mr.lordi 16.08.06, 00:27 Majchrowski do roboty!! Ta kobieta musi miec mieszkanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 06:40 Kryteria doboru sa co najmniej dziwne. - Bo niby dlaczego nowe, świeżo oddane mieszkanie ma otrzymac ktoś, kto ma z poprzedniego lokum wyrok eksmisyjny za niepłacenie czynszu? A tacy otrzymują mieszkania, na wysokim poziomie, nowiutkie, pachnące. - Dlaczego nowe, świeżutkie mieszkanie dostaje ktoś, kto ma wyrok eksmisyjny za demolowanie poprzedniego lokum? - Ktoś dostaje przydział na mieszkanie, bo nie ma gdzie mieszkać, ma trudną sytuację itp., a potem w tym mieszkaniu nie mieszka tylko je wynajmuje. - W pół roku po zasiedleniu bloki gminne przechodzą generalny remont (znowu na koszt podatnika), bo są zdemolowane. A ja, jako podatnik, muszę tylko ciągle dopłacać do "umiejących się ustawić". Jakoś mnie to nie bawi. Starsza pani jest bez szans na przydział, bo nie potrafi kombinować, tylko uczciwie przedstawia sprawę, że nie ma gdzie mieszkać. A kombinujący od zawsze, świetnie prosperujący, pracujący na czarno, mający dwa samochody - dostaje przydział, i świetnie się ma mieszkając za nasze pieniądze, i śmieje się w twarz z głupoty urzędników i pana prezydenta. Tylko tak dalej, to najlepsza droga do demoralizacji coraz większej ilości ludzi. Skoro widzą, że nie trzeba pracować, starać się o własne "M", to dzieci tychże "biorców" będą wyłącznie OCZEKIWAĆ. A nawet ŻĄDAĆ. Bo im się NALEŻY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba z listy Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:35 Nie kombinuję mam starego malucha wymeldowała mnie teściowa 8 lat temu jak rozwiodłam się z jej synem pijakiem.Od tej pory mieszkałam po;ludziach; z dziećmi.Byłam 2 lata temu u pani wiceprezydent.Dowiedziałam że są ludzie w gorszej sytuacji.W tym roku jestem na liście i bardzo się cieszę że nie będę na czarno pracować, że nie będę się musiała tłumaczyć że nie mamy z dziećmi meldunku.Nie każdego wsadza się do tego samego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Dwie drogi do gminnego M IP: 195.189.33.* 16.08.06, 12:41 Kłamiesz! Teściowa nie mogła cię wymeldować bez Twojej zgody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba z listy Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:24 to był jej dom prywatny miałam 2 wizje lokalowe sad administracyjny i zostałam wymeldowana a były inne przepisy i mój syn małoletni też został wymeldowany nie było niebieskich kart na policji był wyrok za znęcanie nie znasz życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edłord kaczynscy niedlugo wybuduja 3 mln mieszkan IP: 62.233.151.* 16.08.06, 07:09 wiec sie i dla tej pani znajdzie, a poza tym po co 80-letniej babci mieszkanie? Mieszkania powinni dawac mlodym malzenstwom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonal Re: kaczynscy niedlugo wybuduja 3 mln mieszkan IP: 217.96.97.* 16.08.06, 07:22 A co z mieszkaniami przy ul. Sikorki, ile jest aktualnie pustostanów od miesięcy nie zasiedlonych, jakie koszty ponosi gmina na utzrymanie tych lokali, ochronę.... można tak podawać przykładów w nieskończonośc, dobrze ,że choć dyr. roganowicza wymienili, to był kompletny nieudacznik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
micholinek Re: kaczynscy niedlugo wybuduja 3 mln mieszkan 16.08.06, 13:08 ale nowym Dyr zostala jego zastepczyni - linia profesjonalizmu kontynuowana Odpowiedz Link Zgłoś
lothar_m ślepiście i głupiście.... 16.08.06, 07:27 czy Wy nie widzicie, że Pani Wach manipulując faktami i opinią publiczną robi trzecie z kolei podejście do tego by załatwić Pani Babci mieszkanie ??!! tej kobiecinie mieszkanie się nie należy ZGODNIE Z PRAWEM. Poza tym świetnie sobie radzi skoro stać ją na akademik i opłaty miesięczne rzędu 600-set złotych. Proponuję skupcie swoje opinie i uwagę może np na tych 3 MLN MIESZKAŃ, KTÓRE OBIECAŁ PAN PREMIER MARCINKIEWICZ !!! Pani Wach! proszę się przyłożyć do tematu. Proszę napisać prawdę, ale taką od początku do końca. Ponadto myślę, iż zalatwianie partykularnych intersów poprzez wykorzystywanie swojej pozycji w mediach nie ma nic wspólnego z rzetelnym dziennikarstwem. Oczywiście rozumiem, że zajęla się Pani tą sprawą z interwencji, ale proszę się nią ZAJĄĆ a nie okłamywać ludzi i wprowadzać w błąd opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo.Y37 Re: Dwie drogi do gminnego M IP: *.um.krakow.pl 16.08.06, 08:13 Szanowna Pani Redaktor !!! To nie urzędnicy Magistratu przyznają puktację wg swojego uznania (a tak możnaby wywnioskować z Pani Artykułu) ale radni miejscy którzy tę punktację uchwalili jako Uchwałę Rady Miasta czyli obowiązujące Nas wszystkich prawo lokalne. I to oni mogą wnosić poprawki i uzupełniać o dalsze kategorie osób wymagającej gminnej pomocy... Proszę więc o więcej rzetelności dziennikarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: Dwie drogi do gminnego M 16.08.06, 09:28 to jako komentarz do skuteczności Majchrowskiego " Pijackie burdy w komunalnych... Autor: micholinek Data: 14.08.06, 19:15 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz Nasz spokoj po wprowadzeniu sie kolejnych lokatorow komunalnych na Obozową do budynkow Soboli trwal krotko. W czesci lokali od 3 dni - wlasciwie nocy - trwa wielka pijacka balanga. W dzien towarzystwo, sklad rotacyjnie sie zmienia, trzezwieje i zaczyna koncert od ok. 20 do conajmniej 4 rano. Po nieprzespanych nocach zdesperowani mieszkancy prosili policje o wsparcie- na razie marne efekty. Wybieraja sie do Pana Soboli w srode - gdyz biuro w dlugi weekend nieczynne. Takie sa efekty zapewnien o doborze nienagannych lokatorow i przeprowadzeniu obiektywnego konkursu. Plakac sie chce. Bylo spokojne osiedle..." Odpowiedz Link Zgłoś
1group Re: Dwie drogi do gminnego M 16.08.06, 16:09 Taki jesteś rozwinięty Jordi,to załatw tej kobiecie lokum.Za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
sbek Oj pan DADAK 16.08.06, 19:21 Krótko nie wystarcza mu pensja, premia, sorty i łapka czyli " Wilkommen der in PZPR" , po dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullock Re: Oj pan DADAK IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 16.08.06, 20:01 Pomyłka - Pan Dadak nie ma nic wspólnego z przydziałem mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonal Re: Oj pan DADAK IP: 217.96.97.* 17.08.06, 08:26 Pan Dadak, karierowicz bez studiów, dobrze ,że zastepca ma pojecie o tym czym zarządza ZBK, wylali poprzednich dyrektorów którzy wiedzieli co to i czym zarządza ZBK, a Pan Maciej jakoś pomału się uczy...cóż kolejny człowiek Majchrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś