Dodaj do ulubionych

Filologia AP

IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 09.08.06, 15:02
filologia hiszpańska na AP to za wysokie progi?? względnie włoska..
rekrutacja na podstawie wyniku z języka na poziomie podst więc jak mam 90%
pkt to mam szanse?
Obserwuj wątek
    • Gość: katka Re: Filologia AP IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 09.08.06, 15:37
      nie masz szans...oprocz tego ze musisz miec 100% to jeszcze biora srednia z
      oceny na swiad z ukonczenia liceum z polaka i historii, i nawet jak masz te
      100% a masz dajmy na to dost z tych przedmiotow to i tak sie nie dostaniesz,
      wiem ze to nie brzmi pocieszajaco, ale takie sa fakty, ja mialam 96% i piatki z
      obydwu tych przedmiotow i nawet na rosyjska sie nie dostalam...
      • Gość: aga Re: Filologia AP IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 09.08.06, 17:12
        matko... to kto się dostaje na to ap :( bez sensu
        • sebush Re: Filologia AP 09.08.06, 19:09
          Wynika z tego, ze najlepsi z najlepszych :-) AP wydaje sie miec jakas magie, ze
          przyciaga tyle osbo. Zna ktos tutaj przyczyne??
          • Gość: katka Re: Filologia AP IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 09.08.06, 19:53
            tak, biora tylko poziom pdst:) i moim zdaniem dlatego maja tyle chetnych bo
            kazdy sie łudzi ze jak pdst to bedzie latwiej, ale niestety tak nie jest:)
            • Gość: gostek Re: Filologia AP IP: *.broker.com.pl 11.08.06, 16:49
              Na anglistyke biora pod uwage mature rozszerzona! Skad masz takie wiesci, ze
              kwalifikacja byla na poziomie podstawowym?
              • Gość: katka Re: Filologia AP IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 11.08.06, 20:11
                no tak na anglistyke biora rozszerzona, ale my tu rozmawiamy o jezyku
                hiszpanskim i wloskim...
                • Gość: gostek Re: Filologia AP IP: *.broker.com.pl 13.08.06, 21:08
                  Niby o hiszpanskim, ale watek glowny to "Filologie AP" ;-)
                  • Gość: katka Re: Filologia AP IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 14.08.06, 12:10
                    nie, watek glowny to "filologia ap", taka drobna roznica:)
                    • Gość: gostek Re: Filologia AP IP: *.broker.com.pl 14.08.06, 14:16
                      Fakt! Ale ta "filologia" nie jest konkretnie nazwana ;-) Wiec moze byc tez
                      anglistyka, germanistyka czy rusycystyka :-) Ale jasne! Wam chodzi o
                      hiszpanski, czyli w jakiejs mierze studia z iberystyki :-)
                      • Gość: katka Re: Filologia AP IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 14.08.06, 15:36
                        no w jakiejs mierze tak:) a wiecie moze czy pozniej jest mozliwosc zrobienia z
                        tego magisterki na ap? bo na razie jest chyba tylko licencjat, czy moze sie myle?
                        • Gość: gostek Re: Filologia AP IP: *.broker.com.pl 14.08.06, 16:27
                          Rzeczywiscie jest tylko licencjat, ale kto wie, co bedzie za trzy lata?
                          Filologie na AP ponoc bardzo szybko sie rozwiaja, wiec moze i bedzie tez
                          magisterium? Oby!
                          • Gość: mossia Dostałam się, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 23:37
                            No właśnie. Dostałam się na filologię hiszpańską AP. Marzyłam o tym kierunku,
                            ale na UJ. NA UJ dostałam się na filologie romańską-francuską i chorwacką.
                            Myslicie, że warto zreztgnować dla AP? Ktoś z Was jest może studentem tego
                            kierunku?
                            • Gość: krakusik Re: Dostałam się, ale... IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.08.06, 13:30
                              Jesli interesuje Cie praktyczna nauka hiszpanskiego bez calego balastu teorii
                              jezykoznawczych i gramatycznych to wybierz lepiej AP. Tam nauka ma charakter
                              zdecydowanie praktyczniejszy niz na UJ. Taka ma rada, choc sam nie studiuje
                              tego kierunku, ale takie kraza informacje o roznicach miedzy AP a UJ.
        • Gość: Ela Re: Filologia AP IP: 82.139.43.* 15.08.06, 15:22
          Zgadzam sie z krakusikiem na UJ nie zdobedziesz umiejetnosci praktycznych a
          wiedze czysto naukowa ,jesli zas chcesz pracowc jako nauczyciel /niekoniecznie
          w szkole/a np .na kursie lub jako lektor badz w firmie to napewno lepiej na AP
          ja tak wybralam 3 lata temu i juz jestem na 4 r fil rom mimo ,ze tez dostalam
          sie na UJ -wyboru absolutnie nie zaluje .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka