Dodaj do ulubionych

Krótka pamięć Filomeny Serwin

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 24.03.03, 22:48
Monitoring w pojazdach MPK

Kamery pomogą wkrótce rozprawić się z wandalami i złodziejami grasującymi w
krakowskich autobusach i tramwajach.
- Rozważamy montaż systemu monitoringu w naszych pojazdach. Prawdopodobnie
rozpiszemy przetarg na dostawę odpowiednich urządzeń - powiedziała nam
rzecznik krakowskiej firmy Filomena Serwin. - Przeprowadziliśmy już nawet
testy w niektórych autobusach.

System sprawdził się m.in. w Radomiu. - Od czasu wprowadzenia kamer problem
wandalizmu w autobusach w zasadzie zniknął - twierdzi Tadeusz Socha, dyrektor
radomskiego MPK. Kamery instalowane w pojazdach bez problemu wykonują
zbliżenia twarzy podejrzanych osób, nawet w tłoku. Zarejestrowany obraz po
odpowiedniej obróbce może zostać wykorzystany jako dowód w sprawie. Sama
kamera dzięki solidnej obudowie jest bardzo trudna do zniszczenia.

Planuje się, że w Krakowie kamery zainstalowane zostaną początkowo tylko w
pojazdach linii, gdzie najczęściej dochodzi do kradzieży i aktów wandalizmu. -
Najgorzej jest w autobusach jadących w stronę Kurdwanowa i Nowej Huty -
przyznaje Filomena Serwin.

Głównym problem stanowią koszty przedsięwzięcia. Z drugiej strony po
zamontowaniu systemu monitoringu MPK może liczyć na znaczną ulgę przy
ubezpieczaniu pojazdów.

BRAWO!!!!!!! Nie wiedziałem że konkretne pojazdy z kamerami jadące do Nowej
Hutyy i Kurdwy będą przyporządkowane do linii , całkiem niedawno pani FS
oświadczyła w sprawie taboru z reklamami że NIE JEST możliwe aby dane reklamy
jeździły na konkretnej linii, a teraz jest????????!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mapmuh Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin 24.03.03, 22:54
      Przecież to będą zwykłe VHSy, kierowcy mają je trzymać w prawej ręce (dlatego będą stosowane tylko w busach z automatem) Będzie niedrogo i mobilnie.
      • Gość: mouset Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 24.03.03, 22:55
        No to możliwe i beda wydawane brygadom na 179, 184 , 502 itd...
        • mapmuh Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin 24.03.03, 23:01
          A dresy zamiast tworzyć swoje pojebane glass-scratche i tagi na siedzeniach, będą kroić kamery.
          • Gość: mouset Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 24.03.03, 23:04
            No mają być zabezpieczone hihihi, ale ciekawi mnie gdzie będzie centrum
            dowodzenia
            • mapmuh Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin 24.03.03, 23:11
              Na skrzyżowaniu Tischnera-Wadowicka jest taki pseudo telebim, może Ciotka tam rzutnik postawi i będzie puszczać kino nocne.
              • kuba203 Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin 25.03.03, 10:49
                mapmuh napisał:

> Na skrzyżowaniu Tischnera-Wadowicka jest taki pseudo telebim, może Ciotka tam
                r
                > zutnik postawi i będzie puszczać kino nocne.

ROTFL, już widzę dyrekcję MPK siedzącą na krzesełkach przed telebimem, i
                bserwującą, co się dzieje w autobusach :DD
                • Gość: Clint Re: Krótka pamięć Filomeny Serwin IP: Odrzanska4:* 25.03.03, 14:10
                  Moze TVN wykupi prawa do transmisji i bedziemy mieli nowe Reality Show :))
                  Moze wtedy bedzie kasa na nowy tabor ;)
                  • Gość: mouset Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 17:20
                    Nowy Show z kultowymi wypowiedziami ciotki , pierwszym gościem będzie Zwrotnica
                    ze Zbydniowic

Ale uwaga!!!!!!!! MPK zwróciło sie do gazety o przeprogramowanie wyświetlaczy w
                    100 autobusach !!!!!!!!!!! sensacja!!!!!!!!!hehehe, już nie po cenie 15 tysiecy

Aha i FS zachęca do donoszenia na temat palących kierowców w czasie jazdy
                    • Gość: ADAŚ Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 18:07
                      Reality szoł z ciotką będzie się nazywać "WIELKA FILA MÓWI - KEINE..."
                      • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 18:26
                        Albo Rozmowy o taborze
                        • Gość: ADAŚ Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 18:35
                          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Albo Rozmowy o taborze

którego KEINE - hihihi
                          • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 18:38
                            Czytelnicy z Prądnika naciskają hihihi, juz niedługo wsiądą do 339 zastę[pczego
                            • pavlack Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 25.03.03, 18:59
                              Ja mam lepszą nazwę dla tego programu:
                              "Rozmowy w tłoku" :D
                              • Gość: ADAŚ Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 19:28
                                pavlack napisał:

> Ja mam lepszą nazwę dla tego programu:
                                > "Rozmowy w tłoku" :D

Pavlack - zajebisty tekścior. Należy Ci się nagroda. Tylko nie wiem jaka.
                              • pavlack Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 25.03.03, 19:57
                                A może wymyślimy program MPK-TV? ;-P
                                Moje propozycje:
                                5:30 Wiadomości z zajezdni - wydanie poranne (co na jakiej linii ;-P)
                                6:00 UFO czy dwuskład - czyli co dzisiaj kursuje na 13
                                8:00 Gdzie na foty? - pogoda w różnych częściach miasta
                                8:15 Poznajemy miasto: linia 301
                                9:30 Komunikacyjna Lista Przebojów
                                11:00 Brak Taboru - program publicystyczny
                                12:00 Wiadomości z zajezdni - wydanie południowe (co już zdążyło się zepsuć)
                                12:30 Zapraszamy do reklamy - prowadzi Adaś :-)
                                13:30 Zrób to sam - program dal majsterkowiczów, w dzisiejszym odcinku składamy
                                Bombardiera
                                14:00 Nowe Miasto - program science-fiction
                                15:00 Decyzja nalezy do Ciebie: którędy ma kursować linia 115 - program z
                                udziałem mieszkańców
                                15:45 W kabinie - reality show, kamera zamontowana w kabinie motorniczego
                                17:00 Rozmowy w tłoku - program publicystyczny
                                18:00 Gość dnia - Filomena Serwin
                                18:15 Poznaj Kraj - program krajoznawczy, dziś sproawdzamy Scanie ze Słupska
                                19:00 Wieczorynka - Bajki z MPK
                                19:30 Wiadomości
                                20:00 Gdzie się podziały tamte stodwójki - program historyczny
                                20:30 Sprawa dla reportera - pasażerowie domagają się powrotu dwunastki
                                21:00 Słowo od dyspozytora
                                21:10 T jak Tramwaj - telenowela
                                21:55 Zmiana trasy - program informacyjny
                                22:20 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - poszukujemy zaginionych autobusów
                                23:00 Koszmar z ulicy Brożka - horror
                                23:55 Rożowy pantograf - program dla dorosłych
                                0:45 Podsumowanie dnia - co się dzisiaj wydarzyło (wypadki, zatrzymania, awarie)
                                1:00 Zjazd do zajezdni - zakończenie programu
                                • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 20:05
                                  ROTFL

Mega ROTFL!!!

Mam tylko pytanie do programu Poznajemy Miasto, czy czas programu sugeruje że
                                  zrobimy live całe kółko z linią 301?
                                  • pavlack Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 25.03.03, 20:08
                                    Tak, całe kółko :D, oprócz tego jeszcze pokażemy busy kursujące w danym dniu na
                                    tej linii oraz najciekawsze przystanki :-)
                                    • pavlack Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 25.03.03, 20:34
                                      Kolejny punkt programu:
                                      Podmiany - teleturniej

Pytanie numer 1: Co takiego porabia wieczorami 502-17
                                      Odpowiedź: Najpierw kilka kółek na 173, a nastepnie... pół kółka na 120!
                                      • Gość: ADAŚ Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 20:42
                                        PAVLACK - mianuję Cię na prezesa nowej TV.
                                        Tylko nie idź z tzw. propozycją do Agory, bo wszystko pierdolnie - hehehe.
                                        I przed komisją będziesz się musiał tłumaczyć.
                                        Choć przed poseł Anitą Błochowiak ja bardzo chętnie bym się "potłumaczył".
                                      • kuba203 Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 26.03.03, 13:56
                                        pavlack napisał:

> Kolejny punkt programu:
                                        > Podmiany - teleturniej
                                        >
                                        > Pytanie numer 1: Co takiego porabia wieczorami 502-17
                                        > Odpowiedź: Najpierw kilka kółek na 173, a nastepnie... pół kółka na 120!

Pytanie numer 2: Co robi w szczycie popołudniowym 131-02?
                                        Odpowiedź: jeździ na 149 :))

ROTFL :DD
                                        • pavlack Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 26.03.03, 14:01
                                          ROTFL :D

Pytanie nr 3: Co robi wieczorami 113-02?
                                          Odp: Jeździ na 121 :D
                                          Pytanie nr 4: A co w takim razie jedzie na 139 o 6:58 z CAHTS?
                                          Odp: 130-07!
                                          • adas29 Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 26.03.03, 14:12
                                            A moje pytanie brzmi:

Co dziś robi "12" ???

... nie kursuje - hihihi
                                      • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.03.03, 23:14
                                        Na 120 to jest 1/16 kółka hehe
                                        • pavlack Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 27.03.03, 16:24
                                          Hmm? Czemu 1/16? Jedno kółko to jest z pętli A do B i z powrotem. Czyli 1/2
                                          kółka to będzie z pętli A do B :-)
                                          • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: 62.233.183.* 19.07.03, 22:10
                                            Ale tu jest do pętli 118, leżącej w 1/8 drogi
                                • curz Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin 27.03.03, 20:27
                                  Dzis zapraszamy na Z Archiwum F, dzisiejszy odcinek 'Zwrotnica w Zbydniowicach'

a o 19 wydanie specjalne - Debata o 428 - Do piachu czy nie? Prowadzi -
                                  Filomena Serwin.
                                  • Gość: ADAŚ Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 21:56
                                    TV nie może zapomnieć o naszych najmłodzych milusińskich.
                                    I tak o 19.00 bajeczka "Przygód kilka wróbla Filka".
                                    • Gość: ADAŚ Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 22:18
                                      A z cyklu "nieprawdopodobne historie" przez dwa odcinki będzie rozgryzana
                                      historia powiązania ciotki Filki z posłanką Filek.
                                    • Gość: ADAŚ Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 22:26
                                      Co prawda dzieci wieczorynkę o wróblu Filku mieć będą, no ale rano też trzeba o
                                      nich pamiętać. Zatem proponuję kreskówkę "Dolina Serwinków".
                                      • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.03.03, 23:47
                                        I tym stary mnie zastrzeliłeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Konam rycząc ze śmiechu,
                                        pamiętaj o paszczakach, mogłyby to byc żelaziaki , a włóczykij to..... litewka
                                        • Gość: Locutus Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.03.03, 04:29
                                          A kto będzie Buką?
                                          • Gość: mouset Re: Jestem jaka jestem - Filomena Serwin IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.06.03, 22:20
                                            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A kto będzie Buką?

MEGAROTFL stary!

Może Litewka? Albo Trzmiel chachacha
                                            • Gość: Locutus Suchar Sezonu - Mouset wychodzi na prowadzenie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.06.03, 01:38
                                              Mouset... widzę, że znowu wychodzisz na prowadzenie... jak mnie tylko choróbsko
                                              puści, to zabieram się do komentowania wątków z listopada i grudnia 2002,
                                              hehehe...
                                              • Gość: mouset Re: Suchar Sezonu - Mouset wychodzi na prowadzeni IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 14:46
                                                Nie lubię zakładać kilku wątków o tym samym, grzebiąc w archiwach zawsze możesz
                                                kogoś zacytować ......hihihi
    • Gość: mouset Gdzie ten autobus????????? IP: 62.233.183.* 30.06.03, 22:12
      2 miesiące temu mamiono w prasie że powstanie minibus na trasie przez
      Powstańców, no i gdzie on jest??? A może nie ma taboru, bo jest oszczędzany
      • Gość: Locutus Re: Gdzie ten autobus????????? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.06.03, 22:16
        Z choinki się urwał...
        • Gość: mouset Re: Gdzie ten autobus????????? IP: 62.233.183.* 30.06.03, 22:20
          To tak jak szumnie zapoowiadał dyrektor w gazetach z 1 maja 2002 puszczenie
          czegoś w ciągu 2 tygodni na Kuźnicę, a stało się to ............22 czerwca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka