Dodaj do ulubionych

Gimnazjum dla wyrzytków społecznych

02.11.06, 19:39
Podobno w Krakowie, obecne WŁADZE MIASTA chcą zorganizować giertychowe
Gimnazjum dla trudnej młodzieży.
Rano "miasto" mówiło, że chcą, te nasze cud krakowskie "wadze", posadzić to
gimnazjum w jakimś budynku w Hucie a teraz, mówią, że ma to być w budynku
VI LO na Wąskiej na Kazimierzu.

KURNA!! OSZALELI?
Jeszcze poprawczaka na Kazimierzu nie było...
Obserwuj wątek
    • zielonki Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 02.11.06, 19:42

• Gość: tuptuś Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.chello.pl 02.11.06, 19:42
      Na Kazimierzu jeszcze trochę lumpów zostało.Znajdą wspólny język.A może TWA
      pomoże:)))))))))
      • zielonki Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 02.11.06, 19:45
        Zatem stawiasz tezę, że populacja lumpów sie zmniejsza generalnie?
      • skks Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 02.11.06, 19:45
        Te!!
        Tuptuś nawet tak nie mów! To nie jest smieszne.
        Już sobie wyobrażam, poprawczak na Kazimierzu.
        No w sumie Majchrowski sobie budynek ciekawy znalazł:( w okresie okupacji było
        tu więzienie... więc "tradycje" budynek ma...
        • Gość: Gosc Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:55
          A może nie Kaczor na prezesa NBP, tylko Majchrowski, przecież dobrze umie
          liczyć!!!!!!
    • gph hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 20:54
      nie zdziwię się jak zaproponuje podziemia rynku na ośrodek resocjalizacji.

a gimnazja dla wyrzutków to głupota.
      • skks Re: hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 21:06
        Ej tak to nawet kurski by kampanii nie prowadził...

Rynek byłby lepszy?
        • longwehicle Re: hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 21:10
          LPR zakosi samorząd w całym kraju!!
          Wy jeszcze im dajecie, dodatkowe ponkty!!O TO CHODZI!!!Potem madejdzie cisza,a
          dzieci sie pozabijają,bo stóki bedą zdobyte i wtedy:..."pocałujcie mnie w
          d...kochane dzieci.."".Więc ciągnijcie, tego ping-ponga dalej!!;o((((
          • skks Re: hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 21:28
            Longu!!
            Oczywiście tylko dlatego, że Majchrowski lub jakiś jego urzędas coś wymyslił,
            coś idiotycznego... mamy uszy po sobie położyć i pozwolić na organizacje "obozów
            wychowawczych" w centrum Krakowa? No dobra może i w Nowej Hucie.
            Dlatego, że jest kampania wyborcza mozna wykorzystywać ludzki strach, ludzką
            naiwność?
            Czy p. Majchrowski poszedł w slady kurskiego?
            Szkoła? dla bandytów na Kazimierzu?
            • longwehicle Re: hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 21:29
              Ale to wkurza,wkurza aż do bólu bo winowajca jest znany,tylko nikt nie chce
              głosno wymienic jego imienia!!!
              • skks Re: hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 21:52

• skks wybory, kampania wyborcza 02.11.06, 21:55
                to przyzwolenie na kazdą głupotę?
                Zamieńmy VI LO na "obóz wychowawczy".
                Ludzie!! dajcie życ.
                • longwehicle Re: wybory, kampania wyborcza 02.11.06, 22:00
                  Nie zrobią zaciąg do "wszechpolaków",powstanie takie małe "Hitler-jugend"
                  • skks Re: wybory, kampania wyborcza 02.11.06, 22:07
                    No ale nie z szefem takim o któtym myslimy.
                    Nawet jezeli tworzenie szkoły dla wyrzutków na Kazimierzu to tylko element
                    kampanii wyborczej p. Prof. Majchrowskiego to... brzydka to kampania. Nie uwazasz?
                    • longwehicle Re: wybory, kampania wyborcza 02.11.06, 22:10
                      Majchrowski juz się wypalił!!!
                      • longwehicle Re:Uwolnic szkołę..... 02.11.06, 22:21
                        Starałem się nie wypowiadać o przemocy w szkole. To nośny temat, niech sobie na
                        nim nabijają liczniki nasi popaprańcy-politycy, mają temat na kampanię, niech
                        zbawiają świat na swoją modłę.

Nie chcę się wypowiadać na temat śmierci dziewczynki, odpowiedzialności jej
                        dręczycieli oraz bierności dzieci w klasie, które nie przeszkodziły im w
                        molestowaniu Ani. Mam swoje zdanie ale ono tu jest akurat najmniej ważne.
                        Słowem: dość bicia piany.

Natomiast jedno mnie wkurza niemiłosiernie: Roman Giertych i jego przyboczny
                        wierny giermek srożący miny stróżów
                        podwórkowych. Giertych każdy problem chce rozwiązywać na jedno kopyto -
                        zwiększyć opresywność systemu szkolnego, zuniformizować dzieciarnię w mundurki,
                        tych, którzy nie dadzą się spałować - odizolować, odsegregować dziewczynki od
                        chłopców.

Nie zamierzam się roztkliwiać nad losem łobuzów i chuliganów; wiem jednak, że
                        wyłącznie stosowanie represji na wiele się nie zda (wiem to z doświadczenia -
                        mając lat 13-14 sam byłem tzw. “trudną młodzieżą”, a jednak - odpukać - jakoś
                        się udało wyjść na ludzi). Diabelnie nie podoba mi się jednak pomysł na odgórne
                        sterowanie całą szkołą przez Pana Wielkiego Ministra. Nie może być tak, że
                        jedno pociągnięcie gęślego pióra człowieka, który przez pomyłkę (a raczej
                        niewybaczalny kaprys Jarosława Kaczyńskiego - Giertych w MEN to dowód na to co
                        PiS myśli o edukacji…) został ministrem od szkół będzie decydowało o tym gdzie
                        i jak będą się uczyły dzieci.

Czas wreszcie skończyć z totalniactwem w szkołach! Niech minister z łaski
                        swojej da więcej swobody rodzicom (dużo o tym mówi, fakt, ale robi całkowicie
                        przeciwnie). Niech będzie tak, że rodzicie, którzy chcą posyłać dzieci do szkół
                        dysedukacyjnych, mają do dyspozycji klasy jednopłciowe. Nie może minister
                        decydować za rodziców czy dla ich syna jest lepsza klasa, w której są
                        dziewczynki czy ich nie ma!

To oczywiście postulat z rodzaju tych naiwnych. Lidze szkoła jest potrzebna bo
                        w ten sposób można najłatwiej urządzić pranie mózgu najmłodszym, wychować ich
                        na swoją modłę. Cała reszta jest boleśnie nieważna.

Olgierd
                      • skks Re: wybory, kampania wyborcza 02.11.06, 22:25
                        E tam, Majchrowski to nie harcerzyk przeżywający "trudne chwile".
                        Majchrowski to gracz dużej klasy.
                        Niestety tylko gracz a nie zarzadca Miasta.
                        Ale to nie jest wątek wyborczy, Majchrowski mnie nie obchodzi.
                        Ja nie chce tylko takich szkół, obozów i to w moim miescie.
                        • longwehicle Re: wybory, kampania wyborcza 02.11.06, 22:48
                          Znamy jeszcze paru graczy,którzy w innym pałacu,zasiadają i grają znaczonymi
                          kartami.!!!!
                • Gość: Prezes NBP Re: wybory, kampania wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:01
                  Spadaj z Kazimierza razem z M.
            • Gość: Gość Re: hehe. kiełbasa wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:59
              Te skks,
              a co się czepiasz N.Huty,nie chcemy tu żadnych szkół majchrowskivc.
              • skks Re: hehe. kiełbasa wyborcza 02.11.06, 23:07
                he, he.
                A co Ty masz do powiedzenia?
                "Wadza" zawsze wie lepiej co niedouczone społeczeństwo potrzebuje.
                Już szpec kurski powiedział: ciemny lud...
                A dzis krakówek mówi, że to nie huta tylko budynek VI LO na Wąskiej.
                Ale.... kto tam ich wie co urzędniki miejskie wymyślą by p. Majchrowskiemu
                /nieba/ czyli głosów dołożyc.
                • Gość: moherowy beret Re: hehe. kiełbasa wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:58
                  skks - mam nadzieje, ze nie oddasz glosu na p. Majchrowskiego, ani na tych co
                  tuz za nim (ale ciekawe dlaczego nie ma zadnego badania opinii w Krakowie -
                  czyzby moze glowny kandydat tracil poparcie i ci za nim tez?)
                  A tak wogole ciekaw jestem na kogo bedziecie glosowac?
    • Gość: anty Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:03
      Mam nadzieję, że władz miasta razem z gimnazjum nie będzie już po wyborach!!!
      • Gość: kiko Re: Gimnazjum dla wyrzutków społecznych? IP: *.net.autocom.pl 03.11.06, 08:06
        ...byle nasza wieś spokojna....
    • peteen Re: Gimnazjum dla wyrzutków społecznych 03.11.06, 08:55
      oby nigdy nie powstało
      oby obecna władza nigdy nie zrealizowała tego chorego pomysłu - nie w tym
      miejscu, nie w taki sposób...
    • Gość: Młody Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:43
      Uczę się w tej szkole, padł blady strach na nas, maM nadzieję, że chorym
      władzom nic z tego nie wyjdzie!!!!!!
      M.
      • peteen Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 03.11.06, 10:14
        trzymam kciuki, żebyś mógł dokończyć edukację na Kazimierzu w normalnych
        warunkach...
        wstyd, włodarze krakowa!
        • Gość: paw1 Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: 212.105.239.* 03.11.06, 10:47
          konczylem VI LO jak bylo jeszcze na Skalecznej. Szkola ta miala wtedy
          jeszcze niezla reputacje. Szkola ale nie dyrektorka niejaka pani Biel.
          Nieoficjalnie nalogowa alkoholiczka formalnie czlonkini KC PZPR . W
          czasie przerwy zdarzalo jej sie zataczac po korytarzu. W KC byla
          specjalistka od witania kopiecych delegacji z KDL , zawsze telewizja
          pokazywala jak sie sciskala na niedzwiedzia z innymi towarzyszkami aprzy
          tym miala umiejetnosc ronienia lez wzruszenia
    • skks Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 03.11.06, 10:32
      Dlaczego władza tak deprawuje, dlaczego mozna w imię wyborów wmówić ludziom,
      wyborcom, że obóz o mało co koncentracyjny jest jedynym, skutecznym wyjściem
      leczącym bandytyzm?
      Genialny pomysł zlokalizować poprawczak w środku miasta...
      • gph Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 03.11.06, 12:14
        skks napisał:

> Dlaczego władza tak deprawuje, dlaczego mozna w imię wyborów wmówić ludziom,
        > wyborcom, że obóz o mało co koncentracyjny jest jedynym, skutecznym wyjściem
        > leczącym bandytyzm?
        > Genialny pomysł zlokalizować poprawczak w środku miasta...

ludzie mają się bać.

wtedy więcej bbędzie im można kitu pocisnąć.
    • gph się trzeba zastanowić ilu z nas by do takiego 03.11.06, 12:26

gimnazjum miało sznsę trafić...

zdac sobie sprawę z jakości swojej wczesnej młodości.

a potem klakierować.
      • Gość: Wilia Re: się trzeba zastanowić ilu z nas by do takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 08:48
        A moja znajoma, której córka została tak kopnięta w brzuch przez kolegę z klasy,
        że wylądowała na ostrym dyrzuże w Prokocimiu - bardzo chciałaby, żeby takie
        gimnazja jak najszybciej powstały. Obojętniej do tego odnosi sie druga, która
        najwiekszego rozrabiakę w klasie jej córki wzięła na strone i powiedziała, że
        jeśli tknie jej Elkę to ona nie będzie chodziła ani do wychowawczyni, ani do
        dyrektorki ani do psychologa tylko postara się by mu up..... łeb. Elka miała
        spokój, no ale to była pierwsza klasa szkoły podstawowej... Stare przysłowie
        mówi: jak puścisz krowę za rogi, nie utrzymasz za ogon.
    • krzychut Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 04.11.06, 10:51
      Ja uważam, że takie szkoły muszą powstawać, zwłaszcza tak długo jak ministrem
      edukacji jest Giertych. Mam nawet świetną lokalizację: Krakowska Szkoła Wyższa
      im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego. Doskonałe położenie w centrum miasta a
      rówmocześnie w ustronnym miejscu, gdzie nastoletnia chuliganeria nie będzie
      zbytnio utrudniać życia mieszkańcom.
      Skrót KSW, interpretowany dotychczas jako: Kup Sobie Wykształcenie będzie można
      odczytywać jako: Kolegium Sądowo-Wychowawcze im. Romana Giertycha.
    • mrug Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 04.11.06, 10:57
      Ale czemu nie na Rynku?
      Albo na Wawelu?
      Tam są świetne warunki dla tego typu rzeczy.
    • ordynator_z_babinskiego Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 04.11.06, 21:06
      Bardzo chętnie przyjmiemy ich u Nas.Miejsca wystarczy a warunki postaramy się
      stworzyć jak najbardziej domowe.
      • Gość: moherowy beret Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:47
        wez ich razem z calym zarzadem magistratu!!!!!!!!!
        To moze cos w Krakowie się ruszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        I na pewno po wybowach bedzie lepszy prezes!!!!!!!
    • gniewko_syn_ryba Ale o co ci chodzi ? 04.11.06, 21:47
      Gimnazjum nr 3 przy ul. Wąskiej to już jest właściwie taki ośrodek dla młodzieży
      specjalnej troski (z drobnymi wyjątkami), więc wystarczy tylko wymienić szyld i
      zastąpić belfrów strażnikami więziennymi... Coś niecoś wiem na ten temat bo żona
      tam pracowała i raczej niechętnie opowiadała co się tam dzieje ale jak już, to
      włosy jeżyły się na głowie (!) No ale red. Czuchnowski wolał pisać o
      "nauczycielce z problemami emocjonalnymi" co to "pobiła" tam uczniów i teraz
      musi odszczekać... :-P
      • Gość: moherowy beret Re: Ale o co ci chodzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:53
        to w takim razie mamy gotowy obiekt, trzeba tylko zawiadomic p. od beretow i
        maszego jasnie panujacego w Krakowie to taka szkole jako pierwsi bedziemy
        mieli, a jasnier panujacy jak wczesniej powiedziamo ma juz KSW, to teraz moze
        tez bedzie bral kase za (........)? No nie wiem co powiedziec, a moze jakos
        to "odosobnienie" dla wyrzutkow nazwiemy, np. im. KSW? Moze oglosimy konkurs i
        Roman wyplaci nagrode a wreczy ja pan od KSW! Co Wy na to??
        • ordynator_z_babinskiego Re: Ale o co ci chodzi ? 04.11.06, 21:55
          Wszyscy się zmieszczą.Najwyżej nowy budynek powstanie a póki co można jakiś
          barak zaadaptować.
          • Gość: moherowy beret Re: Ale o co ci chodzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:00
            mysle, ze te nieogrzewane to dla naszych krakowskich wladz razem z tymi
            kandydatami z partii co nazwy na "P" sie rozpoczynaja!!
            • ordynator_z_babinskiego Re: Ale o co ci chodzi ? 04.11.06, 22:07
              Na P czy na PI?
              • Gość: moherowy beret Re: Ale o co ci chodzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 06:58
                Oczywiscie na Pi i na Po, popatrz na bilbordy i plakaty w Krakowie , przeciez
                obu kandydatom z oczu patrzy tak, jak w wiekszosci pacjentom na Twoim oddziale!
            • longwehicle Re: Ale o co ci chodzi ? 04.11.06, 23:00
              Gość: moherowy beret 04.11.06, 22:00 + odpowiedz

mysle, ze te nieogrzewane to dla naszych krakowskich wladz razem z tymi
              kandydatami z partii co nazwy na "P" sie rozpoczynaja!!
              >
              >
              PIS DA ciepło!!!
              • Gość: moherowy beret Re: Ale o co ci chodzi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 07:03
                a PO da ci strawe, hahaha!
      • luccio1 To był obóz - za Niemców 09.11.06, 19:36
        Obóz przejściowy dla robotników przymusowych [=niewolników] odsyłanych do pracy
        w Reichu.
    • Gość: moherowy beret Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:02
      Skks, caly dzien widze, ze milczysz, czyzby Cie juz uciszyli?????????
    • czarnyeskimos Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 05.11.06, 03:25
      na Kazimierzu? a moze planuja cale ghetto dla wyrzutkow?
      • Gość: moherowy beret Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 07:04
        Tak, zrobmy to tak, jak bylo za niemca!
        • Gość: moherowy beret Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 13:01
          Halo, halo, czy Was juz wszystkich moze pozamykali????????
          W szkolach dla wyrzutkow??????????
    • Gość: Idefix Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:24
      Ciekawe czy VI LO ma się stac szkołą specjalną czy też ponownie (w 91r wywalono
      je z ul. Skałecznej na rzecz zakonników) przeprowadzka. To była miła szkoła gdy
      ją na Skałecznej zaczynałem i miła gdy ja na Wąskiej kończyłem.
      • Gość: ciekawski Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:57
        Podejrzewam, że dzisiejsze władze krakowskie ją wyp..... na peryferie, do
        jakiejś rudery!!!!!!
    • kapitan.kirk Wyrzytki? 05.11.06, 21:36
      Kto zacz? Czy to tacy, na których wołają obraźliwie: "Ej, wy Rzytki pejsate,
      won do Syjamu"? Jesli tak, to lokalizacja na Kazimierzu jest uzasadniona, by
      tak rzec, historyczne.
      • kikoo1 Re: Wyrzytki? 06.11.06, 00:07
        skks ma hopla nt wyrzytków i Kazimierza i stąd to....
      • skks Re: Wyrzytki? 06.11.06, 07:26
        Wiesz Kirku!
        Bardzo Cię musi boleć widok literówki!! Wiem jesteś estetę wyjątkowym na tym forum.
        Więc Przepraszam i masz rację powód do wyśmiewania się jest ważny. Literówka!!

Nie jest ważny PROBLEM w poście poruszony - no jasne Kazimierz to i Żydzi.
        No albo po Twojemu, Kirku "Rzytki".

A to, że ma Tym Kazimierzu Majchrowskiego urzędniki chcą posadzić poprawczak
        to... ptrzecież nic nie warty problem.
        • Gość: moherowy beret Re: Wyrzytki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 08:29
          Hahaha, widze, ze zwolennicy kaczorkow, romankow, ojcow dyrektorow i jasnie
          panujacego od "kup sobie wyksztalcenie" atakuja i lubia chyba robic normalnemu
          spoleczenstwu Krakowa na zlosc, ale na szczescie zblizaja sie wybory!!!!!!!
          Bedziemy im to pamietac, zwlaszcza w Krakowie, tez przypominam wszystkim
          potencjalnym wyborcom, ze dzisiejsze wladze podniosa nam ceny paliw do
          samochodow, pradu do mieszkan i takze gazu!
          Oj mam nadzieje, ze wszyscy beda pamietac przy skreslaniu kandydatow (zwlaszcza
          tych o ktorych teraz najglosniej, nie tylko z racji "wyrzutkow" w Krakowie!
        • kapitan.kirk Re: Wyrzytki? 06.11.06, 08:58
          Nie jestem estetom tylko nudziło mnie siem na forumie wieczornem i takom
          facecjem zamiesciłem, bez przytyków osobistych ani rasowych, słowo czestne i
          oficerskie.

A co do gimnazjum-poprawczaka na Kazimierzu to zdania nie mam, choć wydaje mi
          się, że każda ludność tubylcza w każdej dzielnicy będzie protestować.
          Paradoksalnie, obecnośc takich (i nie tylko takich, ale w ogóle innych niż
          czysto turystyczne) obiektów na terenie Kazimierza może służyć
          zachowaniu "prawdziwości" tej dzielnicy, czyli uchronieniu jej przed losem
          Starego Miata, tj. przed obserwowaną aktualnie przemianą w skansen turystyczno-
          piwożłopny.

Pzdr
          • skks Re: Wyrzytki? 06.11.06, 10:32
            :))
            Przeprosiny przyjęte:)

No dobrze, to znaczy, że Kazimierz zamieniamy na getto bo tam 100 lat temu żyli
            żydzi..
            Kazimiersie budynki na katownie bo tam zamordowano naród.
            A Budynek szkoły na Waskiej na poprawczak bo tam za "niemca" było więzienie
            gestapo to już tradycje są.

A zupełnie innę sprawą jest to co zrobić z rozwudrzoną, nie wychowaną, bandycką
            młodzieżą!!
            Wreszcie Ktoś, jakoś zajął się tym naprawdę NARODOWYM problemem. Szkoda, że
            Giertych bo on to spieprzy dla doraźnego celu politycznego.
            Ale i tak chwała mu za to, że ruszył to gó.., którego wszyscy poprzednicy się
            bali.
            • czarnyeskimos w otoczeniu kultury kazimierzydckiej sie oswieci 08.11.06, 10:00
              ta trudna mlodziez, miejmy nadzieje
    • hanka93 Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 06.11.06, 19:36
      Słusznie, brutalni ludzie są wyrzutkami społecznymi
    • Gość: ktoś Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:09
      A dlaczego nie może być na Kazimierzu?
      Wszędzie może być. W końcu jak doszli do wniosku, że musi być to gdzieś musi sie
      znajdować.
      Chyba, że proponujesz Rynek? Turyści sobie chodzą,a tam chmara lumpów wypada z
      jednego budynku.
      Widok piękny. Rzeczywiście reklamuje Kraków
      • gniewko_syn_ryba Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 07.11.06, 12:26
        Można w podziemiach Rynku... ;)))
    • Gość: ag Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:14
      no sorry, ale do dupy jest w ogóle pomysł z gimnazjum,
      i w ogóle takich szkół nie powinno być
      • Gość: Irek Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.chello.pl 09.11.06, 11:51
        Skks, z całym szacunkiem: protestuję przeciwko "gównu".
        Nie sądzę, żeby nasza młodzież była średnio bardziej rozwydrzona, niż nasi posłowie, z ministrem z bożej łaski na czele.
        Jeżeli już coś zasługuje na epitet - powiedzmy - bagno, jest to zaniedbanie w reformach (wężykiem!) wielu generacji niedouczonych decydentów, zaglądających do szkół tylko po to, by pobajerować młodzież i demoralizować ją przykładem, jak wielkie stanowiska można piastować bez wykształcenia i osobistej kultury. Ostatni i w ogóle wyjątkowy pod tym względem był chyba Samsonowicz, lecz krótko.
        • kikoo1 Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 09.11.06, 18:07
          ha ha ha- wiadomość skasowana w ramach konstytucyjnej wolności słowa? I
          dlaczego bezśladowo? W trosce o parlamentarny język "wychowawcy młodzieży"????
        • gniewko_syn_ryba Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 09.11.06, 19:20
          Gość portalu: Irek napisał(a):

> Nie sądzę, żeby nasza młodzież była średnio bardziej rozwydrzona, niż nasi posł
          > owie, z ministrem z bożej łaski na czele.

Wybierz się pod Gimnazjum nr 3 i poobserwuj (i posłuchaj) młodzież wychodzącą z
          lekcji, a z pewnością zmienisz zdanie... ;)
          • irenuk1 Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 10.11.06, 16:42
            Chodzi mi o mieszanie przyczyny ze skutkiem, jeśli ten model myślenia w ogóle ma jeszcze jakiś sens. Przyjmijmy roboczo, że ma.
            Otóż uważam, że młodzież - także ta z Gimnazjum nr 3 - powtarza i powiela zachowania dorosłych, którzy sobie folgują i nie wiadomo czemu potem się oburzają, jeśli zobaczą to samo i usłyszą u dzieci, zapomniawszy, że sami tak jakiś czas wcześniej się zachowywali. "Co, jak tak mówię? U mnie tego nie ma!"
            A jest.
            Można, naturalnie, przyjąć również i taki model, że młodzież się uczy złego zachowania od młodzieży. Ale ja sam już wielokrotnie się na tym łapałem (mam trochę na karku), że moje dzieci mają wszystkie moje wady, a zalety bodaj żadnej... One zaś uważają, że jest "przeciwnie": wszystkie swoje zalety zawdzięczają wyłącznie sobie. Ot, taka ta moja eksperiencja...
            • mzrr21 Re: Gimnazjum dla wyrzutków społecznych 10.11.06, 18:11
              Po co chodzić pod szkoły, wystarczy przejechać się komunikacja miejską. Słowa
              same wpadają w ucho. Najciekawsze, jest to, że to są dzieci z baaardzo dobrych
              rodzin.
              • Gość: Irek Re: Gimnazjum dla wyrzutków społecznych IP: *.chello.pl 11.11.06, 10:20
                I co? Boimy się tych dzieci. My, dorośli, w autobusach i tramwajach. A już zwłaszcza wyrostków i trochę starszych. Dlaczego? Bo się obawiamy, że nikt nam nie pomoże w razie czego i dostaniemy manto. A kto powinien pilnować porządku, żeby nie pluto nam pod nogi, nie rozdeptywano (nieraz szpileczką bucika) niedopałków na chodniku, itp.? Przy strażniku czy policjancie pewnie nikt tego nie zrobi. Sami powinniśmy. Ale się boimy. No to zwalamy winę na dzieci i wyrostków - coraz częściej dołączają do nich dziewczyny, przeważnie przerośnięte ponad swój wiek i rozpierane energią. Także tą agresywną.
                I co? Potworzymy karne obozy? Może by jaką umowę z Putinem zawrzeć, on pewnie ma puste lub prawie puste, albo dużo wolnej przestrzeni, że można uciekać, tylko się nigdzie nie dobiegnie i zdycha się po drodze z głodu. Kadra doświadczona też się znajdzie. Wystarczy poczytać na forach - iluż chętnych do podjęcia takiej pracy "resocjalizacyjnej"! Można by dać upust nadmiarowi energii. Byłaby to zapewne dobrze płatna praca, a najedzonego człowieka rozpiera. No to w majestacie prawa - knutem po pleckach, niech wiedzą, że bardziej się opłaca być uczciwym, grzecznym, bogobojnym!
    • Gość: salonowiec Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:35
      Ale macie problemy!!!
      Jeżeli młodzieniec rozrabia (mam na myśli bandytyzm) w szkole to go usunąć ze
      szkoły. Przecież nie musi chodzić do szkoły. A jeśli ustawa nie pozwala na
      usunięcie Go ze szkoły, to się męczcie z nim. Należy stworzyć JEDNĄ szkołę,
      prywatną albo pąństwową. Jeśli szkoły państwowej nie można zlikwidować to z
      prywatnymi na śmietnik. To szkoły prywatne są ZŁEM.
    • kikoo1 Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 11.11.06, 15:55
      bydło nie bydło
      skks
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=51984362
      • mzrr21 Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych 11.11.06, 17:51
        kikoo1 napisała:

> bydło nie bydło
        > skks

Dlaczego twierdzisz, że skks to bydło?
        Znasz go, masz ku temu podstawy?
        A może tak o Tobie powiedzieć coś brutalnie i brzydko.
        Miło będzie?

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=51984362
        • Gość: kilj Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:20
          on tak właśnie się wyraził, pewnie mu sie rewanzuje
          • Gość: prun Re: Gimnazjum dla wyrzytków społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:30
            on -wyrzytek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka