rb9 06.11.06, 10:11 Witam, Ma ktoś może w Rzymie postawionego Access pointa? skończyła mi się umowa na interent a nowej na razie nie chce podpisywać, może ktoś za opłatą zgodzi się abym mógł skorzystać z jego dostępu do netu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wtv Re: Internet Wi-Fi 07.11.06, 15:12 Dołączam się do pytania, też kończy mi się umowa z upc.. Odpowiedz Link Zgłoś
vmx Re: Internet Wi-Fi 07.11.06, 20:35 rb9 napisał: > Witam, > Ma ktoś może w Rzymie postawionego Access pointa? > skończyła mi się umowa na interent a nowej na razie nie chce podpisywać, może > ktoś za opłatą zgodzi się abym mógł skorzystać z jego dostępu do netu? biedactwo :) czyżby w upc zlikwidowali umowy na czas nieokreślony? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas-comp Re: Internet Wi-Fi 08.11.06, 00:27 hmm polecam przeskanowanie wifi bo bedac pod albertem wykrylem ok. 20 sieci do tego starczy orinoco, kismeta i jazda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Internet Wi-Fi 08.11.06, 11:06 A znalazłeś jakieś z otwartym dostępem? Bo ja na ruczaju tak :P korzystałem 2 dni czekając na transfer własnej usługi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
majkel.w Re: Internet Wi-Fi 08.11.06, 16:04 Ja zakladam antenke dalekiego zasiegu wiec zapraszam kazdego kto chce sie zrzucic na neta. Wyjdzie jakies 15 pln/miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
godfather1979 Re: Internet Wi-Fi 08.11.06, 17:01 A w którym bloku? Wiem, że to troszkę głupie pytanie bo piszesz o "antence dalekiego zasięgu", ale chciałbym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Internet Wi-Fi 09.11.06, 11:25 A powiesz jeszcze z jakiego providera skorzystasz? Sorki ale to będzie miało wpływ na wszystkich korzystających. Jaki IP - stały/zmienny, prywatny/publiczny? Co z firewallem - jakies przekierowania portów? Bo się zainteresowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel.w Re: Internet Wi-Fi 09.11.06, 13:47 > A powiesz jeszcze z jakiego providera skorzystasz? Sorki ale to będzie miało > wpływ na wszystkich korzystających. Co do providera - to na razie mam opcje na 2 firmy, zalezy mi glownie na stabilnosci lacza. Co do parametrow to w gre wchodzi jedynie symetryk, na poczatek 2Mbit. > Jaki IP - stały/zmienny, prywatny/publiczny? Bedzie pula stalych IP publicznych, ktore beda przekierowywane na konkretne komputery w sieci. IP lokalne to oczywiscie DHCP. > Co z firewallem - jakies przekierowania portów? Oczywiscie bedzie firewall, bo siec bedzie za NATEM - jesli ktos bedzie chcial publiczne IP to przekierowania portow mu nie potrzebne - ale opcja bedzie rowniez dostepna dla uzytkownikow LANu. Beda tez dostepne uslugi - FTP, serwery gier, WWW, poczta > Bo się zainteresowałem. :) - na razie projekcik rusza dla mnie i kilku znajomych/sasiadow. Jesli sie ustabilizuje to grono byc moze sie poszerzy :) a tanio jest poniewaz nie zamierzam czerpac z tego korzysci majatkowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal1237 Re: Internet Wi-Fi 09.11.06, 21:28 Jeszcze jakbyś napisał w których blokach będzie dostępny ten internet to byłoby super :) Odpowiedz Link Zgłoś
rb9 Re: Internet Wi-Fi 09.11.06, 10:09 widze że masz ciążko z liczeniem. 90 zł za internet to chyba trochę za dużo jak na 512 kb/s Odpowiedz Link Zgłoś