Dodaj do ulubionych

nudno tak jakoś

05.11.06, 21:13
na polu zimno, w tv tańce....
forum tyż jakieś takie...
Obserwuj wątek
    • peteen Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:15
      kikowate?

ps. dzięki za zaproszenie - nie mogłem...
      • luckystrike Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:19
        peteen napisał:

> kikowate?

no moze nie aż tak wulgarnie bym to nazwał , ale jest coś na rzeczy
        >
        > ps. dzięki za zaproszenie - nie mogłem...

powtórzymy, pare osób nie mogło, a mówią że chcą
        • peteen Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:22
          jak się okazuje nie potrzebna mu polityka, ot, lubi sobie popluć na wszystkich...
          • luckystrike Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:24
            pogoda taka, brak słońca to jednostkom słabym psychicznie i intelektualnie
            normalnie po ludzku odpier..la
    • Gość: norek a kto tańczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:15
      podobno niedługo ma być Marek Jurek z Szmalą
      • luckystrike Re: a kto tańczy? 05.11.06, 21:20
        Marek Jurek na pewno nie tańczy! Co najwyżej z żoną w wiadomych celach
    • gph i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:24

chcesz rzec?
      • luckystrike Re: i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:26
        od piątku nie piję :)
        • luckystrike Re: i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:27
          a jak tam krankenhaus?
          • gph Re: i piwo nie smakuje tak jak w piątek :D 05.11.06, 21:31
            luckystrike napisał:

> a jak tam krankenhaus?

no, że tak powiem - lżeje

ale dalej jestem niczym Zenek - wesoły saniariusz.

żeby odperzeć atak chorobotwórczych mikrobów wydzielanych przez rodzinę, to
            chyba się powinienem zamarynować w czosnku - sęk w tym, ze jutro połowa rodaków
            stwierdziłaby ze chyba jestem starozakonny :D

napij się piwka wieczorem. to uspokaja ;D
            • luckystrike gruszkówke mam 05.11.06, 21:33
              tyż działa

a i likier karmelowy ponoć
              • gph Re: gruszkówke mam 05.11.06, 21:38
                luckystrike napisał:

> tyż działa
                >
                > a i likier karmelowy ponoć

chodzi o to, żeby się uspokoić a nie zatruć :D
              • boldhead od zbigniewa ta gruszkowka 05.11.06, 21:47
                mniam
                a piwo smakuje mi niezmiennie :D
                • luckystrike Re: od zbigniewa ta gruszkowka 06.11.06, 13:12
                  nie od Zbigniewa , a z chorwacji. tyż dobra. A Zbigniew ma tego więcej? Diluje ;)
    • kapitan.kirk Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:30
      A wszystko przez masonów, Eskimosów, cyklistów i karburatorów.
    • luckystrike takie dostałem 05.11.06, 21:32
      Biatlonistka Małgorzata Ruchała:
      "Na pewno po ślubie nie będę nosiła podwójnego nazwiska, bo mój narzeczony
      nazywa się Piotr Bosko"
      • peteen Re: takie dostałem 05.11.06, 21:38
        skład polskie sztafety biegaczek sprzed kilkunastu lat:
        nowak ruchała kwaśny bocek
      • kapitan.kirk Re: takie dostałem 05.11.06, 21:41
        Z punktu widzenia dobra społecznego dobrze, że nie wychodzi za niegdysiejszego
        posła AWS, p. Zdzisława Pupę.
        • kapitan.kirk A jak już mowa o nazwiskach... 05.11.06, 21:45
          ...to kandydat na radnego z gminy, w której obecnie przebywam (Warszawa
          Targówek) nazywa sie Waldemar Bucoń. Oj nie zrobiłby ci on w Małopolszcze
          kariery politycznej...
          Pozdrawiam
    • luckystrike Re: nudno tak jakoś 05.11.06, 21:38
      ide sobie
    • Gość: kiko Wielki Szacunek Panie Swing! IP: *.net.autocom.pl 06.11.06, 13:39
      Co za miła niespodzianka! Artykuł, którym się posłużyłam jest autorstwa
      Sebastiana Derwisińskiego, który to z kolei odwołuje się do hrabiego Jana
      Karola Kochanowskiego. Zajęłam się tylko tym fragmentem teorii, która, jak mi
      się wydaje, ilustruje w jakiś sposób sytuację na tym forum, no i nieco go w
      związku z tym przetransponowałam...
      k.
      • luckystrike Re: Wielki Szacunek Panie Swing! 06.11.06, 14:00
        1. jak widać za dużo czytasz
        2.nie pisze się :przetransponowałam tylko przetransportowałam, a dokładnie
        przekleiłam
        • gph patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:07
          w tym centralnym biurze propagandowym...

inteligentów chcą z nich zrobić, czy jak?
          • luckystrike Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:10
            gph napisał:

> w tym centralnym biurze propagandowym...
            >
            > inteligentów chcą z nich zrobić, czy jak?

eee, raczej nie! polega to raczej na szukaniu zdań z jak największa ilością słów
            trudnych czy wręcz niezrozumiałych.
            • gph Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:12
              luckystrike napisał:

> gph napisał:
              >
              > > w tym centralnym biurze propagandowym...
              > >
              > > inteligentów chcą z nich zrobić, czy jak?
              >
              > eee, raczej nie! polega to raczej na szukaniu zdań z jak największa ilością
              słó
              > w
              > trudnych czy wręcz niezrozumiałych.

biorąc pod uwagę fascynującą dezintegrację ciężko się z panem nie zgodzić ;D
              • luckystrike Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:17
                pewnie nawet sama nie wie z kogo ten cytat!
                • gph Re: patrz pan, jakie artykuły im dają 06.11.06, 14:21
                  luckystrike napisał:

> pewnie nawet sama nie wie z kogo ten cytat!

w erze gogli każdy wie wszystko dopóki siedzi przed komputerem.
                  • Gość: kiko Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami..... IP: *.net.autocom.pl 06.11.06, 15:11
                    www.google.pl/search?hl=pl&q=przetransponowa%C4%87&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
                    • mrug Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:17
                      A Ty nawet nie umiesz poznać jak się ludzie z Ciebie napieprzają...
                      • kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:20
                        coś kulturka cię opusciła, mruniu. Twoi kumple to analfabeci oraz chamy, tylko
                        ty udajesz, że jest inaczej...Albo :((
                        • mrug Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:25
                          OK. Cierpliwy jestem...
                          Wytłumaczę jak pięciolatkowi.
                          Oczywiście istnieje słowo 'transponować'. Z tym, że Ty
                          transportujesz...przeklejasz po prostu teksty czy to z forum Kraj, czy też z
                          innych żródeł bez komentarza...bez zrozumienia...bez niczego...
                          I niestety, muszę Cię zmartwić. Nie przekonasz w ten sposób ludzi, że jesteś
                          mądrzejsza niżby wynikało z Twojego dotychczasowego dorobku forumowego...
                          • kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:36
                            transponować - przenosić, przekładać Sł.wyrazów obcych,PIW, str.675.
                            Nie sądziłam, ze słowo , którego używam prawie od zawsze wzbudzi - ha ha ha -
                            wątpliwości samego mruga. No i zajrzyj do kontekstu - wyrażnie piszę , że daną
                            teorię przełożyłam, przeniosłam na waruki forumowe. Akurat z wklejaniem to nie
                            ma nic wspólnego. Oj mrugu, zaskakujesz mnie. No cóż, kto z kim przestaje....
                            • mrug Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:39
                              No cóż...beton jest beton...
                              • kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:42
                                własnie, beton to beton!!!! I pójście w zaparte nic tu nie da....
                            • kikoo1 Re: Boże, wy rzeczywiście jestescie analfabetami. 06.11.06, 15:41
                              No i nie wymądrzam się bynajmniej, skad ten pomysł. Po prostu inaczej widzę
                              funkcję forum. Tak jak na forum Kraj np. No i w czym rzecz? Po co ciągle mnie
                              zaczepiacie? Mieliście kiedyś taki wspaniały pomysł nie gadania ze mną....
                              A to forum jest dla wszystkich!!! Dlaczego nie jesteście w stanie tego pojąć?
                              • gph to idź sobie pluć na forum kraj 06.11.06, 15:48

i skoro tam ci bardziej pasuje. a tu nie przynoś swojej dezintegracji
                                zmysłowego poznania bo mało jest fascynująca przy bliższympoznaniu.
                                • kikoo1 idź sobie pluć do kącika..................ą 07.11.06, 11:53
                                  Boże Broń od takiego towarzycha.....
      • swing Re: 06.11.06, 16:37
        transpozycja (będąca w istocie, delikatnie mówiąc, przytykiem) jest równie
        dyskusyjna, co teoria, której dotyczy -
        JKK wyodrębnił dwa typy gromad społecznych, zaznaczając, że również każdy
        człowiek ma dwojakie, w różnym stopniu objawiające się, skłonności -
        rewolucyjną i porządkową (przy czym arystokracja rodowa jest jego zdaniem
        zdolna do "szlachetnej sublimacji" instynktów, a tym samym predysponowana do
        tworzenia warunków rozwoju cywilizacji)
        JKK postrzega historię ludzkości jako dzieje zmagania się "psychozy
        rewolucyjnej" z potrzebą organizowania instynktów społecznych, stwierdzając, że
        nie ma porządku, a tym samym stabilizacji i w konsekwencji rozwoju w
        społeczeństwie, gdzie wszyscy są równi!
        (mało to nowoczesne i mało konstruktywne)

we wcześniejszej wypowiedzi zauważyłam w każdym razie tylko obraz hodry
        plemiennej - to dość niekompletna transpozycja...
        (zresztą uważam, że mechanizmy życia społecznego nie mają bezpośredniego
        przełożenia na świat wirtualny)
        • kikoo1 Re: 06.11.06, 18:25
          Swing , nie kierowałam się tylko zdaniem JKK, przecież na ten temat są rózne,
          także nowsze teorie i nie planuję się tym specjalnie dalej zajmować. A już na
          pewno nie interesuje mnie, przynajmniej w tej chwili, udział arystokracji w
          tworzeniu cywilizacji, choć jest ona bezdyskusyjna. Wydaje mi się, że popularna
          opinia nt tzw. instynktu stadnego , którą sformułowałam oddaje istotę sprawy.
          A przy okazji, sorry, widzę, że nieopatrznie zatytułowałam cię Panem, Pani
          Swing...
          No i ta transpozycja - użyta tu w znaczeniu przeniesienia elementów czyichś
          myśli do własnej, nazwijmy tu , teoryjki. A poza tym to tylko zwykły post, a
          nie poważny artykuł, więc bibliografią i cytatami sobie zbytnio głowy nie
          zawracałam.
          Trudno zgodzić mi się z Twoim ostatnim zdaniem. Otóz na tym forum dzieją się
          rzeczy, którymi jestem właśnie bardzo zaskoczona, a mianowicie ewidentnym
          jednak przeniesieniem się konfliktów typowych dla świata realnego w świat
          wirtualny.
          • swing Re: 07.11.06, 08:27
            > A poza tym to tylko zwykły post, a
            > nie poważny artykuł, więc bibliografią i cytatami sobie zbytnio głowy nie
            > zawracałam.

nie zgadzam się z takim podejściem nawet jeśli to tylko miejskie forum, ale
            możliwe, że zwróciłam na to uwagę z powodu sformułowania "zdaniem psychologów"
            lub podobnego - nie mogę niestety sprawdzić, bo tego postu już nie ma - mojego
            zresztą też nie (?!)
            • kikoo1 Re: 07.11.06, 08:43
              Może i masz rację, to było z mojej strony niedbalstwo, wynikające po trochu
              z panujących na forum zwyczajów.
              Też szukałam naszych postów.....
              To jest to z czym, niczym z wiatrakami, usiłuję walczyć. Nasze posty nie były
              przecież niezgodne z netykietą, nie godziły w niczyje interesy. Pewnie tylko w
              jakiś niezrozumiały sposób psuły dobre samopoczucie osób czujacych się panami
              tegoż forum...
    • Gość: obserwator Re: pieprz i wanilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:15
      na Forum Kraków było miło - tak jakoś do jesieni 2005.
      I nadal jeszcze bywa .

Nie przerabiaj tego forum na Forum Kraj bis - jedno wystarczy.
      To forum zawsze ( do rzeczonej jesieni 2005) było wolne od politycznej agitacji
      i niech tak zostanie. Gdybyś zechciała to uszanować, i tobie, twoim oponentom
      koegzystowałoby się łatwiej.

I nie wyganiaj mnie na twa, jak już raz bezpodstawnie to zrobiłaś: nie
      identyfikuję się ani z tamtą grupą, ani z żadną inną.

• kikoo1 Re: pieprz i wanilia 06.11.06, 18:35
        Nie przerabiam tego forum na kraj bis, to tylko przykład miał być, że można ze
        sobą inaczej rozmawiać, i kulturalniej i bardziej do rzeczy.
        Przecież po to są różne wątki, że każdy moze znależć coś dla siebie i w ten
        sposób można egzystować nie spotykając się nawet z niepożądanymi uczestnikami
        forum.
        To własnie,od pewnego już czasu, sugeruję moim oponentom, beż wiekszego
        powodzenia, niestety. Spotykam się za to z szyderstwem , epitetami i
        niewybrednymi inwektywami, jak choćby przed chwilą skks...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka