Dodaj do ulubionych

budmar wypowiadanie umow przedwstepnych

IP: 83.230.253.* 05.11.06, 01:21
Szukam osob ktorym firma bud-mar z siedziba na ul. lwowskiej 26 wypowiedziala
umowy kupna mieszkan w kamienicy przy ulicy lwowskiej 2. Sam jestem jedna z
takich osob. Wszystkich poszkodowanych prosze o kontakt na adres
oszustwobudmar@onet.eu
wojtek
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: 83.230.253.* 05.11.06, 12:05
      mam ten sam problem ..banda oszustow czy wystapiles do nazdzoru budowlanego o
      sprawdzenie czy prace prowadzone przed uzyskaniem WZIZ byly legalne..jezeli nie
      to zrob to natychmiast aby wstrzymali jakiekolwiek prace na budowie..napisalem
      na Twoj adres wiec mozemy zlozyc wspolne doniesienie do prokuratury o
      popelnieniu przestepstwa..powodzenia i nie dawaj za wygrana!!
      robert
      • Gość: rollo Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 15:05
        No to współczuję. Ja półtora roku temu wycofałem się z przedwstępnej umowy z
        nimi (po wpłaceniu 30 tys.), bo okazało się że działka, na które budowali dom
        (wielorodzinny) ma obciążoną hipotekę - mimo że zapewniano nas, że wszystko
        będzie w porządku i jak należy. Potem w dodatku okazało się (przypadkiem jedna z
        agentem nieruchomości powiedziała na to), że ten dom (w Trojanowicach) to wcale
        nie Budmar budował, tylko oni go odkupili od jakiegoś profesora. I tak sobie
        stał na wolnym powietrzu i gnił (wtedy się wyjaśniło skąd ta pleśn na strychu).
        Proponowali nam Lwowską oczywiście, na szczęście oddali nam pieniądze po małej
        awanturze.
        Trzymam kciuki za was.
    • Gość: rosalia Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.kolornet.pl 05.11.06, 21:42
      Robercie vel Wojtku (jako że jesteś jedną osobą) - nawet jeśli (!) deweloper
      nie jest uczciwy, to uczciwym pozostań Ty...
      • Gość: IP Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:05
        IP jest z Madrytu. Ukłony
    • Gość: gryzli Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:23
      witajcie.Tez jestem przyszlym mieszkancem tej inwestycji.Mnie jak an razie nie
      wypowiedzieli nic bylem na rozmowach w firmie.Jesli tak Was zbulwersowało to co
      sie stało i termin przeciagający sie to polecam lekturke Salwatora ktory robi
      ludzi na szaro juz od jakiegos czasu i tam dopiero dzieja sie ciekawe
      rzeczy.Moze wszytko bedzie oki trzeba tylko podjac rozmowy a nie okopywac sie
      an swoich stanowiskach to apel do kupujacych i pracownikow bud-mar.Faktycznie
      wachania cena na rynku jakie nastapily w ostatnim czasie niekorzystnie wplynely
      na sytacje inwestycji przy tym ze ceny zagwarantowali.To naprawde dobra sprawa
      dla klientow ze maja zagwarantowana cene przy takim wariactwie jakie teraz jest
      na rynku.
      • Gość: Marek Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:49
        Witam!

Widzę że zaczyna się wypisywanie rzeczy które nie do końca pewnie sa zgodne z
        prawdą. A więcL: Mam podpisaną umowę przedwstępną na ul. Lwowską. Nie wiem o
        czym pisze koleś z wątków wcześniejszych ale musi być z nim coś nie tak skoro
        faktycznie z nim ktoś rozwiązał umowę (Podkreślam - jeżeli faktycznie tak
        było !!!!). Ja mam stały kontakt z Firmą i ze mną nikt umowy nie zamierza
        rozwiązać podobnie z resztą z moimi trzema przyjaciołmi którzy też tam zakupili
        mieszkania i czekają (rozmawiałem z nimi a oni kontaktowali sie z BudMarem i
        nikt nie zamierz rozwiązywać umów!!!!!!!!!!!). będą podpisywane teraz aneksy co
        do terminów realizacji bo tu mają przesunięcie. Ludzie!!!!! każdy widzi co
        podpisuje, umowy nie można tak po prostu rozwiązać bo się komuś nie spodobało
        coś. Są odpowiednie zapisy !!!!!! Jeżeli się nie dotrzyma tego co się
        podpisywało w umowie to jest podstawa do rozwiązania - chyba tak było !!!! Nie
        mam pojęcia dlaczego tak jak twierdzi ten człowiek z nim rozwiązali umowę a np.
        nie ze mną ??????? Jeżeli faktrycznie tak było to mu współczuję ale uważam że
        wypisywanie że budmar zaczyna rozwiązywanie umów to lekka przesada!!
        Zareagowałem na te wiesci dośc ostro ale skontaktowalem sie z Firmą i wiem że
        nie ma żadnej nagonki na nas - wszystkich którzy podpisali umowy.

Będzie dobrze!!!!
        Jeżeli ktoś ma jakieś problemy to niech po prostu idzie i rozmawia na spokojnie
        w firmie a nie wypisuje bzdury i podsyca ludzi któzru już chyba sami nie wiedzą
        w co mają wierzyć!!!!!!!!

Pozdro
        • sceptykkk Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych 07.11.06, 10:32
          Podejrzewam, że to zamieszanie wynika glownie z nieswiadomosci faktu, ze czym
          innym jest umowa REZERWACYJNA a czym innym umowa PRZEDWSTĘPNA. Rozwiazanie
          umowy rezerwacyjnej zdarza sie bardzo czesto i z tym sie trzeba liczyc jesli
          sie taką umowe podpisuje...
          • Gość: arek Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:57
            Witam!

Tylko że na ul. Lwowską - z tego co wiem były podpisane tylko umowy
            przedwstępnę bądź to w formie notarialnej bądź cywilnoprawnej. Dlatego
            rozwiązanie umowy opierać się musi tylko na zapisach jakie były w niej zawarte.
            Nie można rozwiązać umowy na czyjeś "widzimisię". Skoro faktycznie miało
            miejsce takie zdarzenie o jakim można przeczytać wcześniej to nastąpiło to w
            oparciu o niedotytrzymanie jakiegoś paragrafu umowy (warunku wcześniej
            określonego obwarowanego rozwiązaniem takeij umowy). Moim skromnym zdaniem
            powinno się - to co już wspomnieli moi przedmówcy udać się do BudMar - u i
            spokojnie pogadać.
            • Gość: wojtek Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.l1.c6.dsl.pol.co.uk 29.01.07, 00:09
              To nie bylla umowa rezerwacyjan tylko przedwstepna. Do tego mialem aneksy i
              zapewnienia firmy (emaile przez okolo rok) iz wszystko jest Ok.. a umowe mi
              wypowiedziala firma prawnicza ktora ich reprezentuje..nawet nie chcieli
              rozmawiac gdy proponowalem, iz mozemy dogadac sie w sparwie "doplaty do ceny
              mieszkania"....2 tygodnie temu przelali mi na konto polowe tego co wplacilem rok
              temu...
              to tyle komentarza..teraz moi prawnicy sugeruja proces cywilny..
              wojtek
              • Gość: a Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:27
                Dzwońcie do jaworowicz
    • Gość: haloo Re: budmar wypowiadanie umow przedwstepnych IP: *.eranet.pl 16.01.07, 22:04
      a kim jestes?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka