Dodaj do ulubionych

brawo prof.Balcerowicz ,trzeba mieć klase !!!!

IP: *.veranet.pl 11.09.06, 01:08
a nie jak te wieśniaki blizniaki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ironia Re: brawo prof.Balcerowicz ,trzeba mieć klase !!! IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 11:48
      klasa jak widzę wciąż jednosobowa....
      • tramwajarz7 Argumenty się waży a nie liczy 11.09.06, 13:10
        Balcerowicz jest wysokiej klasy ekonomistą, a ci którzy coś tam majstrują wokół
        nniego i tego co robił i robi, to nieduczone partacze...zresztą nie jest to
        nowośćią...bo oni nie wczoraj pojawili się na s wiecie a jedynie do teraz byli
        nieporadni...
        tramwajarz
        • Gość: ironia Re: Argumenty się waży a nie liczy IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:23
          Trollujesz tramwajarzu?
          My tu raczej o stadardach etycznych a nie merytorycznych rozprawiamy!
          I tych własnie próbuje dociec Komisja.
          • tramwajarz7 Re: Argumenty się waży a nie liczy 11.09.06, 15:26
            a to komisja odf etyki???
            Ty skarbie zamieniłeś się na głoweczki z kim?
            tramwajarz
            Ale ciekawe, ze etyczne standardy są mocną stroną niektóreych członków tej
            komisji:)))
            tramwajarz
            merytorycznie natomiast też poziom cukiereczek:)))
            • Gość: LMKikoczyli ironia Re: Argumenty się waży a nie liczy IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:31
              Kazda komisja jest od etyki, tylko zakresy tematyczne je różnią.
              • tramwajarz7 Kodeks postępowania karnego to też element etyki 11.09.06, 15:34
                i jak mniemam nieetyczne kombinować inaczej:))))
                Etyka skarbie to coś o czym akurat Twój obóz winien się oszczędnie wypwiadać,
                choćby biorąc pod uwagę drobny szczegół gdy arytmetyka wygrała nie tyle z
                etyjką co nawet z rozsądkiem na wpół zdrowym:)))
                Gratuluję i Tobie i idolom ..i wyboru i życzę wielu jeszcze radosnych dni:)))
                trwmawajarz
          • helenka17 Nie, Tramwajarz nie trolluje 11.09.06, 16:29
            ....ale pisze to, co chce. Jeśli widzisz różnicę, to dobrze, a jesli nie - to
            mamy kłopot.

H. - pełnomocnik Tramwajarza. Pełnomocnictwo do wglądu.
      • helenka17 Albowiem 11.09.06, 16:27
        ...jeśli milion durniów coś powie - to to MUSI być prawda, czyż nie?

H.
        • Gość: LMkiko Re: Albowiem Helenko ? IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 17:16
          Przecież między nami wszystko ponoć skończone?
    • krakszczur własności starego sera 11.09.06, 13:14
      "brawo prof.Balcerowicz ,trzeba mieć klase !!!"

zacytuję mojego ulubionego polskiego pisarza,
      bo wypowiedź bohatera ma się do klasy prof.Balcerowicza
      jak należy (tyle w nim klasy)

"W panu jest tyle demona, ile trucizny w zapałce... I wcale pan nie posiada
      szampańskich własności... Pan ma raczej własności starego sera, co to podnieca
      chore żołądki, ale prosty smak może pobudzić do wymiotów... Przepraszam pana..."

DEUS VULT

• Gość: LMKiko Re: własności starego sera IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:20
        dobre!!! I by się zgadzało!!!
        • tramwajarz7 Re: własności starego sera 11.09.06, 15:28
          Świetne a nie dobre....natomiast moze pozwól sobie na symulację materii
          makroekonomicznej od okresu przed balcerowiczem do powiedzmy 2002 roku. No i
          cvo? A czym zajmowałaś się w czasie gdy balcerowicz zaczynał te przemiany od
          których ludziom kreciło się w głowach? A czym zajmowali się Twoi Rodzice?
          I co? Wszystkim wam zaszkodziło? No jeśłi tak to faktycznie rozwiązaniem mogą
          być wakacje w Białorusi goscinnej...
          tramwajarz
          • Gość: LMKiko Re: własności starego sera IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:40
            Balcerowicz wprowadził zmiany, które, jak sami twierdzicie (patrz sąsiednie
            wątki), ustawiły nas ponoć w tyle za Litwą etc... Dobrze byłoby się
            zdecydować, czy gospodarka jest dobra dzięki Balcerowiczowi, czy zła z powodu
            PiSu!!!!!!!?????
            Ja natomiast twierdzę, że bezrobocie i nędzę części społeczeństwa zawdzięczamy
            złodziejskiej prywatyzacji i wyprowadzeniu dużej ilości polskich pieniędzy za
            granicę z powodu sztucznie utrzymywanego onegdaj kursu złotówki i wysokich stóp
            procentowych.
            Skorzystali z tego przede wszystkim zachodni inwestorzy!
            • tramwajarz7 Przestań pieprzyć bo pomyślę że jesteś 11.09.06, 16:07
              dziad...
              Mieszanie tematu balcerowicz PiS jest absyrdem.
              Balcerowicz od kilkunastu lat z dużymi sukcesami i odpowiedzialnoscią a też
              znajomością rzeczy zajmuje się złotówką. Jeśłi to jest niezauważalne...no to
              wybacz...
              Litwa?
              To jest odrębna kwestia i jeśłi dziś Litwa sytoi dobrze jeśłi idzie o
              gospodarkę to są to wyniki dyscypliny i koniunktury....
              Jeśłi amatorzy u nas niczego nie popsują, a widać ze to bardzo trudne i kusi
              ich jak diabli...to też gospodarczo nie bedziemy w ogonie...ale czymś innym
              plityka gospodarcza a czyms innym stabilność pieniądza.
              tramwajarz
            • pan.tusek Re: własności starego sera 11.09.06, 16:10
              Gość portalu: LMKiko napisał(a):

>> Ja natomiast twierdzę, że bezrobocie i nędzę części społeczeństwa
              zawdzięczamy złodziejskiej prywatyzacji i wyprowadzeniu dużej ilości polskich
              pieniędzy za granicę z powodu sztucznie utrzymywanego onegdaj kursu złotówki i
              wysokich stóp procentowych.

a nie przypadkiem zbyt wielkiemu fiskalizmowi panstwa i jednym z najwyzszych w
              Europie obciazeniom podatkowym - bezposrednim i posrednim? A nie zbyt wysokim
              kosztom pracy? Zbyt wielkiej biurokratyzacji? Ze nie wspomne o 50letnim
              dziedzictwie pn " czy sie stoi czy sie lezy, dwa tysiace sie nalezy..."?
              moglbym tak dlugo jeszcze...

> Skorzystali z tego przede wszystkim zachodni inwestorzy!

jasne! dzieki takim ludziom jak Balcerowicz mamy gospodarke mniej-wiecej
              rynkowa i jestesmy w UE

na tym tez stracilismy, prawda? na doplatach dla rolnikow, funduszach
              strukturalnych, i calej tej forsie, ktora do Polski naplywa - tez tracimy,
              prawda? A mogloby plynac jeszcze wiecej, gdyby nie wasz nieudaczny rzad z jego
              niewydarzonymi szefami...
              • Gość: LMKiko Re: własności starego sera IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 16:31
                nie pogodzimy się tu w tej kwestii, bo i zdania specjalistów również są
                podzielone.
                Ale skoro nawet i "Polityka" miewa od czasu do czasu wątpliwości, czy droga
                przemian nie była usiana błędami, to szary obywatel wnioskuje, że coś musi być
                na rzeczy....
                • tramwajarz7 wiemy , wiemy... 11.09.06, 16:35
                  bezbłednie powstała jedynie koalicja i bezbłednie pierwszy obywatel złożył
                  meldunek pierwszemu strategowi...w innych wystąpieniach takkze nie było błędów
                  a jest to po prostu nowa, nikomu jeszcze nie znana stylistyka...czwarte
                  dukanie...i czwarty głos hymnowy brata...
                  tramwajarz
                  Kiko, nie róbże z siebie młota i zanim się podpiszesz pod zalecanymi prawdami,
                  pomyśł...moze warto czasem nie zabierać głosu i nie nurzać się w szambie?
                  A Kurski to bardziej etyk czy podróznik?
                • tramwajarz7 Trzeba mieć klasę 11.09.06, 16:54
                  trzeba mieć kasę i trzeba mieć masę...
                  reszta jakoś się dokolebie...
                  dajże spokój jeden z drugim...czyście głosem lepperolubnym, ze Balcerowicz musi
                  odejść? Przeciez mulaci mózg ma masę minimalną...i w dodatku funkcjonuje
                  mizernie ( co bywa podobno u byłych bokserów)...kasa to niespłacoene i umarzane
                  lewiznami kredyty oraz wynik nadużyć jakimi zajmie się prokuratura następnej
                  kadencji, a klasę to on ma ale niepełną...i tyle
                  tramwajarz
                  Kiko nie daj się wpuszczać , myśl...
          • helenka17 Tramwajarzu 11.09.06, 16:32
            ...litości. Zwłaszcza ostrożnie z uzywaniem wyrazów obcego pochodzenia. Poleca
            się cytat z Pisma Świętego . Ten o perłach.
            H.

PS: albo ten o miedzi.
            • tramwajarz7 a co to ja helenko....mam zdobywać sprawność 11.09.06, 16:42
              litościwca?
              A na co mnie to? mam serce wielkie i wiem,. z e potrafię być wielkoduszny...
              ale żebym nieustannie o to zabiegał?:)))
              tramwajarz
              Chłopaki na zajezdni dali mi raz takie pseudo "wielkoduszny", bo jak miałem
              spsobność z pewną pasażerką to podobno duszność się zrobiła w wagonie bośmy
              całe powietrze wyczerpali....w jak wiesz na wagonach klima nie funguje...
              Więc duszność była wielka i oddychaliśmy z trudem...no to i potem tak mnie
              zwali...nie cierpiałem Ci ja z tej przyczyny, ale zaprzeczam jakoby Kiko
              jeżdziła siódemką w tamtym czasie....
          • krakszczur Re: własności starego sera 12.09.06, 15:57
            „A czym zajmowałaś się w czasie gdy balcerowicz zaczynał te przemiany od
            których ludziom kreciło się w głowach? A czym zajmowali się Twoi Rodzice?
            I co? Wszystkim wam zaszkodziło? No jeśłi tak to faktycznie rozwiązaniem mogą
            być wakacje w Białorusi goscinnej...”

Zatem po kolei
            1/Niestety zajmowałem się wspieraniem poniekąd politycznym Balcerowicza (jednak
            z dużej litery), co było błędem
            2/Mój Ojciec nie żył, Mama była na emeryturze
            3/Zaszkodził wszystkim nam, bo nie wykorzystał Możliwości i Zaufania
            4/Do Białorusi ciągle bliżej niż do Irlandii

Balcerowicz okazał się dość przeciętnym, jednowymiarowym ekonomistą, który
            zaistniał międzynarodowo dzięki temu, że mógł sprawdzić proste i
            fragmentaryczne teorie na sporym Narodzie. Jako pezetperowski stypendysta
            opanował prymitywną ekonomię i zatrzymał się na tym wstępnym etapie. Profesor
            Oyrzanowski (są tacy, którzy wiedzą o co chodzi) na jego tle, jawi się jako
            geniusz i artysta.
            Prosty przykład, ustawa „wilczkowa”dawała szansę na rozwój Kraju, Balcerowicz
            brał aktywny udział w jej psuciu, zadbał tylko o wzmocnienie złotówki i tyle
            dobrze, natomiast to nie wystarczy. Przeprowadził Polskę od etatyzmu, do
            etatyzmu, „Kingsajz” i tyle.

Pozdr.

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius
        • Gość: Irek Re: własności starego sera IP: *.chello.pl 11.09.06, 17:13
          Jak na szczurzy smak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka