Dodaj do ulubionych

Monitoring w autobusach i tramwajach

IP: *.localdomain 25.03.03, 10:18
Chcą założyc kamery w pojazdach należących do MPK. Co Wy na to?? Ja uważam,
że to dobry pomysł!
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:22
      Jasne. Jeszcze powinny być kamery w taksówkach i szaletach miejskich.
      Reality....reality...
      A tylko wizja Piter, czy jesteś też za fonią???
      Ukłony i dobrego odbioru;-))
      trudny
      • kuba203 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:25
        I tak nie zamontują, bo nie będzie kasy... Ale jestem przeciw, bo nie sądzę,
        żeby to wiele pomogło, zanim policja w razie czego przyjedzie, to przecież i
        tak będzie po wszystkim...
        • m.in Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:27
          spox, na atrapy kasy wystarczy :)
          • kuba203 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:29
            m.in napisał:

> spox, na atrapy kasy wystarczy :)

Albo zamówić 3 ruchome kamery, które będą codziennie wkładane do obudowy w
            innym pojeździe, jak to ma być (jest??) z fotoradarami na ulicach ;))
            Jak chodzi o atrapy, to jestem za ;))
            • grabex Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:35
              Dobry pomysł. Na pełne wyposżenie nas nie stać, więc chociaz atrapy będą. Swoją
              drogą i tak wandale czy kieszonkowcy je zamalują, zniszczą lub ukradną...
              Nie ma szans na dobre funkcjonowanie takiego systemu, ale warto spróbować, może
              jednak...

Grabex
              • Gość: Piter Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.localdomain 25.03.03, 11:43
                Hehehe mnie mogą nagrywać-w sumie nie mam nic do ukrycia. A odnośnie do kamer
                Polacy to naród bardzo zdolny i myślę że wszystko moga ukraść taka kamera to
                pikuś;)) jeśli potrafili zwinąć Volvo ambasadorowi Szwecji sprzed ambasady w
                Wawie to ja moge tylko pogratulować
                • Gość: trudny Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.localdomain 25.03.03, 11:56
                  Ambasadorowi Szwecji Volvo, ambasadorowi Rumunii Dacię, ambasadorowi Rosji
                  Moskwicza...a niemieckiemu Trabanta...
                  Wszystko się zgadza, a co mieli mu ukraść?
                  Piter, Piter...a co Ty tu robisz zamiast gdzieś wyjechać?
                  trudny
                  • m.in nooo 25.03.03, 12:11
                    zwinięcie merola z dokumentami siemiątkowskiemu, jak był koordynatorem słuzb
                    specjalnych to był jednak mocny chwyt
                    jakos nie słyszalem, zeby go kiedyś znaleźli
                    jest taka przedwojenna anegdota, o ministrze spraw wewnetrznych Składkowskim
                    któremu "ziomale" zwinęli portfel
                    no i Pan Minister, zamiast wezwac podległe mu służby i zapędzić do poszukiwań
                    skontaktował się z nijakim Trawką, ojcem spirytyusem półświadka
                    po paru dniach w skrzynce na listy znalażł portfel z karteczką tej tresci:
                    "Panie miniszcze! Lepij trza złodziejów pilnować!"
                  • Gość: Piter Do trudnego... IP: *.localdomain 25.03.03, 18:10
                    Urodziłem się tu. Patriotą staję się dopiero gdy wyjade na dłużej z Polszy.
                    Ten kraj ma w sobie coś i zawsze chce wracać...
                    • Gość: Piter Re: Do trudnego... IP: *.localdomain 25.03.03, 18:11
                      Już wiem do przyjaciól i Sophi za 6,99 :)))a no i do rodziny i niższych niż na
                      zachodzie cen.
    • Gość: 7 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 13:02
      to i tak nic nie da !! ludzie beda sie czuli bezpieczniej,
      moze bandziory troche ogranicza swoja dzialalnosc, ale jak
      juz cos sie stanie to kamera wcale nie zwiekszy szans na ich
      znalezienie i ukaranie .
    • Gość: maka Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.west.tarnow.pl 25.03.03, 19:08
      Podglądactwo to choroba (psychiczna) lub co najmniej natręctwo.Takie głupie
      pomysły ma już wiele instytucji ,samorządów ( nazywa się to monitoring centrów
      miast).
      No i co z tego ,że kamera sfilmuje jak policja nie przyjedzie bo nie ma:
      samochodu,paliwa do samochodu,wyszkolonej kadry, pieniędzy, papieru do ręcznych
      maszyn do pisania itd..... a potem sądy nie mają samochodu,paliwa do
      samochodu,wyszkolonej kadry,pieniędzy,papieru do ręcznych maszyn do pisania
      itd.....żeby skazać przestępców.
      • Gość: emka Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 20:54
        voyeryzm to całkiem zacna dewijacja. A jak na tym producenci lunet zarabiaja;)
        Kamerki, jako zabezpieczenie przed przestepstwami raczej słabo sie w tym kraju
        sprawdzaja.Dziwnym trafem zawsze rejestruja tuz przed i tuz po przestepstwie.
        W wawie pod kamera kogoś stukneli ze skutkiem śmiertelnym. W Krakowie mniej
        drastycznie na razie. Mojemu ojcu tylko samochod gwizdneli spod kamery. A
        policja? nawet nie chciala sprawdzać czy się cóś zarejestrowało:(.
        Kamera widać ma wywierać presje psychologiczna na złodzieja;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka