luckystrike 05.11.06, 21:13 na polu zimno, w tv tańce.... forum tyż jakieś takie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:15 kikowate? ps. dzięki za zaproszenie - nie mogłem... Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:19 peteen napisał: > kikowate? no moze nie aż tak wulgarnie bym to nazwał , ale jest coś na rzeczy > > ps. dzięki za zaproszenie - nie mogłem... powtórzymy, pare osób nie mogło, a mówią że chcą Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:22 jak się okazuje nie potrzebna mu polityka, ot, lubi sobie popluć na wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:24 pogoda taka, brak słońca to jednostkom słabym psychicznie i intelektualnie normalnie po ludzku odpier..la Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek a kto tańczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:15 podobno niedługo ma być Marek Jurek z Szmalą Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: a kto tańczy? 05.11.06, 21:20 Marek Jurek na pewno nie tańczy! Co najwyżej z żoną w wiadomych celach Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:26 od piątku nie piję :) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:27 a jak tam krankenhaus? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:31 luckystrike napisał: > a jak tam krankenhaus? no, że tak powiem - lżeje ale dalej jestem niczym Zenek - wesoły saniariusz. żeby odperzeć atak chorobotwórczych mikrobów wydzielanych przez rodzinę, to chyba się powinienem zamarynować w czosnku - sęk w tym, ze jutro połowa rodaków stwierdziłaby ze chyba jestem starozakonny :D napij się piwka wieczorem. to uspokaja ;D Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike gruszkówke mam 05.11.06, 21:33 tyż działa a i likier karmelowy ponoć Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gruszkówke mam 05.11.06, 21:38 luckystrike napisał: > tyż działa > > a i likier karmelowy ponoć chodzi o to, żeby się uspokoić a nie zatruć :D Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead od zbigniewa ta gruszkowka 05.11.06, 21:47 mniam a piwo smakuje mi niezmiennie :D Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: od zbigniewa ta gruszkowka 06.11.06, 13:12 nie od Zbigniewa , a z chorwacji. tyż dobra. A Zbigniew ma tego więcej? Diluje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:30 A wszystko przez masonów, Eskimosów, cyklistów i karburatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike takie dostałem 05.11.06, 21:32 Biatlonistka Małgorzata Ruchała: "Na pewno po ślubie nie będę nosiła podwójnego nazwiska, bo mój narzeczony nazywa się Piotr Bosko" Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: takie dostałem 05.11.06, 21:38 skład polskie sztafety biegaczek sprzed kilkunastu lat: nowak ruchała kwaśny bocek Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: takie dostałem 05.11.06, 21:41 Z punktu widzenia dobra społecznego dobrze, że nie wychodzi za niegdysiejszego posła AWS, p. Zdzisława Pupę. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk A jak już mowa o nazwiskach... 05.11.06, 21:45 ...to kandydat na radnego z gminy, w której obecnie przebywam (Warszawa Targówek) nazywa sie Waldemar Bucoń. Oj nie zrobiłby ci on w Małopolszcze kariery politycznej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Wielki Szacunek Panie Swing! IP: *.net.autocom.pl 06.11.06, 13:39 Co za miła niespodzianka! Artykuł, którym się posłużyłam jest autorstwa Sebastiana Derwisińskiego, który to z kolei odwołuje się do hrabiego Jana Karola Kochanowskiego. Zajęłam się tylko tym fragmentem teorii, która, jak mi się wydaje, ilustruje w jakiś sposób sytuację na tym forum, no i nieco go w związku z tym przetransponowałam... k. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Wielki Szacunek Panie Swing! 06.11.06, 14:00 1. jak widać za dużo czytasz 2.nie pisze się :przetransponowałam tylko przetransportowałam, a dokładnie przekleiłam Odpowiedz Link Zgłoś
gph patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:07 w tym centralnym biurze propagandowym... inteligentów chcą z nich zrobić, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:10 gph napisał: > w tym centralnym biurze propagandowym... > > inteligentów chcą z nich zrobić, czy jak? eee, raczej nie! polega to raczej na szukaniu zdań z jak największa ilością słów trudnych czy wręcz niezrozumiałych. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:12 luckystrike napisał: > gph napisał: > > > w tym centralnym biurze propagandowym... > > > > inteligentów chcą z nich zrobić, czy jak? > > eee, raczej nie! polega to raczej na szukaniu zdań z jak największa ilością słó > w > trudnych czy wręcz niezrozumiałych. biorąc pod uwagę fascynującą dezintegrację ciężko się z panem nie zgodzić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:17 pewnie nawet sama nie wie z kogo ten cytat! Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:21 luckystrike napisał: > pewnie nawet sama nie wie z kogo ten cytat! w erze gogli każdy wie wszystko dopóki siedzi przed komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami..... IP: *.net.autocom.pl 06.11.06, 15:11 www.google.pl/search?hl=pl&q=przetransponowa%C4%87&btnG=Szukaj+w+Google&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:17 A Ty nawet nie umiesz poznać jak się ludzie z Ciebie napieprzają... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:20 coś kulturka cię opusciła, mruniu. Twoi kumple to analfabeci oraz chamy, tylko ty udajesz, że jest inaczej...Albo :(( Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:25 OK. Cierpliwy jestem... Wytłumaczę jak pięciolatkowi. Oczywiście istnieje słowo 'transponować'. Z tym, że Ty transportujesz...przeklejasz po prostu teksty czy to z forum Kraj, czy też z innych żródeł bez komentarza...bez zrozumienia...bez niczego... I niestety, muszę Cię zmartwić. Nie przekonasz w ten sposób ludzi, że jesteś mądrzejsza niżby wynikało z Twojego dotychczasowego dorobku forumowego... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:36 transponować - przenosić, przekładać Sł.wyrazów obcych,PIW, str.675. Nie sądziłam, ze słowo , którego używam prawie od zawsze wzbudzi - ha ha ha - wątpliwości samego mruga. No i zajrzyj do kontekstu - wyrażnie piszę , że daną teorię przełożyłam, przeniosłam na waruki forumowe. Akurat z wklejaniem to nie ma nic wspólnego. Oj mrugu, zaskakujesz mnie. No cóż, kto z kim przestaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:39 No cóż...beton jest beton... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:42 własnie, beton to beton!!!! I pójście w zaparte nic tu nie da.... Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:41 No i nie wymądrzam się bynajmniej, skad ten pomysł. Po prostu inaczej widzę funkcję forum. Tak jak na forum Kraj np. No i w czym rzecz? Po co ciągle mnie zaczepiacie? Mieliście kiedyś taki wspaniały pomysł nie gadania ze mną.... A to forum jest dla wszystkich!!! Dlaczego nie jesteście w stanie tego pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
gph to idź sobie pluć na forum kraj 06.11.06, 15:48 i skoro tam ci bardziej pasuje. a tu nie przynoś swojej dezintegracji zmysłowego poznania bo mało jest fascynująca przy bliższympoznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 idź sobie pluć do kącika..................ą 07.11.06, 11:53 Boże Broń od takiego towarzycha..... Odpowiedz Link Zgłoś
swing Re: 06.11.06, 16:37 transpozycja (będąca w istocie, delikatnie mówiąc, przytykiem) jest równie dyskusyjna, co teoria, której dotyczy - JKK wyodrębnił dwa typy gromad społecznych, zaznaczając, że również każdy człowiek ma dwojakie, w różnym stopniu objawiające się, skłonności - rewolucyjną i porządkową (przy czym arystokracja rodowa jest jego zdaniem zdolna do "szlachetnej sublimacji" instynktów, a tym samym predysponowana do tworzenia warunków rozwoju cywilizacji) JKK postrzega historię ludzkości jako dzieje zmagania się "psychozy rewolucyjnej" z potrzebą organizowania instynktów społecznych, stwierdzając, że nie ma porządku, a tym samym stabilizacji i w konsekwencji rozwoju w społeczeństwie, gdzie wszyscy są równi! (mało to nowoczesne i mało konstruktywne) we wcześniejszej wypowiedzi zauważyłam w każdym razie tylko obraz hodry plemiennej - to dość niekompletna transpozycja... (zresztą uważam, że mechanizmy życia społecznego nie mają bezpośredniego przełożenia na świat wirtualny) Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: 06.11.06, 18:25 Swing , nie kierowałam się tylko zdaniem JKK, przecież na ten temat są rózne, także nowsze teorie i nie planuję się tym specjalnie dalej zajmować. A już na pewno nie interesuje mnie, przynajmniej w tej chwili, udział arystokracji w tworzeniu cywilizacji, choć jest ona bezdyskusyjna. Wydaje mi się, że popularna opinia nt tzw. instynktu stadnego , którą sformułowałam oddaje istotę sprawy. A przy okazji, sorry, widzę, że nieopatrznie zatytułowałam cię Panem, Pani Swing... No i ta transpozycja - użyta tu w znaczeniu przeniesienia elementów czyichś myśli do własnej, nazwijmy tu , teoryjki. A poza tym to tylko zwykły post, a nie poważny artykuł, więc bibliografią i cytatami sobie zbytnio głowy nie zawracałam. Trudno zgodzić mi się z Twoim ostatnim zdaniem. Otóz na tym forum dzieją się rzeczy, którymi jestem właśnie bardzo zaskoczona, a mianowicie ewidentnym jednak przeniesieniem się konfliktów typowych dla świata realnego w świat wirtualny. Odpowiedz Link Zgłoś
swing Re: 07.11.06, 08:27 > A poza tym to tylko zwykły post, a > nie poważny artykuł, więc bibliografią i cytatami sobie zbytnio głowy nie > zawracałam. nie zgadzam się z takim podejściem nawet jeśli to tylko miejskie forum, ale możliwe, że zwróciłam na to uwagę z powodu sformułowania "zdaniem psychologów" lub podobnego - nie mogę niestety sprawdzić, bo tego postu już nie ma - mojego zresztą też nie (?!) Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: 07.11.06, 08:43 Może i masz rację, to było z mojej strony niedbalstwo, wynikające po trochu z panujących na forum zwyczajów. Też szukałam naszych postów..... To jest to z czym, niczym z wiatrakami, usiłuję walczyć. Nasze posty nie były przecież niezgodne z netykietą, nie godziły w niczyje interesy. Pewnie tylko w jakiś niezrozumiały sposób psuły dobre samopoczucie osób czujacych się panami tegoż forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: pieprz i wanilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:15 na Forum Kraków było miło - tak jakoś do jesieni 2005. I nadal jeszcze bywa . Nie przerabiaj tego forum na Forum Kraj bis - jedno wystarczy. To forum zawsze ( do rzeczonej jesieni 2005) było wolne od politycznej agitacji i niech tak zostanie. Gdybyś zechciała to uszanować, i tobie, twoim oponentom koegzystowałoby się łatwiej. I nie wyganiaj mnie na twa, jak już raz bezpodstawnie to zrobiłaś: nie identyfikuję się ani z tamtą grupą, ani z żadną inną. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: pieprz i wanilia 06.11.06, 18:35 Nie przerabiam tego forum na kraj bis, to tylko przykład miał być, że można ze sobą inaczej rozmawiać, i kulturalniej i bardziej do rzeczy. Przecież po to są różne wątki, że każdy moze znależć coś dla siebie i w ten sposób można egzystować nie spotykając się nawet z niepożądanymi uczestnikami forum. To własnie,od pewnego już czasu, sugeruję moim oponentom, beż wiekszego powodzenia, niestety. Spotykam się za to z szyderstwem , epitetami i niewybrednymi inwektywami, jak choćby przed chwilą skks... Odpowiedz Link Zgłoś