Dodaj do ulubionych

Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świeczk...

IP: *.chello.pl 03.09.06, 23:02
Wieczne odpoczywanie, Panie Jacku - Pan był, jest i pozostanie wielki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zoran Przykazanie IP: *.autocom.pl 03.09.06, 23:02
      Popieram akcję, sam byłem pod krzyżem. Tyle tylko, że było nie 500, ale góra
      200 osób, luźno, a nie "głowa przy głowie", wypełniających placyk przy krzyżu.
      Fakt, że ludzie przychodzili jeszcze przez jakiś czas, a w okolicznych
      kioskach brakło świeczek, ale tekst mocno koloryzuje rzeczywistość. Roman! -
      dziennikarskie przykazanie dla Ciebie: Nie ściemniaj! Nawet w słusznej sprawie...
      • Gość: Marek Romuś (ten wybiórczy) to tak ściemnia z IP: 81.219.149.* 04.09.06, 01:59
        z przyzwyczajenia, w kazdej sprawie, a w tej szczególnie. Przecież był prikaz,
        nie? A tak na marginesie, to oni tam muszą się starać, ponoć w Agorze są grupowe
        zwolnienia, pójda na kuroniówkę, tylko kto im zupki da?
    • Gość: czesiek Kłamstwa GW IP: *.crowley.pl 03.09.06, 23:03
      Po co kłamać skoro było koło setki ludzi a nie 500? I tak dużo, nie musicie
      działać jak gierkowska propaganda.
      Stefan Jurczak nie był organizatorem żadnego strajku w HiL. Nigdy w Hucie nie
      pracował i był zbyt dużym tchórzem żeby robić jakikolwiek strajk.
      Teraz boi się wystąpić o papiery do IPN-u. Nie dziwię mu się...
      • Gość: ben_laden Kłamstwa GW i propaganda SLD-owca Jurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:17
        Gość portalu: czesiek napisał(a):

> Stefan Jurczak nie był organizatorem żadnego strajku w HiL. Nigdy w Hucie nie
        > pracował i był zbyt dużym tchórzem żeby robić jakikolwiek strajk.
        > Teraz boi się wystąpić o papiery do IPN-u. Nie dziwię mu się...

Jurczak to mętna postać. Większość znajomych z dawnych czasów nie podaje mu
        ręki od kiedy zwąchał się z SLD. A faktem jest, że takie "transfery" nie
        przypadkiem odbywają się wobec konieczności lustracji :-)
        Oczywiste jest, że Jurczak żadnego strajku w Hucie nie organizował. To
        kompletny idiotyzm. Nie miał nic nigdy wspólnego z TKRH! Jak można tak łżeć?!!
    • Gość: ben_shaprut Ja też swoją świeczkę zapaliłem dla Pana Jacka IP: *.chello.pl 03.09.06, 23:04
      Wiele dla nas zrobił
    • Gość: ben_shaprut To załóż nowy wątek-nawet GW jest na tyle uczciwa IP: *.chello.pl 03.09.06, 23:07
      Ale proszę o azrgumenty...
    • Gość: ben_shaprut Wielcy wymierają - to boli - zostaje jedynie IP: *.chello.pl 03.09.06, 23:09
      mierzwa w polityce...
    • Gość: Rafał Romanowski Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świeczk.. IP: *.autocom.pl 03.09.06, 23:19
      szanowni Państwo,

przez placyk przewinęło się przynajmniej 500 osób, a że liczba ta wcale nie jest
      na wyrost łatwo było stwierdzić stojąc tam od 11.45 (wówczas zaczęło się
      schodzić sporo ludzi) do 12.25 (wówczas placyk opustoszał, pozostały same znicze
      i świeczki), ludzie przychodzili i odchodzili, był również moment, że stali
      głowa przy głowie, zwłaszcza pod Krzyżem, mamy zdjęcia

naliczyłem prawie 200 świeczek, kaganków i zniczy a skoro większość indagowanych
      przeze mnie ludzi stwierdzała z zafrasowaniem, że "nie wzięła niestety nic do
      zapalenia", mniemam więc, że liczba "do 500 osób" nie jest przesadzona,

pozdrawiam serdecznie

Rafał Romanowski - autor artykułu
      • ben_shaprut Proszę Pana - ja także zapaliłem swój znicz z dala 03.09.06, 23:26
        nie chciałem się przeciskać, a ludzi było wielu... setki co najmniej...
      • Gość: misterix [...] IP: 83.238.122.* 04.09.06, 08:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: korwit Re: Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:59
        Policzyć można dość łatwo.
        W tłumie o przeciętnej "gęstości" na jednym metrze kwadratowym stoiod 2. do 3.
        osób. Pozostańmy przy 2.. Czyli na kwadracie powierzchni 10 x 10 metrów = 100
        metrów kwadratowych mieści się około 200 osób.
        Zajętą powierzchnię placu oceniam na około 30 x 30 metrów = 900 metrów
        kwadratowych, czyli na takiej przestrzeni może dość luźno stać około 1800 osób,
        czyli podana ilość 500 osób jest być może niedoszacowana.

Matematyka, a właściwie rachowanie to jednak obiektywne narzędzie.

Dla wyjaśnienia jestem inżynierem geofizykiem.
        • janstrak 100 krakowian było pod Wawelem 04.09.06, 11:34
          Gość portalu: korwit napisał(a):

> Policzyć można dość łatwo.
          > W tłumie o przeciętnej "gęstości" na jednym metrze kwadratowym stoiod 2. do
          > 3. osób.

To absurd! Jedna osoba na 30 centymetrach kwadratowych???

> Pozostańmy przy 2.. Czyli na kwadracie powierzchni 10 x 10 metrów = 100
          > metrów kwadratowych mieści się około 200 osób.

Chyba by trzeba ich wiązać w pęczki!

> Zajętą powierzchnię placu oceniam na około 30 x 30 metrów = 900 metrów
          > kwadratowych

Po czym oceniasz? Po tej kłamliwej relacji GW?
          Ja tam byłem i mówię ci, że piszesz nieprawdę!

> czyli na takiej przestrzeni może dość luźno stać około 1800 osób,
          > czyli podana ilość 500 osób jest być może niedoszacowana.

"Być może" jest, być może nie jest. Byłem i widziałem tą setkę najwyżej ludzi i
          nie opowiadaj mi bajeczek...

> Matematyka, a właściwie rachowanie to jednak obiektywne narzędzie.

Pod warunkiem, że rachujesz obecne tam osoby a nie wymyślasz bzdur o tym jak
          mogłoby być.

> Dla wyjaśnienia jestem inżynierem geofizykiem.

W takim razie ndyplom to chyba na Tandecie kupiłeś...
          • peteen a ja widziałem kilkuset... 04.09.06, 11:51
            nie odważyłbym się jednak ocenić, czy było ich 200, czy 500 - przychodzili,
            odchodzili...

poza tym te wyliczanki mają niewielki sens, nie uważasz?
            • janstrak a ja nie raz widziałem garstkę naszych walczących 04.09.06, 11:59
              ... z Moskali nawałem.

peteen napisał:

> poza tym te wyliczanki mają niewielki sens, nie uważasz?

Uważam.
              Denerwuje mnie tylko "podkręcanie" newsa przez jakiegoś dziennikarzynę. Kazali
              mu czy nadgorliwy? I ten język, ten ton... Jak relacja Trybuny Ludu z pogrzebu
              Stalina. Po co to?
              Po co ta histeria? Uważam Kuronia za wielką postać i jestem równocześnie
              głęboko przekonany, że nie należy zamykać gęby historykom publikującym
              dokumenty z archiwów PRL. W czym ten tekst bezcześcił pamięć Kuronia? W tym, że
              ujawniał, że rozmawiał on z czerwonymi? A ktoś sądził inaczej?
              Mnie to wygląda na polityczną hucpę rodzącego się Centrolewu. Zagrali cynicznie
              nieboszczykiem nie zważając na jego pamięć. I jeszcze ten wiec nad grobem...
              Żenada.
              Ale kto nieboszczykiem wojuje...
              • peteen i co, zwyciężylim? 04.09.06, 12:04
                tu nie chodzi o archiwa, tu chodzi o puszanie płazem wypowiedzi giertycha
                (nawet kaczyńscy odcięli się od tych słów)
                w ogóle durne chlapanie jęzorami przez przedstawicieli obecnej władzy, jest dla
                niej niezwykle charakterystyczne...

ps. gdyby giertych miał rację, wierzący powinni obsobaczyć takie na ten
                przykład św. pawła...

ps2. nie oni wyciągneli nieboszczyka na wierzch, nie kwachu, nie byłe uwole,
                leżał sobie spokojnie w grobie, aż przyszli chuliganie polityczni i zaczęli
                całą hucpę...
                • janstrak Było to zwycięstwo moralne (jak w piłce kopanej) 04.09.06, 12:42
                  peteen napisał:

> tu nie chodzi o archiwa, tu chodzi o puszanie płazem wypowiedzi giertycha

Ależ skąd! Wszystkie te nadęte protesty są robione przeciw "ohydnej i
                  oszczerczej" publikacji Życia Warszawy.
                  Przecież Giertych mówi to samo od wielu lat i jakoś Kwaśniewski z Michnikiem
                  nie biegają za każdym razem na grób Kuronia żeby świec tysiące palić mu :-)

> (nawet kaczyńscy odcięli się od tych słów)

Co tam Kaczyńscy! Giertych się nawet odciął, o Kotlinowskim już nie mówiąc :-)))

> ps2. nie oni wyciągneli nieboszczyka na wierzch, nie kwachu, nie byłe uwole,
                  > leżał sobie spokojnie w grobie, aż przyszli chuliganie polityczni i zaczęli
                  > całą hucpę...

Nie. Leżał w grobie aż ujawniono dokumenty historyczne co wywołało u lewactwa
                  reakcje histeryczne (a palanty z LPR-u próbowali się podłączyć do awantury żeby
                  zaistnieć w mediach).
      • Gość: ben_laden [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:12
    • Gość: Stefan Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świeczk.. IP: *.autocom.pl 03.09.06, 23:21
      Jak słyszę Giertycha, który mówi o "szemranej" działalności politycznej
      Człowieka, który za poglądy siedział wiele lat w komunistycznym więzieniu, to
      mnie po prostu szlag trafia.

Jak małym i nikczemnym trzeba być by głosić takie poglądy?

A kaczorom nie wybaczę, że takiego podłego człowieczka (Giertycha) zrobili
      wicepremierem, w dodatku odpowiedzialnym za nauczanie moich dzieci.
      • ben_shaprut :} 03.09.06, 23:26
        Gość portalu: Stefan napisał(a):

> Jak słyszę Giertycha, który mówi o "szemranej" działalności politycznej
        > Człowieka, który za poglądy siedział wiele lat w komunistycznym więzieniu, to
        > mnie po prostu szlag trafia.
        >
        > Jak małym i nikczemnym trzeba być by głosić takie poglądy?
        >
        > A kaczorom nie wybaczę, że takiego podłego człowieczka (Giertycha) zrobili
        > wicepremierem, w dodatku odpowiedzialnym za nauczanie moich dzieci.
        • zielonki Re: Tatuś za to doradzał Jaruzelowi 04.09.06, 00:15
          jak tu ruskich zostawić.
      • Gość: Marek ... siedział w więzieniu za Polskę, a Giertych nie IP: 81.219.149.* 04.09.06, 02:26
        No to po kolei.
        1. Kuroń siedział w więzieniu nie za Polskę, tylko za komunizm, tylko ten
        jeszcze lepszy. Pierwszy raz, za podpisanie listu do Partii, szkoda tylko, że
        tego listu nikt w Gazecie nie zacytuje. Ciekaw jestem, czy jego treść by
        KOMUKOLWIEK się spodobała. Drugi raz - to tak naprawdę za kontakty z
        trockistami, tymi, którzy w Paryżu rewolucję robili w 68 roku. U nas też taka
        chciał zrobić, tylko się pomylił: w Paryżu to sowieci rewolucję popierali i
        opłacali (czego skutki mamy do dziś, te różne Schulze i Cohn-Bandyty w
        Par.Eur.), a w Polsce to ich (z Michnikiem) do ciupy zamknęli. Na dodatek ani
        tam ani tu robotnicy (lud roboczy) na lep się nie wziął, no to później musieli
        robić rewolucje poprzez inne uciskane mniejszości (Murzyni, Arabowie, feministki
        i homoseksualiści). No a w Polsce dołączył się problem "antysemityzmu": tego
        prawdziwego w Partii (Moczar-Diomko i Jaruzelski na przykład), i tego
        zastępczego: nienawiści ogółu ludzi do pozostałych jeszcze we władzach
        partyjnych komunistów pochodzenia żydowskiego.
        Tyle co do Kuronia.
        Natomiast środowisko Giertycha było wtedy w tamtych latach złamane: najpierw
        wywózki na Sybir wszystkiego co Polskie i jeszcze przypadkiem "pańskie", potem
        Katyń, potem walka z Niemcami i upust krwi w Powstaniu Warszawskim (w opluwaniu
        Powstania w Wybiórczej Kuroń też miał swój udział, jeśli nie osobiście, to przez
        swoich wychowanków od "walterowców"), po krwawą łaźnię, którą im wspomniani już
        władcy z nadanej nam przez Stalina żydokomuny. Przecież ci ludzie, często
        bezimienni wychodzili z więzień po 56 roku zniszczeni i złamani! I to z jakich
        więzień, z Wronek w najgorszych czasach! Z obozów prowadzonych przez takich
        Morelów (jeśli się z rąk Różańskiego i spod szubienicy Wolińskiej-Brusowej
        urwali...). I to jest to, o czym Giertych mówił: historię NAPRAWDĘ trzeba odkryć
        i napisać dopiero teraz. I żadne późniejsze zasługi (hm, hm, zupki..) Kuronia
        tego nie zamażą.
        A że tak to było - no to wrzask podniesiony na tych łamach mówi najlepiej, że
        strzał był celny.

A czyim patronem tak naprawdę jest ten "święty Kuroń od zupek" - to widać było
        po podpisaniu w dniu wczorajszej komuszo-lewackiej koalicji wyborczej (SLD,
        SDPl, UP i dupoklaci.pl): przedstawiciel pogrobowców UW Onyszkiewicz bratając
        się z pozostałymu komuszkami stwierdził, że Kuroń też by tu z nimi był (gdyby
        żył). Jaka sitwa - taki patron. A może na odwrót?
        • mario.osh o, mały gebbels się odezwał. we wszach polskich 04.09.06, 09:22
          ucza tak manipulować i odwracać kota ogonem?
        • Gość: lukrad Re: ... siedział w więzieniu za Polskę, a Giertyc IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 04.09.06, 16:55
          Stary, dziwne że Cię nie wycięli! gratuluję!
        • Gość: dr [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:11
    • Gość: krk No ale kto go opluwa? Giertych pochwalił IP: *.kolornet.pl 04.09.06, 00:12
      Kaczyńscy szanują, tylko Życie Warszawy coś napisało, ale pismaki to
      prostytutki.
    • Gość: al zapalmy świeczkę IP: 193.193.75.* 04.09.06, 07:34
      Jacek Kuroń pozostanie dla mnie zawsze symbolem walki o wolność
    • Gość: H56 Kuroń, był i jest jest dla mnie autorytetem IP: 195.150.112.* 04.09.06, 07:34
      ci co zarzucają mu działalność w harcerstwie, muszą wiedzieć ,ze w tamtym
      okresie nie było innych organizacji młodzieżowych. Kuroń ,wraz z wiekiem zaczął
      dostrzegać totalitaryzm i niesprawiedliwość społeczną. Swoją walkę z komuna
      okupił latami więzienia. Wtedy nie było z kim rozmawiać, jedynym sposobem była
      zmiana w toku myślenia twardogłowych członków partii. To właśnie tacy ludzie
      jak Kuroń i Michnik utorowali drogę do transformacji ustrojowej. Teraz synowie
      kolaborantów ich opluwają, ja się pytam, ile lat w pierdlu za działalność
      polityczną przesiedział Maciej Giertych i z czyich rąk odebrał nominację
      profesorską ? o tematy jego prac naukowych nie zachaczę, bo znamy już temat
      pracy magisterskiej proFesora Kaczyńskiego. Trudno się tam dopatrzeć elementów
      walki z komuną.
      • Gość: Piotr [...] IP: *.devs.futuro.pl 04.09.06, 16:25
      • Gość: lukrad Re: Kuroń, był i jest jest dla mnie autorytetem IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 04.09.06, 17:03
        Tak, siedzieli, ale wygodnie i nawet w pierdlu pod patronatem kolegów z SB mogli wypisywac "dzieła" - jak Michnik, podczas gdy prawdziwym opozycjonistom wybijano zęby jeśli znaleziono w celi chocby ołówek i kawałek papieru. Taka "mała róznica" no nie? Gratulujemy 16 lat propagandy uprawianej przez G***Wno i odwracania kota ogonem, widac wyprało mózgi skutecznie! Możecie napie*** na Kaczyńskich czy Giertycha, ale architektami chorego państwa w którym zyjemy była ubecja i trockiści z KOR-u. Więc za te "zasługi" możecie dziękować tym ostatnim, chyba że tak Wam to się faktycznie podoba i jest super (jak T.Love spiewa), to sobie palcie świeczki, a najlepiej dokonajcie rytualniego samospalenia w obronie "etosu".
    • Gość: aste Niezależnie ile dokumentw odkryją historycy IP: 83.238.122.* 04.09.06, 08:09
      pokazujących prawdziwy obraz Kuronia - reformatora frakcyjnego PZPR i dobrego
      kompana ubecji, Jacek bedzie zawsze wielki. Jesli fakty temu przeczą tym gorej
      dla faktów, bo Jacek zawsze wielki, tak ustalila GW, causa finita est.
    • Gość: krakus Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świeczk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:26
      Dajcie swiety spokoj ludziom z a s l u z o n y m i nie mieszajcie ich po
      smierci do rozgrywek politycznych /tworzenie koalicji wyborczych /. To nie
      WSPOLNA POLSKA a WSPOLNE KORZENIE /SLD+SdPL+UP+PD/ o tym
      zadecydowaly.Wykorzystywac nazwisko Jacka Kuronia do tej nikomu niepotrzebnej
      awantury zaczelo sie od artykulu w "Zyciu Warszawy"........?????????????/ WIELKI
      SKANDAL!!!!
      • Gość: l Re: Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:20
        Dobry komentarz,zgadzam sie z ta opinia.
    • Gość: j Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świeczk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:31
      Stefan Jurczak byl poniewaz jest w komitecie wyborczym Majchrowskiego a prof.
      nie wypadalo.
    • mario.osh ['] 04.09.06, 09:17

• lukrad Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świeczk.. 04.09.06, 11:47
      A weźcie jeszcze dokonajcie samospalenia i będzie cacy!
      • Gość: awertos [...] IP: 83.238.122.* 04.09.06, 15:23
    • Gość: piotr [...] IP: *.devs.futuro.pl 04.09.06, 16:22
    • Gość: shen_baprut Czemu cenzura wycina bez powodu tyle postów? IP: *.crowley.pl 04.09.06, 16:41
      Mnie już wywalili pięć.
      • Gość: lukrad Re: Czemu cenzura wycina bez powodu tyle postów? IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 04.09.06, 17:06
        zastępuj ewentualne przekleństwa gwiazdkami! Jeżeli dalej będą wywalac to stanie się to podejrzane :)
        • Gość: shen_baprut Re: Czemu cenzura wycina bez powodu tyle postów? IP: *.crowley.pl 04.09.06, 17:07
          Jakie przekleństwa? Zwariowałeś? Nie było żadnych przekleństw a posty wywalają.
          • lumpenliberalny_cienias a coś ty taki podobny do tego shapruta? 04.09.06, 17:13
            bracia? nicki ci się pojawcyły? czy tylko podrabiasz autora wątku?
            • zielonki Re: Dawno Cię nie widywałem cieniasie! 04.09.06, 19:24
              Jakoś ucichłeś ostatnio.
      • rsrh Wycina tylko tedy gdy są chamskie lub naruszaja 05.09.06, 19:30
        prawo. A swoja drogą takiego Celińkiego od "Kultury" powinni wyrzucic z budynku
        po jego "wywiadzie"!!
    • Gość: sowa Re: Wybiórcza w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:16
      Marksiści z wybiórczej bronią swoich idoli. A cóż to za dziennikarki mają
      wyrosnąć z tych dziewuch> nie jesteście dziewczyny same w stanie myśleć. Wasz
      tok myślenia jest zgniły bo idzie z prądem ideologi środowiska gazety
      wybiórczej.
      • Gość: kruk przyznaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:24
        gorzej ci, co? takiego ględzenia dawno nie widziałem
    • Gość: Lasviol Re: Właśnie ja byłam jednym z tych oszołomów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:44
      i wiem, komu tę świeczkę paliłam. Swoją drogą ciekawe, czy powtórzyłbyś to
      wszystko, gdybyś stanął ze mną twarz w twarz. To łatwe, tak bluzgać anonimowo.
      • m635 Lewicowa oszołomka-to,co tygrysy lubią najbardziej 05.09.06, 00:32
        Gość portalu: Lasviol napisał(a):

> i wiem, komu tę świeczkę paliłam.

Komu to wiem. Tylko mi wytłumacz jeszcze po co? Uległaś tej sterowanej
        histerii? Chciałaś wystąpić w kampanii Centrolewu rozdymającego całą tą aferę
        dla swoich celów politycznych? Jesteś zwolenniczką utajnienia dokumentów
        historycznych dotyczących Świętego Jacka?

> Swoją drogą ciekawe, czy powtórzyłbyś to
        > wszystko, gdybyś stanął ze mną twarz w twarz. To łatwe, tak bluzgać anonimowo.

To co prawda nie do mnie ale jeśli masz inteligentną twarz i będziesz nalegać
        to się zgodzę :-)
        • Gość: naster Re: Kuroń, był marksistowkim harcerzykiem IP: 83.238.122.* 05.09.06, 07:50
          dzialaczem GW i reformatorskiego skrzydła PZPR, i słusznie zapalono mu az 10
          swieczek
    • rsrh Błazenada !! Cześć choroby zwanej "małpim ro- 05.09.06, 14:45
      zumem" - patrz wczorajszy art JZiemkiewicza w "Dzienniku"! Nikt nie umniejszał
      roli Kuronia i prosze z art w ZW przytoczyc choc jedno zdanie negatywne o jego
      kontaktach z SB nb z polecenia Wałęsy.
      Tu idzie gra o co innego a motorem jest STRACH że wreszcie dokumenty gromadzone
      przez IPN - zostana ujawnione powszechnie.To właśnie powoduje że taki Celiński
      "minister od KUTURY" udziela wywiadu w knajackim chamskim języku (prasa) a inny
      w TVN (Frasyniuk)podobnie pluje na pracowników naukowych nie mowiac już o
      Michniku który istotnir jak pisze Dziennik-"Sięgnął bruku"
    • Gość: Jas Re: Kilkuset krakowian zapaliło pod Wawelem świec IP: 81.219.208.* 06.09.06, 20:46
      Moim zdaniem jest to profanacja Krzyża Katyńskiego. Tylko ludzie nie do końca
      znający historię życia P. J. Kuronia tak postępują. Czy nie pamiętają Jego
      zasług dla polskiego harcerstwa w latach 60-tych? Czy kłamał P. Prezydent L.
      Wałęsa, gdy mówił, ze J. Kuroń z Jego upoważnienia paktował z SB-kami? Czy ktoś
      ogłądał biesiady Kuronia z SB-kami w Magdalence? Nie wszystko jest tylko czerne
      albo tylko białe?
    • Gość: dew NIE WOLNO pisać prawdy o Kuroniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:01
      bo bedzie wycięte

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka