Gość: Maja IP: *.chello.pl 09.03.05, 23:29 Zastanawiam sie co moja dala urodzenia mowi o mnie - 27.09.1982 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rekinek01 odpowiedź 15.03.05, 17:43 Gość portalu: Maja napisał(a): > Zastanawiam sie co moja dala urodzenia mowi o mnie - 27.09.1982 Jakoś nikt się nie pokwapił sprawdzić twą datę:) Masz więc króciutki opis ode mnie. Słońce w Wadze - jesteś uprzejma, masz zmysł piękna. Merkury w Wadze - twój sposób myślenia jest wyznaczony przez konwencjonalne formy zachowań. Wenus w Pannie - twe pragnienia serca są pod kontrolą rozumu. Mars w Strzelcu - ruchliwość, podzielność uwagi i różnorodność zainteresowań. Wyślj mi na priva godzinę i miejsce urodzenia, to sprawdze twój ascendent i Księżyc. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Co mówi data urodzenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:55 a mozesz mi powiedziedziec co owi o mnie moja data ur. 22.08.1985 Odpowiedz Link Zgłoś
rekinek01 Re: Co mówi data urodzenia? 17.03.05, 17:50 Słońce w Lwie - energia, pewność siebie, chęć przewodzenia. Twe Słońce zbliża się do Panny możesz więc posiadać też cechy Panny. Księżyc w Skorpionie - głębokie i namiętne uczucia. Merkury w Lwie - nie lubisz, gdy się tobie rozkazuje. Potrzebujesz aprobaty dla swoich poczynań. Wenus w Raku -nie mogłabyś znieść długo życia w separacji. Mars w Lwie - w związkach lubisz narzucać ton. Odpowiedz Link Zgłoś
darkoholik Re: Co mówi data urodzenia? 17.03.05, 03:41 Chciałem zaznaczyć, że DATY NIE MóWIĄ! Jeżeli już koniecznie chcemy się dowiedzieć czegoś o sobie, to trzeba: mieć pełną datę ur. z godziną i minutami oraz miejscowością ur., zrobić kosmogram, posłuchać co do nas mówi tak ustawione planetarium i wszystko będzie jasne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Co mówi data urodzenia? 17.03.05, 20:37 > Chciałem zaznaczyć, że DATY NIE MóWIĄ! To niesłychane, poczyniłam identyczną uwagę w tym poście dni temu kilka, ale Delfin mnie skasował...... i nie mogę żądać rekompensaty z tytułu naruszenia praw autorskich..... Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: Co mówi data urodzenia? 17.03.05, 21:26 Bo delfin ostatnio ma ciężki okres (mimo że nie jest kobietą), wszystko go drażni, chodzi smutny i posty kasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
delphine2 Re: Co mówi data urodzenia? 17.03.05, 21:59 llukiz napisał: > Bo delfin ostatnio ma ciężki okres (mimo że nie jest kobietą), wszystko go > drażni, chodzi smutny i posty kasuje. heh moglbys zostac jasnowidzem :) masz racje w 100% ale to nie zmienai faktu ze niektórzy przekraczają cienką granicę ... prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
delphine2 Re: Co mówi data urodzenia? 17.03.05, 21:58 ipekakuana napisała: > > Chciałem zaznaczyć, że DATY NIE MóWIĄ! > > To niesłychane, poczyniłam identyczną uwagę w tym poście dni temu kilka, ale D > elfin mnie skasował...... > i nie mogę żądać rekompensaty z tytułu naruszenia praw autorskich..... heh ;) porównaj swój post z postem który cytujesz :) i wszystko będzie jasne :] Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Co mówi data urodzenia? 18.03.05, 00:03 Stwierdziłam, że daty nie mówią, bo nie mają takiej możliwości. Moim skromnym zdaniem to ludzie mówią, a jak ktoś twierdzi inaczej, to znaczy, że albo myśli nielogicznie albo nie umie posługiwać się językiem polskim. Dziwię się, że ten pogląd tak Cię zbulwerował, że aż Ci się paluszki obsunęły.. No cóż, mam taką skazę mentorską na mózgu i nic na to nie poradzę..... (notabene, ciekawe jaki znak zodiaku tę skazę mi zafundował...?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Co mówi data urodzenia? IP: *.net.pulawy.pl 24.03.05, 01:38 W języku polski istnieje coś takiego jak PRZENOŚNIA (czyt. połączenie słów niezgodnie z ich podstawowym znaczeniem, tworzenie dzięki temu nowych sensów)... z tego wynika, że daty mogą 'mówić'! Odpowiedz Link Zgłoś
rekinek01 Re: Co mówi data urodzenia? 24.03.05, 08:54 Nawet wieki mówią, tak wskazuje nazwa pewnego czasopisma :) Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Co mówi data urodzenia? 25.03.05, 14:23 Gość portalu: Maja napisał(a): > W języku polski istnieje coś takiego jak PRZENOŚNIA (czyt. połączenie słów > niezgodnie z ich podstawowym znaczeniem, tworzenie dzięki temu nowych > sensów)... z tego wynika, że daty mogą 'mówić'! Z tego wynika jedynie, że istnieją ludzie, którzy używają metafor. Nic więcej. A od siebie dodam, że niektórzy ludzie posługują się metaforami zupełnie bezmyślnie, niektórzy dlatego, że lubią bawić się językiem. Ci ostatni nie twierdzą, że to, co mówią, cokolwiek oznacza. Bo nic nie oznacza. Z tego, że zdanie jest sensowne, nie wynika, że jest prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Co mówi data urodzenia? IP: *.acn.waw.pl 25.03.05, 15:00 Oczywiście Ipukakuano, nie wolno bawić sie językiem polskim. Każdy, kto chce wtrącić metaforę powinien sie najpierw porządnie zastanowić, by nie była bezmyślna. A jeżeli ma jakieś wątpliwości czy metafora, którą chce przekazać jest mądra czy bezmyślna, powinien sie najpierw zapytać kogoś mądrego. A najlepiej Ciebie, bo Ty się dobrze znasz na bezmyślnych metaforach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Co mówi data urodzenia? 25.03.05, 15:23 > Oczywiście Ipukakuano, nie wolno bawić sie językiem polskim. BAWIĆ się (podkreślam) - wolno. Gdyby nie metafora, elipsa, amfibolia i inne takie..., nie byłoby np. Monthy Pythona. Jakież życie byłoby ubogie i jakaż strata dla ludzkości ! :))) > Każdy, kto chce wtrącić metaforę powinien sie najpierw porządnie zastanowić, > by nie była bezmyślna To nie matafora jest bezmyślna, ale jej użycie... ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: Co mówi data urodzenia? 08.03.23, 00:16 Sporo jest dotyczących tego rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś