Dodaj do ulubionych

Dwie drogi do gminnego M

16.08.06, 00:27
Majchrowski do roboty!! Ta kobieta musi miec mieszkanie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 06:40
      Kryteria doboru sa co najmniej dziwne.
      - Bo niby dlaczego nowe, świeżo oddane mieszkanie ma otrzymac ktoś, kto ma z
      poprzedniego lokum wyrok eksmisyjny za niepłacenie czynszu? A tacy otrzymują
      mieszkania, na wysokim poziomie, nowiutkie, pachnące.
      - Dlaczego nowe, świeżutkie mieszkanie dostaje ktoś, kto ma wyrok eksmisyjny za
      demolowanie poprzedniego lokum?
      - Ktoś dostaje przydział na mieszkanie, bo nie ma gdzie mieszkać, ma trudną
      sytuację itp., a potem w tym mieszkaniu nie mieszka tylko je wynajmuje.
      - W pół roku po zasiedleniu bloki gminne przechodzą generalny remont (znowu na
      koszt podatnika), bo są zdemolowane.

A ja, jako podatnik, muszę tylko ciągle dopłacać do "umiejących się ustawić".
      Jakoś mnie to nie bawi.

Starsza pani jest bez szans na przydział, bo nie potrafi kombinować, tylko
      uczciwie przedstawia sprawę, że nie ma gdzie mieszkać. A kombinujący od zawsze,
      świetnie prosperujący, pracujący na czarno, mający dwa samochody - dostaje
      przydział, i świetnie się ma mieszkając za nasze pieniądze, i śmieje się w
      twarz z głupoty urzędników i pana prezydenta.

Tylko tak dalej, to najlepsza droga do demoralizacji coraz większej ilości
      ludzi. Skoro widzą, że nie trzeba pracować, starać się o własne "M", to dzieci
      tychże "biorców" będą wyłącznie OCZEKIWAĆ. A nawet ŻĄDAĆ. Bo im się NALEŻY.
      • Gość: osoba z listy Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:35
        Nie kombinuję mam starego malucha wymeldowała mnie teściowa 8 lat temu jak
        rozwiodłam się z jej synem pijakiem.Od tej pory mieszkałam po;ludziach; z
        dziećmi.Byłam 2 lata temu u pani wiceprezydent.Dowiedziałam że są ludzie w
        gorszej sytuacji.W tym roku jestem na liście i bardzo się cieszę że nie będę na
        czarno pracować, że nie będę się musiała tłumaczyć że nie mamy z dziećmi
        meldunku.Nie każdego wsadza się do tego samego worka.
        • Gość: Mary Re: Dwie drogi do gminnego M IP: 195.189.33.* 16.08.06, 12:41
          Kłamiesz! Teściowa nie mogła cię wymeldować bez Twojej zgody!
          • Gość: osoba z listy Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:24
            to był jej dom prywatny miałam 2 wizje lokalowe sad administracyjny i zostałam
            wymeldowana a były inne przepisy i mój syn małoletni też został wymeldowany nie
            było niebieskich kart na policji był wyrok za znęcanie nie znasz życia
    • Gość: edłord kaczynscy niedlugo wybuduja 3 mln mieszkan IP: 62.233.151.* 16.08.06, 07:09
      wiec sie i dla tej pani znajdzie, a poza tym po co 80-letniej babci mieszkanie?
      Mieszkania powinni dawac mlodym malzenstwom...
      • Gość: iwonal Re: kaczynscy niedlugo wybuduja 3 mln mieszkan IP: 217.96.97.* 16.08.06, 07:22
        A co z mieszkaniami przy ul. Sikorki, ile jest aktualnie pustostanów od
        miesięcy nie zasiedlonych, jakie koszty ponosi gmina na utzrymanie tych lokali,
        ochronę.... można tak podawać przykładów w nieskończonośc, dobrze ,że choć dyr.
        roganowicza wymienili, to był kompletny nieudacznik!!!
        • micholinek Re: kaczynscy niedlugo wybuduja 3 mln mieszkan 16.08.06, 13:08
          ale nowym Dyr zostala jego zastepczyni - linia profesjonalizmu kontynuowana
    • lothar_m ślepiście i głupiście.... 16.08.06, 07:27
      czy Wy nie widzicie, że Pani Wach manipulując faktami i opinią publiczną robi
      trzecie z kolei podejście do tego by załatwić Pani Babci mieszkanie ??!!

tej kobiecinie mieszkanie się nie należy ZGODNIE Z PRAWEM. Poza tym świetnie
      sobie radzi skoro stać ją na akademik i opłaty miesięczne rzędu 600-set
      złotych. Proponuję skupcie swoje opinie i uwagę może np na tych 3 MLN MIESZKAŃ,
      KTÓRE OBIECAŁ PAN PREMIER MARCINKIEWICZ !!!

Pani Wach! proszę się przyłożyć do tematu. Proszę napisać prawdę, ale taką od
      początku do końca. Ponadto myślę, iż zalatwianie partykularnych intersów
      poprzez wykorzystywanie swojej pozycji w mediach nie ma nic wspólnego z
      rzetelnym dziennikarstwem. Oczywiście rozumiem, że zajęla się Pani tą sprawą z
      interwencji, ale proszę się nią ZAJĄĆ a nie okłamywać ludzi i wprowadzać w błąd
      opinię publiczną.
    • Gość: Pablo.Y37 Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.um.krakow.pl 16.08.06, 08:13
      Szanowna Pani Redaktor !!!
      To nie urzędnicy Magistratu przyznają puktację wg swojego uznania (a tak
      możnaby wywnioskować z Pani Artykułu) ale radni miejscy którzy tę punktację
      uchwalili jako Uchwałę Rady Miasta czyli obowiązujące Nas wszystkich prawo
      lokalne. I to oni mogą wnosić poprawki i uzupełniać o dalsze kategorie osób
      wymagającej gminnej pomocy...
      Proszę więc o więcej rzetelności dziennikarskiej
    • emrg Re: Dwie drogi do gminnego M 16.08.06, 09:28
      to jako komentarz do skuteczności Majchrowskiego

" Pijackie burdy w komunalnych...

Autor: micholinek
      Data: 14.08.06, 19:15

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      Nasz spokoj po wprowadzeniu sie kolejnych lokatorow komunalnych na Obozową do
      budynkow Soboli trwal krotko.
      W czesci lokali od 3 dni - wlasciwie nocy - trwa wielka pijacka balanga. W
      dzien towarzystwo, sklad rotacyjnie sie zmienia, trzezwieje i zaczyna koncert
      od ok. 20 do conajmniej 4 rano.
      Po nieprzespanych nocach zdesperowani mieszkancy prosili policje o wsparcie-
      na razie marne efekty. Wybieraja sie do Pana Soboli w srode - gdyz biuro w
      dlugi weekend nieczynne.

Takie sa efekty zapewnien o doborze nienagannych lokatorow i przeprowadzeniu
      obiektywnego konkursu.

Plakac sie chce. Bylo spokojne osiedle..."
    • 1group Re: Dwie drogi do gminnego M 16.08.06, 16:09
      Taki jesteś rozwinięty Jordi,to załatw tej kobiecie lokum.Za swoje.
    • sbek Oj pan DADAK 16.08.06, 19:21
      Krótko nie wystarcza mu pensja, premia, sorty i łapka czyli " Wilkommen der in
      PZPR" , po dalej ?
      • Gość: bullock Re: Oj pan DADAK IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 16.08.06, 20:01
        Pomyłka - Pan Dadak nie ma nic wspólnego z przydziałem mieszkań.
        • Gość: iwonal Re: Oj pan DADAK IP: 217.96.97.* 17.08.06, 08:26
          Pan Dadak, karierowicz bez studiów, dobrze ,że zastepca ma pojecie o tym czym
          zarządza ZBK, wylali poprzednich dyrektorów którzy wiedzieli co to i czym
          zarządza ZBK, a Pan Maciej jakoś pomału się uczy...cóż kolejny człowiek
          Majchrowskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka