Gość: tadian IP: *.veranet.pl 11.09.06, 01:08 a nie jak te wieśniaki blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ironia Re: brawo prof.Balcerowicz ,trzeba mieć klase !!! IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 11:48 klasa jak widzę wciąż jednosobowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Argumenty się waży a nie liczy 11.09.06, 13:10 Balcerowicz jest wysokiej klasy ekonomistą, a ci którzy coś tam majstrują wokół nniego i tego co robił i robi, to nieduczone partacze...zresztą nie jest to nowośćią...bo oni nie wczoraj pojawili się na s wiecie a jedynie do teraz byli nieporadni... tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironia Re: Argumenty się waży a nie liczy IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:23 Trollujesz tramwajarzu? My tu raczej o stadardach etycznych a nie merytorycznych rozprawiamy! I tych własnie próbuje dociec Komisja. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: Argumenty się waży a nie liczy 11.09.06, 15:26 a to komisja odf etyki??? Ty skarbie zamieniłeś się na głoweczki z kim? tramwajarz Ale ciekawe, ze etyczne standardy są mocną stroną niektóreych członków tej komisji:))) tramwajarz merytorycznie natomiast też poziom cukiereczek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMKikoczyli ironia Re: Argumenty się waży a nie liczy IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:31 Kazda komisja jest od etyki, tylko zakresy tematyczne je różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Kodeks postępowania karnego to też element etyki 11.09.06, 15:34 i jak mniemam nieetyczne kombinować inaczej:)))) Etyka skarbie to coś o czym akurat Twój obóz winien się oszczędnie wypwiadać, choćby biorąc pod uwagę drobny szczegół gdy arytmetyka wygrała nie tyle z etyjką co nawet z rozsądkiem na wpół zdrowym:))) Gratuluję i Tobie i idolom ..i wyboru i życzę wielu jeszcze radosnych dni:))) trwmawajarz Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Nie, Tramwajarz nie trolluje 11.09.06, 16:29 ....ale pisze to, co chce. Jeśli widzisz różnicę, to dobrze, a jesli nie - to mamy kłopot. H. - pełnomocnik Tramwajarza. Pełnomocnictwo do wglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Albowiem 11.09.06, 16:27 ...jeśli milion durniów coś powie - to to MUSI być prawda, czyż nie? H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMkiko Re: Albowiem Helenko ? IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 17:16 Przecież między nami wszystko ponoć skończone? Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur własności starego sera 11.09.06, 13:14 "brawo prof.Balcerowicz ,trzeba mieć klase !!!" zacytuję mojego ulubionego polskiego pisarza, bo wypowiedź bohatera ma się do klasy prof.Balcerowicza jak należy (tyle w nim klasy) "W panu jest tyle demona, ile trucizny w zapałce... I wcale pan nie posiada szampańskich własności... Pan ma raczej własności starego sera, co to podnieca chore żołądki, ale prosty smak może pobudzić do wymiotów... Przepraszam pana..." DEUS VULT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMKiko Re: własności starego sera IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:20 dobre!!! I by się zgadzało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: własności starego sera 11.09.06, 15:28 Świetne a nie dobre....natomiast moze pozwól sobie na symulację materii makroekonomicznej od okresu przed balcerowiczem do powiedzmy 2002 roku. No i cvo? A czym zajmowałaś się w czasie gdy balcerowicz zaczynał te przemiany od których ludziom kreciło się w głowach? A czym zajmowali się Twoi Rodzice? I co? Wszystkim wam zaszkodziło? No jeśłi tak to faktycznie rozwiązaniem mogą być wakacje w Białorusi goscinnej... tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMKiko Re: własności starego sera IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 15:40 Balcerowicz wprowadził zmiany, które, jak sami twierdzicie (patrz sąsiednie wątki), ustawiły nas ponoć w tyle za Litwą etc... Dobrze byłoby się zdecydować, czy gospodarka jest dobra dzięki Balcerowiczowi, czy zła z powodu PiSu!!!!!!!????? Ja natomiast twierdzę, że bezrobocie i nędzę części społeczeństwa zawdzięczamy złodziejskiej prywatyzacji i wyprowadzeniu dużej ilości polskich pieniędzy za granicę z powodu sztucznie utrzymywanego onegdaj kursu złotówki i wysokich stóp procentowych. Skorzystali z tego przede wszystkim zachodni inwestorzy! Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Przestań pieprzyć bo pomyślę że jesteś 11.09.06, 16:07 dziad... Mieszanie tematu balcerowicz PiS jest absyrdem. Balcerowicz od kilkunastu lat z dużymi sukcesami i odpowiedzialnoscią a też znajomością rzeczy zajmuje się złotówką. Jeśłi to jest niezauważalne...no to wybacz... Litwa? To jest odrębna kwestia i jeśłi dziś Litwa sytoi dobrze jeśłi idzie o gospodarkę to są to wyniki dyscypliny i koniunktury.... Jeśłi amatorzy u nas niczego nie popsują, a widać ze to bardzo trudne i kusi ich jak diabli...to też gospodarczo nie bedziemy w ogonie...ale czymś innym plityka gospodarcza a czyms innym stabilność pieniądza. tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tusek Re: własności starego sera 11.09.06, 16:10 Gość portalu: LMKiko napisał(a): >> Ja natomiast twierdzę, że bezrobocie i nędzę części społeczeństwa zawdzięczamy złodziejskiej prywatyzacji i wyprowadzeniu dużej ilości polskich pieniędzy za granicę z powodu sztucznie utrzymywanego onegdaj kursu złotówki i wysokich stóp procentowych. a nie przypadkiem zbyt wielkiemu fiskalizmowi panstwa i jednym z najwyzszych w Europie obciazeniom podatkowym - bezposrednim i posrednim? A nie zbyt wysokim kosztom pracy? Zbyt wielkiej biurokratyzacji? Ze nie wspomne o 50letnim dziedzictwie pn " czy sie stoi czy sie lezy, dwa tysiace sie nalezy..."? moglbym tak dlugo jeszcze... > Skorzystali z tego przede wszystkim zachodni inwestorzy! jasne! dzieki takim ludziom jak Balcerowicz mamy gospodarke mniej-wiecej rynkowa i jestesmy w UE na tym tez stracilismy, prawda? na doplatach dla rolnikow, funduszach strukturalnych, i calej tej forsie, ktora do Polski naplywa - tez tracimy, prawda? A mogloby plynac jeszcze wiecej, gdyby nie wasz nieudaczny rzad z jego niewydarzonymi szefami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMKiko Re: własności starego sera IP: *.net.autocom.pl 11.09.06, 16:31 nie pogodzimy się tu w tej kwestii, bo i zdania specjalistów również są podzielone. Ale skoro nawet i "Polityka" miewa od czasu do czasu wątpliwości, czy droga przemian nie była usiana błędami, to szary obywatel wnioskuje, że coś musi być na rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 wiemy , wiemy... 11.09.06, 16:35 bezbłednie powstała jedynie koalicja i bezbłednie pierwszy obywatel złożył meldunek pierwszemu strategowi...w innych wystąpieniach takkze nie było błędów a jest to po prostu nowa, nikomu jeszcze nie znana stylistyka...czwarte dukanie...i czwarty głos hymnowy brata... tramwajarz Kiko, nie róbże z siebie młota i zanim się podpiszesz pod zalecanymi prawdami, pomyśł...moze warto czasem nie zabierać głosu i nie nurzać się w szambie? A Kurski to bardziej etyk czy podróznik? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Trzeba mieć klasę 11.09.06, 16:54 trzeba mieć kasę i trzeba mieć masę... reszta jakoś się dokolebie... dajże spokój jeden z drugim...czyście głosem lepperolubnym, ze Balcerowicz musi odejść? Przeciez mulaci mózg ma masę minimalną...i w dodatku funkcjonuje mizernie ( co bywa podobno u byłych bokserów)...kasa to niespłacoene i umarzane lewiznami kredyty oraz wynik nadużyć jakimi zajmie się prokuratura następnej kadencji, a klasę to on ma ale niepełną...i tyle tramwajarz Kiko nie daj się wpuszczać , myśl... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Tramwajarzu 11.09.06, 16:32 ...litości. Zwłaszcza ostrożnie z uzywaniem wyrazów obcego pochodzenia. Poleca się cytat z Pisma Świętego . Ten o perłach. H. PS: albo ten o miedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 a co to ja helenko....mam zdobywać sprawność 11.09.06, 16:42 litościwca? A na co mnie to? mam serce wielkie i wiem,. z e potrafię być wielkoduszny... ale żebym nieustannie o to zabiegał?:))) tramwajarz Chłopaki na zajezdni dali mi raz takie pseudo "wielkoduszny", bo jak miałem spsobność z pewną pasażerką to podobno duszność się zrobiła w wagonie bośmy całe powietrze wyczerpali....w jak wiesz na wagonach klima nie funguje... Więc duszność była wielka i oddychaliśmy z trudem...no to i potem tak mnie zwali...nie cierpiałem Ci ja z tej przyczyny, ale zaprzeczam jakoby Kiko jeżdziła siódemką w tamtym czasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: własności starego sera 12.09.06, 15:57 „A czym zajmowałaś się w czasie gdy balcerowicz zaczynał te przemiany od których ludziom kreciło się w głowach? A czym zajmowali się Twoi Rodzice? I co? Wszystkim wam zaszkodziło? No jeśłi tak to faktycznie rozwiązaniem mogą być wakacje w Białorusi goscinnej...” Zatem po kolei 1/Niestety zajmowałem się wspieraniem poniekąd politycznym Balcerowicza (jednak z dużej litery), co było błędem 2/Mój Ojciec nie żył, Mama była na emeryturze 3/Zaszkodził wszystkim nam, bo nie wykorzystał Możliwości i Zaufania 4/Do Białorusi ciągle bliżej niż do Irlandii Balcerowicz okazał się dość przeciętnym, jednowymiarowym ekonomistą, który zaistniał międzynarodowo dzięki temu, że mógł sprawdzić proste i fragmentaryczne teorie na sporym Narodzie. Jako pezetperowski stypendysta opanował prymitywną ekonomię i zatrzymał się na tym wstępnym etapie. Profesor Oyrzanowski (są tacy, którzy wiedzą o co chodzi) na jego tle, jawi się jako geniusz i artysta. Prosty przykład, ustawa „wilczkowa”dawała szansę na rozwój Kraju, Balcerowicz brał aktywny udział w jej psuciu, zadbał tylko o wzmocnienie złotówki i tyle dobrze, natomiast to nie wystarczy. Przeprowadził Polskę od etatyzmu, do etatyzmu, „Kingsajz” i tyle. Pozdr. Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: własności starego sera IP: *.chello.pl 11.09.06, 17:13 Jak na szczurzy smak... Odpowiedz Link Zgłoś