ja mam tylko
            jeden zarzut ( wlasćiwie nie zarzut,hmm obiekcje) dlaczego nie nastawia się na
            otwieranie innych kierunkow ,ktore juz są w ofertach innych uniwersytetów
            np.gospodarka przestrzena z geoinformacją,lingwistyka stosowana,może warto
            pomyslec nad skompletowaniem kadry i unowocześnieniem trochę poszczegolnych
            wydzialów?
          • Gość: Greg Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.nat.dsuj.pl 21.08.06, 21:54
            Jestes z Wawy... No to wszystko jasne. Nie można się więc dziwić, że nie
            potrafisz się bawić. Kraków to kulturalna stolica Polski, więc tutaj ludzie się
            bawią.
            A w Wawie można tylko iść do snobistycznego lokalu lub zamknąć się w domu i
            dumać nad sensem życia. Z drugiej strony nikt Ci nie każe chodzić do klubów,
            możesz iść na Kazimierz i tam egzaltować się paradygmatami filozoficznymi.
            A lanserzy i puste landrynki to nie wina UJ tylko ogólny trend, wynikający ze
            zmian społecznych, popkultury i stylu kreowanego przez media. Na szczęście są
            jeszcze osoby, które mają własne zdanie i potrafią myśleć.
    • Gość: minako009 Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:25
      Siedzę jeszcze na UJ bo mi się nie opłaca na 4 roku rezygnować...

...na jednym z kursów jeden profesor powiedział:
      "są uczelnie stare i dobre...nasz jest stary"

zgadzam się z nim w 100%
      • Gość: bibi Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 09.08.06, 13:24
        u mnie na roku są dwie landryny... jena z uzbekistanu druga z Kazachstanu.

a skoro jest tak źle to dlaczegio się nie przeniesiecie?... na KSW czy inna
        uczelnię. Przy takich opiniach to nie wiem, czy Wasze zachowanie to wyraz
        skrajnego konformizmu czy też masochizmu?A może po prostu studiujecie to , czym
        tak naprawdę się nie interesujecie... nie chcę Was martwić , ale w tym wypadku
        zmiana uczelni nic nie pomoże.

Ja tam jestem zadowolona , uczę się tego czego chcę , poznalam swietnych ludzi,
        a z uczelnią, przeciez ślubu nie biorę:P

Tak czy inaczej strasznie Wam współczuję.Chyba lepiej przestac coś robić, niż
        robić to bez przekonania.
    • Gość: minako009 Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:55
      UJ stawia na wykucie, uczę się setki nieprzydatnych rzeczy, które zaraz po egzaminie zapominam , bo muszę się nauczyć innych bzdur. Egzaminy są tak robione, żeby cię oblać a nie sprawdzić stan wiedzy. A praktyki ZERO!
    • Gość: seal Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:35
      Oczywiście, teoria zbędną jest. Najlepiej zaraz po otrzymaniu indeksu dostać
      skierowanie na praktykę, potem jakiś wykładzik, lektorat znowu praktyka. I
      tak jeszcze drugi rok. Potem zaliczenie z praktyk na prawach egzaminu i...
      dyplom. To może lepiej zrezygnujcie ze studiowania, tylko od razu nauka
      przyuczenia zawodu. Przecież kazdy ma swój rozumek, juz ukształtowany w chwili
      otrzymania świadectwa maturalnego. Jestem madry, jestem zdolny, wszystko wiem,
      tylko doświadczenia mi brak...
      • Gość: len Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 09.08.06, 17:53
        oj ludzie.... :)
      • Gość: minako009 Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:05
        od razu widać, że nie masz zielonego pojęcia o czym mówię
        • Gość: iza Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:43
          ja zrezygnowalam z filologi polskiej na ujocie i teraz jestem na AP ale na
          innym kierunku:)
          jestem zadowolona bo AP jest lepsza..wg mnie.
    • mn7 od 600 lat bez przerwy 10.08.06, 19:48
      Schodzi, schodzi, a ciągle jest zdecydowanie najlepszy.
      Strach myśleć, jak musi być gdzie indziej ;)
      • Gość: gostek Re: od 600 lat bez przerwy IP: *.broker.com.pl 14.08.06, 14:18
        Moze byc lepiej! Warto tylko popytac i zajrzec np. na US w Katowicach lub np.
        UL w Lodzi, albo na UMCS do Lublina. Kwestia tego, czego sie szuka!
        • Gość: moja kochana uczel UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.06, 14:41
          dziwne nasi matematycy wygrywaja miedzynarodowe konkursy nasi informatycy sa
          najlepsi na swiecie mamy suoper prawnikow polowa siedzi dzisiaj w rzadzie jesli
          tak dalej ma schodzic na psy to tylko mu tego zycze
          • Gość: gostek Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.broker.com.pl 14.08.06, 16:31
            Informatyka najlepsza jest niestety ale nie na UJ tylko na Uniwersytecie
            Warszawskim, w Krakowie to raczej swietnie ksztalci w tym zakresie AGH.
            Matematyka moze jest niezla na UJ, ale prawo az tak wysmienite nie jest - o
            poprawkach do kodeksow, w sporej mierze stworzonych przez prawnikow-profesorow
            z UJ sporo sie mowi i sam pan minister sprawiedliwosci widzi wiele pseudo-
            rozwiazan w Kodeksie Postepowania Karnego, jaki wyszedl spod piora profesorow
            UJ. Wiec nie gloryfikujmy! Ale przyznac trzeba, ze UJ w swej masie ma wiele
            znakomitosci i tego nikt mu nie odbierze - powinien tylko lepiej traktowac
            wlasnych studentow! Bo zle wypada uczelnia, jesli studenci i absolwenci na nia
            narzekaja po odbiorze dyplomu.
            • Gość: bibi Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 14.08.06, 20:40
              z tego co wiem , to konkursy międzynarodowe to studenci z Uj a nie AgH czy UW
              wygrywają.
              • Gość: gostek Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.broker.com.pl 14.08.06, 21:57
                Ja czytalem o tym kiedys w pracie, bo ostatnia wiadomosc byla o zwyciestwie
                jakis rok temu! Ale dobrze, ze wygrywaja!
                • Gość: gostek Re: UJ sama nazwa juz nie jest saynonimem sukcesu IP: *.broker.com.pl 14.08.06, 22:01
                  Tu jest ta informacja:

www.mnisw.gov.pl/mein/index.jsp?place=Lead09&news_cat_id=496&news_id=3099&layout=4&page=text

Jednak to Uniwersytet Warszawski :-) Opierajmy sie jednak na faktach!
                  • Gość: bibi Re: UJ sama nazwa juz nie jest saynonimem sukcesu IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.08.06, 09:48
                    ja pisałam między innymi o tym:
                    www.ibm.com/news/pl/pl/2006/04/2006_04_14html.html
                  • Gość: grzesko Re: UJ sama nazwa juz nie jest saynonimem sukcesu IP: *.korbut.pl / *.korbut.pl 16.08.06, 12:33
                    fakty sa nastepujace: icpc.baylor.edu/icpc/Finals/Standings2006.html
                    • Gość: krakusik Re: UJ sama nazwa juz nie jest saynonimem sukcesu IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 16.08.06, 15:29
                      Oj ludzie ludzie, ale jestescie zabawni! I tak Rosja nas bije!!
                    • Gość: gostek Re: UJ sama nazwa juz nie jest saynonimem sukcesu IP: *.broker.com.pl 16.08.06, 21:26
                      Czyli zalezy wszystko od tego, na jaki konkurs sie powolamy! Wazne, ze
                      wygrywamy! I tak UJ i UW sa na tej samej pozycji! Oby tak bylo nadal!
            • mn7 Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu 16.08.06, 10:44
              Gość portalu: gostek napisał(a):

> ale prawo az tak wysmienite nie jest

W poważnych rankingach od kilku lat niezmiennie na 1 miejscu w Polsce.

- o
              > poprawkach do kodeksow, w sporej mierze stworzonych przez prawnikow-
              profesorow
              > z UJ sporo sie mowi i sam pan minister sprawiedliwosci widzi wiele pseudo-
              > rozwiazan w Kodeksie Postepowania Karnego

No to sobie autorytet znalazłeś - tylko pogratulować. Facet, który z najwyższym
              trudem przeczołgał się przez studia ocenia pracę swoich profesorów...
              Dkla Twojej informacji - rozwiązania w k.p.k. przeforsowane przez środowisko
              krakowskie (skazanie bez rozprawy, konsensualizm, świadek anonimowy, świadek
              koronny) sprawdziły się doskonale.

• mn7 Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu 16.08.06, 10:39
            Gość portalu: moja kochana uczel napisał(a):

> mamy suoper prawnikow polowa siedzi dzisiaj w rzadzie

W obecnym rządzie siedzą jacyś prawnicy z UJ?

• Gość: hm Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 11:51
              a myslisz, ze nie?
            • Gość: bibi Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.08.06, 12:34
              a takiego pana co się Ziobro nazywa kojarzysz?
              • mn7 Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu 21.08.06, 13:30
                Ziobro ma tyle wspólnego z UJ, że kiedyś skończył na UJ studia (zresztą z
                najwyższym trudem). Oczywiście nigdy na UJ nie pracował (zresztą nigdy też nie
                pracował w żadnym zawodzie prawniczym). Zaliczanie go do "prawników z UJ" to
                delikatnie mówiąc nieporozumienie, tym bardziej, że pała do UJ i swoch dawnych
                nauczycieli żywą niechęcią.

• Gość: bibi Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 21.08.06, 18:35
                ale demagogię uprawiasz. skoro ktoś kto skończył prawo na UJ nie jest prawnikiem
                z UJ to kim jest? celem wyjaśnienia tego jakże zawiłego określenia"prawnik"
                odsyłam do :.. sjp.pwn.pl/haslo.php?id=48801
                • Gość: krakusik Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.08.06, 09:43
                  Moze to pokretne myslenie to wlasnie signum UJ?? Multum teorii, w ktorej juz
                  sami jej tworcy sie gubia. Pan Ziobro mial/ma inna wizje, wiec wszyscy na
                  Jozia :)
                  • Gość: zniesmaczony Re: UJ sama nazwa juzx jest saynonimem sukcesu IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.08.06, 12:51
                    Kapitalne. Trudności ze skończeniem studiów i dostaniem się na aplikację miał z
                    powodu "odmienności wizji"? Piszesz z adresu na AGH. Ciekawe, jak na Twojej
                    uczelni traktuje się kolesi, którzy na egzaminach mają "odmienną wizję"? Nie
                    chciałbym jeździć po moście zaprojektowanym przez takiego "inżyniera inaczej".
                    Nie miej pretensji do ludzi z UJ, którzy wstydzą się takiej "reklamy".
                    • tewua Re: Na AGH nie projektuje sie mostów 23.08.06, 03:12
                      tylko na politechnice.
                      • Gość: zniesmaczony Re: Na AGH nie projektuje sie mostów IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 23.08.06, 07:15
                        Doskonale to wiem, chodziło mi o przykład. Trudno przecież napisać, że bałbym
                        się wejść do takiej kopalni, bo zwykli ludzie po kopalniach raczej się nie
                        pętają. Istota rzeczy pozostaje zaś taka, że są lepsi i gorsi studenci, są też
                        bardzo słabi. Podawanie jednego z tych ostatnich jako miernika jakości
                        kształcenia na danej uczelni jest dziwacznym pomysłem.
    • Gość: g***** Re: UJ schodzi na psy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 13:39
      osobiscie zgadzam sie . uczylam sie w liceum w krakowie i jedno o czym marze to
      nie studiowac na UJ. przerabana uczelnia. zbijaja kase na czym sie da. tak
      naprawde nawet KSW moze moze byc lepsze od UJ mimo ze tez chca za wszystko
      kase. wszyscy narzekaja na Akademie Pedagogiczna a mi osobiscie ta uczelnia
      bardzo sie podoba i chce tam studiwac i wcale nie uwazam jak wiekszosc ludzi ze
      studiowanie na AP to jedne wielkie wakacje!!!!!! UJ to nie jest to samo co
      jeszcze 10 lat temu. zgadzam sie schodzi na PSY!!!!
      • Gość: Daga Re: UJ schodzi na psy!!! IP: 82.139.43.* 16.08.06, 13:53
        I tu sie calkowicie zgadzam - czesto zwykly snobizm decyduje o wyborz UJ ,inne
        uczelnie w Krakowie unowoczesniaja sie ,dostosowuja do rynku a UJ to dalej
        skansen tkwiacy w pol.20 w.
    • kochamskrzypce Re: UJ schodzi na psy!!! 18.08.06, 22:39
      Nie przesadzaj, albo przenieś się do Rzeszowa
      • sebush Re: UJ schodzi na psy!!! 19.08.06, 18:31
        Niedoceniacie Rzeszowa! Zyczylbym takiego dynamizmu rozwoju na UJ jaki maja w
        ostatnim czasie na URZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka