Gość: les IP: *.dsl.mindspring.com 15.09.06, 16:07 straszne prztspieszenie po trzech latach ,dlaczego ta pisowska prokuratura nie czeka na przedawnienie. skandal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podkowa_w_rękawicy nie ma innej możliwości - będzie wygrana przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:59 nokaut.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblatywacz budyniu ja oleję te wybory..bedę maczem wstrzymywaczem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Śledztwo z kandydatem PO w tle IP: *.netcontrol.pl 15.09.06, 23:55 wolność równość prawo uczciwość sprawiedliwość kompetencja pisior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Śledztwo z kandydatem w tle IP: *.autocom.pl 17.09.06, 11:38 Pozamykać wszystkich!!! Co to za proces, jak pan poseł i tak nie odda działek, ani też nie dopłaci różnicy powstałej w wyniku przekształcenia ich na działki budowlane. PO niemna lepszych kandydatów aniżeli jakiś "przekręt"? A tak z innej beczki: Dlaczego prokuratura zainteresowała się tym panem dopiero teraz? Przecież jak pełnił wysokie funkcje i stał się właścicielem gruntów, powinni się nim już dawno zainteresować!!! PiS jest dobry w mataniu i wyciąganiu na światło dzienne afer, które dotyczą członków innych partii!!! Dlaczego nikt się nie zainteresował pożyczkami w tzw."systemie argentyńskim"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Śledztwo z kandydatem PO w tle IP: *.centertel.pl 17.09.06, 22:07 czy ja dobrze rozumiem szczypiński sprzedal miastu bezwartościwe dzialki za 5 mln. z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derwisz Wyjaśnień słów kilka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:22 Qrde,ale się wszystkim poplątało. A było tak - firma A sprzedała firmie B działki na Woli , działki były nie komercyjne , cena komercyjna,spółki przewidywały wzrost wartości działek .Jak przy każdej tego typu transakcji,także i przy tej gmina powinna się wypowiedzieć,czy chce skorzystać z prawa pierwokupu,po cenie jak między tymi spółkami.Generalnie gmina,z oczywistych finansowych powodów nie korzysta z tego prawa.A tutaj skorzystała.Tylko że w tej sprawie decydował zarząd miasta in corpore,na dodatek obecny wzrost cen już dawno skompensował te różnice.Tak mi się wydaje,że już obecnie szkody żadnej nie ma,więc gdzie przestępstwo,na dodatek nie sam Szczypiński decydował tylko cały zarząd a akceptowała rada.Sprawa z grubsza tak wygląda i tak powinna być interpretowana.Jak z tego zrobić oskarżenie i to tylko Szczypińskiego,to nie wiem.Wiem,że średnio rozgarnięty adwokat rozpirzy akt oskarżenia w proch i pył.Ale to już będzie po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś