Dodaj do ulubionych

DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:53
Czy ktoś moze sie orientuje, czy komuś wypowiedziano tam umowę bez podania
przyczyny. Jest tam bowiem zapis, ze strony mogą odstąpic od umowy bez
podania przyczyn.
Pomimo faktu ze klient jest solidny i płąci w terminie, natomiast DK-
Devlopment pomimo tego wypowiedziało umowę.
Proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: również gość Re: DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony" IP: *.ghnet.pl 06.09.06, 20:49
      w umowie faktycznie jest zapis, że każda ze stron może odstąpić od umowy bez
      podania przyczyn, płaci wtedy karę w wysokości 10% od ceny podanej w umowie. dk
      regularnie podwyższa ceny, od początku wzrosły chyba o 30%, wiec oplacaloby im
      sie zrywać umowy i zawierać nowe. z drugiej strony nie sprzedali jeszcze
      wszystkich mieszkań. mam nadzieję, że są poważną firmą i sprawa o której piszesz
      dobrze się zakończy dla kupującego.
      • Gość: zainteresowany Re: DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:41
        Dzięki za odpowiedź na mje zapytanie. Ale wiem już że ten zapis nie jest
        zapisem dozwolonym!
        Sprawdziłęm to w rejestrze zapisów umów developerskich przy Urżedzie ochrony
        konsumenta. Jakby mi wywineli taki numer ze odstapili by mi od umowy to nie ma
        to mocy prawnej. Poprsotu zapis ten nie jest prawidłowym z całą treścia umowy.
        Są to oczywiście aspekty prawne. Chcieli sie zabezpieczyć "cwaniactow"
        uprawiają. Wychodze z założenia, że jesli firma chce prowadzić ucziwą
        działalność jak DK-Development to powinna nie uzywac takiego zapisu. Bo
        generalnie w każdej chwili zgodnie z tym zapisem mogą Ci wypowiedzieć umowę -
        na zasadzie bo mam taki kaprys. Pozdrawiam
        • Gość: Ja Re: DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony" IP: *.crowley.pl 08.09.06, 14:02
          Witam, a czy możesz wskazać np. numer wpisu w rejestrze, pod którym jest
          stwierdzenie uznania tego zapisu za niedozowolny? Kupiłam tam mieszkanie i
          Wasze informacje trochęmnie niepokoją. Czy w umowie z deweloperem sąjeszce inne
          niekorzystne dla kuującego zapisy? dzięki
      • Gość: były klient Re: DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:49
        > mam nadzieję, że są poważną firmą

DK-Dev (czytaj BUMA-bis) poważną firmą?
        Są tak "poważną" firmą, że na rynku mieszkaniowym musieli zmienić nazwę bo pod
        marką BUMA byli już spaleni.
        • Gość: zainterseowany Re: DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:59
          Wiem, ze tak jest.
          Zgadzam sie że to jest jedna siuchta. Tylko jakie zapisy stosują. Ja ja bym był
          ich klientem tobym ich taki przeciwczył na wszystkie strony. Myślą ze jak mają
          jakies zapisy to nie da sie ich podważyć. Wiem tylko wielkie draństwo.
          Niby świetna firma, swietna architektura, ale wszystko co robia to nie robia
          tego ze swoich pieniedzy tylko klientó i jeszcze będą beszczelena zapis
          stosować w umowach. Kiedyś im sie ktoś do dupuy dorwie. Zobaczysz ze pewnego
          dnia skonczy sie bum i zacznie sie szanowac klientów. A nie co to teraz
          odstawiają.
          Pozdrawiam
    • nordheim Re: DK-Development - Apartamenty"Cztery Korony" 19.01.07, 20:00
      Witam,

zapraszam wszystkich do forum o naszym osiedlu. Tam na bieżąco możemy wymieniać
      się informacjami :) Oto adres: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45556

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka